Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου στη Τζάρα Αγίων Σαράντα

Έγινε η συγκομιδή ελιάς στο πρότυπο αγρόκτημα της εκκλησίας
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος λειτούργησε σήμερα 14/11/2010, μνήμη του Αγίου Αποστόλου Φιλίππου, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο χωριό Τζάρα των Αγίων Σαράντα. Η νέα εκκλησία είναι προσφορά του ομώνυμου μετοχιού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά στα Ιωάννινα και κτίστηκε έξω από το χωριό σε αγροτική έκταση που ανήκει στην εκκλησία.
Αναφερόμενος στη σημερινή περικοπή του Ιερού Ευαγγελίου, ο Σεβασμιότατος είπε ότι πρέπει να αγαπούμε  το Θεό  και τον πλησίον όπως τον εαυτό μας.
Κι όταν ρώτησαν το Χριστό ποιος είναι ο πλησίον, τους διηγήθηκε τη σημερινή παραβολή, όπου ο καλός Σαμαρείτης βοήθησε τον πληγωμένο, που ταξίδευε από τα Ιεροσόλυμα στην Ιεριχώ και που τον έκλεψαν και τον έδειραν οι ληστές. Αυτός του άλειψε το σώμα με λάδι και το έπλυνε με κρασί, τον πήγε στο πανδοχείο , άφησε στο ξενοδόχο και δύο δηνάρια για τα έξοδα του. Πήγαινε και κάνε κι εσύ το ίδιο, ήταν η τελική απάντηση του Κυρίου. Κι εμείς πολλές φορές αναρωτιόμαστε πού και πώς θα εκδηλώσουμε την αγάπη μας; Η σπουδαία αυτή παραβολή μας διδάσκει το ποιος είναι ο πλησίον μας, ποιος είναι αυτός που έχει ανάγκη. Γιατί στο πρόσωπο του Σαμαρείτη είναι ο ίδιος ο Χριστός. Εμείς οι Χριστιανοί για να είμαστε  ολοκληρωμένοι πρέπει  η αγάπη να φθάνει και μέχρι τον εχθρό μας, γιατί έτσι θ’ ακολουθήσομε το παράδειγμα του Κύριού μας.

Μετά τη θεία λειτουργία τα κορίτσια του Εκκλησιαστικού Οικοτροφείου Βουλιαρατιού, κατέβηκαν στο κτήμα της εκκλησίας, που το συντηρεί με μεγάλο μεράκι ο εφημέριος π. Παντελής Μήτρος, για να βοηθήσουν στη συγκομιδή της ελιάς, που εφέτος είναι πολύ καλή. Στο κτήμα αυτό υπάρχουν ακόμα εσπεριδοειδή, αμυγδαλιές, αχλαδιές  και μια έκταση με αμπέλι.

Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας, συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτος για να πάρουμε όλη την έκταση του μοναστηριού που υπολογίζεται στα τρεις χιλιάδες εκτάρια, ενώ επεστράφησαν μόλις τα τριάντα.

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

κάποιο λαθος κάνετε, 3 χιλιαδες εκταρια ειναι ολη η επαρχία...

Δημοσίευση σχολίου