Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ποια είναι τα δικά μας παιδία;

Με αφορμή τη δήλωση του Προέδρου του ΚΕΑΔ για ψήφο στα «δικά μα παιδιά» - που αμφιβάλω αν την έγραψε ο ίδιος – θέλουμε και εμείς να πούμε κάποιες σκέψεις για τα «δικά» μας παιδιά.
Οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι μειονότητα στην Ελλάδα αλλά κομμάτι του όλου Ελληνισμού, όπως οι Κρητικοί, οι Μακεδόνες οι Κύπριοι κλπ;! Ο τοπικισμός είναι στο πετσί μας και υπάρχει παντού, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επιβραβεύετε! Εάν θα έπρεπε να πάρουμε θέση και ειδικά οι συλλογικοί φορείς που μας εκπροσωπούν και πρεσβεύουν τα εθνικό μας δίκιο, θα έπρεπε να στηρίξουν πρόσωπα και συνδυασμούς με τα ίδια πιστεύω και κυρίως ανθρώπους που γνωρίζουν και έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν με το Βορειοηπειρωτικό.
Τι να τους κάνουμε μερικούς Βορειοηπειρώτες που δεν αναφέρουν ούτε στο βιογραφικό την καταγωγή τους!; Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε συμβούλους που ανήκουν σε συνδυασμούς σαν του κ. Αργύρη που μας θεωρεί αλβανούς ή του κ. Καχριμάνη που σύμφωνα με μερικούς διέλυσε τη μειονότητα; Εάν κ. Ντούλε το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι μόνο η καταγωγή, τότε το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στην Αλβανία, να ψηφίζουμε όποιον, αρκεί να έχει Ελληνική καταγωγή.
Ο «Βορειοηπειρώτης» δεν είχε σκοπό να προτείνει, γιατί όλοι έχετε αποφασίσει αν και ποιον θα ψηφίσετε αλλά η άποψή μας είναι να δώσουμε  ψήφο στους Έλληνες που δεν έχουν μόνο σχέση καταγωγής με το Βορειοηπειρωτικό αλλά και προσφοράς.
Μπορεί να ανήκουν σε διαφορετικά κόμματα αλλά, υποψήφιοι όπως η Αθηνά Κρεμμύδα, ο Μιχάλης Κυρούσης, ο Γιώργος Τζομάκας, ο Αλέξανδρος Ντάλντας ο Γιάννης Νταγιάκας στη Λάρισα κ.α., έχουν συνδυάσει το όνομα τους με το Βορειοηπειρωτικό. Μπορεί να διαφωνούμε μαζί τους και με τους σχηματισμούς που ανήκουν αλλά αυτά είναι τα πραγματικά μας παιδιά που πρέπει να στηρίξουμε. Ακόμα και αν δεν τους αξίζει, με την ψήφος μας επιβραβεύουμε την ενασχόληση  με την ιδιαίτερη πατρίδα.

Καλή ψήφο!  

16 comments:

Ανώνυμος είπε...

Borioipiroti me mperdeyeis merikes fores. To poio aristero poy mporoyn na psifisoyn oi Borioipirotes einai ND. Den mporoyn na pane poio aristera. ND kai LAOS oi aloi de mas endiaferoyn

Γκορος Νικος είπε...

Πολυ ωραιο το αρθρο-σχολιο σου Βορειοηπειρωτη!

Ανώνυμος είπε...

ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΔΑΠΟΙ.

...τα λέμε λοιπόν την τετάρτη.... είπε...

Αγαπητέ Βορειοηπειρώτη,
Το σίγουρο είναι ότι οι υποψήφιοι είναι απλά γλάστρες των συνδυασμών.
Θα τα πούμε την τρίτη ή την τετάρτη όταν μετρηθούν οι σταυροί προτιμήσεις των υποψήφιων συμβούλων.
τότες θα κατάρρευση το θράσος των υποψηφίων συμβούλων που θα είναι όλοι τους στην τελευταίες θέσεις στο πίνακα των σταυρόν.
τα λέμε λοιπόν την τετάρτη.

ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ είπε...

