Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Τρίτο κύμα φυγής Ελλήνων από τη Βόρειο Ήπειρο

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα, η σύνταξη του ΟΓΑ προς τους Βορειοηπειρώτες
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδος προς τους πολιτικούς εκπροσώπους των Βορειοηπειρωτών  κ. Μπολάνο και Ντούλε κατά την επίσκεψη τους τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, ότι θα αναλάβει ο ίδιος την επίλυση του προβλήματος με τις συντάξεις του ΟΓΑ των Βορειοηπειρωτών, το πρόβλημα όχι μόνο δεν επιλύεται αλλά επιδεινώνεται καθημερινά ενώ  είμαστε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, φανταστείτε τι θα γίνει μετά τις εκλογές.
Οι Βορειοηπειρώτες, όπως όλοι οι Ομογενείς, δικαιούνται βάση του Ελληνικής Νομοθεσίας την κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ (περίπου 330 Ευρώ το μήνα), εφόσον δεν ήταν ασφαλισμένη σε κάποιο άλλο ταμείο.  Οι πλειοψηφία των συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών βρίσκονται μεταξύ Ελλάδος (με τα παιδιά τους)  και Βορείου Ηπείρου συντηρώντας τα σπίτια και τις περιουσίες τους, ενώ πολλοί λίγοι είναι αυτοί που  εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα.  Οι συντάξεις αυτές είναι στην ουσία η μόνη ουσιαστική βοήθεια της μητροπολιτικής Ελλάδος προς την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία.
Πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι των Ταμείων του ΟΓΑ, από «υπερβάλλοντα ζήλο» ή λόγο άνωθεν εντολής, ελέγχουν τα διαβατήρια με τις εξόδους και εισόδους στη χώρα για να διαπιστώσουν τη μόνιμοι διαμονή των συνταξιούχων και εφόσον δε συμπληρώνονται οι μέρες, τους κόβουν τη σύνταξη ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που τους στέλνουν εξώδικα ζητώντας τους πίσω τα χρήματα που πήραν.  Αμέσως μετά την επίσκεψη των προέδρων της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ στον κ. Παπανδρέου το πρόβλημα αντί να επιλυθεί, επιδεινώνεται καθημερινά. Δεν κάνουν δεκτά τα πληρεξούσια των παιδιών τους, στέλνουν αντιπροσώπους στα σπίτια για να ελέγξουν αν είναι στο σπίτι και ακόμα αν κάποιοι έχουν Ελληνική ταυτότητα τους ζητούν επίμονα το Αλβανικό διαβατήριο για να ελέγξουν τις μετακινήσεις.
Πέρα από την κοινωνικότητα του προβλήματος το θέμα είναι εθνικό και πολύ σοβαρό μάλιστα. Αντί η παραμονή στη Βόρειο Ήπειρο και η διατήρηση της Ελληνικότητας μια περιοχής να επιβραβεύεται από το Εθνικό Κέντρο, τους χρηματοδοτεί να την εγκαταλείψουν. Το πρώτο κύμα φυγής ήταν το 1991 με την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος, το δεύτερο ήταν με τα γεγονότα του 1997 με την πλήρη διαληση του κράτους και την αναρχία που επικρατούσε στην Αλβανία και το τρίτο κύμα είναι σε εξέλιξη με τις παράλογες αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας. Ηλικιωμένοι άνθρωποι δεν περνούν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά από τα βουνά για να μην σφραγίσουν το διαβατήριο και κάποιοι ανγκ’αζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους γιατί χωρίς αυτή τη συνταξη είναι αδύνατη η διαβίωση τους στη Βορειο Ηπειρο.
Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα η σύνταξη του ΟΓΑ προς τους Βορειοηπειρώτες
200.000 έχουν το ΕΔΤΟ (Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς)
18.000 – είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
11.000 – μένουν στη Βόρειο Ήπειρο οι υπόλοιποι είναι στην Ελλάδα
3.5 εκ ευρώ το μήνα, τα χρήματα που πάνε στη Βόρειο Ήπειρο
42 εκ. ευρώ το χρόνο
1 στο 5.714 ή 0,018% του ΑΕΠ
0,30 Ευρώ αν Έλληνα κάτοικο  το  μήνα
1 λεπτό την ημέρα για κάθε κάτοικο της Ελλάδος
Τα χρήματα είναι ακόμα λιγότερα αν υπολογίσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά μένουν στην Ελλάδα είτε γιατί τα αφήνουν στα παιδιά τους  και αυτοί βολεύονται  κουτσά στραβά  είτε τα παιδιά τους τους αγοράζουν τα φάρμακα και άλλα προϊόντα.

