Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ο Μπερίσα προσπαθεί να βάλει τον Ευρωπαικό μανδύα στην Αλβανία ωστόσο εγκληματικότητα, διαφθορά και οικονομική κρίση καλπάζουν.

Οι Έλληνες βουλευτές ξέχασαν την καταγωγή στο χωριό τους.
Ενώ οι πρόεδροι των δύο κυριότερων κομμάτων στην Αλβανία, Σαλί Μπερίσα και Έντι Ράμα,  κοκορομαχούν  μπροστά σε τυφλούς οπαδούς, η πολιτική κρίση δεν είναι τίποτα μπροστά στη διαφθορά, την εγκληματικότητα και την οικονομική κρίση που υποβόσκει και περιμένει να χτυπήσει. Το εντυπωσιακό είναι πως ούτε οι ξένοι ούτε εγχώριοι παράγοντες ασχολούνται με αυτά και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι αν θα τα βρουν οι Δημοκράτες με τους Σοσιαλιστές. Ενώ στην Ελληνική Μειονότητα τα κρούσματα εγκληματικότητας αυξάνονται καθημερινά, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ ασχολείται και αυτός με την «κρίση» της πολιτικής, κάνοντας μάλιστα τις δικές του προτάσεις. Οι άλλοι πέντε Ελληνικής καταγωγής μέλη του Αλβανικού Κοινοβουλίου, άφησαν την ελληνικότητα στα χωριά καταγωγής τους και στην Αλβανική Βουλή είναι τα «όργανα» των κομμάτων τους.

Διαφθορά  
Ο πρώην υπουργός της Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας Ντριτάν Πρίφτι, παρέδωσε στην εισαγγελία έγγραφο με όλες τις λεπτομέρειες της διαφθοράς στα πετρέλαια, όπου εμπλέκονται πάρα πολλοί και σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό Ενέργειας θα βγει πολύ βρωμιά. Μάλιστα ο Πρίφτι τονίζει ότι ανά πάσα στιγμή η Κυβέρνηση θα πέσει. Ένα δείγμα της δυσπιστίας προς την κυβέρνηση έδειξε και η τελευταία ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο, όπου η κυβερνητική παράταξη είχε διαφορά  μόλις δύο ψήφους.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα με κοινωνικές διαστάσεις είναι η διαφθορά στη δικαιοσύνη. Οι υποθέσεις δεν εκδικάζονται αλλά αγοράζονται. Ο Αντιπρόεδρου της Ανώτατης Επιτροπής Δικαιοσύνης Κρεσνίκ Σπαχία, πριν από λίγες μέρες δήλωσε: «Η αλβανική δικαιοσύνη απέτυχε στην εκδίκαση όλων των υποθέσεων για διαφθορά».

Εγκληματικότητα
Η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων πήρε τέτοιες διαστάσεις που διακινούνται και  μέσα στους χώρους των σχολείων. Δολοφονίες «δι’ ασήμαντον αφορμήν» όπως για μία θέση παρκινγκ ή για ένα μέτρο αγροτικής γης, είναι στο καθημερινό μενού της αλβανικής δημοσιογραφίας.

Οικονομική κρίση
Το εξωτερικό χρέος της Αλβανίας ανέρχεται στα 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ από 500 εκατομμύρια που ήταν πριν από τρία χρόνια. Οι δύο γενναίες τομές στην οικονομία για την αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση του Μπερίσα είναι να πουλήσουν ηλεκτρική ενέργεια στο Κόσσοβο, αφήνοντας τα χωριά μας στο σκοτάδι και η μετατροπή της χώρας σε χώρο αποβλήτων των Ιταλών προφανώς έναντι κάποιας αμοιβής.


 

14 comments:

Ανώνυμος είπε...

den eixes ti na grapseis kai egrapses.....mpip

Βορειοηπειρώτης είπε...

Χαίρομαι πολύ που σε τσάτισα αγαπητε/η!

Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Boreioiepiroti,kakos pareksigises ton anonimo "mpip". ithele na pei oti oi ellinikis katagogis boyleytes mas einai.... mpip gia ta simferonta tou ellinismou kai ganti (γάντι) pikmahou sta heria ton albanon enantion mas

Ανώνυμος είπε...

Εγώ προσωπικά βλέπω μόνον έναν βουλευτή να οργώνει τα χωριά και να λύνει προβλήματα. Λέγεται Σπύρος Ξέρρας και είναι και υπουργός. Ασχολείται με όλα τα θέμτα που άπτονται πολιτικής εκπροσώπησης, οικονομικής ανάπτυξης, ασφάλειας και πολιτισμού. Άυριο Τετέρτη το απόγευμα υπό τη αιγίδα του Κ΄Ξέρρα τοΛαογραφικό Συγκρότημα Δερόπολη δίνει συναυλία στο Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου. Την είδηση προειδοποιεί μια ειδοποίηση 8 Χ 3 μέτρα στο Μέγαρο Πολιτισμού των Τιράνων γραμμένη στα αλβανικά και στα ελληνικά. Στο κέντρο των Τιράνων. Συμβαίνει για πρώτη φορά. Δεν είναι ανάγκη να φωνάζεις για δίγλωσσία, αλλά εφαρμόζεις τη Σύμβαση Πλαίσιο και το αφήνεις στους άλλους να αντιδράσουν. Είναι προσκεκλημένοι όλοι οι Έλληνες στην εκδήλωση. Στη συνέχεια μεγάλο γλέντι σε κέντρο των Τιράνων για να ξεφαντώσουν όλοι οι Έλληνες. Πέντε μέρες μετά την 28η Οκτωβρίου που στα Τίρανα πέρασε στα βουβά ... Εφηρμοσμένος πατριωτισμός και όχι λόγια της καραβάνας.

