Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Εθνικές υποχωρήσεις στη Βόρειο Ήπειρο με την εκούσια σύμπραξη της πολιτικής της ηγεσίας!

Του Παναγιώτη Μπάρκα
Τελευταία γίνεται πολύ θόρυβος και ποικίλουν οι αντιδράσεις κατά της απόφασης της Αλβανικής Κυβέρνησης για την απάλειψη της εθνικότητας από τα ληξιαρχικά πιστοποιητικά. Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά δεν καταπιανόμαστε από την ουσία, αλλά από το κλίμα εντυπώσεων και την ανάγκη για πίστωση πολιτικών οφελών, με ενέργειες που εξαντλούν απλώς στα όρια των άτυπων υποχρεωτικών δηλώσεων.
Δεν λέω ότι η συγκεκριμένη απόφαση δεν πλήττει την «εθνική ακεραιότητα» της ε.ε. μειονότητας στην Αλβανία. Ασφαλώς και ναι! Στην ουσία αποτελεί ένα ακόμα βήμα, μάλλον το αποκορύφωμα, για τον εξοστρακισμό της από το να αποτελεί σημαντικό αυθεντικό ελληνικό εθνικό κομμάτι της αλβανικής κοινωνίας.

Οι αντιδράσεις, όμως δεν αφορούν αυτή τη συνισταμένη. Είναι αποτέλεσμα του μαζικού προβλήματος που προέκυψε στους Έλληνες βορειοηπειρώτες στις σχέσεις τους με την Ελλάδα και όχι με την Αλβανία. (!!) Αν δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα δεν θα προέκυπτε ουδέν θέμα. (Αν ήταν διαφορετικά θα υπήρξαν αντιδράσεις το Γενάρη όταν λήφθηκε η κυβερνητική απόφαση.)
 Το γεγονός επιβεβαιώνει από την μια, την προχειρότητα, επιπολαιότητα και τον αυθορμητισμό των πολιτικών μας εκπροσώπων στην παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα και σε ζητήματα που αφορούν άμεσα την εθνική μας ταυτότητα. Από την άλλη επιβεβαιώνει ότι οι θεσμοί που εκπροσωπούν επίσημα την ε. μειονότητα παίζουν στο ίδιο ταμπλό με τις αλβανικές αρχές. Άρα δεν είναι μόνο ότι  έχουμε τη «σταδιακή διολίσθηση των κυβερνητικών αποφάσεων στην Αλβανία, στις υποδείξεις ακραίων εθνικιστικών κύκλων», όπως αναφέρει στη δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ, αλλά και την εκούσια σύμπραξη των δικών μας. Επιβεβαίωση αυτού αποτελούν τα κάτωθι στοιχεία:
 Πρώτο. Οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι δεν αντέδρασαν διόλου όταν η αλβανική κυβέρνηση αποφάσισε την έκδοση των ηλεκτρονικών αστυνομικών ταυτοτήτων, ID και των γεωμετρικών ή βιομετρικών διαβατηρίων για το εξωτερικό. Στα προσωπικά αυτά έγγραφα, τόσο στα εμφανείς τυποποιημένα στοιχεία, όσο και σε εκείνα που περιέχονται στην μαγνητική ταινία, δεν αναφέρονται στοιχεία που αφορούν την εθνικότητα. Μάλιστα η πρόκληση είναι ανοιχτή στα διαβατήρια. Για την υπηκοότητα (στην αγγλική), χρησιμοποιείται ο όρος «εθνικότητα» και είναι η Αλβανική.(!!).
Τότε, υπήρχε μόνο η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ ως πολιτικοί φορείς εκπρόσωποι της ε. ε. μειονότητας. Τότε, οι φορείς αυτοί συνεργαζότανε ή συμμαχούσανε με την κυβέρνηση του Δ. Κόμματος  και δεν βγάλανε άχνα.
Είχε προηγηθεί η «αποτυχία» της απογραφής του πληθυσμού του 2001, όπου ενώ δεν βρεθήκαμε «προετοιμασμένοι» για να συμπεριληφθεί στο ερωτηματολόγιο ο αυτοπροσδιορισμός στην εθνικότητα και θρήσκευμα. Και ξανά το ΚΕΑΔ και ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν στην κυβέρνηση, τότε των σοσιαλιστών.
Δεύτερο. Η απόφαση της κυβέρνησης για την απάλειψη της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά, προηγήθηκε της εσκεμμένης εκστρατείας που θα ακολουθούσε κατά της νέας απογραφής πληθυσμού όπου στο ερωτηματολόγιο προβλέπονταν και ο αυτοπροσδιορισμός στο θέμα εθνικότητας και θρησκεύματος. Ξανά  οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, περισσότερο ασχολήθηκαν με το ποιος θα κλέψει τις εντυπώσεις και ποιος θα στήσει καλύτερα τον πολιτικό του αντίπαλο στον τοίχο, παρά καταπιάστηκαν από την ουσία του θέματος. Μάλιστα φάνηκε ξεκάθαρα ότι η εκστρατεία της  «Έρυθρόμαυρης Συμμαχίας» κατά της απογραφής, ήρθε γάντι στις προσδοκίες του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να μη πραγματοποιούνταν η απογραφή με αυτούς τους όρους, διότι από την μία, ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών τους αντιπάλων στην κυβέρνηση. Από την άλλη η ματαίωση της διαδικασίας απογραφής, αποτελούσε διέξοδο στην ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ , στη δεδομένη αποτυχία της όσον αφορά τα οργανωτικά μέτρα για την επίτευξη των ποθούμενων, αλλά ρεαλιστικών αποτελεσμάτων απογραφής.
Η στάση αυτή των δικών μας πολιτικών, επέτρεψε στην αλβανική εθνικιστική εκστρατεία να μετατρέψει το σύμπλεγμα αμφισβήτησης της ποιότητας της εθνικής ταυτότητας της πλειοψηφίας, σε μέσο εκφοβισμού των ελλήνων βορειοηπειρωτών.
Στο θεσμικό πεδίο οι αλβανοί εθνικιστές κατάφεραν να παγώσουν πρώτα και να ακυρώσουν στη συνέχεια την ισχύ του νόμου για τα ληξιαρχεία, όπου αποτελούσε το νομικό παράθυρο επαναφοράς με δικαστικά μέσα (και πολλά Ευρώ) της ελληνικής εθνικότητας.
Τρίτο. Στο ψηφιδωτό της πραγματικότητας εξοστρακισμού της ε.ε, μειονότητας από το να αποτελεί ως τέτοιας, αναπόσπαστο μέρος της αλβανικής κοινωνίας και πλειοψηφίας, συνέβαλαν κατά πολύ οι πολιτικές που στήριξε η ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ σε τέτοια θέματα όπως είναι η παιδεία στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο. Όπως είναι γνωστό η μορφή αυτή παιδείας αποτελεί ένα από τα σημαντικά συστατικά στοιχεία κατοχύρωσης της ε.ε. μειονότητας στο αλβανικό κράτος και κοινωνία. Ως τέτοιο, για την ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ σε δηλωτικό επίπεδο, αποτελεί ένα από τα βασικά ζητήματα διεκδίκησης εθνικών δικαιωμάτων. Στην πράξη, η παιδεία στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο, υποβαθμίστηκε από την ΟΜΟΝΟΙΑ–ΚΕΑΔ, μέχρι καταστάσεις του ΧΙΧ αιώνα. (Οι ελλείψεις των βιβλίων στη μητρική γλώσσα, οι άθλιες συνθήκες στα σχολεία, οι αποφάσεις για την μη συνένωση των σχολείων μέχρι και τα μέτρα υποβάθμισης του Τμήματος ελληνικών στο πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου). Γνωστοί οι λόγοι. Όλα γινότανε να φανεί ως σωτήρια λύση η δήθεν ιδιωτική παιδεία στη μητρική γλώσσα. (Πολλά λεφτά, μέσα, ειδικευμένο προσωπικό από Ελλάδα, σύγχρονες και πολυτελείς κτιριακές εγκαταστάσεις. Με ένα λόγο, κερδοφόρες επιχειρήσεις, την στιγμή που στην παιδεία στη μητρική γλώσσα δεν προσέφεραν κάτι αξιόλογο). Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος που το αλβανικό κράτος ενώ πονούσε για τις παραχωρήσεις στον τομέα αυτό, όπως είναι το σχολείο στην Κορυτσά και λιγότερο εκείνο στη Χιμάρα, έβλεπε να το συμφέρει εθνικά.
Τέταρτο. Συνέβαλε σ΄αυτό η πολιτική της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και των δομών της που επέτρεψε την πραχτική δημογραφικής αλλοίωσης του συμπαγούς ελληνικού μειονοτικού κομματιού. Σ΄αυτές τις τοπικές εκλογές είδαμε ότι το κομμάτι των αλβανών στο χώρο μας αποφάσιζε για το ποιος θα είναι έπαρχος. Το γεγονός ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ –ΚΕΑΔ επέλεξε στις εκλογές αυτές να εκπροσωπήσουν την ε.ε. μειονότητα, άτομα τα οποία και στο παρελθόν απέδειξαν ότι εκπροσωπούν μόνο τη μπίζνα τους με τα εθνικά συμφέροντα για πάρτι τους, τους οποίους δυστυχώς στήριξε προκλητικά και η Ελλάδα, μαρτυρεί ότι στο μέλλον το φαινόμενο αυτό θα βαθύνει.
Ιδιαίτερα λυπηρό είναι το γεγονός ότι και σ΄ αυτή τη στιγμή που βλέπουμε ότι όλα πάνε στραβά και είμαστε αναγκασμένοι να βλέπουμε μπρος μας συντρίμμια, οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι και οι οπαδοί τους, εκείνο που τους νοιάζει είναι να δείξουν στις δηλώσεις τους ότι αυτοί είναι οι πιο πατριώτες, ενώ οι πολιτικοί τους αντίπαλοι είναι οι μειοδότες. Εκδηλώνουν φόβο μήπως κάποιος τους αρπάξει την σημαία του ψεύτικου εθνικισμού τους και τους αφήσει με το δάχτυλο στο στόμα. Και τον πόλεμο αυτόν διάσπασης θέλουν να τον εκμεταλλευτούν για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού από τις δικές τους εθνικές ευθύνες και κοινοπραξία με αυτούς που τώρα κατηγορούν, τους αλβανούς.         


