Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ομόνοια Κορυτσάς – η αντίδραση που προκαλεί σύνθεση


Γρηγόρης Καραμέλιος ο νέος πρόεδρος
Το πολύ γνωστό όνομα του Γρηγόρη Καραμέλιου και η αντίδραση του πρώην πρόεδρου Σπύρο Λίτση πως δεν αναγνωρίζει αυτές τις εκλογές, κατηγορώντας το Ντούλε ότι επέβαλε πραξικοπηματικά νέο πρόεδρο στο Παράρτημα, προκάλεσαν ξαφνικά ενδιαφέρον για την ξεχασμένη Ομόνοια Κορυτσάς.
Μετά την απομάκρυνση του Ανδρέα Μήτση από το τιμόνι της Ομόνοιας στην Κορυτσά είχαμε και την απομάκρυνση του συγκεκριμένου Παραρτήματος  από τον κορμό της Οργάνωσης αφού δεν εκπροσωπούνταν ούτε στο Προεδρείο, ούτε στο Γενικό Συμβούλιο. Οι προσωπικές σχέσης του πρώην πρόεδρου Μήτση καθώς κατάγεται από τους Αγίους Σαράντα, η καθοριστική συμβολή που είχε στο άνοιγμα του Ελληνικού Σχολείου της Κορυτσάς και η αναγνωρισιμότητα που είχε στην υπόλοιπη μειονότητα, τον είχαν χρίσει απόλυτο εκπρόσωπο στην Κορυτσά προκαλώντας στους Κορυτσαίους κάποιες αντιδράσεις που ωστόσο δεν έφταναν μέχρι τα κεντρικά γραφεία των Αγίων Σαράντα.
Τον κ. Μήτση αντικατέστησε ο Λίτσης πριν από τρία χρόνια και το όνομα του έγινε γνωστό στο ευρύ Βορειοηπειρωτικό κοινό - και όχι μόνο - τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κορυτσά κάλεσα τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης για να τους πει ότι ο κ. Λίτσης είναι απατεώνας και εκμεταλλεύεται τη σφραγίδα της Ομόνοιας με διάφορα πιστοποιητικά. Σαν να μην έφτανε αυτό ο πρόξενος  οργάνωσε το παράρτημα βγάζοντας άλλο πρόεδρο, τον Βλάχο στην καταγωγή Ναούμ Ντίσο.
Μέχρι προχθές η ομογένεια της Κορυτσάς πορεύονταν με ένα  “de jure” πρόεδρο το Λίτση και ένα “de facto” το Ντίσο που είχε και τη στήριξη του πρόξενου. Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ο Ντούλες στην Κορυτσά, ως απεσταλμένος της Ομόνοιας, αναγνώρισε ως νόμιμο πρόεδρο του Λίτση ενώ του επιφύλασσε και μία έκπληξη που του την αποκάλυψε αφού άρχισε η συνεδρίαση. Πρότεινε για νέο πρόεδρο τον Γρηγόρη Καραμέλο, πρώην στέλεχος του ΚΕΑΔ και μέχρι τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές αντίπαλο του Ντούλε, αφού το κόμμα που ηγούνταν ο ίδιος, το ΚΑΔΕ, είχε συμμαχήσει με τον Ilir Meta. Οι άνθρωποι του Λίτση αποχώρησαν από την αίθουσα και η συνεδρίαση συνέχισε κανονικά, όπως συνηθίζεται να γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις στο χώρο μας, άλλωστε το ίδιο είχε κάνει και ο Καραμέλιος όταν υποψήφιος για πρόεδρος του ΚΕΑΔ ήταν ο Ντούλες και ο Καραμέλιος αποχώρησε με την ομάδα του Μέλιου κατηγορώντας το Θωμά Μήτσο (όχι δεν κάνω λάθος!) ότι θέλει να κάνει το Ντούλε πρόεδρο του ΚΕΑΔ με το ζόρι.
Όπως διαπιστώσατε ο «Βορειοηπειρώτης» ξέρει πολλά αλλά δεν μπορεί να ερμηνεύσει όσα γίνονται ή δε γίνονται!   Δεν καταλαβαίνει με ποια κριτήρια οι «προδότες» (γιατί ένας από αυτούς είναι και ο Καραμέλιος) επιστρέφουν στην Ομόνοια και κυρίως ποιος είναι αυτός που θα αποφασίσει αν πρέπει να τους δεχτεί ή όχι, ο Ντούλες; Ο Μπολάνος γιατί δεν ήταν στην Κορυτσά;  Σε κάθε περίπτωση όμως την εξέλιξη τη θεωρεί θετική χωρίς να  πανηγυρίσει σαν τη «Δρόπολη» και ούτε να μοιρολατρεί σαν το «Δήμο Χειμάρρας».  Είναι θετική γιατί 1. Η διαμάχη αυτή έστρεψε τα βλέμματα στην Κορυτσά και η αντίδραση θα φέρει σύνθεση. 2. Ο Καραμέλιος είναι αξιόλογο άτομο και έμπειρος πολιτικός αφού έκανε σε δύο θητείες βουλευτής και μπορεί να συμβάλει στην αναδιοργάνωση και να εκπροσωπήσει επάξια την Ομόνοια 3. Είναι πολύ σημαντικό που είναι με καταγωγή από την Κορυτσά και μένει μόνιμα εκεί, γιατί Έλληνες στην Κορυτσά δεν είναι μόνο όσοι κατάγονται από τη Δερόπολη και το Βούρκο.

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

H OMONOIA δεν ειναι μια γκομενα που τη φτυνουμε και μας κυνηγαει,δεν ειναι το αποκουμπι που παντα θα ειναι η αισχατη επιλογη οταν θα εχουμε παιξει ολα τα αλλα μας χαρτια.Η ΟΜΟΝΟΙΑ ειναι για πιστους ΕΛΛΗΝΕΣ αγωνιστες που δεν την προδιδουν ποτε και αγωνιζονται για τον βορειοηπειρωτικο ελληνισμο και οποιος πουλαει την ΟΜΟΝΟΙΑ ειναι προδοτης και δεν ειναι ευπροσδεκτος πισω.Ο κυριος ειναι στην ιδια λιστα με τους Ταβο,Ξερρα,Μπαρκα κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Οι πληροφοριες μου λενε πως και στον Ντουλε τον επιβαλλανε απο το προξενειο γιατι μπορει να εγγυηθει την ενοτητα στην περιοχη της Κορυτσας γιατι ειναι απο εκει και γνωριζει τα κοζα.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον.

Γκορος Νικος είπε...

Ο άσσωτος ιός...
θυμαμαι ημουν μικρος και τα λογια του Ντουλε,της ενωσης χειμαρριωτων,των μελων του παραρτηματος ομονοιας στη Χιμαρα,και κατι αλλων βηπειρωτικων συλλογων ηταν για τον Καραμέλιο..."Διασπαστης" ...."Προδοτης"....
Τώρα αραγε τι έγινε??
Αυτα παντως βλεπει ο κοσμος και ξενερωνει με τα προσωπα που τους εδωσε την ψηφο...και σιγουρα δεν θα τους την ξαναδωσει.Κριμα για την Ομονοια,γιατι για καποια προσωπα θα τιμωρηθει...μαζι με αυτην και ολος ο ελληνισμος της Ηπειρου της βορειας.

Δημοσίευση σχολίου