Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Εορτάστηκε στο Ναό των Ταξιαρχών η επέτειος της ενθρονίσεως του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου


Ο κ. Δημήτριος αναφέρθηκε στο τεράστιο έργο του Αναστασίου και τις επιθέσεις που δέχεται από τον Αλβανικό τύπου  
Κυριακή, 21 Νοεμβρίου, μνήμη των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Ιερός Ναός των Ταξιαρχιών, στο Αργυρόκαστρο  κατακλείστηκε με πιστούς από όλες τις ενορίες των νομών Αγ. Σαράντα, Δελβίνου, Αργυροκάστρου, Χιμάρας, Πρεμετής και Κλεισούρας, μαθητές του τεχνικού επαγγελματικού λυκείου «Απόστολος Παύλος» του Μεσοποτάμου, του Εκκλησιαστικού Λυκείου «Τίμιος Σταυρός» και του οικοτροφείου Θήλεων του Βουλιαρατιού για να τιμήσουν την επέτειο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου καθώς συμπληρώνονται σήμερα τέσσερα χρόνια από την ενθρόνιση του.
Στην αρχιερατική θεία λειτουργία που συλλειτουργισαν δεκάδες ιερείς ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στο μήνυμα της σημερινής ημέρας ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συντονισμένες επιθέσεις από μερίδα του Αλβανικού τύπου που δέχεται ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος .

"Αυτοί που αδίκως επιτίθενται στο Μακαριότατο, το κάνουν από άγνοια και δόλο. Ο Αρχιεπίσκοπος ανήκει σε όλους, ανεξαρτήτως  από τη γλώσσα που μιλάει ο καθένας κι από το χώρο προέλευσής του. Για 19 χρόνια είναι πάντοτε ανάμεσα μας, ανασυγκρότησε την ρημαγμένη εκκλησία, ίδρυσε την Ιερά Σύνοδο, έβγαλε δεκάδες κληρικούς, έγκρινε το πρώτο σοβαρό Εκκλησιαστικό Καταστατικό, αναγέρθηκαν και ανακαινίστηκαν δεκάδες εκατοντάδες εκκλησίες και μοναστήρια. Ποιος έχει τόσα δημοκρατικά εκλεγμένα όργανα, που διευθύνουν την Ορθόδοξη Εκκλησία; Αν μερικοί ψευτοϊστορικοί θέλουν να διαστρεβλώσουν την ιστορία και την εργασία του Μακαριωτάτου και την ιστορία όλης της εκκλησίας μας, να τους πούμε ότι είναι πολύ μακριά απ’ αυτήν. Όλοι μας ενωμένοι, ανεξαρτήτως το που ανήκουμε, είναι το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου, που συνεδρίασε αυτές της μέρες", κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, έγινε δεξίωση στο πνευματικό κέντρο, δίπλα στον Ιερό Ναό και στη συνέχεια στο σχολείο «Τίμιος Σταυρός», ακολουθησε προγράμματα με απαγγελίες και ποιήματα από τα παιδιά των νηπιαγωγείων Αγ. Σαράντα, Δερβιτσιάνης και Αργυροκάστρου, που υπάγονται στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου. Οι μαθητές των σχολείων «Τίμιος Σταυρός», «Απόστολος Παύλος», του Μεσοποτάμου και το οικοτροφείο θηλέων Βουλιαρατιού, παρουσίασαν για τους παρευρισκόμενους ένα πρόγραμμα με τραγούδια και εκκλησιαστικές ψαλμωδίες.
Ενώ όπως πάντα δεν έλειπε και το μουσικό σχήμα του π. Ρωμανού από την Κλεισούρα.
Με την ευκαιρία να ευχηθούμε και εμείς καλή δύναμη στο Σεβασμιότατο για το δύσκολο ποιμαντικό έργο που επιτελεί!

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Aytes oi giortes-epeteioi problepontai na giorazontai giati sthn ellada den akoysa na giortazei kanenas despotis tin enthronisi toy.
Borioipiroti ap' oti blepw esy ta katexeis ta thriskeytika, gia pes moy h eklisia antigrafei ton Enber Xoxha h o Hoxhas eixe antigrapsei thn eklisia;;;

Δημοσίευση σχολίου