Παναγιώτης Μπάρκας   Αργυρόκαστρο 3.06.2011

83 comments:

Ανώνυμος είπε...

για να καταλάβω, στο υπουργικό συμβούλιο ειναι η ομόνοια ή λυκοφιλος σου?
γιατι δε βλέπω να τον αναφερεις πουθένα τον υπουργο της ΕΕΜ που παλευει για τον ελληνισμό εκει με τους αλβανους , καθώς μας διατυμπανιζει και η κυρια του.

Ανώνυμος είπε...

11:12 Γιατί πιστεύετε ότι κατηγορώντας τον Ξέρα θα εξιλεωθείτε για την προδοτική σας στάση διαχρονικά;;;;;; Αργυρης Χρηστος

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έτυχε να δω τα πρακτικά της ξεφτίλας και διάλυσης του Ελληνικού Τμήματος στο Αργυρόκαστρο, Παναγιώτη καλύτερα να μην μιλάς εσύ για προδοσία και υποχωρήσεις.
Η Ομόνοια φταίει που τόσα χρόνια δεν έβγαζε στην φόρα τις βλακείες του κάθε επιτήδειου που ξεφτίλισε το όνομα της.
Πιες καφέ με τον Πρόξενο στα Γιάννενα και πείτε τα μεταξύ σας, αλλά λυπήσου μας, όχι δημόσια.

Παναγιώτης Μπάρκας είπε...

Ανώνυμε 1.02. Δεν γνωρίζω ποιος είσαι. Κοινός λασπολόγος ή εξειδικευμένος. Δεν γνωρίζω επίσης, τι πρακτικά είδες του Τμήματος Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου και για τίνος ξεφτίλα μιλάς.
Προσωπικά διοίκησα το Τμήμα δυο χρόνια. Δεν βρήκα πραχτικά, αλλά άφησα πάρα πολλά και δεν γνωρίζω αν διατηρούνται.
Στη δίχρονη θητεία μου το Τμήμα πέτυχε τη συμφωνία αναβάθμισης με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την οποία οδήγησε σε ναυάγιο το γενικό προξενείο της Ελλάδας και βοήθησε όλο το κατεστημένο, το οποίο φοβόταν από το πραγματικό έργο του Τμήματος. Το θέλει υποβαθμισμένο και στο πολιτικό άροτρο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και της εκκλησίας και όχι ένα πραγματικό πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Στα δύο χρόνια της θητείας μου καταφέραμε να έχουμε σε λεύκωμα και DVD την 15-χρονη πορεία του Τμήματος, όπως κανένα άλλο τμήμα στο Παν. Αργυροκάστρου και στην Αλβανία. Εκδώσαμε λεύκωμα με τους Έλληνες ζωγράφους από τον 16το αιώνα. Παρήγαμε ντοκιμαντέρ, "Η Ήπειρος ο μύθος στην πραγματικότητα, που ανατρέπει όλους τους ισχυρισμούς των Αλβανών για την ελληνικότητα της Ηπείρου. (Δεν νομίζω να έχει κάποιος άλλος την τιμή να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες.
Ανεβάσαμε στη σκηνή Αργυροκάστρου το πρώτο ελληνικό δράμα, γραμμένο από Έλληνα βορειοηπειρώτη. Οργανώσαμε ημερίδα για τον μεγαλύτερο μεταβυζαντινό υμνογράφο, τον Γεράσιμο Μικραγιαννανίτη από τη Δρόβιανη. Ανοίξαμε το πρωτότυπο ετήσιο φροντιστήριο ελληνομάθειας, το οποίο παραγώνισαν ξανά οι ελληνικές αρχές. Το έςργο αυτό ενόχλησε πολύ , τόσο το Γενικό Προξενείο , όσο και την αλβανική πλευρά και έβαλαν όλα τα δυνατά να το διακόψουν.
Στη λογική αυτή θέλω να ξέρω για πια εθνική υποχώρηση μπορεί κάποιος να με κατηγορήσει. Για τα δημοσιεύματά μου. τα άρθρα σε επιστημονικά αλβανικά συνέδρια, για τα βιβλία μου. Για τις δημόσιες θέσεις και με βαρύ προσωπικό και οικογενειακό κόστος υπέρ του ελληνισμού;! Γιατί παρακαλώ!
Παναγιώτης Μπάρκας

Ανώνυμος είπε...

1:02 Τη κρύβεσαι αγόρι μου αφού υπηρετείς τα δίκαια της πατρίδος βγες επώνυμα και κατηγόρησε έναν εχθρό του λάου εφόσον είσαι πεπεισμένος βάση πραχτικών ότι ο Παναγιώτης Μπάρκας ζημίωσε το έθνος.Πέστα και το έθνος θα σου χρωστάει ευγνωμοσύνη.....Αργυρης Χρηστος

Ανώνυμος είπε...

1:02 Τη κρύβεσαι αγόρι μου αφού υπηρετείς τα δίκαια της πατρίδος βγες επώνυμα και κατηγόρησε έναν εχθρό του λάου εφόσον είσαι πεπεισμένος βάση πραχτικών ότι ο Παναγιώτης Μπάρκας ζημίωσε το έθνος.Πέστα και το έθνος θα σου χρωστάει ευγνωμοσύνη.....Αργυρης Χρηστος

East είπε...

Ακολουθούμε λάθος πολιτική στην Αλβανία. Δεν είναι Έλληνες μόνο οι Ελληνόφωνοι.

Οι “Αλβανοί” είναι εξισλαμισμένοι Αρβανιτόφωνοι Ρωμιοί.

Οι Αρβανιτόφωνοι προέρχονται από μίξη Ελληνόφωνων και Βλαχόφωνων(=Λατινόφωνων) Ρωμιών.

Τα αρβανίτικα, που έως πρόσφατα δεν ήταν καν γραπτή γλώσσα και που αποτελούν την επίσημη γλώσσα της Αλβανίας, είναι 50% Λατινικά 30% Αρχαία Ελληνικά και 20% άλλες προσμίξεις.

Οι Αρβανιτόφωνοι είναι συστατικό στοιχείο του Ελληνισμού, και τα Αρβανίτικα είναι Ελληνική διάλεκτος.

Το ίδιο ισχύει και για τους λατινόφωνους και τα λατινικά. Tα λατινικά είναι Αρχαία Ελληνική διάλεκτος και η Ρώμη ήταν Ελληνική πόλη και ζωντανό παράδειγμα Ελλήνων Λατινόφωνων είναι οι Βλάχοι.

Η “Αλβανία” είναι τεχνητό δημιούργημα των Δυτικών για να διασπάσουν την Ρωμιοσύνη.

Τεχνητό δημιούργημα που τώρα καταρρέει διότι οι “Αλβανοί” ξαναγίνονται Ορθόδοξοι και Έλληνες.

Ο λόγος που επανελληνοποιούνται μαζικά οι “Αλβανοί” είναι ότι ερχόμενοι στην Ελλάδα μετά το 1990, βρέθηκαν σε μία απίστευτη “έκπληξη”: Μεγάλο μέρος των Ελλήνων μιλούσε ίδια γλώσσα με αυτούς, όμως ήταν Ορθόδοξοι και ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ!

Η Ελλάδα πρέπει να επανελληνοποιήσει μαζικά τους Αλβανούς, διαδίδοντας την Ορθοδοξία, και χορηγώντας υπηκοότητα σε όποιον Ορθόδοξο κάτοικο της Αλβανίας θέλει να ξαναγίνει Έλληνας.

Τα ίδια ισχύουν και για τους Βλαχόφωνους της Αλβανίας, αλλά και για τους Τσιγγάνους-ΡΟΜ(Ρωμιοί).

Η Ελλάδα δεν πρέπει να δίνει υπηκοότητα στους Μουσουλμάνους Αλβανούς, αλλά μόνο στους Ορθόδοξους που θέλουν να ξαναγίνουν Έλληνες(Οι Μουσουλμάνοι Αλβανοί είναι ευπρόσδεκτοι για εργασία-τουρισμό-σπουδές-οικονομική συνεργασία). Και δεν πρέπει να δίνει μόνο υπηκοότητα, αλλά και ιθαγένεια, ώστε να αφομοιωθούν πλήρως και να μην αισθάνονται ως μειονότητα.