Βορειοηπειρώτη. Δεν πρέπει να πιστεύεις αυτά που γράφει το epirusgate για τον Καχριμάνη. Δεν υπάρχει γελοιδέστερο ιστολόγιο απ' αυτούς τους αγράμματους ηλίθιους που ότι κάνουν το κάνουν επ' αμοιβή. Όλοι εμείς που ζούμε στα Γιάννινα το ξέρουμε και καιρός είναι να το μάθεις κι εσύ, όχι τώρα με τις εκλογές αλλά για να το έχεις υπ' όψιν σου στο μέλλον. Με αδελφική αγάπη, Οδυσσεύς.

Ανώνυμος είπε...

Έχει δικιο ο Οδυσσέας. Τι να τον κάνουμε τον κ. Αργύρη όταν μας θεωρεί Αλβανούς, πράγμα που σημαίνει πως δεν έχει ιδέα που βρίσκεται η Β. Ήπειρος και ποια είναι η ιστορία της. Δεν γνωρίζει ο κύριος αυτός ότι οι γιαγιές και οι μανάδες μας δεν γνώριζαν καθόλου αλβανικά. Τέτοιοι τύποι, ακόμα και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να ήταν υποψήφιος ή και ο Ομπάμα ακόμα , όταν υποβαθμίζεις αυτό το κομμάτι του ελληνισμού, πρέπει να τους καταψηφίζεις. Ο κ. Καχριμάνης όχι μόνον που δεν μας χαρακτηρίζει αλβανούς, αλλά γνωρίζει αυτό το κομμάτι κάτι περισσότερο από κάποιους δικούς μας.

Ανώνυμος είπε...

Απ'όλους τους Β-Ηπειρώτες υποψηφίους ο Κορακίδης έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγεί.

Χ.Ψ.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Πολύ προκατάληψη υπάρχει στην περιρρέουσα!
Με αυτό το άρθρο-σχόλιο που λέει και ο Γκόρος δεν είχα σκοπό να κάνω ντα το Ντούλε. Δεν είπα ότι η επιστολή είναι κακή, απλά είναι γκολ με υποψία επιθετικού φάουλ, είναι γκολάκι όμως.
Στις δηλώσεις το Ντούλε τον θεωρώ πολύ σωστό και προσεκτικό και για αυτό είπα ότι αμφιβάλω αν είναι δικό του κείμενο. Διαφώνησα με το περιεχόμενο και είπα την άποψη μου κακό είναι;! Έλεος! Τα σχόλια που δεν δημοσίευσα, τα έσβησα (κατά λάθος). Ας τα ξαναγράψει ο ανώνυμος

θα είναι όλοι τους στις τελευταίες θέσεις είπε...

Αγαπητέ Βορειοηπειρώτη,
Το σίγουρο είναι ότι οι υποψήφιοι είναι απλά γλάστρες των συνδυασμών.
Θα τα πούμε την τρίτη ή την τετάρτη όταν μετρηθούν οι σταυροί προτίμησης των υποψήφιων συμβούλων.
Τότε θα καταρρεύσει το θράσος των υποψηφίων συμβούλων που θα είναι όλοι τους στις τελευταίες θέσεις στο πίνακα των σταυρών.
Τα λέμε λοιπόν την τετάρτη.

koitakste enan ypopsifio dimotiko symboulo ilithio! είπε...

koitakste ti egrapse xthes enas ypopsifios dimotikos symboulos pou onomazete ΔΗΜΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ stin selida tou sto facecook :---))):
...ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ,ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΧΩ , ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ...ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΕΜΕΝΑ Η ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ , ΚΑΝΤΕΤΟ ΣΑΣ ΤΙΜΑΕΙ !''

pou pas re karamitro! idi i Petroupoli graftike stin istoria oti exei ton pio ilithio ypopsifio dimotiko symboulo kai oti o Ypopsifios Dimarxos pou se evale sto syndiasmo tou einai poio ilithios apo sena!

Ευλογητός είπε...

