Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Εκδήλωση εξτρεμιστών χαρακτηρίζουν οι αλβανικές εφημερίδες τη διαμαρτυρία της ΝΕΒ στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα


Με πρωτοσέλιδα και αναλυτικό ρεπορτάζ οι Αλβανικές εφημερίδες κάλυψαν τη διαμαρτυρία της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών μπροστά στην Αλβανική Πρεσβεία στις 4 Νοεμβρίου 2010.

Ακουλουθεί η μετάφραση της Gazeta Shqiptare από  Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος
«Το απόγευμα της 4ης Νοεμβρίου, εμπρός από την πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αλβανίας, στην Αθήνα, διοργανώθηκε συλλαλητήριο το οποίο κράτησε πολλές ώρες από ομάδες ελληνικών, αντι-αλβανικών οργανώσεων για την Βόρειο Ήπειρο, υπό της ηγεσίας της λεγόμενης "Neolea Vorioipiroton", {«Νεολαίας Βορειοηπειρωτών»}, που στα αλβανικά μεταφράζεται ως ‘Rinia vorio-epirotase’», γράφει στο σημερινό φύλλο της, η αλβανική εφημερίδα 'Gazeta Shqiptare'.

Και συνεχίζει:

Με πανό και ελληνικές σημαίες στα χέρια τους, ζήτησαν από την αλβανική κυβέρνηση να λάβει επειγόντως μέτρα για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα και να δώσει άμεσες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική μειονότητα στη χώρα μας.

Όπως ανέφεραν τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα, σε αυτό το συλλαλητήριο παρέστησαν και ανώτεροι αξιωματούχοι των δύο κύριων κομμάτων της Ελλάδας, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.

Στο τέλος αυτής της ειρηνικής συγκέντρωσης, επιδόθηκε από την οργάνωση «Νεολαία Βορειοηπειρωτών» έγγραφη διαμαρτυρία απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπαμίρ Τόπι και προς το αλβανικό Κοινοβούλιο.

Στην έγγραφη διαμαρτυρία κατηγορείται η Αλβανία, μεταξύ των άλλων, για ένα σχέδιο – μια πλατφόρμα- που αποσκοπεί στην από-ελληνοποίηση των περιοχών στις οποίες κατοικεί η ελληνική μειονότητα.

Οι διαμαρτυρόμενοι προειδοποίησαν ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους.

Η ‘Gazeta Shqiptare’ έχει στην κατοχή της το έγγραφο της διαμαρτυρίας, το οποίο αρχίζει με την απαίτηση της τιμωρίας μέσω μιας δίκαιας δίκης των δραστών της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα.

Στη συνέχεια, στην παράγραφο 2 αναφέρεται:

‘Στο σεβασμό του δικαιώματος που σχετίζεται με την μειονοτική γλώσσα όπως απορρέει από την εθνική κύρωση της Σύμβασης για την Προστασία των Μειονοτήτων:

α) την καθιέρωση της ελληνικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας στη δημόσια διοίκηση σε μειονοτικές περιοχές, ώστε τα Δημόσια έγγραφα να εκδίδονται στα ελληνικά.

β) Δημιουργία δημόσιων ελληνικών σχολείων.

γ) Το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στην παράγραφο 3 της παρούσης διαμαρτυρίας υπάρχει το απόσπασμα:

‘Απαγόρευση πράξεων κατά της ελληνικής μειονότητας και κατασχέσεων της γης που ανήκουν σε Έλληνες, σύμφωνα με τα πρωτότυπα έγγραφα’.

Επίσης στο σημείο 4 της τελευταίας παραγράφου ζητούν μεταξύ των άλλων:

‘Να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας της ελληνικής μειονότητας καθώς ολοένα και περισσότερες κλοπές και επιθέσεις γίνονται στην ελληνική μειονότητα, κυρίως, σε ευάλωτα άτομα που αναγκάζονται, εκ των πραγμάτων, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και την περιουσία τους’, καταλήγει η έγγραφη διαμαρτυρία που παραδόθηκε στην αλβανική πρεσβεία στην Αθήνα, γράφει χαρακτηριστικά η αλβανική εφημερίδα.

12 comments:

Δεῖ προσέχειν τοῖς ακουσθεῖσι! είπε...

Άρα οι έλληνες πολιτικοί είναι κι αυτοί εξτρεμιστές? Αυτό θέλουν να πουν οι αλβανοί δημοσιογράφοι? Μήπως πρέπει να ανακαλέσουν για την προσβολή των βουλευτών?
Μήπως, αντί να προκαλούν συνέχεια, θα ήταν καλύτερο να έχουν μια στάση συνδιαλλαγής? Διότι, ως γνωστόν, όπου περισσεύει το θράσσος εκλείπει η λογική. Αν θέλετε πιο λαικά... δώσε θάρρος στο χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι!