15 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ, ΑΣΧΟΣ ΣΤΗ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΑΙΣΧΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ.
ΠΟΣΟΙ ΑΠ'ΑΥΤΟΥΣ ΔΩΣΑΝΕ ΑΠ'ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠ'ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΛΕΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΘΕΛΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΛΕΤΕ ΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ...ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΩ...ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ.ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣ ΣΥΝΤΑΞΗ, ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΟΤΙ ΒΟΗΘΑΝΕ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΩΜΑ ΤΡΙΩΝ ΓΕΝΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗ ΕΛΛΗΙΝΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΦΕΡΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,,,,,ΕΝΟΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΛΟΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΗΜΑ,,,,,,

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΟΚ Ε ΝΑ!ΠΑΣΟΚ Ε ΝΑ!ΠΑΣΟΚ Ε ΝΑ!ΟΙ ΣΟΣΑΙΛΙΣΤΕΣ ΕΊΝΑΙ ΊΔΙΟΙ ΠΑΝΤΟΥ,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΙΤΑΣΙΟΝ ΔΕΞΙΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΙΣΥΧΩ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΘΥΓΕΤΕ Η ΤΣΕΠΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΕΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ.Ε ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.ΚΟΙΤΑ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΤΑ ΦΕΡΝΕΙ Η ΖΩΗ,ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΛΕΓΑΝΕ ΠΩΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗ ΔΙΝΕΙ Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Γκορος Νικος είπε...

Ποτε δεν μαθαμε να διεκδικουμε με αντρεια τα δικαιωματα μας...ακομα και τωρα που ερχονται εκλογες,κανενας δεν δινει σημασια στις ψηφους των 20.000 ΒΗ...και αυτο γιατι εμεις δεν το καταφεραμε,διοτι οι ανθρωποι που μας εκπροσωπουν και φορανε γραβατες,δεν εχουν την ιδια δυναμηκοτητα με το λαο που τους ψηφησε.
Ο λαος κατεβενει σε πορειες για να μπορουν τετοιοι ανθρωποι να στεκονται διπλα σε πολιτικους και να διεκδικουν για αυτους.

Το μυνημα που θα μπορουσαν να στειλουν ολα τα σωματεια σημερα,ειναι να μην ψηφισει κανενας ΒΗ τους υποψηφιους του ΠΑΣΟΚ σε αυτες τις εκλογες...ως απαντηση.Επισης ολοι οι ΒΗ υποψηφιοι στα ψηφοδελτια να παρετηθουν ως διαμαρτυρια...
Αραγε μπορουν να το κανουν ή εχουν βολευτει ολοι??

Μα ουτε μια ανακοινωση απο τα σωματεια ρε γαμωτο?
Ξεφτιλα του κερατα.

Δήμος Χιμαραίων είπε...

Αυτό στα καφενεία του χωριού μου λέγεται ''τους έγραψε στο ζμπ....τσο του ο Παπανδρέας''

Και γιατί να μην τους γράψει, θα μου πείτε, όταν απέναντί του έχει έναν τύπο που μιλάει χειρότερα ελληνικά από τον ίδιο( τον Παπανδρέα ντε) και έναν άλλο που νομίζει πως είναι μετεμψύχωση του Ανδρέα (του πάτερα του Γιώργου ντε). Πέρα από τα γραφικά που είπαμε πιο πάνω ένας αυτοδίδακτος ηλεκτρολόγος από τη Χιμάρα και και ένας τάχαμου δήθεν αστός από τη Φράστανη δεν έχουνε το μέγεθος να διαπραγματευτούν με κανέναν από τους γόνους της Αθηναϊκής Οικογενειοκρατίας (βάλε μέσα Ντόρα, Κωστάκη , Γιωργάκη , Αντωνάκη ).
Αν όσοι πίνουν καφέ στην πλατεία Κολωνακίου πιστεύουν πως άλλαξαν και κοινωνικό στάτους με γειά τους, με χαρά τους .
Για το τι σημαίνει Κολωνάκι διαβάστε την αυτοβιογραφία του Ζάχου Χατζηφωτίου.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αγαπητέ Νίκο, συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση σου!
Αναλωνόμαστε με τις ώρες συζητώντας και κατηγορώντας ο ένας τον άλλον χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Αυτό που είπες είναι μια συγκεκριμένη και πολύ καλή ιδέα άλλωστε δεν έχει την τύχη να βγει και κανένας. Είναι μια κίνηση που θα συμβάλει και στην ενότητα μας