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι η ζωντανή απόδειξη του ότι η εμπάθεια κλείνει μάτια , αυτια , κάνει λοβοτομή και απλά αφήνει ένα στόμα να μιλάει. Από που να αρχίσω και που να καταλήξω. Ας ξεκινήσω από αυτά που λες για τα πιστοποιητικά. Προσπαθείς να υποτιμήσεις το γεγονός λέγοντας κατ αρχάς πως το πρόβλημα είναι η Ελλάδα, ότι θέλει δλδ πιστοποιητικά που γραφουν εθνικότητα για τα ΕΔΤΟ, τις συντάξεις και λοιπά και πως αν δεν ήταν αυτό κανένας δεν θα ενδιαφερόταν. Μεταθέτουμε λοιπόν το πρόβλημα, κλασική τακτική Αλβανικής προπαγάνδας. Υποτιμάς έτσι όμως όλους τους Βορειοηπειρώτες. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η Ελλάδα, αλλά η κατάργηση ενός κεκτημένου που αν θες εκτός από πρακτική έχει και συναισθηματική σημασία. Κρίμα που ξεκινάς έτσι.
Μιλάς λοιπόν για εκούσια σύμπραξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ ενώ ηθελημένα δεν αναφέρεις τον φίλο σου και μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, Σπύρο Ξέρρα. Αν θυμάμαι καλά ήταν Υπουργός το Γενάρη και μάλλον θα έπρεπε να γνωρίζει τι πάει να γίνει και να αντιδράσει. Αλλά και πάλι δεν καταλαβαίνω τελικά ποιο είναι το πρόβλημα? το ότι δεν αντέδρασαν το Γενάρη, που δεν το γνώριζαν , ή που αντέδρασαν τώρα. Γιατί δεν καταλαβαίνω, με μπερδεύεις.
Μιλάς και για τα διαβατήρια. Να σε ενημερώσω εδώ για κάτι που μάλλον ξέρεις, πως είναι κοινοτική οδηγία τα στοιχεία που θα αναγράφονται πάνω στα διαβατήρια και είναι συγκριμένα σε όλη την Ευρώπη. Σε όλη την Ευρώπη λοιπόν υπάρχει ο χαρακτηρισμός nationality που εννοει την υπηκοοτητα, κακώς βέβαια. Μόνον στην Αμερική υπάρχει ο διαχωρισμός nationality / citizenship. Αυτό λοιπόν είναι κοινοτική οδηγία, ενώ η απαλοιφή της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά δεν είναι, για αυτό καλώς ο ΟΜΟΝΟΙΑ διαμαρτύρεται.
Μιλάς παρακάτω για την απογραφή του 2001 και ξέρεις πολύ καλά πως αρνήθηκαν οι Αλβανοί να υπάρχει στο ερωτηματολόγιο η εθνικότητα και τότε η πολιτική ηγεσία της μειονότητας καλώς αποφάσισε να απέχουμε. Είναι τουλάχιστον γελοίο αυτό να το χρεώνεις ως πολιτική αποτυχία ή παραχώρηση γιατί κυρίως η αναγραφή της εθνικότητας σε αυτή την απογραφή είναι κατάκτηση των αγώνων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όλα αυτά τα χρόνια που σε όλες τις εκθέσεις και τις διαμαρτυρίες είχε ως πάγιο αίτημα την απογραφη με εθνικά κριτήρια. Εκτός και αν διάβαζες εσύ και δεν είχες ενημερωθεί. Τώρα για όλα τα υπόλοιπα, για το εαν βολεύει και ποιους βολεύει να μην γίνει η απογραφή , άστο, έχει μυαλό ο κόσμος και καταλαβαίνει μόνος του. Ακόμα και αυτό όμως, η ανάμειξη της χρονικής συγκυρίας, με τις διαμαρτυρίες κατα της απογραφής και το αν ήρθς γάντι και σε ποιους , ακόμα και συντακτικά είναι παρανοικό. Παραβαίνει ακόμα και τους βασικούς κανόνες σύνταξης και δημοσιογραφίας. Εδώ πρέπει να σου δώσω συγχαρητηρια, έχεις απίστευτο ταλέντο. Τύφλα να χει ο Γκέμπελς ή όποιος εν πάσι περιπτώσι είναι δάσκαλος της Αλβανικής προπαγανδας.
Τελευταίο και καλύτερο έχεις αφήσει το θέμα των σχολείων. Μιλάς κατ αρχάς για υποβάθμιση των σχολείων επειδή δεν υπάρχουν βιβλία και επειδη δεν συνενώνονται. Για τα βιβλία ξέρεις πολύ καλά πως ευθύνεται το Αλβανικό κράτος και πως η ΟΜΟΝΟΙΑ όλα αυτά τα χρόνια πίεζε πως πάσα κατεύθυνση να βρεθεί λύση, μέχρι που η λύση βρέθηκε με το Στυλιανίδη και τον Άγγελο το Συρίγο. Αλλά μιλάς και για συνενώσεις, δηλαδή να κλείσουν σχολεία. Να χαθεί λοιπόν ακόμα ένα κεκτημένο. Και ως αντεπιχείρημα αυτύ έχεις τα ιδιωτικά σχολεία στην Κορυτσά και στη Χιμάρα. Ξέρεις πολύ καλά αγαπητε Παναγιώτη πως τα σχολεία αυτά είναι απ τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όχι μόνον γιατί άνοιξαν αλλά γιατί καταφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Υπουργείου παιδείας για τα μειονοτικά σχολεία. Με έμμεσο τρόπο δηλαδή οι Αλβανοί αναγνωρίζουν μειονότητα στη Χιμάρα και την Κορυτσά. Εκτός και αν θεωρείς και αυτό αποτυχία. Αλλά μάλλον αποτυχία το θεωρείς, γιατί στο ντοκιμαντέρ για το οποίο μιλάς, απ το οποίο εμπνεύστηκε και μια ερευνα του ΚΕΜΟ ( εάν δεν ήσουνα και εσυ συνεργάτης) η ελληνική μειονότητα περιορίζεται γύρω που απ το χωριό μου που λέει ο λόγος. Και επειδή πια η τεχνολογία εχει προσωρήσει, ανέβασε στο youtube το ντοκιμαντέρ, έτσι για να ανατρέχουμε κάθε φορά που αμφισβητούμε τον πατριωτισμό σου.
Με εκτίμηση Έφη

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή Παναγιώτη μου το είχα ξεχάσει το ντοκιμαντέρ αλλά μου το θύμισες και μου θύμισες και τη συγκεκριμένη μελέτη που ως εκ θαύματος ταυτίζεται σε πολλά με το ντοκιμαντέρ, θα ήθελα να μου πεις εάν συμφωνείς με όσα γραφει και κατα δεύτερον εάν υπάρχει περίπτωση να συμμετείχες και εσυ συμβουλευτικά σε αυτή.

http://www.kemo.gr/index.php?sec=show&item=157

Έφη

Ανώνυμος είπε...

Έφη, εκείνο που θέλω να σου πω εξαρχής είναι πως, παρά το γεγονός ότι δεν έζησες την χοτζική προπαγάνδα, (μόνο λόγω ηλικίας, διότι όταν ήρθε ο Σαμαράς στη Δερβιτσιάνη το 1990, ήσουν ένα μικρό κοριτσάκι που έπρεπε στην αγκαλιά του υπουργού. Ενώ εγώ έπαιρνα συνέντευξη τον Σαμαρά, την οποία δεν δέχτηκε το καθεστώς να μεταδοθεί. Τώρα σκέφτομαι να την κάνω και εγώ δώρο στον «αρχηγό» γιατί ήταν αποκλειστική και μπορεί να διαψεύσει τις όποιες κατηγορίες του έχουν προσάψει για τη φυγή των βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα),
Λοιπόν παρά το ότι δεν έζησες την χοτζική προπαγάνδα φαίνεται ότι την κατέχεις πολύ καλά και διαφεντεύεις. Ενώ εμείς προσπαθούμε να απαλλαγούμε εντελώς, εσύ κατοχυρώνεσαι. Ούτε διαφωνών μαζί σου στο ότι η προπαγάνδα του Χότζα έχει στηριχτεί κατά πολύ στους γκέμπελς. (!!!)
Δυστυχώς για σένα, αλλά και για μένα ασφαλώς, τα πράγματα έχουν έτσι όπως τα λέω στο άρθρο μου, (και σε ευχαριστώ πολύ που έχεις την καλοσύνη να μου διορθώνεις τα λάθη). Ότι εσκεμμένα, από ολιγωρία , αυθορμητισμό, ή οτιδήποτε άλλο, επιτρέψαμε ώστε επίσημα να είμαστε ξεγραμμένοι εθνικά από τα έγγραφα του αλβανικού κράτους.


Κατάλαβες Έφη γιατί σου λέων ότι διαπρέπεις στην αξιοποίηση της χοτζικής προπαγάνδας;! Πρώτον διότι εσύ θέλεις να κάνεις το μαύρο άσπρο και εκεί που δε σε χωράει και δεύτερο, δεν σε ενδιαφέρει η ουσία του προβλήματος, ότι και μπροστά σε τέτοιους σοβαρούς κινδύνους για την εθνική μας ακεραιότητα στην Αλβανία, αλλά να προστατέψεις την ΟΜΟΝΟΙΑ και να βρεις τους ενόχους πέρα απ΄ αυτή. Δλδ, όπου προκύπτει αγόρι είναι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όπου προκύπτει κορίτσι, είναι των άλλων. Αλλά οι άλλοι «έλληνες» της διαφορετικής άποψης, κατά την ιδεολογία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν πρέπει να υπάρχουν, ή μόνο για να τους φορτώνουμε τις ενοχές. Αυτό είναι και Χοτζικό και Γκεμπελικό.

Τελευταίο που θέλω να σου πω Έφη είναι ότι μη ακούς τι σου λένε οι άλλοι για μένα. Εγώ για σένα τρέχω και μαθαίνω ο ίδιος προσωπικά και ξέρω αρκετά. Σου τα λέω διότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ « Ήπειρος, ο μύθος στην πραγματικότητα» είμαι σίγουρος ότι δεν το είδες, αλλά γράφεις ότι σου λένε. Δώσε μου μια διεύθυνση να σου το στείλω σε DVD για να μη ξοδέψεις λεφτά να το αγοράσεις. Και μη ψεύδεσαι , στο διαδίκτυο δεν υπάρχει. Συνοπτικά σου λέω ότι το ντοκιμαντέρ χρονικά επεκτείνεται από την εποχή ίδρυσης του μαντείου της Δωδώνης μέχρι τις ημέρες μας. Γεωγραφικά ξεκινάει από τη Δωδώνη, φθάνει στη Δρόπολη, το Αργυρόκαστρο, το Καρδίκι, την Αντιγόνεια, το Βουθρωτό, τη Φοινίκι, το Μεσοπόταμο, το Δέλβινο, τη Σελενίτσα, τον Ωρικό, την Αμανθεία, τη Βύλης, την Απολλωνία για να σταματήσει στο Δυρράχιο και την Εγνατία Οδό των Ρωμαίων . Ξεκινάει από τα μοιρολόγια της άγριας φύσης της Ηπείρου, να φθάσει στη βυζαντινή μουσική και το πολυφωνικό τραγούδι.
Θέλω να το δεις, όχι για τίποτε άλλο, αλλά να μου δώσεις μια ευκαιρία για να σε κρίνω αντικειμενικά.
Επίσης, σου λέω και δεν το κρύβω ότι σε μια έκδοση του ΚΕΜΟ για την ελληνική μειονότητα, έχω ένα άρθρο. Μπορείς και εκείνο να το διαβάσεις και αν έχεις παρατηρήσεις να μου πεις. Είμαι βέβαιος ότι θα σε απογοητεύσουν εκείνοι που σε προμηθεύουν με υλικό εναντίον μου. Είσαι πολύ νέα και πρέπει να φτιάχνεις δικές σου εκτιμήσεις χωρίς να αναμασάς ο, τι σου δίνουν οι άλλοι.

Η αντίδρασή σου στο άρθρο μου με απογοήτευσε πραγματικά.