Ανώνυμος είπε...

Α ρε αλβαναραδες δεν θα αλλαξετε ποτε,παντα ανθελληνες θα μεινετε και θα κυνηγατε τον βορειοηπειρωτικο ελληνισμο.Ρε εχετε παρει χαμπαρι οτι μας εχετε στερησει την πατριδα μας εδω και 100 σχεδον χρονια,εχετε παρει χαμπαρι οτι τα εδαφη ειναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ οπως και οι κατοικοι τους. Καντε μας τη χαρη λοιπον γιατι σας εχουμε βαρεθει και καποτε θα αντιδρασουμε και οταν αντιδραει ο ΕΛΛΗΝΑΣ τα πραγματα γινονται πολυ δυσκολα. Αλβανος=Τουρκος=Μογγολος=ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΑΠΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον...

Ανώνυμος είπε...

οι αλβανοι κανουν τη δουλεια τους και οι δικοι μας ουτε αναφορα. Ετσι ειναι ο Ελληνας!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ τα βάζω με τα ελληνικά ΜΜΕ που για μία ακόμη φορά δεν αναφέρουν τίποτα για τις κινητοποιήσεις των βορειοηπειρωτών. Τα αλβανικά ΜΜΕ κάνουν τη δουλειά τους ενώ τα ελληνικά τίποτα. Ντροπή τους.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπη οχι μονο στα μεσα αλλα και σε εκεινους τους β/ητες που ετρεξδν να συκοφαντησουν την κινηση αυτη τησ νεβ. Που ειναι τωρα να μιλησουν. Γιατι δεν παιρνουν θεση και σ αυτο. Α ρε καθυστερημενα υποχειρια των κομματων! Αισχος!

Ανώνυμος είπε...

βορειοηπειρωτες ? Που ειστε τωρα που οι αλβανοι μας πολεμουν? Γιατι κρυφτηκατε ολοι. Που ειναι οι υπερπατριωτες?

Ανώνυμος είπε...

οποσ το πάνε οι αλβανοί σε διαφορες αλβανικές εκπομπές θα μας βγάλουν και εμάς αλβανούς σε λίγο για αυτο όταν θα ακούτε για συλλαλιτήριο το λιγότερο που πρέπει να ειμαστε να είναι 5000!!!
ασ αφήσουμε τη διχόνια στην άκρη και ας μας ενώσει η πατρίδα που λέγεται ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ και καλό είναι να γίνει και κανά συλλαλητήριο στη πατρίδα μας Ο ΒΟΥΡΚΑΡΗΣ ΚΡΑΝΙΟΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

καλα ειναι τα συλλαλητηρια αλλα ολοι ειναι βολεμενοι πλεον. Τι τους νοιαζει εαν το σπιτι του γειτονα καιγεται αφου το δικο τους ειναι ενταξει. Δυστυχως η κοντοφθαλμια μας δεν μας αφηνει να δουμε λιγο παραπερα.

Ανώνυμος είπε...

Καταλάβατε πλεον τη ζημιά των βοελμένων παλικαριών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΚΕΑΔ. Μας διασπασαν και τορα καθετι που γινεται φαινεται οτι εξυπηρετει μια κλικα, αρα οι Β.Ηπειρώτες απέχουν γιατί πιστεύουν ότι πηγαίνει νερο στο αυλάκι των Ντούλε & CO.
Μετά οι αλβανοί θα δικαιωθούν διότι δεν δίνεται η μάχη για τον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου στην Αθήνα. Το ωραιότερο είναι οι αλβανοί μας κοντραρουν τώρα και μεσ' την Αθήνα και πετυχαίνουν με ένα ζμπάρο δυο τριγώνια. δλδ όχι μόνο που μας κοντραρουν στην Αθήνα και μας λενε οτι τώρα εχετε μείνει καποιοι ψωριαριδες στην Ελλαδα που ουτε για ενα συλλαλητηριο μπορείται να συγκεντρωθείτε, αλλα κρατουν ομυρους και τους Έλληνες βορειοηπειρωτες που επιμενουν στα πατρώα τους εδάφη.

Ανώνυμος είπε...

paidia ksipnate tha mas fane oi alvanoi den exoun mpesa aftoi..oloi mazi mporoume na kataferoume na paroume afto pou mas anikei. tin b,hpeiro giati einai dikia mas..k afiste tin malakies me ta komata aftoi trone kala mas exoune gramenous olous...

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Ενωμένοι οι Έλληνες και συγκροτημένοι έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν δραστικά τη Σκιπερία και να τη σύρουν 'στα διεθνή δικαστήρια για παραβίαση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.Αν οι Έλληνες αντιδράσουν και πιέζουν προβάλλοντας επίμονα το θέμα,να 'δής πού θα 'βρεθή η Σκιπερία.....
Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!


ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 'ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ Μ Α Σ!

Δημοσίευση σχολίου