Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Αυξάνονται τα θύματα από την πτώση του λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων στην Αλβανία

Ελαφρά τραυματισμένοι δύο Έλληνες πολίτες, δεν διέφυγε τον κίνδυνο ο Βορειοηπειρώτης Πέτρος Βαγγέλης
Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε όταν λεωφορείο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έπεσε σε χαράδρα κοντά στο χωριό Ziaj της Επαρχίας  Φράταρι  Νομού Μαλακάστρας .

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο από Τίρανα προς Αθήνα, το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε χθες στις 8.00 το απόγευμα (9.00 ελληνική).  Η ολισθηρότητα λόγο βροχής και ο κακός δρόμος είναι οι πιθανότερες αιτίες της  πτώσης του λεωφορείου  σε χαράδρα 100 μέτρων. Ο τηλεοπτικός σταθμός News24 επικαλούμενος τις μαρτυρίες του Αλβανού επιβάτη Ervin Mema κάνει λόγο για μεθυσμένο οδηγό.

Oι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 9 και οι τραυματίες 41 ενώ εκφράζονται φόροι ότι ο τραγικός υπολογισμός θα αυξηθεί καθώς 4 τραυματίες είναι πολύ σοβαρά.  Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο Έλληνες πολίτες, ο 57χρονος οδηγός Θωμάς Τσόγκας  ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά και αυτήν την ώρα κρατείται, και μία γυναίκα η οποία επίσης τραυματίστηκε ελαφρά και έχει ήδη πάρει εξιτήριο. Οι τέσσερεις που δεν έχουν διαφύγει τον κίνδυνο είναι ο 60χρονος Βορειοηπειρώτης  Πέτρος Βαγγέλης από τους Αγίους Σαράντα,  ο 29χρονος Eduart Preci, η 30χρονη Sebie Boksiu και ο 22χρονος Luan Cela. Οι δύο πρώτοι νοσηλεύονται στο Π.Ν. Ιωαννίνων και άλλοι δύο στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τιράνων.
Νεκροί είναι οι:
Fredi Guma, 45 χρονών από τη Λουσνια;
Manushaqe Bali, 33 χρονών από τη Λουσνια;
Refotaq Bashllari Τίρανα;
Dhurata Halilaj 45 χρονών από το Λάτσι;
Marjola Guma, 13 χρονών από το Φίερι;
Nikollë Nina, 75 χρονών από το Δυρράχιο;
Dallëndyshe Shuli από τη Λουσνια;
Aferdita Basha 40 χρονών από το Λάτσι
Αγνώστων στοιχείων

Κάποιοι από τους τραυματίες:
Brixhilda Hoxhaj, 30 χρονών
Lorenc Hoxhaj, 6 χρονών
Edlira Haldedaj, 27 χρονών
Elisavda Haldedaj, 6 χρονών
Armela Berisha, 24 χρονών
Shqiponja Hoxhaj, 22 χρονών
Elisabeta Hoxhaj, 34 χρονών
Brunilda Halilaj, 16 χρονών
Valbona Guma, 17 χρονών
Boci Rina
Daniela Papallaçi, 21 χρονών
Eduart Premçi, 21 χρονών
Ervin Mema, 34- χρονών
Η Αλβανική Κυβέρνηση ενέβαλε για 48 ώρες τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της βίζας για τους Αλβανούς πολίτες στις χώρες shengen

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Κρίμα είναι Πολύ Τραγικό Όλο αυτό...

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΟΧΑΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ (ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ, ΜΑΝΕΣ, ΠΑΙΔΙΑ), ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟΤΑΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΙΣΘΗΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΑΣΧΗΜΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΑΙΝΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ... ΜΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΣΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΟΝΕΙΣ... ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ... ΑΣ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ Τ.Ω.Ρ.Α ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΙΓΜΟΥΣ... ΑΝΤΙΟ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ. (Jeta)

Δημοσίευση σχολίου