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Υποχρεωτική απάντηση μέρος πρώτο
Έφη, εκείνο που θέλω να σου πω εξαρχής είναι πως, παρά το γεγονός ότι δεν έζησες την χοτζική προπαγάνδα, (μόνο λόγω ηλικίας, διότι όταν ήρθε ο Σαμαράς στη Δερβιτσιάνη το 1990, ήσουν ένα μικρό κοριτσάκι που έπρεπε στην αγκαλιά του υπουργού Εξωτερικών, ενώ εγώ έπαιρνα συνέντευξη τον Σαμαρά, την οποία δεν δέχτηκε το καθεστώς να μεταδοθεί και τώρα σκέφτομαι να την κάνω και εγώ δώρο στον «αρχηγό» γιατί ήταν αποκλειστική και μπορεί να διαψεύσει τις όποιες κατηγορίες του έχουν προσάψει για τη φυγή των Βορειοηπειρωτών στην Ελλάδα),
Λοιπόν παρά το ότι δεν έζησες την χοτζική προπαγάνδα, φαίνεται ότι την κατέχεις πολύ καλά και διαφεντεύεις. Ενώ εμείς προσπαθούμε να απαλλαγούμε εντελώς, εσύ κατοχυρώνεσαι. Ούτε διαφωνώ μαζί σου η προπαγάνδα του Χότζα έχει στηριχτεί κατά πολύ στους γκέμπελς. (!!!)
Δυστυχώς για σένα, αλλά και για μένα ασφαλώς, τα πράγματα έχουν έτσι όπως τα λέω στο άρθρο μου, αναρτημένο στο Βορειοηπειρώτη στις 03.06.2011 (και σε ευχαριστώ πολύ που έχεις την καλοσύνη να μου διορθώνεις τα λάθη). Ότι εσκεμμένα, από ολιγωρία , αυθορμητισμό, ή οτιδήποτε άλλο, επιτρέψαμε ώστε επίσημα να είμαστε ξεγραμμένοι εθνικά από τα έγγραφα του αλβανικού κράτους.
Έφη, το επαναλαμβάνω. Αν δεν προέκυπτε το πρόβλημα των διοικητικών σχέσεων των βορειοηπειρωτών με την Ελλάδα, κανείς δε θα τσίριζε για την απαλοιφή της εθνικότητας από τα πιστοποιητικά. Δεν λέω ότι τώρα κάνουμε λάθος, που φωνάζουμε, αλλά είναι πολύ αργά και είναι σαν να κοροϊδεύουμε την νοημοσύνη μας. Και πρόσεξε. Από την μια η Ελλάδα και μετά από 21 χρόνια θέλει έγγραφα από το αλβανικό κράτος για να πιστοποιήσει την εθνικότητά μας (!!!) (Η ελληνική αστυνομία έχει αρκετές λίστες ελλήνων βορειοηπειρωτών δεν λέω, αλλά αυτές δεν χρησιμοποιούνται για επιβεβαίωση της εθνικότητάς μας.)
Από την άλλη, γνωρίζεις πολύ καλά ότι σε λίγους μήνες, δλδ κατά το 2011, τα αλβανικά ληξιαρχεία δεν θα εκδίδουν πλέον πιστοποιητικά. Για όλες τις χρήσεις θα χρησιμοποιούνται οι ηλεκτρονικές αστυνομικές ταυτότητες. Και απ΄ ό, τι φαίνεται η αλβανική κυβέρνηση με την απόφασή της του Γενάρη 2011, για την απαλοιφή της εθνικότητας, έκανε ένα τεστ. Ωστόσο όμως στην αλβανική αστυνομική ταυτότητα , ούτε στα τυποποιημένα στοιχεία και ούτε σε εκείνα της μαγνητικής ταινίας δεν αναγράφεται η εθνικότητα. (Για να αφήσω απ΄έξω τα βιομετρικά διαβατήρια εφόσον, κατ΄εσέ, υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία να μη αναγράφεται η εθνικότητα. Ξεχνάς όμως Έφη ότι για την Ευρώπη, όπως και για την Ελλάδα, ισχύει η οδηγία (και εφαρμόζεται αυτόβουλα) για την κατάργηση στα επίσημα έγγραφα των προσωπικών στοιχείων της εθνικότητας και του θρησκεύματος. Θυμάσαι τι πόλεμος έγινες από την εκκλησία στην Ελλάδα.) Αν, για να δικαιολογήσεις την ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ, ισχυρίζεσαι ότι η Αλβανία στην έκδοση των διαβατηρίων και των αστυνομικών ταυτοτήτων, εφαρμόζει αυτές τις ευρωπαϊκές οδηγίες, τότε δικαιώνεις τον Κρεσνίκ Σπαχίου που ισχυρίζεται για εφαρμογή ευρωπαϊκών στάνταρτς και στην απογραφή του πληθυσμού. (!!!) Διάλεξε τώρα, ή την ηγεσία σου, ή την απογραφή του πληθυσμού με την εθνικότητα και το θρήσκευμα.
Το ο, τι μαγειρεύονταν αυτά με τις αστυνομικές ταυτότητες και τα διαβατήρια, το γνωρίζαμε όλοι. Εγώ προσωπικά φώναξα τότε, πριν τρία χρόνια, ότι οι αλβανοί μας τη φέρουν. Είπα ότι πρέπει να αντιδράσουμε και ότι πρέπει πρώτα να γίνει η απογραφή με την εθνικότητα και μετά να εκδοθούν οι ηλεκτρονικές ταυτότητες. Και τότε με είπατε Γκεμπελικό επειδή είπα τα ίδια, δλδ ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ δεν αντιδρούν διότι είναι στην κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

Μέρος δεύτερο.
Να πάμε στα σχολεία Έφη.
Θα μου πεις γιατί δεν έχουμε δημόσιο νηπιαγωγείο στο χωριό σου και γιατί έχουμε ιδιωτικό;! Γιατί φέτος δεν θα έχουμε πλέον ούτε στο χωριό σου πρώτη τάξη δημοτικού στην μητρική γλώσσα στο δημόσιο;!
Σου απαντάω πρώτα εγώ. Γιατί ανοίξαμε ένα ιδιωτικό δίγλωσσο δημοτικό σχολείο με την ισχύ της εκκλησίας και χωρίς την αντίδραση, ή μάλλον με τη στήριξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ–ΚΕΑΔ. Αυτά τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα κλείνουν τα σχολεία μας στη μητρική γλώσσα στο δημόσιο. Συνενώνουν σε δικά τους ιδιωτικά κέντρα τα σχολεία μας στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο.
Για ρώτα τους. Σκέφτηκαν ποτέ τα ιστορικά μας κεκτημένα;!!
Όσο για τα βιβλία που λες. Περισσότερα από δέκα χρόνια τα παιδιά μας στα ελληνικά δημόσια σχολεία δεν είχαν βιβλία στη μητρική γλώσσα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ πήγαινε από τη δεξιά στην ζερβιά αλβανική κυβέρνηση, αλλά δεν διαμαρτύρονταν για τις «υποχρεώσεις του αλβανικού κράτους» που εσύ λες. Και ξέρεις γιατί; Επειδή το αλβανικό κράτος, για να είναι εντάξει με την Ελλάδα, έβγαζε ταχτικά ένα κονδύλι των πεντακοσίων εκατομμυρίων λεκ για τα σχολικά βιβλία στη μητρική μας γλώσσα. Αλλά βιβλία δεν έβγαιναν. Θυμάσαι, το σκάνδαλο προέκυψε στην Αλβανική βουλή. Για να μη πάρει διαστάσεις, ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης του Δ. Κόμματος, όπου μετείχε και η ΟΜΟΝΟΙΑ, θύμισε στον προκάτοχό του σοσιαλιστή, ότι κι «εσείς τα φάγατε» άρα κλείστε το στόμα. Όντως οι αλβανοί, τα έτρωγαν με τη συγκατάθεση των δικών μας. Τα μοίραζαν θέλω να πω…..
Κρίμα Έφη, που πιστεύεις όμως ότι με τα ιδιωτικά σχολεία οι αλβανοί αναγνωρίζουν έμμεσα μειονοτικές ζώνες τη Χιμάρα και Κορυτσά. Με τη λογική σου θα πρέπει να αναγνωρίζουν μειονοτική ζώνη και τα Τίρανα γιατί και εκεί υπάρχει ιδιωτικό ελληνικό σχολείο. (!!!) Και το λες αυτό όταν χάνουμε από τα μάτια μας και τις αυθαιρέτως αναγνωρισμένες μειονοτικές ζώνες (!!!)
Κατάλαβες Έφη γιατί σου λέω ότι διαπρέπεις στην αξιοποίηση της χοτζικής προπαγάνδας;! Πρώτον διότι εσύ θέλεις να κάνεις το μαύρο άσπρο και εκεί που δε σε χωράει. Δεύτερο, δεν σε ενδιαφέρει η ουσία του προβλήματος. Ότι μπροστά σε τέτοιους σοβαρούς κινδύνους για την εθνική μας ακεραιότητα στην Αλβανία, πρέπει να βρούμε, και κοινούς τρόπους αντίδρασης, και να καταλογίσουμε τις ευθύνες. Αλλά εσύ προσπαθείς να προστατέψεις την ΟΜΟΝΟΙΑ και να βρεις τους ενόχους πέρα απ΄ αυτή. Δλδ, μας λες, στηριζόμενη στη χοτζική νοοτροπία, ότι όπου προκύπτει αγόρι είναι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, όπου προκύπτει κορίτσι, είναι των άλλων. Αλλά οι άλλοι «έλληνες» της διαφορετικής άποψης, κατά την ιδεολογία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, δεν πρέπει να υπάρχουν, ή μόνο για να τους φορτώνουμε τις ενοχές. Αυτό, ΈΦΗ, είναι και Χοτζικό και Γκεμπελικό.

Τελευταίο που θέλω να σου πω Έφη είναι ότι μη ακούς τι σου λένε οι άλλοι για μένα.
Σου τα λέω διότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ «Ήπειρος, ο μύθος στην πραγματικότητα» είμαι σίγουρος ότι δεν το είδες, αλλά γράφεις ό, τι σου λένε. Δώσε μου μια διεύθυνση να σου το στείλω σε DVD. Και μη ψεύδεσαι , στο διαδίκτυο δεν υπάρχει. Συνοπτικά σου λέω ότι το ντοκιμαντέρ χρονικά επεκτείνεται από την εποχή ίδρυσης του μαντείου της Δωδώνης μέχρι τις ημέρες μας. Γεωγραφικά ξεκινάει από τη Δωδώνη και τον Αμφυλοχικό Κόλπο και φθάνει στη Δρόπολη, το Αργυρόκαστρο, την Αντιγόνεια, το Βουθρωτό, τη Φοινίκι, τον Ωρικό, την Αμανθεία, την Βύλης, την Απολλωνία για να σταματήσει στο Δυρράχιο και την Εγνατία Οδό. Ξεκινάει από τα μοιρολόγια της άγριας φύσης της Ηπείρου, να φθάσει στη βυζαντινή μουσική και το πολυφωνικό μας τραγούδι.
Θέλω να το δεις, όχι για τίποτε άλλο, αλλά να μου δώσεις μια ευκαιρία για να σε κρίνω καλύτερα και αντικειμενικά.
Επίσης, σου λέω ότι σε μια έκδοση του ΚΕΜΟ για την ελληνική μειονότητα, έχω ένα άρθρο για την εθνική ελληνική μειονότητα επί Χότζα. Μπορείς να το διαβάσεις και αν έχεις παρατηρήσεις να μου πεις. Είμαι βέβαιος ότι θα σε απογοητεύσουν εκείνοι που σε προμηθεύουν με υλικό εναντίον μου. Είσαι πολύ νέα και πρέπει να φτιάχνεις δικές σου εκτιμήσεις χωρίς να αναμασάς ο, τι σου δίνουν οι άλλοι.

