Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Διάλογοι Αλβανικού Κοινοβουλίου

Ξέρρας – Ντούλες,  Olldashi – Ντούλες, Berisha Ruci, Berisha Blushi,  
Στη συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2011, στο Αλβανικό Κοινοβούλιο αναπτύχτηκαν «ωραίοι διάλογοι» μεταξύ του πρωθυπουργού και πρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Sali Berisha και βουλευτών της αντιπολίτευσης. Όσοι άντεξαν μέχρι στις 5 τα ξημερώματα που ολοκληρώθηκε η συζήτηση αποζημιώθηκαν με μια επιθεώρηση μεγάλης διάρκειας ενώ από την παράσταση δεν έλειπαν και οι δύο έλληνες βουλευτής της Δρόπολης, Ντούλες και Ξέρρας, που ζήλεψαν το show των αλβανών και είπαν να δώσουν και αυτοί τη δική τους παράσταση.   
Η προσωπική αντιπαράθεση, οι συκοφαντίες και οι ειρωνείες ήταν το βασικό μενού, ενώ  ο προϋπολογισμός του 2011, που ήταν το θέμα της ολομέλειας πέρασε σε δεύτερη μοίρα.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, στην 55λεπτη ομιλία του, αφιέρωσε μόνο ελάχιστα λεπτά στην ανάλυση του προϋπολογισμού ενώ το κύριο θέμα του ήταν η αντιπολίτευση και αρχηγός της  Edi Rama

RUCI - BERISHA
Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Gramos Ruci του απάντησε: «Ένα πράγμα θα σου θυμίσω κ. πρωθυπουργέ. Θα σου δώσω μια φιλική συμβουλή. Σου έγινε έμμονη ιδέα, εφιάλτης και ίσκιος το όνομα του Έντι Ράμα. Μην το επαναλαμβάνεις τόσο πολύ. Αργά ή γρήγορα θα πέσεις από το άλογο που ιππεύεις. Ο Έντι Ράμα θα έρθεί εκεί που βρίσκεσαι εσύ».

Η απάντηση του Sali: «Αξιότιμε κύριε, να είσαι σίγουρος εσύ και ο πρόεδρός σου, ότι δεν υπήρχε, δεν  υπάρχει και δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον για 25-30 χρόνια, ποιο εύκολος αντίπαλος για μένα από τον Edi Rama. Όταν κάνατε απεργία πείνας, του έστειλα ένα μήνυμα: Ξέχνα ότι θα γίνεις πρωθυπουργός, εάν καθίσεις μπροστά από την πόρτα μου».

BERISHA - BLUSHI
Σε πιο προσωπικό επίπεδο ήταν η αντιπαράθεση του Berisha με τον Κορυτσαίο Ben Blushi, εγγονό του γνωστού συγγραφέα Dhimiter Shuteriqi.

Blushi: «Εγώ σε γνωρίζω εσένα εδώ και 30 χρόνια, όταν ερχόσουν στο σπίτι του παππού μου, θεός συγχώρησε τον, με το πρόσχημα ότι θα του έφερνες τα φάρμακα και του έκλεβες τα βιβλία»
Μπερίσα: «Μπλους, όταν ήσουν τριών χρόνων σου είχαν βάλει το χέρι στο γύψο. Και ξέρεις γιατί; Γιατί έκλεβες όλους τους γείτονες.. Γνωρίζω εγώ, σου έβαζαν το χέρι στο γύψο για να μην έκλεβες!;»