Ποια τύχη να έχουν τα καψοπαίδια μας, όταν κάποια κωλόπαιδα σαν ο παραπάνω ανώνυμος που δηλώνει μια τριχιά όνομα, αντί να την περάσει στο λαιμό του ( να πάει να πνιγεί, που λέμε) δημοσιεύει τις ιλιθιότητές του; Τι κακό είπε ο Δήμος; Γιατί ζήτησε την ψήφο; Το ίδιο δεν κάνουν όλοι; Ό,τι δεν ανήκει στους πολλούς; Ψέμματα είπε; Ό,τι ψηφίζοντάς τον η Πετρούπολη θα περάσει στην Ιστορία; Ψέμματα είπε; Αφού για πρώτη φορά (από τότε που το μαχαίρι των Μεγάλων μας άφησε εκτός εθνικού κορμού) βορειοηπειρώτης θα έπαιρνε ψήφο δικαίωσης από τη Μήτέρα Πατρίδα. Σας φαίνονται καλύτεροι, μωρέ κωλόπαιδα χωρίς πατρίδα, οι άλλοι που ούτε καν γνωρίζετε από πού κρατάει η σκούφια τους; Ο Δήμος Κόλλιας είναι από τα Καλύβια του Πασιά, από τους Αγίους Σαράντα και από τη Βόρειο Ήπειρο. Είναι καλύτεροι οι άλλοι που είναι από τα Κάτω Σέκλανα; Βορειοηπειρώτες αδέρφια, συνέλθετε!

Ανώνυμος είπε...

Καλοί είναι και οι Βορειοηπειρώτες που δεν είναι φίλοι μας. Γιατί είναι Βορειοηπειρώτες. Αρκεί και περισσεύει για να τους ψηφίζουμε όταν τολμούν να ασχοληθούν με τα κοινά. Για την τόλμη τους. Για την τρέλα τους, θα λέγαμε.

Ανώνυμος είπε...

Κατ' αρχήν, μιλάμε για Βορειοηπειρώτες εδώ μέσα. Άρα ο Κορακίδης που στην καλύτερη περίπτωση κρύβει, όποτε δεν αρνείται, ότι είναι βορειοηπειρώτης, δεν πιάνεται!
Τα παραπάνω παιδιά έχουν πολεμήσει κι έχουν σταθεί ΠΑΝΤΟΥ σαν ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ!...

Όσο για τον μίζερο τυπάκο πιο πάνω χαίρεται, για κάποιο λόγο, με τις αποτυχίες βορειοηπειρωτών και μιλάει για "τελευταίες θέσεις", και "γλάστρες" κτλ., ας του πει κάποιος ότι αυτό που επιβραβεύει το παρόν άρθρο και αυτό που όλοι πρέπει να ενθαρρύνουμε είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα κοινά από τους Βορειοηπειρώτες ως Βορειοηπειρώτες!
Δεν γίνονται όλα για τις θεσούλες, βλέπεις. Αλλά επειδή προφανώς εσύ προσωπικά έτσι σκέφτεσαι, νομίζεις ότι έτσι σκέφτονται όλοι!
Και τελευταίοι των τελευταίων να βγουν, τουλάχιστον έχουν κάνει κάτι πολύ πιο χρήσιμο από αυτό που κάνεις εσύ: αυτοί βγαίνουν μπροστά και φωνάζουν με ότι δύναμη έχουν για τα πιστεύω τους και για τη Βόρειο Ήπειρο, με ότι προσωπικό κόστος μπορεί να υπάρχει γι αυτούς, ενώ εσύ κάθεσαι στον καναπέ, κλεισμένος στο σπιτάκι σου με κλειδωμένη τη πορτούλα σου για ασφάλεια, και πίσω από την ανωνυμία του ιντερνέτ στάζεις φαρμάκι σε αυτούς που έχουν ξεμυτίσει στο φώς!
Πόσο πραγματικά σε λυπάμαι...

Ανώνυμος είπε...

Ο τζομακας θα μας σωσει. Ελπιζουμε σε αυτον.

Να είμαστε σοβαροί! είπε...

¨---))
σιγα ρε παιδιά, σιγά! ούτε ξέρω ποιος είναι ο τύπος Δ.Κόλλιας που λέει οτι.... ''η Πετρούπολη θα γραφτεί στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους αν ψηφίσουν αυτόν''.
Εγώ απλά τρελάθηκα από την ηλίθια φράση και γι'αυτο το δημοσίευσα.
Τώρα εσύ που γίνεσαι δικηγόρος του να τον ΧΑΊΡΕΣΑΙ!
Να είμαστε σοβαροί!

Ανώνυμος είπε...

http://www.alimosnews.gr/?m=201011

Τελικά ο Κορακίδης εκλέχτηκε, όπως το είχα προβλέψει. Και απ’ ότι φαίνεται είναι ο μοναδικός, από τους δικούς μας, που το κατάφερε.
Συγχαρητήρια!

Χ.Ψ.

Δημοσίευση σχολίου