Παναγιώτης Μπάρκας

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ Παναγιώτη αν και δεν σε ξέρω προσωπικά ,από τα άρθρα σου που διαβάζω ,και των Ελληνικό πολιτισμό που διδάσκεις σε όλα τα επίπεδα ,το μόνο που μπορούμε να σου πούμε εμείς οι Β.Η είναι ένα μεγάλο μπράβο .Τώρα όσο για την Ευη μην ασχολείστε. Η κοπέλα δεν επικοινωνεί με το περιβάλω ,είναι εκτός ....................... για να μην πω καμιά βαριά λέξη την Ευη εδώ στην Ελλάδα την έχομε ξεγραμμένη από τα πάντα δεν υπάρχει... καταλαβαίνεις; ............................................... μην πω ............. συνέχισε το έργο σου Παναγιώτη αδερφέ.

Ανώνυμος είπε...

ti katheste kai asxoleiste me tin efi i kopela einai apotixeia sketi opou kai an asxolithike ta ekane mantara e eide kai apoeidhe o ntoule tin evale me dimokratika kritiria (opos panta)sto symbouleio tis omonoias e tora prepei na diksei kai ayti kali diagogi apenanti ston proedro gia ayto to logo apagoreyete kathe eidhous kritiki stin omonoia kai sto kead opoios to tolmisei einai roufianos kai kanei propaganda kata toy ellinismou ayti einai idikaiologia tis monima gia ayto to logo sas leo min asxoliste to idio paramithi tha leei panta olo klo klo kai apo ousia tipota.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπάρκα δεν μπορεί να αναιρέσει κάνεις τους ισχυρισμούς σου γιατί άπλα συμβαδίζουν με την ίδια την πραγματικότητα. Όμως πρώτα θα πρέπει να αναλογιστείς τις ευθύνες σου για την συμβολή σου στην πέμπτη φάλαγγα που μετέπειτα έγινε κατεστημένο όπως ορθά αναφέρεις.Αναφέρομαι για τότε που η Αθήνα επιζητούσε την εξομάλυνση των σχέσεων με την Αλβανία και την δημιουργία της Ελληνοαλβανικής συνεργασίας με τίμημα την αποσιώπηση του Βορειοηπειρωτικού που εσύ μαζί με τους σημερινούς σου διώκτες αναλάβατε να φέρετε ις πέρας.Ξέχασες να αναφέρεις ότι την γκεμπελίστικη τακτική την συνυπηρέτησες εναντίον άλλων ανυπεράσπιστων συμπατριωτών μας(οφείλεις να ζητήσεις συγνώμη) τότε που το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να καθαρίσει την ΟΜΟΝΟΙΑ από τα επικίνδυνα προς την Ελληνοαλβανική προσέγγιση στοιχειά και την προώθηση ανθρώπων ποιο μετριοπαθών έως υποτακτικών προς αυτή την προσέγγιση.Εγώ θα τους χαρακτήριζα ως υπηρετες της εθνικής μειοδοσίας.Το κατεστημένο ορθός σε θεωρεί επικίνδυνο γιατί όντος είσαι επικινδύνως προς αυτό γιατί ο λόγος σου βρίσκει πλέον απήχηση και η απήχηση θορυβεί τους πρώην συντρόφους σου γιατί γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα που διέπραξαν εις βάρος όλον μας και προ πάντων εις βάρος της πατρίδος μας......Τα παραπάνω δεν θέλω να τα λάβεις ως κατηγορίες άλλα ως συμπλήρωμα των δικών σου αναφορών εξάλλου ποιος είμαι εγώ που θα μπορούσε να σε κατηγορήσει όταν είναι γνωστόν ότι τα οφέλη που εισέπραξε η πατρίδα από την παρουσία σου στον τόπο είναι πολλαπλάσια των πιθανών ζημιών..........Έφη ανέλαβες εργολαβικά να υπερασπιστείς την σαπίλα γιατί άπλα οι καθηγητές σου στην προπαγάνδα και διαφώτιση έχουν μάθει στην ζωή τους να πετάνε την πέτρα και να κρύβουν το χέρι στην προκείμενη περίπτωση μην διανοηθεις καν ότι είσαι το χέρι άλλα η πέτρα που μόνο στόχο έχει είναι να καταστρέψει και όχι να δημιουργήσει....με εκτίμηση Αργυρής Χρήστος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου κύριε Αργύρη, δεν θα σχολιάσω τα όσα λες. Θέλω να σου πω μόνο ότι όταν ηγήθηκα στην ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πίστεψα στην αρχή ότι όλοι Έλληνες είναι μέλη της ανεξαρτήτως ιδεολογίας και οι καλύτεροι να προηγηθούν. Το 1992 βρέθηκαν προσωπικά στο επίκεντρο της Γκεμπελίστικης επίθεσης που ερχόταν από Αθήνα με την κατηγορία ότι ήμουν αριστερός. Το έκαναν οι φίλοι μου που τους είχαν προωθήσει. Το 1993 με διέγραψαν από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Το 1994 ήμουν ανοικτά εχτρός τους. Μόνος και με την έχτρα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ βοήθησα τους πέντε της φυλακισμένους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ μέχρι ανατροπή σε όφελος της μειονότητας την δίκη στα Τίρανα. Τότε εγώ αντέδρασα στην οδηγία της Αθήνας για τη διάλυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και την ένταξη των Ελλήνων στα μεγάλα Αλβανικά κόμματα. Το 1991 αυτή την ιδέα υπερασπίζονταν η Ν. Δημοκρατία , αντιταχθήκαμε και την πληρώσαμε κάποιοι ιδρυτές. Το 1994 ανέλαβαν την νέα πρόταση, τώρα από το ΠΑΣΟΚ, φίλοι μου όπως λες, στους οποίους αντιτάχτηκα. Τα ινία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανέλαβαν οι φίλοι μου που ήθελαν τη διάλυσή της. Μέχρι το 1998 έμεινε εκτός ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Επέστρεψα στην ΟΜΟΝΟΙΑ την περίοδο αυτή με ένα πρόγραμμα εξυγίανσης της οργάνωσης, Να συμπεριλαμβάνει όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως ιδεολογίας και ανεξαρτήτως αν μετέχουν σε αλβανικά κόμματα. Δεν έγινε πράξη. έμεινα στην ΟΜΟΝΟΙΑ 18 μήνες και μετά από οκτώ σοβαρές πολιτικές προτάσεις οι οποίες απορρίφθηκαν παραιτήθηκα και έφυγα . Οι προτάσεις αφορούσαν την σύγκλιση του πανβορειοηπειρωτικού συνεδρίου και τη μεταβίβαση του βορειοηπειρωτικού αγώνα στην ΟΜΟΝΟΙΑ, την εκστρατεία κατά των προσπαθειών για την υφαρπαγή των λιβαδιών και βοσκοτόπων, το εκπαιδευτικό με μεταρρυθμίσεις οι οποίες επιβεβαιώθηκαν στο μέλλον ως σωτήριες με το αποκορύφωμα την πρόταση για τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο το 1999. Είδα και κατάλαβα ότι η νέα ηγεσία είχε άλλους σκοπούς. Προτίμησα την παραίτηση παρά να εμπλέξω το όνομά μου σε αυτό το εσκεμμένο παιχνίδι ξεπουλήματος των εθνικών μας συμφερόντων.
Το 2000-2001 ξαναπροσπάθησα να οργανώσω ένα κίνημα, ΟΜΟΝΟΙΑ άτυπη Βουλή,όπου κεντρική ιδέα ήταν αυτό που όλοι ποθούμε, όμως το κατεστημένο ήταν πλέον ισχυρό.
Από τότε δεν ασχολήθηκα με κανέναν οργανωτικά. Συνεπώς δεν πολέμησα κανέναν, τόσο το περισσότερο γκεμπελίστικα. Δεν μετανιώνω, αλλά λέω κακώς και όχι τόσο για προσωπικούς λόγους αλλά για εθνικούς. Ευχαριστώ
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπάρκα σας ευχαριστώ καταρχήν που μπήκατε στον κόπο που κατά κάποιο τρόπο προσπαθήσατε να απαντήσετε στα σχόλια μου.Τα τυχών λάθη εκείνης της εποχής σίγουρα τα καλύπτει η μετέπειτα πορεία σας.Εγώ προσωπικά με κατατάσσω στην κατηγόρια εκείνου του ανθρώπου που κρίνει την πορεία των ανθρώπων με βάση τα ωφελεί που εισπράττει η ιδία μας η πατρίδα.Αν και την στάση σας απέναντι στο κατεστημένο που τρώει από την σάρκα της πατρίδας μας προσωπικά θα το θεωρούσα υποχρέωση δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω το θάρρος σας λόγο των καιρών που διανύουμε.Γιατί οι εποχές που διανύουμε μπορεί να μην έχουν εκτελέσεις ,φυλακίσεις,εξορίες άλλα σίγουρα έχουν κάτι που εισήγαγε το εθνικό μας κέντρο στην ιδιαίτερα μας πατρίδα και εκφράζετε ως φίμωση, απομόνωση και επαγγελματική εξόντωση και η στάση σας αυτή σαφώς και σας τιμά.Θα ήθελα να ξανατονισω ότι το σχόλιο μου δεν είχε κάποιον ιδιαίτερο σκοπό πέραν του φωτισμού κάποιων πτυχών της σύγχρονης ιστορίας μας.Ευελπιστώ ότι μελλοντικά θα λάβω ποιο σαφές απαντήσεις. Όσο για την Έφη είμαι πεπεισμένος ότι μέσα της γίνετε μια μάχη μεταξύ συνείδησης και φιλοδοξίας και θέλω να πιστεύω ότι ο τελικός νικητής θα είναι η συνείδηση.Αργύρης Χρήστος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένε Παναγιώτη. Κατ αρχάς για ακόμα μια φορά θέλω να σου πω ότι είσαι δάσκαλος, τέλος.. ο τρόπος που έχεις γράψει τα επιχειρήματα σου είναι σχολή.. :)
Και πάμε στο δια ταύτα. Λες πως από ολιγωρία ή εσκεμμένα καταφέραμε να είμαστε ξεγραμμένοι από τα έγγραφα των Αλβανών. Θέλω εδώ να σου υπενθυμίσω πως δεν παίζουμε μπάλα μόνοι μας στην Αλβανία, έχουμε απέναντί μας ένα απίστευτα σωβινιστικό κράτος που δεν συμμορφώνεται ούτε καν σε δεσμεύσεις του απέναντι στη Διεθνή Κοινότητα. Είναι λοιπόν αστείο να χρεώνουμε σε οποιαδήποτε ηγεσία αναποτελεσματικότητα. Γνωρίζεις πολύ καλά πως όλα αυτά τα χρόνια, από την ΟΜΟΝΟΙΑ έχουν γινει συνεχείς διαμαρτυρίες για όλες τις καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο στην Αλβανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ στέλνει κάθε χρόνο στο Συμβούλιο της Ευρώπης έκθεση με όλες τις καταπατήσεις και αυτό είναι που οδηγεί στις αρνητικές εκθέσεις της Ευρώπης για έλλειψη δημοκρατίας στην Αλβανία και απανωτές παραβιάσεις που δυσκολεύουν την ενταξιακή πορεία. Δεν το έχεις δεί ή δεν το έχεις ακούσει ποτέ αυτό? Σε οποιοδήποτε πόρισμα της Ευρώπης για την Αλβανία , η ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ βρίσκεται από πίσω. Άρα απαντώντας και στον Αργύρη, δεν βρίσκω πουθενά καμία εθνική προδοσία. Αντιθέτως. Θεωρώ πως έχουν γίνει πολλά πράγματα, σε επίπεδο πολιτικής για τα οποία είμαι πολύ περήφανη.
Αντιθέτως θεωρώ προδότες όλους εκείνους που δήθεν εκπροσωπούσαν την ΕΕΜ μέσω των αλβανικών κομμάτων και ουδέποτε μα ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν , δεν διεκδίκησαν , δεν προσέφεραν. Αυτοί είναι εθνικοί μειοδότες. Και μαζί με αυτούς και όλοι εκείνοι που εσκεμμένα ή από ολιγωρία δεν τους κατέκριναν ποτέ, δεν τους πολέμησαν ποτέ αλλα αντιθέτως τους είχαν και φίλους. Και από την άλλη πολεμούσαν με μένος αυτούς που με όλα τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αδυναμίες , αγωνίζονταν. Για τα εσωτερικά , τον τρόπο λειτουργίας και την εικόνα στον κόσμο, τα έχουμε πει πολλές φορές αλλά μπορούμε να τα ξανασυζητήσουμε σε ξεχωριστό άρθρο.
Παρακάτω μου λες ότι το μόνο που ενδιαφέρει είναι να κάνω το άσπρο μαύρο και να στηρίζω αυτούς που δεν θέλουν να υπάρχουν άλλοι "Έλληνες" διαφορετικής ιδεολογίας. Κατ αρχάς δεν μου αρέσει που το ΈΛΛΗΝΕΣ το έχεις σε παρένθεση και δεύτερον θα ήθελα να ξέρω ποιοι είναι αυτοί και ποια είναι η διαφορετική ιδεολογία. Γιατί για μένα ιδεολογία είναι ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ και στηρίζω πάντα αυτούς που την πιστεύουν, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, πολιτικής εννοώ. Γι αυτό και συνεργαζόμουν και έκανα παρέα πάντα όχι μόνον με δεξιούς, αλλά με οποιονδήποτε προσέφερε το παραμικρό σε αυτή την ιδέα. Απ΄την άλλη με αηδιάζουν εκείνοι που για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα χρεώνουν την πατρίδα για όλους και για όλα. Και δεν σου κρύβω πως με χαλάει απίστευτα που σε κάθε σου τοποθέτηση βλέπω έναν κακό λόγο. Θα προτιμούσα αυτό το νεύρο σου να καταφερόταν εναντίων του Αλβανικού κατεστημένου. Θα προτιμούσα δηλαδή να μιλήσεις με μεγαλύτερο πάθος για τον σωβινισμό των Αλβανών και το θράσος τους σε παραβίαση βασικών δικαιωμάτων, παρά για το ότι η Ελλάδα θέλει πιστοποιητικά που αναγράφεται η εθνικότητα.

