Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιάννης Νταγιάκας εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος


Παράδειγμα ομοψυχίας οι νέοι Βορειοηπειρώτες στη Λάρισα
Πριν τις δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα, ο «Βορειοηπειρώτης» είχε επισημάνει και εκφράσει τη στήριξη του προς κάποιους συμπατριώτες μας υποψηφίους που «αναδείχτηκαν» μέσω κάποιον συλλόγων ή από την ενασχόληση τους με τα κοινά της ιδιαίτερης πατρίδας. Είχαμε εκφράσει τότε την προτίμηση μας προς αυτές τις υποψηφιότητες ανεξαρτήτως κομματικής ή ιδεολογικής προέλευσης και όχι σε μια τοπικιστική τακτική που προτάσσει στήριξη σε όλους τους Βορειοηπειρώτες με μοναδικό κριτήριο την καταγωγή.
Εκτός από τις πολλές υποψηφιότητες που είχαμε στην Αθήνα, είχαμε ξεχωρίσει και την υποψηφιότητα του Γιάννη Νταγιάκα στη Λάρισα. Κατάγεται από το Τσαούση της Επαρχίας Αλύκου και είναι απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής. Εργάζεται ως  Μηχανικός Περιβάλλοντος σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρία, ενώ είναι από τους ανθρώπους που με τη Βόρειο Ήπειρο δεν τον συνδέει μόνο η καταγωγή. Το 2009 για αρκετό χρονικό διάστημα, εργάστηκε στους Αγίους Σαράντα και είναι από τους τακτικούς επισκέπτες.
Στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές κατέβηκε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό ‘’Λάρισα Πόλη του Αύριο’’,  του δημάρχου Κώστα Τζανακούλη υποστηριζόμενο από τη Νέα Δημοκρατία. Η υποψηφιότητα του προτάθηκε από το νεοσύστατο Βορειοηπειρωτικό σύλλογο «Πύρρος» και έτυχε ευρείας αποδοχής απ’ όλους τους συμπατριώτες μας αλλά και πολλούς ντόπιους Λαρισαίους. Το σπουδαιότερο απ’ όλα είναι ότι αυτός ο σύλλογος είναι καρπός προσπάθειας κάποιων νέων ανθρώπων, που μεγάλωσαν και διαμορφώθηκαν στη Λάρισα. Είναι μια ομάδα νέων ανθρώπων που βαρέθηκαν να συμμετέχουν στους τσακωμούς των δύο παραδοσιακών Βορειοηπειρωτικών συλλόγων στη Λάρισα και δεν αρκέστηκαν  να γίνουν οι κριτές των μεγάλων αλλά επέλεξαν να κάνουν κάτι δικό τους.  Επέβαλλαν στην ουσία την υποψηφιότητα του Νταγιάκα στον υποψήφιο δήμαρχο και δικαιώθηκαν όλοι. Ο Τζανακούλης που τον δέχτηκε (ο Τζανακούλης κέρδισε το δήμο με μόλις 217 ψήφους διαφορά), ο Γιάννης που τόλμησε και κυρίως η ομάδα των νέων ανθρώπων που ευχόμαστε η πρωτοβουλία τους να αποτελέσει εφαλτήριο για μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

παντρεμενος ειναι ο λεβέντης;

Ανώνυμος είπε...

ilikrina niotho iperifanos gia ayto to pedi...me sigkinisate leventes,,sigxaritiria...!!! kali epitixia sto neo sou rollo filtate ntagiaka TELPIERO

Δημοσίευση σχολίου