ΝΤΟΥΛΕΣ – ΞΕΡΡΑΣ - OLDASHI
Δεν είναι η πρώτη φορά όπου ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες διασταυρώνει τα ξίφη του με τον ομοεθνή βουλευτή του Δημοκρατικού κόμματος, Σπύρο Ξέρα.
Μαριονέτα, αποκάλεσε τον Υπουργού Εργασίας ο κ. Ντούλες, για να απαντήσει αμέσως ο κ. Ξέρρας και να του δείξει τα λάθη που έκανε συνάπτοντας συμμαχίες με την αριστερά και ότι δε νοιάζεται καθόλου για την περιφέρεια που εκλέχτηκε βουλευτής. «Γιατί δεν αναφέρεσαι στα προβλήματα που έχει η Ελληνική Μειονότητα, όταν υπάρχουν τόσα προβλήματα στους δρόμους, και ασχολείσαι με την  εθνική οδό Φίερι-Αυλώνα και Φίερι-Τεπελένι; Αλλά τι σε νοιάζουν εσένα τα προβλήματα της μειονότητας όταν την οικογένεια σου την έχεις στα Ιωάννινα…» προκαλώντας γέλωτα και ευχαρίστηση στους Αλβανούς βουλευτές. Στη συνέχεια πρόεδρος του ΚΕΑΔ προσπάθησε να τον απαξιώσει λέγοντας του ότι έχει χαμηλό επίπεδο και ότι τις ομιλίες του πριν λίγα χρόνια τις έγραφαν αυτός και κάποιοι άλλοι. Στο διάλογο των δύο Ελλήνων βουλευτών παρενέβει και ο Υπουργός Δημοσίων Έργων Sokol Olldashi, ό οποίος απαντώντας στα λεγόμενα του Ντούλε ότι του έκλεψαν ψήφους του είπε ότι «εσύ μοιάζεις με τον κλέφτη που πήγε με άδειες τσέπες και επειδή δεν βρήκε τίποτα να κλέψει, κατηγορούσε τους άλλους ότι τον έκλεψαν… Τι να σου κλέψουμε εσένα, όταν δεν έχεις τίποτα…;»

Και πέρασαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα!

14 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ekanes kala Spiro. Kapoios eprepe na toy ta psalei toy Ntoule poy kanei pos taxa niazete gia ta problimata ton boreiohpeiroton pinontas kafedes sta Janenna.

Ανώνυμος είπε...

«εσύ μοιάζεις με τον κλέφτη που πήγε με άδειες τσέπες και επειδή δεν βρήκε τίποτα να κλέψει, κατηγορούσε τους άλλους ότι τον έκλεψαν… Τι να σου κλέψουμε εσένα, όταν δεν έχεις τίποτα…;»

χαχαχαχαχα έγραψε ο Σοκόλης!

Ανώνυμος είπε...

Otan millouse o Kseras de gelouse mono o Ntoules alla kai oloi oi boyleytes toy SK gelousan ekfrazontas thn allileggii tous pros to Ntoule. Giati den ekanan to idio otan o Ntoules tsakonontan me toys tsamhdes bouleytes? Pistevo, na to exei parei to mhnyma o Baggelis. An kai eprepe na to eixe ypopsi prin kanei epithesi kata toy omoethni toy Ksera.

Ανώνυμος είπε...

agapite voreioipeiroti
den eimai ntoylikos alla diastrevloneis tin pragmatikotita, dioti alla vlepame stin tv

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δεν έχουμε κανένα λόγο φίλε μου να διαστρεβλώνουμε την πραγματικότητα. Είναι αλήθεια ότι αυτός που έγραψε το άρθρο δεν είδε τη συζήτηση και το κείμενο είναι από πληροφορίες διάφορων αλβανικών μέσων. Κάποιος αναγνώστης μας έστειλε επιστολή που υπερασπίζεται τον Ξέρρα και θα τη δημοσιεύσουμε.

Αν έχεις άποψη για το θέμα, γράψε να το δημοσιεύσουμε, όχι σε σχόλιο αλλά σε ανάρτηση. Δε χρειάζεται να προσδιορίζεσαι, σε αυτό το ιστολόγιο, όπως βλέπεις, έχουν βήμα όλοι οι Βορειοηπειρώτες.

Ανώνυμος είπε...