Έφη

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτό που σου λέω για το ντοκιμαντέρ , μου λες πως εσύ ρωτάς για μένα και μαθαίνεις ενώ εγώ ακούω άλλους. Να σου πω κατ αρχάς σ ευχαριστώ που ενδιαφέρεσαι και ρωτάς για μένα αλλα να ξέρεις πως και εγώ πια είμαι αρκετά μεγάλη για να άγομαι και να φαίρομαι απ τον οποιονδήποτε. Και επίσης η αγάπη που για τα θέματα του τόπου μου με κάνει να ψάχνομαι και να ερευνώ οτιδήποτε έχει σχέση με εκείνη. Αυτό λοιπόν το ενδιαφέρον με έκανε να ψάξω το ντοκιμαντέρ σου, μου το έδωσε μάλιστα φίλος σου. Και μετά λύπης διαπίστωσα πως σε μια κατ ομολογίαν ψαγμένη και μελετημένη δουλειά, τα ιστορικά στοιχεία περιοριζουν κατά πολύ αυτό που ιστορικά θεωρείται ως εθνική ελληνική μειονότητα. Αντιθέτως δικαιολογεί τους Αλβανούς στον περιορισμό των μειονοτικών ζωνών. Ακριβώς λοιπόν επειδή το είχα δει ανακάλυψα και την απόλυτη ταύτιση του με την κατάπτιστη έκθεση του ΚΕΜΟ.Ευχαρίστως τον Αύγουστο που θα έρθω στο χωριό να το δούμε παρέα και να σου αναλύσω καρέ καρέ γιατί το θεωρώ αρνητικό, για να μην παραφερθώ και το χαρακτηρίσω επικίνδυνο. Έτσι για να κρίνεις και την αντικειμενικότητα μου.
Και πάμε στο θέμα των σχολείων. Βασική μου θέση είναι η διατήρηση των κεκτημένων στις μειονοτικές ζώνες. Δεν πρέπει να κλείσει κανένα σχολείο ακόμα και αν δεν έχει κανέναν μαθητή. Είμαι κατά των ιδιωτικών σχολείων γιατί ακριβώς απαλλάσει τους Αλβανούς απ τις υποχρεώσεις τους. Προσωπικά έχω καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας εδώ και πολλά χρόνια πρόταση για τα σχολεία που ζητάει συμφωνία των δυο χωρών για εθελουσία έξοδο των καθηγητών που διδάσκουν αυτή τη στιγμή τα παιδιά μας και έχουν σπουδάσει στην εποχή του Χότζα, πρόσληψη από το Υπουργείο νέων Βορειοηπειρωτών καθηγητών που σπούδασαν στην Ελλάδα και απόσπασή τους στα σχολεία μας. Για μένα το θέμα της ποιότητας της παιδείας είναι πολύ πιο σημαντικό και απ τα βιβλία, και από τα κτίρια και από οτιδήποτε άλλο. Είμαι όμως υπέρμαχος της ιδιωτικής παιδείας σε περιοχές που υπάρχουν Έλληνες και δεν είναι αναγνωρισμένες από την Αλβανία μειονοτικές ζώνες. Και σαφώς και ικανοποιούμαι όταν αυτά τα σχολεία εντάσσονται στο πρόγραμμα παιδείας των μειονοτικών ζωνών. Δεν φταίω εγώ εάν παγκοσμίως στη διπλωματία αυτά θεωρούνται διπλωματικές νίκες. Και είναι κρίμα που άνθρωποι με τις δικές σου γνώσεις δεν μπορούν να το αντιληφθούν και να το αναγνωρίσουν. Ή ηθελημένα γίνεται ή η εμπάθεια σου με πρόσωπα και καταστάσεις δεν σε αφήνουν να το δεις. Όσον αφορά το ιδιωτικό σχολείο στη Δερβιτσάνη, μην το λες σε εμένα αλλά στο φίλο σου τον Υπουργό. Γνωρίζεις τη σχέση του με αυτό. Δεν σε βλέπω όμως να μιλάς και πάλι προβληματίζομαι.
Τέλος λες πως θα πρέπει να βρούμε κοινούς τρόπους αντίδρασης. Συμφωνώ απόλυτα και θα ήταν το μεγαλύτερο ποθούμενο για μένα. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει όχι μόνον να ταυτιστούν οι στόχοι μας και οι απόψεις μας αλλά και να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Ακόμα και στις διαπροσωπικές σχέσεις, για να τα βρουν δυο άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν απολογισμό, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους να ζητήσουν συγνώμη και να συμφωνήσουν σε μια κοινη πορεία. Οι συνεχόμενες και πολλές φορές αήθεις επιθέσεις, από όπου και αν προέρχονται όχι μόνον προς αυτό δεν οδηγούν αλλά αντιθέτως κάνουν όλο και πιο απρόσιτο το στόχο. Και ο τίτλος "Εθνικές υποχωρήσεις στη Βόρειο Ήπειρο με την εκούσια σύμπραξη της πολιτικής ηγεσίας" και αήθης είναι και αναληθής και δεν βοηθάει καθόλου το στόχο. Αντιθέτως, η εποικοδομητική κριτική , που παράλληλα αναγνωρίζει και τα θετικά και συμπεριλαμβανει προτάσεις κάνει θαύματα.
Με εκτίμηση
Έφη
Υ.Γ. Το βίντεο με τη συνέντευξη Σαμαρά θα με ενδιέφερε πάρα πολύ να το δω και νομίζω πως θα ενδιέφερε πολύ και το γραφείο τύπου του ιδίου :) )))

