Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε στην Αλβανική Βουλή ο προϋπολογισμός του 2011

Με 74 ψήφους υπέρ, μία κατά και μία αποχή, στις 5 τα ξημερώματα η αλβανική Βουλή ενέκρινε,  επί της αρχής, τον προϋπολογισμός του 2011, ενώ η αντιπολίτευση (ΣΚ – ΚΕΑΔ) αποχώρησε.  Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε "ιστορικό" τον προϋπολογισμό, διότι, όπως είπε, η αλβανική κυβέρνηση κατάφερε να περιορίσει δραστικά τους φορολογικούς συντελεστές και να προχωρήσει σε ακόμη πιο δίκαιη κατανομή πόρων για βασικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, όπως οι υποδομές και η γεωργία σε μια περίοδο που όλος ο κόσμος υποφέρει από την οικονομική κρίση.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει ένα ρεαλιστικό - σύμφωνα με την κυβέρνηση- "σενάριο" διαφύλαξης της μακροοικονομικής σταθερότητας και της οικονομικής ανάπτυξης. Ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί στο 5% το 2011, ο πληθωρισμός στο 3%, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εκτιμάται ότι θα "πέσει" στο 8,8% από 9,5% το 2010.

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

pios psifise kata, afoy o Dules efyge mazi me toys alloys; oeo...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντούλες έφυγε μαζί με τους άλλους. Αφού έγινε "κώλος και βρακί" μαζί τους. Έμεινε όμως ο Μπλούσι και ψήφισε κατά. Τελικά, αυτός ο Ντούλες δεν είναι μαριονέτα του Ράμα; Καλύτερο στρατιώτη δεν μπορούσε να βρει ο Ράμα. Και πρόκειται για πραγματικό μισθοφόρο, αφού είναι βουλευτής άλλου κόμματος (αυτός λέει ότι είναι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ) και δεν έμεινε να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό. Σιγά πού θα κάθονταν ο Βαγγελάκης ως τις πέντε το πρωί για να ρίξει μια ψωροψήφο; Μα γι' αυτή την ψωροψήφο τον στείλανε στη Βουλή, δεν τον στείλανε να κάνει αέρα στο ΣΚ. Ακόμα δεν καταλάβατε ότι μας έχει γράψει ο Βαγγέλης;

Δημοσίευση σχολίου