Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Επίθεση Ντούλε κατά Ξέρρα στην Αλβανική Βουλή αποκαλώντας τον «μαριονέτα». Η απάντηση του υπουργού


Επιστολή αναγνώστη
Αναγνώστης έστειλε στο e-mail του «Βορειοηπειρώτη»  επιστολή, παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή για την αντιπαράθεση Ντούλε – Ξέρρα στην Αλβανική Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2011. Παρουσιάσαμε είδη το συγκεκριμένο θέμα από πληροφορίες που είχαμε χωρίς να έχουμε πλήρη εικόνα των πεπραγμένων. Το θέμα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όχι για κουτσομπολιό και από περιέργεια αλλά γιατί είναι σημαντικό να ξέρουμε τι ακριβώς λένε οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Μειονότητας  στην Αλβανική Βουλή.  Εφόσον έχουμε άλλες πληροφορίες θα επανέρθουμε στο θέμα.
Ακολουθεί η επιστολή του αναγνώστη:

Την προηγούμενη Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση όπου  συζητούνταν ο προϋπολογισμός του 2011, ο βουλευτής του ΣΚ-ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες, επιτέθηκε εκ νέου στον ομογενή υπουργό Εργασίας και παλιό συνεργάτη του, κ. Σπύρο Ξέρρα, αποκαλώντας τον «μαριονέτα». Ο κ. Ντούλες τον τελευταίο χρόνο έχει επιτεθεί  αρκετές φορές στον Ξέρρα από το βήμα της Βουλής. Φαίνεται, δε χώνεψε τον εκτοπισμό που του επεφύλαξε ο Ξέρρας στις τελευταίες εκλογές, στέλνοντάς τον στο Βούρκο.   Ο κύριος Ξέρρας είχε επιλέξει να μην απαντήσει στις άνανδρες επιθέσεις του για να μην δώσει αφορμές στους υπόλοιπους βουλευτές του αλβανικού Κοινοβουλίου (που στην ουσία δεν χωνεύουν ούτε τον έναν ούτε τον άλλον)  να χλευάζουν.   
Το ποτήρι  όμως ξεχείλισε. Ο κύριος Ξέρρας δεν άντεξε στην προσβολή και ανταπάντησε στην επίθεση Ντούλε αποκαλώντας τον απόντα από την πολιτική και οικονομική ζωή της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.  Στη συζήτησή του τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι στην Αλβανική Βουλή ο κ. Ντούλες έχει επιλέξει τα μεγάλα λόγια, έχει επιλέξει να εκφέρει απόψεις για θέματα που δε γνωρίζει (όπως τα οικονομικά), να γενικολογεί, να στηρίζει τις επιλογές του ΣΚ, να ζητάει την ψήφιση ειδικού νόμου για τα δικαιώματα της ΕΕΜ, αλλά ο ίδιος να μην αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία, να ζητάει την αποπεράτωση του οδικού δικτύου Φίερι – Αυλώνα, αλλά να μην αναφέρεται στις ανάγκες που έχουν οι περιοχές του Βούρκου και της Δερόπολης.
Ο κ. Ντούλες, εμμέσως πλην σαφώς, άφησε υπονοούμενα για ανεπάρκεια και αδυναμίες του κ. Ξέρρα στην καθοδήγηση του Υπουργείου και παρότρυνε τον κ. Μπερίσα ώστε στον επόμενο ανασχηματισμό να μην τον συμπεριλάβει στο κυβερνητικό σχήμα. Κακομαθημένος από το παρελθόν, όταν έβαζε κι έβγαζε από τη δουλειά όποιον ήθελε, ο κ. Ντούλες δεν μπορεί να συνηθίσει τη νέα κατάσταση εγκατάλειψής του από όλα τα πρώην στελέχη του κόμματός του.  Βγαίνοντας έξω από τα ρούχα του, την περασμένη Πέμπτη έβγαλε όλη την κακία που φωλιάζει μέσα του κατά του κυρίου Ξέρρα, τον οποίο πριν ένα χρόνο θεωρούσε ιστορική κατάκτηση για την ΕΕΜ (ο πρώτος  Έλληνας περιφερειάρχης), ενώ σήμερα τον θεωρεί ανεπαρκή.
Ο κ. Ξέρρας, απευθυνόμενος στον κύριο Ντούλε, χωρίς να τον χαρακτηρίσει με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, του υπενθύμισε ότι  συνεχίζει να ζει οικογενειακώς στα Ιωάννινα και  δεν ανταποκρίνεται  στην υποχρέωσή του να απαιτεί με την ιδιότητα του βουλευτή συγκεκριμένα έργα υποδομής στα χωριά του Βούρκου, τα οποία, δυστυχώς, δεν έχουν βουλευτή. Άλλον εξέλεξαν κι ο Ντούλες τους φύτρωσε. Απαριθμώντας τα δεκάδες έργα υποδομής  που συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2011 για την περιοχή της Δερόπολης, όπου ο ίδιος εξελέγη βουλευτής, ο κ. Ξέρρας κάλεσε τον βουλευτή Βούρκου να αφήσει τα μεγάλα λόγια, να μην γίνεται ουρά (μαριονέτα) του  Έντι Ράμα, να σκύψει πάνω στα προβλήματα και να προωθήσει  συγκεκριμένες λύσεις.  Ο ίδιος επέλεξε το ρόλο στην αντιπολίτευση και  έχει τη δυνατότητα να απαιτήσει και να αναλάβει  νομοθετικές πρωτοβουλίες. Αυτός όμως συνεχίζει να παραμένει αρχιτέκτονας της διάσπασης στο χώρο της ΕΕΜ, να επιτίθεται πότε στον έναν και πότε στον άλλον έλληνα βουλευτή του Αλβανικού Κοινοβουλίου.  Άλλος είναι ο ρόλος του και θα πρέπει να τον αντιληφθεί σωστά.

10 comments:

Ανώνυμος είπε...

re lamogio afou o kseras den mporouse na milisei ekeino to vrady pws ta katafere kai epai tosa polla??????

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΡΕΣΕΙ!.....

Ανώνυμος είπε...

κούλου κούλου... ότι να'ναι το blog λέμε...

Ανώνυμος είπε...

emena mu ipan pos o kseras itan ksekarfotos. m ayta pu ipe sigoura o Berishas tha ton dioksi apo tin kibernhsh.

Ανώνυμος είπε...

πας καλα ρε ο Μπερισα μονο τους ξεκαρφωτους θέλει

Ανώνυμος είπε...

O Kseras itan methizmenos,kini tin imera.
Katantise na tou pi i Arta Dade:-ik more, se me je bere si Muco Qulli,kai aytos tou elege,kush eshte ky Muco Qulli, ayti tou lei ,ik mesoje.Eitsi eine i katantia tou Ksera.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό μου θυμίζει τη λαϊκή έκφραση "Δύο γαϊδούρια μάλωναν σε ξένον αχυρώνα".

Ανώνυμος είπε...

Telos i epoxi Ksera.Sta pigadhakia tis kivernisis akougete to onoma tou Kosta Barka.

Ανώνυμος είπε...

Borioipiroti se parakallo dhose ligo kai tin omilia tou Ksera,gia na kanoume tin singrisi me ton Ntoule kai na gdhoume pjios zigizi pjio poli?.

Ανώνυμος είπε...

O Kseras eine zagari tou allbanon

Δημοσίευση σχολίου