Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Επιστολή Ξέρρα στον Παπανδρέου για το θέμα των συντάξεων Ο.Γ.Α

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Υπόψην: Υπουργού Απασχόλησης κ. ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Επικοινωνώντας εκ νέου μαζί σας, εύχομαι κάθε επιτυχία στη δύσκολη και υπεύθυνη αποστολή σας επικεφαλής της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάδειξη, την ανάπτυξη και την πρόοδο της μητέρας Πατρίδας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός έχει βάσιμες προσδοκίες και ελπίδες ότι, όπως έχετε πράξει και στο παρελθόν ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, έτσι και σήμερα από την υπεύθυνη θέση του Πρωθυπουργού, θα κάνετε ό, τι μπορείτε για την επίλυση όλων των διαχρονικών και καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στη δύσκολη πορεία ανάκαμψης και αναγέννησής του.
Από τη θέση ευθύνης μου ως Υπουργός Εργασίας της Αλβανίας και βουλευτής της Περιφέρειας Αργυροκάστρου θα ήθελα να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία της τρίτης ηλικίας των Βορειοηπειρωτών για την απόρριψη των αιτήσεων για τη σύνταξη του ΟΓΑ. Θα θέλαμε να τις ερμηνεύσουμε ως ενέργειες μεμονωμένων ατόμων στις κατά τόπους διοικήσεις του ΟΓΑ, οι οποίες δε συνάδουν με το εθνικό συμφέρον και συνοδεύονται από επιλεκτικές και μεροληπτικές αποφάσεις. Πρόκειται για τη γενιά που κράτησε αναλλοίωτη την αγάπη για την Πατρίδα, αλλά και που συντηρεί σήμερα τα χωριά μας, καθώς η πλειοψηφία του έμψυχου δυναμικού μας βρίσκεται στην Ελλάδα. Δεν θα ήταν λογικό να φεύγουν πικραμένοι από τη ζωή. Η απόδοση της σύνταξης του ΟΓΑ πέρα από οικονομική στήριξη είναι αναγνώριση της μέριμνας της Μητέρας Πατρίδας.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα εξετάσετε το θέμα με την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που σας χαρακτηρίζει. Σας ευχόμαστε επιτυχή πορεία επικεφαλής της Ελληνικής Κυβέρνησης, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Σπύρος ΞΕΡΡΑΣ

9 comments:

city είπε...

Έφτασε η επιστολή στον Πρωθυπουργό ή έγινε ελεγχόμενη έκρηξη ;

Γκορος Νικος είπε...

τρελο σχολιο αυτο!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗΣ,ΑΠΛΑ Ο ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΝ ΜΗ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

Στον Ξέρρα ο Παπανδρέου δεν απάντησε μέχρι στιγμής. Εκτός κι αν αποφάσισαν να απαντήσει μόνον ο Λοβέρδος. Ο οποίος στις 25 Αυγούστου (ήταν ακόμα Υπουργός Εργασία και Κοινωνικής Ασφάλισης)γράφει στο συνάδελφό του Υπουργό, κ.Ξέρρα:

Αγαπητέ Υπουργέ,

Λαμβάνοντας την επιστολή σας της 12 Ιουλίου 2010, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις εγκάρδιες ευχές σας προς την ελληνική κυβέρνηση να επιτύχει στην εκπλήρωση του δύσκολου έργου της.

Με τη σειρά μου θα ήθελα να σας εκφράσω το ειλικρινές ενδιαφέρον και την αμέριστη συμπαράσταση που νοιώθουμε για τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, και να σας διαβεβαιώσω ότι το θέμα που θίγεται στην επιστολή σας σχετικά με την παροχή των συντάξεων του ΟΓΑ θα εξετασθεί, δεδομένης και της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, με μεγάλη ευαισθησία.

Προσδοκώντας ότι μεταξύ μας θα υπάρξει εποικοδομητικός διάλογος και σταθερή συνεργασία, αγαπητέ συνάδελφε θα ήθελα να σας εκφράσω την εκτίμησή μου.

Ο Υπουργός
Εργασίας Και Κοινωνικής Ασφάλισης

Ανδρέας Λοβέρδος

Τα σχόλια περιττά.

Ανώνυμος είπε...

ti vgazete afton ton ypurgo.......

Ανώνυμος είπε...

o aftos ypourgos as steilei epistoli sto prothypourgo toy na afksisei tin albaniki syntaksi gia toys voreioipeirotes epidi exoyn doulepsei skylisia kai to antitimo 50 evro, kai na afisei tis epistoles ston papandreoy, den einai diki toy armodiotita afti.............kseropyrotexnimata

Ανώνυμος είπε...

kseropyrotexnimata kai kakies
ekane mia kinhsh omws den mporeis na to amfisbistiseis
allos poios ekane kati;;

Ιων Δραγουμης είπε...

χαχαχαχαχα.....? από πριν το καλοκαίρι είναι η επιστολή..? και αποφασισε να την ξαναβγάλει τωρα ? Ρε Βορειοηπειρώτη στη στείλανε ή την βρήκες θαμμένη και ειπες να τη δημοσιευσεις μιας και ειναι επικαιρο? Γιατι αν στη στειλανε ειναι για γέλια. Δεν σκεφτηκανε καν πως τωρα ο Λοβερδος δεν ειναι Υπουργος απασχόλης.....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ.... ότι να ναι.....

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε στον Υπουργό να έχει καλύτερη ενημέρωση από σας. Βεβαίως την έστειλε την επιστολή από το καλοκαίρι, γιατί από τότε είχαν αρχίσει τα μαγειρέυματα για τη νέα εγκύκλιο. Τώρα θέλεις να μάθεις και για την επιστολή Λοβέρδου. Μάθε ότι την επιστολή την κράτησε επί ένα μήνα στην Πρεσβεία ο Πρέσβης της Ελλάδας αναμένοντας τη συνάντηση Ντούλε-Μπολάνου με τον κ. Παπανδρέου, όπου και δόθηκε η χαριστική βολή στις συντάξεις. Τώρα, αν εσάς σας φταίει ο Ξέρρας που έστειλε επιστολή, άλλου παππά Ευαγγέλιο.

Δημοσίευση σχολίου