Η απόλυτη ξεφτίλα!!!
μας πήραν ειδηση και οι Αλβανοι και μας κοροιδευουν....
ανθρωποι να προωθήσουν το βορειοηπειρωτικό????
Α,ρε Ντουλε παλλικάρι..... η κατρακλυλα συνεχίζει και με πιο γρήγορους ρυθμούς!
Σε νοιζουν οι δρόμοι του Τεπελενίου περισσότερο απ μας που μας σκοτώνουν και μας κλέβουν κάθε μέρα!
Να σε χαιρόμαστε εκει που σε αφήνουμε!!!
Μια χαρά μας δουλευεις όλους!!!

Ανώνυμος είπε...

Ε ωραία τότε, αφού παραδέχεσαι ότι αυτός που σου έστειλε την επιστολή δεν είδε τη ζηζήτηση στην tv, τότε τι το βάζεις εδώ? Να συνεχίσεις τη διαστρέβλωση? Η μήπως δεν στην έστειλε κανείς κ τα μαγηρεύεις μόνος σου κ τα αναρτάς μόνος σου?
Την επιστολή που υπερασπίζεται τον Ντούλε γιατί δεν την ανεβάζεις? Η μάλλον αυτοί που έχουν δίκιο δεν χρειάζοντε υπεράσπιση?

Ανώνυμος είπε...

Pote tha katalavoume epitelous san mionotita oti den iparxei xoros gia prosopikes diamaxes kai misoi metaksi ellinon. Ginomaste monoi mas elthelontes sta sxedia ton alvanon...... Kalo olous kead,mega,omonoia,ksera,tavo na afisoun ta prosopika tous simferonta ligo stin akri kai na koitaksoun ousiastika pleon ta simferonta tis mionotitas.....

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Γκορος Νικος είπε...

Καλα περιμενε εσυ να αφησουν τα συμφεροντα πισω...
τα συμφεροντα φιλε μας εφεραν σε αυτην την κατασταση,20 χρονια τωρα...
Και τα πιο καταστροφικα και πουλημενα ειναι τα τελευταια χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Στη συνέχεια πρόεδρος του ΚΕΑΔ προσπάθησε να τον απαξιώσει λέγοντας του ότι έχει χαμηλό επίπεδο και ότι τις ομιλίες του πριν λίγα χρόνια τις έγραφαν αυτός και κάποιοι άλλοι
borioipiroti tha se ksanapw malaka afou allo tou eipai o DULES tou gourouniou.O dules eipai pws afta pou les prwta prepei na perasoun apo ta xeria afton pou se eferan edw mwsa kai oxi na ta les mono sou giati den to katexeis to thema

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρώτη είμαι ο 3:36 πότε θα μου απαντήσεις? ακόμα περιμένω. κ μάλλον θα περιμένω αφού δε σε συμφέρει... σωστά?

Βορειοηπειρώτης είπε...

Ρε φίλε δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις;! Είμαι ξεκάθαρος και στο άρθρο και στο προηγούμενο σχόλιο. Εάν ξέρεις ότι δεν είναι έτσι, γράψε κάτι να το δημοσιεύσουμε. Το δημοσίευμα αυτό είναι από πληροφορίες που έχουμε (από ανθρώπους του Ντούλε και του Ξέρα) και όχι από την επιστολή του αναγνώστη, Την επιστολή την δημοσιεύσαμε την επομένη και όπως βλέπεις δεν είναι στο ίδιο πνεύμα.
Τα σχόλια δημοσιεύονται όλα αλλά δεν πρόκειται να σου απαντήσω πάλι αν συνεχίσεις να γράφεις μπούρδες, Με μεγάλη ευχαρίστηση απαντώ σε κάποιους αναγνώστες όταν τα σχόλια τους έχουν περιεχόμενο και άποψη. Γουστάρω πολύ να κάνω διάλογο και ας διαφωνώ με τον άλλον, αρκεί να λέει κάτι

Ανώνυμος είπε...

Εγω μπορω να σου ξαναπω κατι που στο εχω ξαναπει και παλιοτερα?Αβανταρεις τον ξερρα και το mega?Φοβασε κατι?Η εισαι εκβιαστης?

Δημοσίευση σχολίου