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2.53
Να πεις όσες βαριές λέξεις θέλεις για την Έφη και να της κάνεις και κριτική. Αντέχει και της αρέσει κιόλας. Αλλά δεν καταλαβαίνω από που με έχετε ξεγραμμένη. Δεν με καλείτε για καφέ? Μην με στεναχωρείς. Και δεν με λένε Εύη, αλλά Έφη, ή Ευθυμία για τους φίλους ή Φήμω για τους κολλητούς. Μην προδίδεσαι. Την αγάπη μου

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κοντοχωριανέ Χρήστο
Δυσκολεύομαι λίγο να αντιληφθώ τι λες και γιατί το λες γιατί δεν σε γνωρίζω και δεν σε έχω πετύχει πουθενά όλα αυτά τα χρόνια στα Βορειοηπειρωτικά, ίσως από παράλειψή μου. Ο λόγος σου είναι ιδιαίτερα αιχμηρός και δείχνει άνθρωπο με γνώση καταστάσεων. Ελπίζω αυτή σου την ενέργεια να τη χρησιμοποιείς και για να προσφέρεις γιατί πραγματικά έχει ανάγκη ο τόπος τέτοιους ανθρώπους και να μην αναλώνεσαι μόνον σε διαδικτυακές ύβρεις.
Χρησιμοποιείς πολύ βαριές λέξεις όπως "μειοδότες", "έγκλημα", "θα λογοδοτήσουν" κλπ. Ελπίζω όλα αυτά τα να τα έχεις μεταφέρει και στον συγχωριανό σου το Μπεζάνη και την κόρη του. Κατά την προσωπική μου ταπεινή άποψη τέτοιες λέξεις θα ταίριαζαν μόνον σε εθνικό αφανισμό, τον οποίο δεν βλέπω. Για τα πολιτικά λάθη θα χρησιμοποιούσα λέξεις όπως παραλείψεις, ολιγωρία, βρωμικο πολιτικό σύστημα, αδιαφορία του κόσμου, κλπ κλπ. Πιστεύω πως για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ευθύνονται όλα αυτά. Θα μπορούσε όμως να είναι μεγαλύτερο το κακό εάν όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν άνθρωποι να ορθώσουν το ανάστημα τους, να κάνουν υψηλή πολιτική (όσο κακό και αν ακούγεται αυτό), να διεκδικούν, να καταδικάζουν, να θέτουν ζητήματα σε διεθνές επίπεδο, να κρατούν τα μπόσικα στην πολιτική εκπροσώπηση και στην επικίνδυνη ένταξη , να να να.... Και ακριβώς για όλα αυτά λογοδοτούν τόσα χρόνια και λογοδότησαν και φέτος στον κόσμο, και βγήκαν νικητές. Για όλα αυτά λοιπόν είμαι και εγώ εκεί, για να κάνω την πέτρα, το χέρι , το έδαφος, το νεροκουβαλητή ή ότι άλλο θες. Γιατί με το λίγο μυαλό που μου έχει δώσει ο Θεός κρίνω πως είναι οι μόνοι που υπήρξαν εκεί όλα αυτά τα χρόνια, με τα καλα΄τους και τα κακά τους. Και σαφώς και μπορώ να δω και να κρίνω και τα λάθη και τις παραλείψεις, και να προτείνω λύσεις και να δώσω τη μάχη μου ( όσο μου περνάει απ το χέρι) να αλλάξουν. Αλλά σαφώς και είμαι της λογικής "τα εν οίκω μη εν δήμω". Οι δημόσιες κατηγορίες μόνον κακό μπορούν να κάνουν. Αντιθέτως οι εσωτερικές προτάσεις, η αναζήτηση συμμάχων , και κυρίως ο αγώνας είναι εκείνος που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Και γι αυτό και πολλές φορές κάνω την πέτρα όπως λες, γιατί νευριάζω με ανθρώπους που χωρίς να βρέξουν τον ποπό τους θέλουν να φάνε ψάρι, με ανθρώπους που όλα περνούν μέσα από τα φίλτρα των προσωπικών τους συμφερόντων και φιλοδοξιών . Και όχι μόνον αυτό, αλλά το μονο που ξέρουν να κάνουν είναι να κατηγορούν τους πάντες και τα πάντα. Η ιστορία λοιπόν μέχρι σήμερα έχει δείξει πως αυτοί οι άνθρωποι λογοδοτούν στον κόσμο , μετριούνται και βρίσκονται ελλειποβαρείς. Και ναι είμαι φιλόδοξη γενικά στη ζωή μου, αλλά αυτή μου η φιλοδοξία, τουλάχιστον μέχρι τα 30 μου χρόνια καθοδηγείται μόνον από την συνείδηση μου, την οποία και θέλω να πιστεύω πως είναι καθαρή. Αν καταστρέφω λοιπόν ή αν δημιουργώ δεν μπορώ να το γνωρίζω. Για το μόνο που είμαι σίγουρη είναι πως έχω τις καλύτερες των προθέσεων.
Με εκτίμηση
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Συνέχεια αναγκαστικής απάντησης
Μέρος πρώτο.
Έφη, στην νεότερη απάντησή σου μου μιλάς σε σχέσεις με "τους αγώνες που έδωσε η ΟΜΟΝΟΙΑ για τα εθνικά μας δίκαια" αλλά…. Κοντολογίς μου λες ότι η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε. Δλδ η εθνική ελληνική μειονότητα.
Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι οι Αλβανοί έχουν μια δεδομένη στρατηγική και ταχτική εναντίον μας και την εφαρμόζουν με αυτοκρατορικό τρόπο, με δάσκαλους τους Ιταλούς και Τούρκους.
Όμως μη μου λες ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ διαμαρτύρονταν όταν 15 χρόνια είναι μέλος σε κάθε αλβανική κυβέρνηση. Σωστό θα ήταν να μου πεις ότι χέρι που δεν δαγκώνεται φιλιέται. Και η ΟΜΟΝΟΙΑ αυτό έκανε φίλησε το χέρι των Αλβανών δαγκώνοντας την Ε.Ε.Μειονότητα.
Σε ρωτώ Έφη ευθέως. Τι πέτυχε για την εθνική ελληνική μειονότητα η ΟΜΟΝΟΙΑ σ΄αυτά τα 15 χρόνια; Εγώ σου είπα: Συνηγόρησε στο να κλείσουν τα σχολεία στην μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο, για να ανοίξει ο δρόμος στα ιδιωτικά. (ιστορικό κεκτημένο που χάθηκε με την συμβολή της). Συνέβαλε με την εξουσία των έπαρχων της στην δημογραφική αλλοίωση των αναγνωρισμένων αυθαιρέτως από το αλβανικό κράτος μειονοτικών ζωνών. (ό, τι λίγο ιστορικά κεκτημένο έχει απομείνει) Με την ολιγωρία και εθελουσία της ξεπούλησε χιλιάδες στρέμματα βοσκοτόπια στους Αλβανούς... Και το χειρότερο, αντί να δει ότι ο κίνδυνος των Ελλήνων είναι οι αλβανοί εθνικιστές, καταπιάστηκε από μια πρωτόφαντη, χοτζική και γκεμπελίστικη πραχτική, αυτή της εσωστρέφειας που έβλεπε τον Έλληνα που διαφωνούσε μαζί της ως το μεγαλύτερο εχθρό και προδότη. (!!!)
Το άλλο κακό αυτής της ηγεσίας είναι που άφησε αυτόν το τόπο χωρίς ιστορία. Δεν άφησε κανένα έγγραφο και ντοκουμέντο. Συμφωνίες με αλβανικά, κόμματα και κυβερνήσεις, ισχυριζόμενες εκθέσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους διεθνείς οργανισμούς. Τίποτε δεν υπάρχει και εκουσίως δεν γίνεται γνωστό.
Σε περίπτωση που η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε έστω και μια τέτοια έκθεση δεν θα ασχολούνταν με την έκθεση προς τον ΟΑΣΕ το 1991, (τότε ΔΑΣΕ). Αν έχεις εσύ κάποια επίσημη έκθεση και διαμαρτυρία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τους διεθνείς οργανισμούς αυτά τα 15 χρόνια να μου τη δώσεις και μένα. Ναι, έγιναν "διαμαρτυρίες", αλλά σε προφορικό στυλ. Και αν υπήρξαν σε κάποιες διεθνείς εκθέσεις διαπιστώσεις για την παραβίαση των δικαιωμάτων μας αυτό οφείλεται περισσότερο σε αντιδράσεις ελληνικών παραγόντων πέρα από την ΟΜΟΝΟΙΑ. Η ΟΜΟΝΟΙΑ επιδιώκει να καρπωθεί τα αποτελέσματα και τα έχει καταφέρει. Είναι αυτός όμως ο λόγος που τα τελευταία χρόνια δεν "υπάρχει" καμιά διαπίστωση για την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Μας ξέχασαν και εκείνοι. Δεν μας παίρνει κανείς στα σοβαρά και η ιστορία δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο. Και ξανά σε προκαλώ αν εμένα μου ξέφυγε κάποια να μου την πεις. Διαφορετικά μιλάς με γενικές κουβέντες και μου θυμίζεις το Χότζα για το έργο του κομμουνιστικού κόμματος.
Πναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Μέρος δέυτερο
Μου λες ακόμα γιατί δεν καταφέρουμε κατά των αλβανών. Μάθε Εφη, αυτό που ξέρεις, ότι όταν βρίσκομαι απέναντί τους τα έχω πει και θα τους τα πω κατάμουτρα. Εκείνοι όμως κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους και με πίκρα τους συγχαίρω. Το πρόβλημα για μένα εστιάζεται στους δικούς μας ηγέτες. Η δική τους εθνική πολιτική είναι προδοτική. Γι΄ αυτό και τα βάζω τόσο άγρια μαζί τους. Μετά δεν είναι πόλεμος αυτός να μιλούμε μεταξύ μας για τους άλλους. Όποιος έχει κότσια τα λέει σε εκείνους.
Εσύ μου επιβεβαίωσες όμως κάτι σημαντικό. Λες ότι οι Αλβανοί είναι σκληρό καρύδι. Μολονότι διαφωνώ, (απλώς ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους με τα δικά μας χέρια) θα πω κάτι άλλο. Εφόσον είναι έτσι τα πράγματα, εφόσον επί 15 χρόνια οι πολιτικοί μας δεν παράγουν έργο, απεναντίας, τότε γιατί δεν παραιτούνται;! Να αφήσουν την καρέκλα σε κάποιους άλλους. Πιθανόν να προσφέρουν περισσότερο έργο. Πιθανόν λιγότερο. Αλλά να δοκιμαστούν και άλλοι. Αυτό που προτείνω είναι δημοκρατικό, ή όχι. Η δική Σας έμμονη επιμονή είναι χοτζική και καθεστωτική. Ή όχι
Μιλάς, Έφη, συνεχώς για την έκθεση του ΚΕΜΟ και ότι περιορίζει την Ε.Ε.Μειονότητα γύρω από το χωριό σου. Το ΚΕΜΟ έχει άλλες αμαρτίες σε σχέση με την ε.ε. μειονότητα. Δεν σας συμφέρει να τις εκθέσετε γιατί το ίδιο κάνετε. Όσο για την ταύτιση της ε.ε.μειονότητας με τις μειονοτικές ζώνες κάνεις λάθος. Στην έκθεσή τους διαπιστώνουν την ύπαρξη στην Αλβανία της ε.ε.μειονότητας σε τέσσερις ταχύτητες. Οι μειονοτικές ζώνες είναι μόνο η μία. Εσείς το λέτε αυτό για να καλύψετε τα δικά σας κενά, και πρώτ' απ΄όλα το γεγονός ότι επιτρέψατε και την αλλοίωση των καθαρών μειονοτικών ζωνών.
Το ίδιο θα σου έλεγα και για το ντοκιμαντέρ. Επιμένω ότι δεν το είδες. Τα όσα λες είναι το πλαίσιο «κριτικής», που έφτιαξε υπάλληλος της Μητρόπολης για το ντοκιμαντέρ. (την επόμενη φορά θα μου πεις ότι το ντοκιμαντέρ δεν περιέχει τη Χιμάρα,-έτσι λέει ο υπάλληλος της Μητρόπολης) Ούτε μη προσπαθήσετε να μειώσετε το ντοκιμαντέρ σ΄ αυτά τα δικά σας πεζά και αμόρφωτα καταναλωτικά προϊόντα. Το αρχαιολογικό μουσείο στα Ιωάννινα το θεώρησε αξιόλογο που ανοίγει μια νέα προοπτική στην προσέγγιση της αρχαιολογίας στην Ήπειρο, (για την ελληνική ανθρωπολογική προσέγγιση ο λόγος) και στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων αποτελεί πλέον βιβλιογραφικό υλικό για το Τμήμα ιστορίας και Αρχαιολογίας. Μετά από το ντοκιμαντέρ αυτό, οι ιταλοί στο χώρο μας, οι οποίοι το εξέτασαν καρέ -καρέ και το μετέφρασαν λέξη προς λέξη, αναγκάστηκαν να αλλάξουν θέσεις σχετικά με την αρχαιολογία στο χώρο και δέχτηκαν για πρώτη φορά επισήμως και μπροστά στους αλβανούς ότι στη Δρόπολη υπήρχε Ελληνικό πολιτισμός πριν το ρωμαϊκό.
Επίσης, η θέση σου, αποτελεί επιβεβαίωση ότι καθετί που ξεπερνάει το μπόι των ανθρώπων της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μοιάζει το μύθο της αλεπούς με τα σταφύλια. Όπως κατά τον χοτζικό τρόπο θέλετε κάθε αξία αν δεν έχει τη σφραγίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν αποτελεί αξία, αλλά κάτι προδοτικό και εχθρικό. Τον ξεπεράσετε κατά πολύ τον Χότζα και ο Γκέμπελς σας ζηλεύει
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Εφή
Μιας και ο διάλογος γίνεται δημόσια ας μπω κι εγώ και σε ρωτώ:
Οι σοσιαλιστές γενικά και αυτοί του χώρου μας ειδικά, τι έχουν προσφέρει στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό άπο το 1990 ( να μην μετρήσω εδώ τα 50 χρόνια PPSH)που το ΚΕΑΔ τους έκανε συμμάχους;
Σε ποια κατηγορία ΒΗ-τών τους έχεις εντάξει αυτούς, στους πατριώτες ή σε έκείνους τους άλους πως τους λες.;
Εφη, μήπως πρόσεξες τους ψήφους με ηρεμία . Στο ΚΕΑΔ (το ηρωικό σου ) πιστεύουν μόνον το 1/3 του ελληνισμού, το 1/3 που είναι οι σοσιαλιστές να μην ακούσουν για ΟΜΟΝΟΙΑ και το 1/3 που αγαπούν την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά δεν θέλουν το Ντούλε να διηκεί αυθαίρετα και δικτατορικά.
Δεν σε προβληματίζει που ο Ντούλες διάλεξε να συνεργαστεί ένα μεγάλο κόμμα (που του πήρε ή του χάρισε τη Χιμάρα), που ήταν πάντα αντίπαλλοι και ως σύμμαχοι πλέον πολεμούν ποιους;;; για αναλογιστείτε ποιοι είναι απέναντι;
Μήπως έχεις βρε Εφη, καμια λύση ή πρόταση γι αυτά;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ δάσκαλε.... Τελικά νομίζω πως ότι και αν λέω τσάμπα πάει. Δεν θέλω να επαναληφθώ, κουράζει. Σχετικά με τις εκθέσεις δεσμεύομαι να τα δημοσιεύσω αλλά νομίζω πως θα πρέπει εσύ να ανασκευάσεις μετά. Στο μόνο που θέλω να μείνω είναι στην έκθεση του ΚΕΜΟ την οποία αν αντιλαμβάνομαι σωστά υποστηρίζεις ένθερμα. Ξαναλέω πως η έκθεση αυτή είναι κατάπτιστη. Παραθέτω ξανά το Link για όποιον επιθυμεί να ρίξει μια ματιά και να μας πει την άποψη του. Εξ αρχής είπα ότι ήταν αξιόλογη δουλειά, ειδικά για επίπεδο Βορειοηπειρώτη αλλά όπως είπες, από ανθρωπολογικής πλευράς. Από ιστορικής και εθνικής είναι επικίνδυνη. Και αν ταυτίζονται οι απόψεις ανθρώπων εν σημαίνει ότι ο ένας κλέβει τον άλλον, αλλά μπορεί να σημαίνει πως το έχουν δει και το έχουν κρίνει έτσι. Ξαναλέω πως το ντοκιμαντερ εχει απόλυτη ταύτιση με την έκθεση του ΚΕΜΟ και παρακαλούνται οι αναγνώστες να ρίξουν μια ματιά και να μας πουν την άποψη τους. όχι τίποτε άλλο αλλά εγώ μπορεί να είμαι εγκάθετη. Τώρα για όλα τα υπόλοιπα περί ξεπουλήματος, στη Δρόπολη απ όσο γνωρίζω δεν έχει γίνει καμία δημογραφική αλλοίωση. Και έχω βαρεθεί επίσης να ακούω το Ντούλε και το Μπολάνο σε συγκεντρώσεις να παρακαλάνε τον κόσμο να μην πουλήσουν περιουσίες. Αν κάποιοι από εμάς είναι παραδόπιστοι δεν φταίει ούτε ο Ντούλες ούτε ο Μπολάνος, ούτε η ΟΜΟΝΟΙΑ ουτε το ΚΕΑΔ ούτε κανεις. Αυτά για σήμερα γιατί έχω και διάβασμα... :)
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 7.43 δεσμεύομαι αύριο να σου πω ακριβώς τη δική μου θέση για τις συνεργασίας και πολύ περισσότερο για τη συνεργασία με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Σήμερα δεν προλαβαίνω. Αλλά επειδή μιλάμε δημόσια και επώνυμα, θα ΄το εκτιμούσα αν γνώριζα και το δικό σου όνομα.
Εις το επανιδείν
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Έφη,
Λες πως δέχεσαι πως η ΟΜΟΝΟΙΑ και η ηγεσία της έχουν και λάθει αλλά έχουν και πολλά κατορθώματα.
Γιατί 20 χρόνια τώρα δεν βγήκε μια φορά η ηγεσία και να παραδεχτεί ένα από τα λάθη; Έτσι αόριστα και στον αέρα δεν λέει τίποτα.
Γιατί όταν κάποιος άλλος σας λέει πως αυτό είναι λάθος δεν το αποδέχεστε και του κολάτε την ταμπέλα της προδοσίας;

