Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Πύρρος ο «Θεσσαλός» !!!.

Όχι, δεν πρόκειται για άλλη μια παραποίηση της ιστορίας, αλλά για το νέο Βορειοηπειρωτικό Σύλλογο που κυοφορείται στη Λάρισα. Επιστολή κάποιου αναγνώστη μας, αναφέρει τα ακόλουθα:

Μετά την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας από μεγάλη μερίδα βορειοηπειρωτών υπάρχει ο κίνδυνος της «αλλοίωσης» και απομάκρυνσης των συμπατριωτών μας από την Ιδιαίτερη Πατρίδα.
Αυτή τη στιγμή στη Λάρισα υπάρχουν δύο βορειοηπειρωτικοί σύλλογοι, που όπως πολλοί άλλοι αντίστοιχοι, υπολειτουργούν ή καταλήγουν σε υπόθεση οικογενειακή. Το προηγούμενο διάστημα έγινε μια προσπάθεια συγχώνευσης και ίδρυσης ενός και μοναδικού φορέα αλλά δεν καρποφόρησε.
Η κίνηση αυτή εκδηλώθηκε από μια ομάδα νέων ανθρώπων οι οποίοι βλέποντας τον κίνδυνο απομάκρυνσης της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας από την ιδιαίτερη πατρίδα αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία πολιτιστικού συλλόγου ο οποίος θα αποτελεί το μέσο έκφρασης και προάσπισης των εθίμων και παραδόσεων του τόπου μας. Ακόμη, ευελπιστεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, να συμπαρασταθεί στους συμπατριώτες που μένουν στη Βόρειο Ήπειρο.
Ο νέος φορέας επιδιώκει να συσπειρώσει γύρο του όλους τους βορειοηπειρώτες της πόλης αλλά και της Θεσσαλίας. Θα ονομάζεται Πύρρος, τιμώντας τον ‘’θρυλικό’’ βασιλιά της Ηπείρου αλλά και την ένδοξη ιστορία της. Οι διαδικασίες έχουν ήδη δρομολογηθεί και σύντομα ο σύλλογος θα αποτελεί μια νέα πραγματικότητα που θα απευθύνει κάλεσμα στους ‘’Θεσσαλούς’’ Βορειοηπειρώτες να τον αγκαλιάσουν.
Νεότερα σχετικά με τον σύλλογο αναμένονται σύντομα, όταν και θα ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες.

5 comments:

Κόλιας είπε...

Ακόμα και αν ισχυρίζονταν κάποιοι ότι ο Πύρρος ήταν ΚΑΙ Θεσσαλός δεν θα' λεγαν ψέματα, γιατί η μητέρα του η Φθία ήταν κόρη του Βασιλιά της Θεσσαλίας Μένονα με καταγωγή από τα Φάρσαλα.
Και μεις δεν λέμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν μισός Ηπειρώτης λόγω της μητέρας του Ολυμπιάδας,
η οποία ήταν αδερφή της γιαγιάς του Πύρρου Τρωάδας;

Πέρα από τα ιστορικά, εύχομαι αυτός ο σύλλογος να προχωρήσει και να προσφέρει πραγματικά. Γιατί απ' όσα μάθαινα η Ένωση Βορειοηπειρωτών Λάρισας δεν τράβαγε καθόλου. Είχαν κάνει και μια ποδοσφαιρική ομάδα άκουσα που συμμετείχε και στο τοπικό πρωτάθλημα. Για να δούμε και μ' αυτούς τι θα γίνει.

Ανώνυμος είπε...

OXI ALLOI SYLOGOI ELEOS!

ΛΑΜΠΗΣ είπε...

ANONIME 4.09, ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΛΛΟΣ ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ. ΤΩΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ...

ΘΕΟΔΩΡΑΣ είπε...

Ε, καλά δεν είναι και κυβέρνηση να εξαγγείλουν αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα βγάλει την χώρα από την κρίση. Ένας σύλλογος είναι που την όποια ‘’δύναμη’’ ενδέχεται να έχει την αντλεί από τα μέλη του και από το ποσό ενεργά είναι αυτά.

Όπως είπε και ο Τσόρτσιλ : ‘’σε κάθε λαό αξίζει η κυβέρνηση που εκλέγει...’’

Οπότε και στους Βορειοηπειρώτες αξίζει ο σύλλογος (και ο πρόεδρος) που επιθυμούν...

Δημοσίευση σχολίου