Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο Μιχάλης Παντούλας επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Φιλ. Πετσάλνικου ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας ορίστηκε επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας. Τη συγκεκριμένη θέση κατείχε ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης, Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας αποτελείται από Κοινοβουλευτικές Αντιπροσωπείες είκοσι (20) κοινοβουλίων - μελών της οργάνωσης (Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Εσθονία, Κύπρος, Καζακστάν, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Μολδαβία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σλοβακία, Τσεχία, Ουκρανία και Φινλανδία), καθώς και ομάδες Βουλευτών από Αυστραλία, Ασία, Αφρική και ΗΠΑ.Η σύσταση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας έγινε με σκοπό :
α) Την καταγραφή και αξιολόγηση των συντελούμενων αλλαγών στην Ευρώπη και τον κόσμο, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του ρόλου της Ορθοδοξίας ως σημαντικής και αναγκαίας πολιτικής, πολιτιστικής και πνευματικής έκφρασης στη διαμόρφωση της νέας πραγματικότητας.
β) Τη συμβολή του οικουμενικού και ενωτικού πνεύματος της Ορθοδοξίας στην ανάπτυξη του παγκόσμιου διαλόγου για την υπέρβαση των εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
γ) Την υποστήριξη του ρόλου του ορθόδοξου πολιτισμού ως κοινωνικής δύναμης στην Ανατολική Ευρώπη και ως γέφυρας της Ευρώπης με τους άλλους πολιτισμούς.
δ) Την ενεργοποίηση του ορθόδοξου κόσμου για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα θέματα του σύγχρονου ανθρώπου και του οικολογικού προβλήματος.
Ο κ. Μιχάλης Χρ. Παντούλας στις 29 Νοεμβρίου 2010 θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στην Κωνσταντινούπολη και στις 30 Νοεμβρίου 2010 θα παραστεί στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Πηγή:  www.epirusgate.blogspot.com

5 comments:

Ανώνυμος είπε...

και σε ανώτερα! Δεσπότη Βορείου Ηπείρου ευχομαι!

Ανώνυμος είπε...

kai eis anwtera - proedros tou kead!!

Ανώνυμος είπε...

Τωρα που κανει κομμα η μπακογιαννη εγω λεω να παμε να κανουμε μια νεολαια βορειηπειρωτων στο κομμα της. Εχουμε ακομα πολλα αδεσποτα κομματοσκυλα που ψαχνουν στεγη.

Ανώνυμος είπε...

Kala bre, ton prwin kommounisti kai nun sossialisti balane se themata thriskeias? Pou paei auto to kratos?

Ανώνυμος είπε...

ωωχ!!!!

Δημοσίευση σχολίου