Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία από την Εστία Τιράνων του ΕΙΠ

Αφιέρωμα στον ποιητή των θαλασσών, Νίκο Καββαδία, οργανώνει στις 20-28 Νοεμβρίου 2010, η Εστία Τιράνων του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ), με στόχο να κοινωνήσει την ποίησή του στο αλβανικό κοινό.
Εκθέσεις, προβολές ταινιών, συμπόσια, συζητήσεις, μουσική και απαγγελίες πλαισιώνουν- μεταξύ άλλων- το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Η "αυλαία" του αφιερώματος ανοίγει με την έκθεση "Νίκος Καββαδίας, ο ποιητής των θαλασσών. 100 χρόνια από τη γέννησή του", που περιλαμβάνει σκηνές από τη ζωή και τα ταξίδια του Νίκου Καββαδία, φωτογραφίες με πρόσωπα και λιμάνια που παραπέμπουν στο λόγο του ποιητή.


Ανάμεσά τους παρεμβάλλονται ποιήματα και κείμενα- όλα μεταφρασμένα στην αλβανική γλώσσα- σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει ο επισκέπτης την ποίηση του Μαραμπού (υποκοριστικό που προσέδωσαν στον ποιητή οι φίλοι του από τον τίτλο του ομώνυμου ποιήματος).

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 20 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην Ακαδημία Τεχνών των Τιράνων.

Μισή ώρα αργότερα, στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί "Μουσικοποιητικό βραδινό", ενώ για την επόμενη- και πάλι στην Ακαδημία Τεχνών- έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή φιλολογικού συμποσίου.

Το αφιέρωμα στον Καββαδία θα κορυφωθεί με δύο εκδηλώσεις: στις 27 Νοεμβρίου, με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στο φουαγιέ της Κρατικής Όπερας και την επόμενη, στον ίδιο χώρο, με μια διάλεξη για τον ποιητή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΙΠ τι ειναι οι μυστικες υπηρεσίες???

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΑΜΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΜΕΣΑ,ΠΟΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΧΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

Δημοσίευση σχολίου