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραίο άρθρο,επίκαιρο, μελετημένο
μπραβο βορειοηπειρώτη αν και με είχες τσαντίσει και εμένα για το λόγο πως δεν βάζεις όλα τα σχόλια που σου στέλνουμε.
θα έβαζα και το όνομα μου να σε ευχαριστήσω κανονικά αλλά ποιος τα βάζει με τους σωματοφύλακες του Ντούλη
Είμαι από τη Χιμάρα και καταλαβαίνεις τη θέση μου.
εχω και δουλεια να συντηρήσω,έχω βαρεθεί όλο αυτο το θόρυβο που γίνεται μόνο και μόνο να μην μας θιχτεί ο αγιος Ντούλη

Ανώνυμος είπε...

Δέν είναι καθόλου μπίπ το θέμα πρέπει να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος πρίν είναι αργά και η κατάσταση ξεφύγει τελείως,θεωρώ όμως πως η κριτική που κάνεις στον Ντούλε κρίβει σκοπιμότητες.Όχι δέν θεωρώ πως παίζεις MEGA αλλού πιστεύω πως αποσκοπείς.Ο Ντούλες καταλαβαίνεις πως έχει έρθει σε μια κόντρα με τον Μπερίσα απολύτως δίκαιη κατα τη γνώμη μου όμως δέν είναι λύση να παίζει τα ίδια παιχνίδια με τους σοσιαλιστές και αυτό πρέπει να το καταλάβει γρήγορα.Όσο για το νέο κόμμα του υπουργού θα είναι έγκλημα άν συνεχίσει να υπάρχει.Η λύση είναι μία,η ΟΜΟΝΟΙΑ να γίνει κόμμα με λαική απαίτηση και πλήρη στήριξη απο όλους.Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως άν δέν απεμπλακούμε απο τα αλβανικά κόμματα θα είμαστε πάντα υπόδουλοι τους και υποχείρια των αλβανών.ΈΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΉΣΤΕ Η ΒΌΡΕΙΟΣ ΉΠΕΙΡΟΣ ΑΦΑΝΊΖΕΤΑΙ και το μεγαλύτερο κακό το κάνουμε εμείς οι ίδιοι λόγω προσωπικών φιλοδοξιών όπως ο υπουργός.

Ανώνυμος είπε...

Ωχ! ανώνυμε 4.05. Μη μωρό μου μη γιατί μας θέρισε η καρδιά. Καλά το λες "εφαρμοσμένος πατριωτισμός" όχι ψέματα. Γιατί δεν τον είπαμε και Σπυρομήλιο. Ρε, ρε, οργανώνει τα χωριά για να κουβαλούν για το Σπυράκο "φλουριά" Εφόσον καταφέραμε και αφήσαμε τις τύχες του ελληνισμού στα χέρια του Σπυράκου.... Αλλά θα μου πεις "σάμπως τον βγάλαμε εμείς βουλευτή, ο Μπερίσιας τον έβγαλε. Καλά ρε ανώνυμε οι Αλβανοί δεν άλλαξαν μυαλά και κ΄ναουν όπως επι Χότζα, πέρουν "τα καλύτερα παιδιά" (αυτά δλδ που έχουν ξεχάσει τον ελληνισμό ή βλέπουν τον ελληνισμό σε σχέση με την τσεπούλα τους) και τα κάνουν μεγάλα (!!!). Εμεις όμως τι κάνουμε. Τρώμε χόρτο. Χλωρό ή στεγνό !!. Πάρτο όπως θέλεις

Ανώνυμος είπε...

