Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ την Αλβανική Πρεσβεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΒ
Πέμπτη απόγευμα 6 Νοεμβρίου 2010, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ την Αλβανική Πρεσβεία που διοργάνωσε η «Νεολαία Βορειοηπειρωτών».
Εκατοντάδες νέοι Βορειοηπειρώτες με την παρουσία αρκετών Ελλαδιτών βρέθηκαν έξω απ την Αλβανική Πρεσβεία να ενώσουν τις φωνές τους και να διαμαρτυρηθούν για τις συνεχείς καταπατήσεις των δικαιωμάτων του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Η Αλβανία αρνείται να συμβιβαστεί με τη σύμβαση πλαίσιο που υπέγραψε και κάνει λόγο για την υπεράσπιση και το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων των Μειονοτήτων. Αποτέλεσμα της άρνησης αυτής είναι μια σειρά από καταπατήσεις που καθημερινά δέχεται η Ελληνική Μειονότητα. Το κλίμα φοβίας που έχει δημιουργηθεί στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου από την πρόσφατη άνανδρη δολοφονία του συμπατριώτη μας Αριστοτέλη Γκούμα υπενθυμίζει σε όλους πως νοιώθουμε απροστάτευτοι. Οι Βορειοηπειρώτες αυτήν τη μέρα ένωσαν της φωνές τους κατά της κατάστασης που επικρατεί, ζητώντας σεβασμό σε ότι τους ανήκει.
Ο παράδρομος τις Λ. Κηφισίας γέμισε με νέους που κρατούσαν πανό και Ελληνικές σημαίες φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας απ την Αλβανική πολιτεία να σεβαστεί τα δικαιώματα τους. Ο πρόεδρος της «Νε.Β», Θεοφάνης Καλυβιώτης ανέγνωσε το ψήφισμα που κατατέθηκε την ίδια μέρα στον πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα. Να τονιστεί πως το ψήφισμα κοινοποιήθηκε στον Αλβανό πρωθυπουργό Sali Berisha και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Bamir Topi καθώς και ζητήθηκε να διαβαστεί στην Αλβανική Βουλή. Επίσης κατατέθηκε στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Ελληνική Βουλή.
Η Λ. Κηφισίας έκλεισε συμβολικά για μισή ώρα περίπου απ τους νέους που ξεχύθηκαν στο δρόμο με πανό και συνθήματα μοιράζοντας φυλλάδια στον κόσμο και τους οδηγούς, που περίμεναν υπομονετικά, ενημερώνοντας τους για τα αίτημα και τις διεκδικήσεις τους. Η συγκέντρωση έκλεισε ειρηνικά και χωρίς εντάσεις , ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση έδωσαν δυναμικό παρόν Βορειοηπειρώτες και από άλλες πόλεις της Ελλάδος όπως οι νέοι απ την ΝΕΒΑ της Πάτρας και το Σύλλογο Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Πύρρος».Αισθητή έγινε η παρουσία των αδελφών μας Κυπρίων από το Δράσις – ΚΕΣ και των Ποντίων που συμπαραστάθηκαν στο πλευρό μας. Επίσης παρευρέθηκαν μέλη και στελέχη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο του και ΛΑΟΣ και υπήρξε ισχυρή αντιπροσώπευση της ΝΕΟΣ. Παρόν ήταν και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού κ. Χρυσόστομος Δήμου.
Το μήνυμα που θέλησαν οι νέοι Βορειοηπειρώτες να περάσουν με αυτή τη συγκέντρωση είναι πως η Βόρειος Ήπειρος δεν θα χαθεί ούτε θα αφανιστεί όσο οι Βορειοηπειρώτες θα διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν. 
Νεολαία Βορειοηπειρωτών
Δείτε το ψήφισμα στα συνημμένα αρχεία παρακάτω:
Συνημμένο
Μέγεθος
46.4 KB
78.58 KB
72.65 KB
48.84 KB

9 comments:

GIANNHS KOKALHS είπε...

SYGXARHTHRIA PAIDIA! EGO DE MENO ATHINA KAI DEN MPORESA NA ERTHO. MHN AKOYTE TA MIZERA SXOLIA APO MERIKOYS. NA KOITATE MPROSTA KAI STOYS STOXOYS POY EXETE KAI MH PERNESTE ME TA APOTHXHMENA PAPAGALAKIA TOY PASOK POY MAS THEOREI ALLODAPOYS

Ανώνυμος είπε...

Και τωρα? Να τους πηγε των Αλβανων. Δεν θα τολμησουν να ξανακανουν τιποτα.
Αφηστε ρε παιδια τις μαλακιες, μονο και μονο για την δοξα. Η λυση ειναι μια. Με το ιδιο νομισμα. Οχι αιμα αυτοι, ημεριδες και καθιστικες διαμαρτυριες εμεις.


ΥΓ Α ρε ελενη δημου, ακου εκατονταδες νεοι... Κοσμοπλημμυρα δηλαδη.

Η διαμαρτυρια εγινε στισ 4 του μηνα οχι στις 6.



Α.Α

Ανώνυμος είπε...

AΑΝΩΝΥΜΟΣ 3.45 Π.Μ
ΣΥΝΦΩΝΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ 1000 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΤΟΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΙΚΗ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΣΟΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ,ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΚΟΣΤΟΣ, ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ?ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΗΡΩΑ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΗ ΜΑΒΗ ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΧΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ,ΓΙΑΤΙ,ΓΙΑΤΙ,ΓΙΑΤΙ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΑΔΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΟΝΟΙΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΟΥΛΕΣ,(ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΞΕΡΡΑΣ) ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ,ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ενα μπραβο στη νεολαια mega για την προτοβουλια που πηρε παρακουωντας τις εντολες του υπουργου και του πρωθυπουργου.αλλα οι προσωπικες φιλοδοξιες μερικες φορες τους κανουν να παρακουνε τις ανωτερω εντολες και να ξεφευγουν καμια φορα υπερμετρα σε σημειο που να κανουν και καμια κουτσουκελα,οπως αυτη διαδηλωση.
η ελευθερια ειναι αγαθο και τα αγαθα κοποις κτωντε κυριοι και κυριες.απο τον καναπε δεν γινετε τιποτα,ολοι στον αγωνα,μονο ετσι μπορουμε να διεκδικησουμε κατι.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στα παιδια. Ειναι ελπιδοφορο που υπαρχουν νεοι που δεν ξεχνουν και παλευουν για τον τοπο τους.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

τι λες ρε φιλε για ποια δοξα μιλας? Δεν ντρεπεσαι οταν καποιοι τρεχουν εσυ απλα να καθεσαι και να βριζεις? Εσυ β/της δεν εισαι? Τα ιδια προβληματα δεν μας απασχολουν? Τι γελοιοτητες ειναι αυτα που λες! Χαιρεσαι με τι? Με την καταντια σου!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

ΖΗΤΩ Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ!
ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ:ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ 'ΣΤΟ ΣΚΙΠΠΕΤΑΡΡΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΝΕΡΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Δημοσίευση σχολίου