Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο ΟΑΣΕ χρηματοδοτεί τη δημιουργία κτηματολογίου στα παράλια Χειμάρρας – Αγίων Σαράντα

- Η ανάδοχος Ισπανική εταιρία αρχίζει την καταγραφή στα μέσα Νοεμβρίου
- Μετά τη διαδικασία αυτή θα διανεμηθούν  οι τίτλοι ιδιοκτησίας που θα αναγνωρίζονται από το Αλβανικό κράτος.
Το πρόβλημα της ιδιοκτησίας στην παράκτια ζώνη (Αυλώνα - Αγ. Σαράντα) μπορεί να επιλυθεί μέσα στο 2011. Το πρόγραμμα καταγραφής των ακινήτων στην περιοχή αυτή της νότιας Αλβανίας θα γίνει από μια ισπανική εταιρεία, η οποία θα παραδώσει στα τέλη του 2011 στις αλβανικές  αρχές  μια βάση  δεδομένων και τεκμηρίων  ακινήτων.
Το πρόγραμμα   χορηγείται από τον ΟΑΣΕ και η εν λόγω διαδικασία είχε προαναγγελθεί πριν από μερικούς μήνες από τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κ. Δημήτρη Δρούτσα.  Η εταιρεία αναμένεται να φθάσει στην Αλβανία στα μέσα Νοεμβρίου και θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.    
 Τεχνικά η διαδικασία θα υλοποιηθεί μέσω  δημόσιων  προκηρύξεων και επαφών  με όλους τους ιδιοκτήτες .Οι κάτοικοι  θα  υποβάλλουν τα έγγραφα που διαθέτουν  τα οποία θα επεξεργαστούν  με σκοπό τη σύνταξη πλήρους φακέλου  με χάρτες και  αριθμούς πρωτοκόλλου. Αυτό που έχει σημασία  στο όλο θέμα είναι ο ρόλος του κράτους  το οποίο θα παραλάβει τα δεδομένα από την ισπανική εταιρεία και θα παραδώσει στους ενδιαφερόμενους  τους τίτλους ιδιοκτησίας.
Πηγή: himaracity.blogspot.com

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Οι εταιρείες αυτές στα πλάισια των Ευρωπαϊκών Συμβάσεων Εuropeaid-ΙΡΑ είναι υποχρεωμένες να βασίζονται στα επίσημα χαρτιά της Αλβανικής Κυβέρνησης. Χρειάζεται οργάνωση από τον τοπικό σύνδεσμο και τους πολίτες να συγκεντρώσουν και να ενημερώσουν για όλες τις εκκρεμότητες (δικαστικές και νομοθετικές) τον ανάδοχο και την αντιπροσωπεία της ΕΕ στα Τίρανα. Άμεσα και οργανωμένα με νομικό σύμβουλο.
Επίσης μεγάλη προσοχή στο θέμα της χρησικτησίας για παλιές περιουσίες.

Αυτά για να μην βρεθούν οι Χιμαραίοι προ εκπλήξεων και τετελεσμένων.

ΒΗ2020

Δημοσίευση σχολίου