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΩΝ ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΜΑΣ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΟΣΩΝ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΕΛΛΑΣ.ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΝΕΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΙΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΟΥΤΗΡΟΠΑΙΔΑΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΜΕ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Δειτε την επιστολη



http://aristerastidropoli.blogspot.com/2010/11/blog-post_03.html

Ανώνυμος είπε...

που θα στείλεις το μήνυμα στην Αλβανία;;
μάχη εντυπώσεων,να ενισχύσουμε τον Καλυβιώτη που αύριο θα θέλει να γίνει έπαρχος και τη Νάτσιου που θα πάρει πτυχίο νομικής σε λίγο.
Το ΠΑΣΟΚ δείχνει ξεκάθαρα το προσωπό του,θα ήθελα να λιντσάρω τα τσιράκια του που με θράσος ζητάνε την ψήφο μας
απο πότε υπάρχει καλό ΠΑΣΟΚ;; αυτοί δεν μας λέγανε πάντα αλβανούς;

Ανώνυμος είπε...

mia zwi den trexoume pisw apo ton enan kai ton allon pou mas taizoun elpides
feygoume xamogelontas giati akousame ayto poy thelame kata vathos kai aytoi kanoyn to kommati tous me thn eksoysia h sthn ellada i thn albania
molis paroun to xrisma soy vlaka voreiopeirwti den se gnwrizoyn meta
e vlaka
kai o kalybiwtis poy den patise sth ximara ton ekopse twra na kanei poreia

Ανώνυμος είπε...

'Τα χρήματα είναι ακόμα λιγότερα αν υπολογίσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά μένουν στην Ελλάδα είτε γιατί ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ!

poios ftoxompines krataei xrimata apo tous gerous en eti 2010?!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος
4 Νοεμβρίου 2010 στις 11:04 ΠΜ
Ο Παντούλας πού είναι; Αναδημοσιεύουμε επερώτησή του στη Βουλή των Ελλήνων το 2007:

Αρχική
Χορήγηση συντάξεων Ο.Γ.Α. στους Βορειοηπειρώτες
Ημερομηνία Κατάθεσης:
28/11/2007 Προς:
Tον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό Ένα από τα σημαντικότερα μέτρα που έλαβε έως τώρα η ελληνική πολιτεία για την παραμονή των ομογενών στις πατρογονικές τους εστίες ήταν η χορήγηση συντάξεων του Ο.Γ.Α. στους υπερήλικες βορειοηπειρώτες κατόχους του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, ανεξαρτήτως εάν διαμένουν μονίμως στην Αλβανία.
Δυστυχώς, τις προφανείς θετικές επιπτώσεις αυτού του μέτρου στάθηκε ανίκανη να αντιληφθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.. Από την πρώτη στιγμή ανάληψης της εξουσίας (2004) ο αρμόδιος Υπουργός ανέτρεψε το καθεστώς χορήγησης των συντάξεων του Ο.Γ.Α. και επέβαλε ως υποχρεωτικό όρο χορήγησής τους τη μόνιμη διαμονή των ενδιαφερομένων στην Ελλάδα. Ουσιαστικά επέβαλε τον αναγκαστικό εκπατρισμό του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες προκαλώντας μέγιστη εθνική ζημιά. Πρόκειται για τη χαριστική βολή που δέχτηκε ο ελληνισμός της Αλβανίας και μάλιστα με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ.. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθημερινά κλείνουν σπίτια σε όλα τα χωριά της μειονότητας λόγω της αναχώρησης των υπερήλικων για την Ελλάδα, ώστε να δικαιούνται τη σύνταξη του Ο.Γ.Α.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

Εάν θα σταματήσει την ακατανόητη αυτή πολιτική που θίγει ευθέως τα εθνικά μας συμφέροντα, θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς και ο Ο.Γ.Α. θα χορηγεί του λοιπού τη σχετική σύνταξη στους βορειοηπειρώτες με αποκλειστικό όρο την κατοχή του Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς που αποδεικνύει την ελληνική εθνικότητα, ανεξαρτήτως του τόπου μόνιμης διαμονής των ενδιαφερομένων.

