Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Wikileaks - Στοιχεία για Ελληνική Μειονότητα και Ελληνοαλβανικές σχέσεις

Απόρρητα έγγραφα από το Wikileaks αναμένονται να δημοσιευθούν σύντομα και στην Αλβανία, δηλαδή οι παρασκηνιακές διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, γράφει σήμερα ο αλβανικός Τύπος.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, ο Έλληνας υπουργός, Δημήτρης Δρούτσας, προειδοποίησε την αμερικανική κυβέρνηση, μέσω του έλληνα πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, να μην διαρρεύσουν διαβαθμισμένα έγγραφα που αναφέρονται στη χώρα.

»Τα έγγραφα που αναμένονται να δημοσιευθούν θα αποκαλύψουν συγκλονιστικά στοιχεία στις σχέσεις Τιράνων και Αθήνας, καθώς και το ρόλο της Ελλάδας στο νότιο τμήμα της Αλβανίας που σχετίζεται με τη Συμφωνία των χωρικών υδάτων μεταξύ των δύο χωρών, η οποία απορρίφθηκε λίγους μήνες μετά από το Συνταγματικό Δικαστήριο των Τιράνων.

»Στα διαβαθμισμένα έγγραφα, συμπεριλαμβάνονται τα μυστικά αρχεία των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και σε άλλα κράτη της περιοχής.

»Στο μεταξύ ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας, ζήτησε διευκρινήσεις σχετικά με το πώς κατέληξαν στα χέρια των ΗΠΑ διαβαθμισμένες πληροφορίες οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ως ‘άκρως απόρρητες’ από την ελληνική κυβέρνηση».

ρθρα & Σκέψεις- Γιργος χέδωρος

2 comments:

My Dhermi είπε...

http://drymadesnews.blogspot.com/2010/11/wikileaks_28.html prin 2 meres to gafame emeis kai aytos to baftise dikotou xaxa Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος. το άρθρο είναι άλλου.

Δημοσίευση σχολίου