a ax bre Seliou pos fainetai i grafi sou!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2.07 π.μ
Αφού εσύ βλέπεις αυτά στον μέγα πατριώτη πολιτικό μηχανικό πρώην ομονίτη και νύν υπουργό του Μπερίσα με την δικαιολογία πως δέν θέλει να συνεργαστεί με τους σοσιαλιστές ενώ τους πρώτους που βόλεψε ήταν σοσιαλιστές και όταν ήταν περιφερειάρχης (ΠΑΝΤΟ ΤΟΛΗ) και σάν υπουργός και ενώ η ιστορία του είναι γνωστή όταν τα συμφέρωντα του ήταν στο καθεστώς σύν το οτι με εντολή του αφεντικού του με ότι σημαίνει αυτό φτιάχνει ένα κόμμα για να μήν χάσει την επιρροή του στον ελληνισμό σύν το οτι δέν αντέδραση στη βουλή στο τσάμικο σύν το οτι στη Δερβιτσάνη κυκλοφορεί και δέν του μιλάει κανένας ούτε κάν οι ψηφοφόροι του εκτός απο τα τσιράκια του τότε εγώ τί να σου πώ,απλά θα σε αφείσω να σε κρίνει η ιστορία όπως και τον υπουργό ο οποίος δέν υπάρχει κανένας εκτός του κουμπάρου του απο την ελληνική πολιτική σκηνή που να κρατάει επαφές γιατί άραγε,τυχαίο δέν νομίζω.
Ανώνυμος 6.53 π.μ
Δέν καταλαβαίνω μωρό μου γιατί σου θέρισα την καρδιά αλλα συμφωνώ με όλα όσα γράφεις.
Ανώνυμος 2.59 π.μ
Ρε φίλε εσείς απο τη Χειμμάρα είστε και άντρες με παντελόνια, μήν σκιάζεσαι τόσο πολύ,εκτός άν χρησιμοποιείς την ατάκα του Ψάλτη "όχι όλοι".Την ανωνυμία μας εδώ την κρατάμε όπως και σε όλα τα μπλόκ γιατί μπορούμε να γράψουμε χωρίς να κινδυνέυουμε απο μηνύσεις και γιατί ο καθένας μπορεί να δώσει όποιο όνομα θέλει χωρίς κανένας να τον ελέγχει,πχ εγώ μπορώ να πώ πως είμαι ο Σαμαράς πού μπορείς να το διασταυρώσεις αυτό?

Γκορος Νικος είπε...

Ο Ντουλες δεν ηταν αυτος που δεν βρισκοταν στην ψηφοφορια που εγινε για τα ελληνικα νεκροταφεια στην Αλβανικη βουλη?
Τοτε απουσιαζε και το Σοσιαλιστικο κομμα απο την ψηφοφορια,και αυτος επρεπε να ακολουθησει το κομμα...και οχι αυτο που του ζηταει ο κοσμος να πρεσβευει,με τη στηριξη και την ψηφο τους.

εδω ειναι και το αρθρο απο την εκπομπη ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR...

http://chaonia.blogspot.com/2010/05/blog-post_4404.html

Ανώνυμος είπε...

mbori na mas apantisi i anonimi i malon akatanomasti pou ipostirizi ton albano ypourjo pios tha paravrethi stin ekdilosi ektos apo ta tsirakia tou.ke mipos voleftike o ypourjos me tin imerominia pou vrike,na volepsi ke tous albanous 12ores prin ti diamartiria ton borioipiroton.tixeo den nomizo.etsi litourjoun i prodotes.tha ine panda lijo oti ke an kani

Ανώνυμος είπε...

Εφηρμοσμένος πατριωτισμός και όχι λόγια της καραβάνας.aaaaaaaaa poly wraia alla den mas eipes aftoi oi ellines(to shik dld) mipws einai proskeklimenoi kai se kapia poria pou tin organwnoun oi filoi tou kalou mas ypourgou.(NEolea Berisha=NEB)
Pws ta katafernoun kai ta xoun kala kai me tous allvanous kai me tous ellines oi MEGApatriotes aporw.
tyxaio??????????????

Γκορος Νικος είπε...

Κανονικα ολοι θα πρεπει να λεμε "χεστηκαμε" για τον Ντουλε,για τον Ξερα,για τον Μπαρκα,για το MEGA..και για οποιηνδηποτε αλλο μακακα...
και το μονο που να μας ενοιαζε να ειναι το κοινο καλο,οι κοινες πορειες,τα κοινα ζητουμενα,αν αυτα συμπιπτουν με καποιους ανθρωπους ή μια αοργανωση θα πρεπει να στηριζουμε ολοι...υστερα αφου το καταφερουμε αυτο και δωσουμε το παρον...ερχονται οι αποφασεις για το ποιος πρεπει να μεινει ή να φυγει και τι πορεια θα χαραξουμε...γιατι αν απλα απεχουμε δεν φερνει κατι,αντιθετως η συμετοχη και μερικες φορες η αμεση κοντρα φερνει και αποτελεσματα.

Οσο θα αφηνουμε μερικους να κανουν κουμαντο,τοσο θα χειροτερευουν τα πραγματα...αυτο δειχνει η πορεια απο το 1991 μεχρι σημερα.Απο εκει που βγαζαμε 5 βουλευτες και καναμε πορειες χιλιαδων ατομων στο κεντρο της αθηνας για τα δικαιωματα μας,φτασαμε να βγαζουμε εναν βουλευτη με πολυ δυσκολια κιολας και πορειες 200 ατομων.Θελει λιγο θρασος να κατεβασεις και να ανεβασεις μερικους,γιατι εχουν γραπωσει την καρεκλα καλα!

Ανώνυμος είπε...

emeis allon bgalame: des Pantexi,den bgalame ayton,aftos bgike monos toy me ti dynami toy parakratoys poy exei peisei

Δημοσίευση σχολίου