Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Καταργείται από τις 17 Δεκεμβρίου η βίζα για τους Αλβανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα


Σύσκεψη των αστυνομικών αρχών Ελλάδας και Αλβανίας σήμερα στην Κορυτσά
Καταργείται από τις 17 Δεκεμβρίου η βίζα για τους αλβανούς πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στη χώρα μας με βιομετρικό διαβατήριο. Αυτό προβλέπει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την παραχώρηση ελευθερίας μετακίνησης αλβανών πολιτών σε χώρες που ισχύει η συνθήκη Σέγκεν.Η κατάργηση της βίζας δημιουργεί νέα δεδομένα για τους χιλιάδες αλβανούς πολίτες και οικονομικούς μετανάστες, καθώς απλουστεύονται οι διαδικασίες εισόδου στην Ελλάδα.


Ακριβώς αυτά τα νέα δεδομένα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύψουν είναι το θέμα ευρείας σύσκεψης των αστυνομικών αρχών Ελλάδας και Αλβανίας, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στην Κορυτσά. Επικεφαλής της αποστολής της ΕΛ.ΑΣ., που θα ταξιδέψει στην πόλη του αλβανικού νότου είναι ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Κώστας Κασαπάκης, ενώ επικεφαλής της Αλβανικής αντιπροσωπείας θα είναι ο υπαρχηγός της αστυνομίας.Από ελληνικής πλευράς θα παραβρεθούν στη συνάντηση οι γενικοί αστυνομικοί διευθυντές Δυτικής Μακεδονίας Γρηγόρης Πατσιαρίκας και Ηπείρου Κώστας Σκαλτσάς, καθώς και οι αστυνομικοί διευθυντές των ακριτικών νομών που διαθέτουν μεθοριακούς σταθμούς, όπως Φλώρινας Δημήτρης Φωστηρόπουλος, Ιωαννίνων Νίκος Βάντζος και Ηγουμενίτσας Βασίλης Μίαρης. Αντιστοίχως θα συμμετάσχουν οι αλβανοί αστυνομικοί διευθυντές Κορυτσάς, Αργυροκάστρου, και Αγίων Σαράντα.Στη σύσκεψη θα εξεταστούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στους μεθοριακούς σταθμούς Κακαβιάς στα Ιωάννινα, Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα και Σαγιάδας στη Θεσπρωτία, αλλά και στους αντίστοιχους μεθοριακούς σταθμούς της αλβανικής πλευράς, καθώς εκτιμάται ότι η κατάργηση της βίζας θα αυξήσει κατακόρυφα τη νόμιμη κίνηση πολιτών και εμπορευμάτων μέσω μεθοριακών σταθμών, ενώ θα μειωθεί η λαθρομετανάστευση, πράγμα που θα δημιουργήσει καθυστερήσεις στον διαβατηριακό και τελωνειακό έλεγχο.
Πηγή: epirusgate

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

ολοι υπολογίζουν ότι θα ερθουν πολλοι. εγω νομίζω θα φυγουν οι κάποιοι που ειναι στην Ελλάδ και δεν εχουν χαρτια. Ποιος Αλβανός ηθελε να ερθει στην Ελλάδα και δεν μπορεσε; Με τον ενα η τον αλλο τροπο ηρθε

Ανώνυμος είπε...

τώρα θα φύγουν και αυτοί που μένουν ακόμα στην ΕΛΛΑΔΑ...
άνθρωποι που δεν έχουν δουλειά και κάθονται μόνο και μόνο γιατί δεν είχαν χαρτιά να ξαναγυρίσουν.

Δημοσίευση σχολίου