Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Με έντονο Ελληνικό χρώμα η 13η Έκθεση βιβλίου «Τίρανα 2010»


Νίκος Α. Παπανδρέου και Αναστάσης Αγγελής μεταξύ των βραβευθέντων
Άνοιξε στα Τίρανα η 13η Έκθεση βιβλίου με τίτλο: «Τίρανα 2010». Δεκάδες συγγραφείς από την Αλβανία και τις γειτονικές χώρες έλαβαν μέρος στην έκθεση, που γίνεται για 13η φορά στην πρωτεύουσα της Αλβανίας.
Χιλιάδες ήταν οι φίλοι του βιβλίου που την επισκέφτηκαν και γνωρίστηκαν με τα έργα τόσο των αναγνωρισμένων σπουδαίων συγγραφέων, όσο και των νέων.

Οι διοργανωτές ήταν ευχαριστημένοι από την μεγάλη παρουσία ξένων δημιουργών ενώ έντονη ήταν και η Ελληνική παρουσία με ξεχωριστό περίπτερο και  πολλά βραβεία.
Την πρώτη μέρα επισκέφτηκε την Έκθεση ο Διευθυντής των Εκθέσεων του Laipsig της Γερμανίας Oliver Zille, ο οποίος σε συνέντευξη του τόνισε πως είδε μια έκθεση ποσοτική και ποιοτική από την μορφή των εκδόσεων. Στη Γερμανία, τυπώνονται κάθε χρόνο 90.000 νέοι τίτλοι βιβλίων, οι οποίοι διαφημίζονται στις εκθέσεις, στα βιβλιοπωλεία, διαμέσου του τύπου και άλλων μορφών, τόνισε.

Η Επιτροπή ανακοίνωσε τους βραβευθέντες της 13ης Έκθεσης «Τίρανα 2010» και αξίζει να αναφέρουμε ότι Συγγραφέας της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο Ηρακλής Κωτσολάρης για το βιβλίο του « Η μυστική αστυνομία του Αλή Πασά». Μεταφραστής της χρονιάς ο  Γιώργης Κυριάκος για την μετάφραση του βιβλίου του Νικόλαου Παπανδρέου «Ο χορός του πατέρα μου». Καλύτερος συγγραφέας για τα παιδιά ανακηρύχθηκε ο Μπαρδύλ Τζάμα με το βιβλίο «Τα τρία αδέρφια», ενώ το ειδικό βραβείο Έκθεσης δόθηκε στον Βορειοηπειρώτη από τους Αγίους Σαράντα και πρώην υπουργό Οικονομικών Αναστάσιο Αγγελή για το βιβλίο του: «Η μεταβατική και η ελεύθερη οικονομία στην Αλβανία».

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον..

Ανώνυμος είπε...

Ε τον Νικολακη παει να κανει κατι καλο επιτελους,να ανακατεφτει με την αλβανια.Αντε μπας και τη διαλυσει,γιατι σε αυτο εχει αποδειχτει ικανοτατη ολη η οικογενεια.

Δημοσίευση σχολίου