Ανώνυμος είπε...

Από τον Ιούλιο του τρέχοντος ο κ. Ξέρρας είχε στείλει επιστολή στον κ. Παπανδρέου και κ. Λοβέρδο για τα προβλήματα με τις συντάξεις του ΟΓΑ: Αναδημοσιεύουμε την επιστολή:

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
Adresa: Rruga e «Kavajes», Tiranë http://mpcs.gov.al Tel&fax. 04 222 8340 04 222 8340
Τίρανα, στις 12.07.2010

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Υπόψην: Υπουργού Απασχόλησης κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Επικοινωνώντας εκ νέου μαζί σας, εύχομαι κάθε επιτυχία στη δύσκολη και υπεύθυνη αποστολή σας επικεφαλής της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάδειξη, την ανάπτυξη και την πρόοδο της μητέρας Πατρίδας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός έχει βάσιμες προσδοκίες και ελπίδες ότι, όπως έχετε πράξει και στο παρελθόν ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έτσι και σήμερα από την υπεύθυνη θέση του Πρωθυπουργού, θα κάνετε ό, τι μπορείτε για την επίλυση όλων των διαχρονικών και καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη δύσκολη πορεία ανάκαμψης και αναγέννησής του.
Από τη θέση ευθύνης μου ως Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας και βουλευτής της Περιφέρειας Αργυροκάστρου θα ήθελα να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία της τρίτης ηλικίας των Βορειοηπειρωτών για την απόρριψη των αιτήσεων για τη σύνταξη του ΟΓΑ. Θα θέλαμε να τις ερμηνεύσουμε ως ενέργειες μεμονωμένων ατόμων στις κατά τόπους διοικήσεις του ΟΓΑ, οι οποίες δε συνάδουν με το εθνικό συμφέρον και συνοδεύονται από επιλεκτικές και μεροληπτικές αποφάσεις. Πρόκειται για τη γενιά που κράτησε αναλλοίωτη την αγάπη για την Πατρίδα, αλλά και που συντηρεί σήμερα τα χωριά μας, καθώς η πλειοψηφία του έμψυχου δυναμικού μας βρίσκεται στην Ελλάδα. Δεν θα ήταν λογικό να φεύγουν πικραμένοι από τη ζωή. Η απόδοση της σύνταξης του ΟΓΑ πέρα από οικονομική στήριξη είναι αναγνώριση της μέριμνας της Μητέρας Πατρίδας.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα εξετάσετε το θέμα με την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που σας χαρακτηρίζει. Σας ευχόμαστε επιτυχή πορεία επικεφαλής της Ελληνικής Κυβέρνησης, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Σπύρος ΞΕΡΡΑΣ

Γκορος Νικος είπε...

Ανωνυμε 11.56...ειλικρινα σκοτιστηκα για τον καλυβιωτη και την αλλη που μου λες...ουτε καν ξερω ποιοι ειναι οι συγκεκριμενοι...και το λεω επωνυμα, αναγραφοντας το ονομα μου, σε καθε αναρτηση εδω μεσα,οπως δεν κανει κανενας αλλος.
Εσυ πρεπει να εισαι απο εκεινους που δεν θελουν να πανε μπροστα,και σιγουρα θα εισαι απο καποια οργανωση που αντιδραει σε οτιδηποτε κανει μια αλλη οργανωση...με αποτελεσμα το ΒΗπειρωτικο να ξεγραφεται απο το μυαλο και των ιδιων των ΒΗπειρωτων.
Οσων αφορα το μυνημα και την κινηση που λεω,η οποια αφορα τις μεθαυριανες δημοτικες εκλογες στην ΕΛΛΑΔΑ...ουτε καν πας να πλησιασεις τη λογικη της κινησης,αλλα και αν την εχεις πλησιασει σιγουρα δεν σε συμφερει με τις επιδιωξεις σου.
Για πες εσυ μια προταση ουσιωδης...γιατι το μονο που ξερουν να κανουν ολοι ειναι να φυλανε τον κωλο τους,και τον κωλο της παραταξης που ανηκουν.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΥ.ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΛΑΜΟΓΙΑ,ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ,ΘΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΗ.ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝΕ.ΟΛΟΙ ΣΥΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕΙ, ΑΛΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΚΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ.

Δημοσίευση σχολίου