Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Αντίθετη η κοινή γνώμη της Αυστρίας στην ελεύθερη μετακίνηση Αλβανών και Βοσνίων


Οι δύο φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη Μουσουλμανική κοινότητα.
Σάλος στην Αλβανία, στα μαζικά μέσα ενημέρωσης και ειδικά στο μουσουλμανικό κόσμο, μετά από ξέφρενη αντιαλβανική προπαγάνδα που ξέσπασε στην Αυστρία.
Μετά την απόφαση των Υπουργών των Εξωτερικών της Ενωμένης Ευρώπης για την ελεύθερη μετακίνηση των Αλβανών στις χώρες sengen  και μετά από τις χαρές και τα πανηγύρια των Αλβανών για το γεγονός αυτό, ένα σκάνδαλο ήρθε να δει το φως της δημοσιότητας και να κάνει το γύρω του κόσμου.

Το Λαϊκό Κόμμα της Αυστρίας, με αρκετή επιρροή στην πολιτική ζωή της χώρας εκλαΐκευσε και δημοσίευσε ρατσιστικές και προσβλητικές συμφωνα με τους Αλβανούς φωτογραφίες, θίγοντας τους Αλβανούς και αποκαλύπτοντας ότι η ελεύθερη μετακίνηση των Αλβανών και Βοσνίων θα φέρει καταστροφικές συνέπειες στην Αυστρία.
Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει τις αυστριακές νεανίδες στη θάλασσα γυμνές, θέλοντας έτσι να δείξουν  την ελευθερία και την ανοιχτή πλευρά της ζωής τους, ενώ η δεύτερη δείχνει τις Αλβανίδες γυναίκες να πλένονται στη θάλασσα με τα ρούχα και τη μαντίλα στο κεφάλι, σύμβολο της ισλαμικής οπισθοδρομικότητας.
Το Λαϊκό Κόμμα στην Αυστρία, ακόμα, αποφάσισε να ζητήσει δημοψήφισμα  για την μετανάστευση κι αυτό το έκανε δημοσιεύοντας τις δύο αυτές φωτογραφίες για να αποδείξει, όπως τονίζουν, τον κίνδυνο από την μουσουλμανική αντίληψη  και την κλειστή συμπεριφορά των μουσουλμάνων ανδρών με τις γυναίκες.
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις, μετά την πρωτοβουλία του Λαϊκού Κόμματος, δείχνουν ότι το 54% των Αυστριακών θα ψηφίσει υπέρ των δραστικών μέτρων προς τους μετανάστες και το 43% κατά.
Άμεση ήταν η αντίδραση από πλευρά των Αλβανών με πρωτοστάτη την Μουσουλμανική Κοινότητα κατηγορώντας τους μουσουλμανοφοβία. Έντονη διαμαρτυρία και τελεσίγραφο σε όλες τις ξένες διπλωματικές αρχές, που βρίσκονται στην Αλβανία, είναι το επόμενο βήμα της Μουσουλμανικής Κοινότητας.

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

ΩΡΑΊΑ ΜΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ;!

Ανώνυμος είπε...

Ρίξτε τους κάτι στις πλάτες γιατί θα πλεβιτωθούν...

Ανώνυμος είπε...

Διαμαρτύρονται για την πάνω ή τη κάτω φωτο ;

Για το ανθρωπινο είδος χυδαια ειναι η πάνω κατα μερικους.

Η κατω πρεπει να προσδιορισουμε πρωτα που ανηκει.

Ανώνυμος είπε...

Φατε ενα γερο χαστουκι αγαπητοι απο την πολιτισμενη Αυστρια...γιατι οταν εδω καποιοι ζηταμε να εχουμε λογο μεσα απο δημοψηφισμα για ολους αυτους που εχουνε κατακλυσει τη χωρα μας,ειμαστε οι ρατσιστες,φασιστες,τριτοκοσμικοι,οπισθοδρομικοι,απολιτιστοι και ακαρδοι Ελληναραδες...

Ανώνυμος είπε...

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Οι αλβανέζες περισσότερο μοιάζουν με αυτές που είναι στην πάνω φωτογραφία. Η κάτω φωτογραφία δεν αντιπροσωπεύει το αλβανικό γυναικείο φύλο. Πρώτο, γιατί οι αλβανέζες μουσουλμάνες δεν είναι τόσο οπισθοδρομικές και δεύτερο, γιατί οι αλβανέζες δεν είναι μόνο μουσουλμάνες, αλλά και ορθόδοξες και καθολικές. Μας αδίκησαν οι αυστριακοί.

Ανώνυμος είπε...

"Μας αδίκησαν οι Αυστριακοί"
Τι εννοείς με το "ΜΑΣ" 4:13;
Αλβανός είσαι;

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις, σοβαρά τώρα, θα θέλατε να δείτε γυμνές τις αλβανέζες της φωτογραφίας; Πάτε καλά; Κουκουλώστε τες να γλιτώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Και οι δύο φότο ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ. Πρλωτον η Αυστρία δεν έχει θάλασσες (δείτε σε χάρτη) και δε΄΄υτερον και να έιχε σιγά μην έβλεπες γυμνές στην παραλιά με τα όλα έξω οι Αλβανέζες όλες γριές με μαντίλια! ΕΛΕΟΟΟΟΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!

Δημοσίευση σχολίου