Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Κόβουν τις συντάξεις του ΟΓΑ από τους Βορειοηπειρώτες

Το άρθρο του «Βορειοηπειρώτη»  πρωτοσέλιδο στον «Πρωινό Λόγο»
• Τη μεγάλη απόφαση να αφήσουν τα σπίτια τους παίρνουν τελευταία όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι Βορειοηπειρώτες. Ο λόγος είναι η ανάλγητη πολιτική του ελληνικού κράτους, που τους δημιουργεί πολλά προβλήματα διαβίωσης, αφού τους κόβει ή τους ζητά πίσω τις συντάξεις του ΟΓΑ!
Υπηρεσίες του Οργανισμού κάνουν σχολαστικούς ελέγχους στους συνταξιούχους ομογενείς, οι οποίοι μοιράζονται το χρόνο τους, ανάμεσα στην Ελλάδα (όπου βρίσκονται τα παιδιά τους) και στα χωριά τους στη Βόρειο Ήπειρο. Μέσα από τους ελέγχους, θέλουν να διαπιστώσουν, ποια είναι η μόνιμη κατοικία τους και εφόσον δεν αποδεικνύεται ότι διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα τους κόβουν τη σύνταξη του ΟΓΑ ή τους ζητούν να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν πάρει ως εκείνη τη στιγμή! Το θέμα ανέδειξε η ομογενειακή ιστοσελίδα borioipirotis.blogspot.com, η οποία σημειώνει, ότι για το πρόβλημα της καταβολής των συντάξεων του ΟΓΑ είχαν συναντηθεί εκπρόσωποι των Βορειοηπειρωτών με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. «Παρά τις διαβεβαιώσεις, ότι θα αναλάβει ο ίδιος την επίλυση του προβλήματος, αυτό  επιδεινώνεται καθημερινά» αναφέρεται συγκεκριμένα.

ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ...
Αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων είναι πολλοί γέροντες ομογενείς να έχουν αναστατωθεί, αναγκαζόμενοι ν’ αφήσουν τα πατρικά τους σπίτια και να εγκαθίστανται στην Ελλάδα. Υποστηρίζουν όμως, πως η διαβίωση χωρίς της σύνταξη του ΟΓΑ, στη Βόρειο Ήπειρο είναι ανέφικτη. Έτσι, αντί η παραμονή στη Βόρειο Ήπειρο και η διατήρηση του ελληνικού στοιχείου να επιβραβεύεται, η Ελλάδα διώχνει ουσιαστικά τους ομογενείς. Πολλοί ζητούν εξηγήσεις για τις κινήσεις αυτές, τη στιγμή που έχει ξεκινήσει να εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα ένα ακόμη ανθελληνικό κύμα, από τους Αλβανούς για να ξεριζωθεί το ελληνικό στοιχείο.

330 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ...
Οι Βορειοηπειρώτες, όπως όλοι οι ομογενείς, δικαιούνται από την Ελληνική νομοθεσία την κατώτερη σύνταξη του ΟΓΑ, περίπου 330 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν είναι ασφαλισμένοι σε κάποιο άλλο ταμείο. Οι πλειοψηφία τους βρίσκεται μεταξύ Ελλάδος και Βορείου Ηπείρου συντηρώντας σπίτια και περιουσίες, ενώ πολλοί λίγοι εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Ελλάδα. Οι συντάξεις του ΟΓΑ είναι η μόνη ουσιαστική βοήθεια της Ελλάδος προς την Μειονότητα στην Αλβανία και τώρα, για έναν λόγο που κανείς δεν γνωρίζει, το κράτος θέλει, ουσιαστικά να τις κόψει!..

18.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Τέλος, ας σημειωθεί -σύμφωνα με το borioipirotis.blogspot.com- ότι 18.000 Βορειοηπειρώτες είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και από αυτούς 11.000 μένουν στη Βόρειο Ήπειρο.
Τα χρήματα που πάνε στην περιοχή είναι 42 εκ. ευρώ το χρόνο. Ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 0,018% του ελληνικού ΑΕΠ. Επιβαρύνεται δηλαδή κατά 0,30 ευρώ το μήνα ένας Έλληνας κάτοικος. «Τα χρήματα είναι ακόμα λιγότερα, αν υπολογίσουμε ότι τα περισσότερα από αυτά μένουν στην Ελλάδα, για διάφορες δουλειές των συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών», τονίζουν ομογενείς.

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

ipetios gia na kopoun oi syntakseis tha eisai esy voreioipeiroti kai oxi i ellada me tis malakis pou grafeis

Βορειοηπειρώτης είπε...

Μακάρι φίλε να ήμουν εγώ το πρόβλημα! Η λύση θα ήταν εύκολη!
Εξήγησε μου όμως σε τι ζημιώνουν οι δημοσιεύσεις μας; Εάν δεν τους ανήκει η σύνταξη ποτέ να μη τη δώσουν κρυφά την παίρνουν;;. Ζητιάνοι αξιοπρέπειας δεν πρόκειται να γίνουμε. Tη λογική δείρε με αγά μου για να αγιάσω εγώ δεν την καταλαβαίνω!

2. Τη συνταξη δεν την κόβει η Ελλάδα αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση. Η Ελλάδα θέλει τη Βόρειο Ήπειρο να μείνει Ελληνική

Ανώνυμος είπε...

zitianoi aksioprepeias de tha ginoume omos aksioprepeis nomotageis polites NAI!
pistevo na me pianeis......

Βορειοηπειρώτης είπε...

Δεν εξετάζουμε το νόμιμο τώρα αλλά το εθνικό. Ελπίζω να με πιάνεις και εσύ!

Ανώνυμος είπε...

pistevo na ti diavases kala tin epistoli pou esteile o OΓΑ?

Ανώνυμος είπε...

o oga den anaferete apoklistika kai monon stoys boreiohpeirwtes alla se oloys toy yperilikes opoy kai an zoyn aytoi edw file moy diadidete oti lambanoyn 200xiliades sintaksis se atoma ta opoia mas exoyn afisi xronoys .....

Ευλογητός είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, εγώ καταλαβαίνω τη σημαίνει "συνήγορος του διαβόλου', αλλά το μυαλό σου είναι σατανικό. Ο "συνήγορος του διαβόλου" βάζει το μυαλό του να δουλεύει ανάποδα για να σώσει τον πελάτη του. Με σένα τι συμβαίνει; Ποιος είναι ο πελάτης σου; Λογικά θα πρέπει να είναι ο συνταξιούχος βορειοηπειρώτης. Ή μήπως είναι η Ελληνική Κυβέρνηση; Αυτή δε χρειάζεται συνήγορο γιατί κάνει το νόμο. Αν δεν έχεις τα κότσια να υπερασπιστείς το δίκιο του βορειοηπειρώτη δεν σε θέλουμε για συνήγορο. Αφού είσια Διάβολος. Δεν μπορείς να τα κάνεις τα δυο μαζί. Μη τσαντίζεσαι. Το Γιωργάκη δεν μπορείς να τον σώσεις εσύ.

ΠΕΤΡΟΣ είπε...

MAZI ME TA ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΟΡΑ,,,,
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΓΝΩΡΗΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ.
ΠΕΡΝΑΝ ΣΗΝΤΑΞΗ,ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΗ Η ΣΗΓΓΕΝΗΣ ΤΟΥΣ...
ΤΕΤΙΑ ΦΑΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΜΕ

Δημοσίευση σχολίου