Ανώνυμος είπε...

Poly blla- blla exei pesei.
Kserei kaneis na mas pei poios einai armodios paideias, politismoy, gia thn epistrofh ton perioysion mas, gia tin oikonomiki anaptyksi toy topoy, gia ta erga ypodomis kai tis protereotites poy exoyn ta xoria mas. Poio einai to programma kai oi stoxoi poy exei thesei i OMONOIA gia ta 1-2 epomena xronia k.a?
An yparxoyn ayta tote na milisoyme gia yparksi tis OMONOIAS an oxi Efi allakse doylia.

Ανώνυμος είπε...

Ε...ε...ε 16 χρόνια είμαστε μέρος των αλβανικών κυβερνήσεων. Για 8 χρόνια είχαμε υπουργό υγείας το Σόλη και από ότι μου λεν στο χωριό σου δεν έχει κέντρο υγείας. Εχουν μετατρέψει το δημοτικό σχολείο σε κέντρο υγείας... το ακούς αυτό, να βάλεις το χεράκι σου ή όχι; Ασε την πολιτική από τον υπολογιστή και κοιτάξτε τι γίνεται γύρω σας.

Ανώνυμος είπε...

Λετε κ.Μπαρκα πως τους τα λετε καταμουτρα των αλβανων και σας ρωταω ποτε?Οταν γευματιζετε μαζι τους η οταν εχετε κανεναν καλεσμενο?Τοσα χρονια δεν εχετε γραψει ενα αρθρο να επιτεθειτε στους αλβανους και τις ανθελληνικες τους πολιτικες.Οταν ειναι να επιτεθειτε στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το ΚΕΑΔ ομως η πενα παιρνει φωτια.Τοσα χρονια λετε το ΚΕΑΔ ηταν συμμαχος στις αλβανικες κυβερνησεις και ξεχνατε να αναφερετε πως ολες αυτες οι κυβερνησεις ειχαν βουλευτες και υπουργους Ελληνες για τους οποιους δεν εχετε αφιερωσει λιγη απο τη χωλη σας.Οι περισσοτεροι ομως ηταν φιλοι σας και δεν τους εχετε ακουμπησει ποτε.
Οσο για το ντοκιμαντερ που σας λεει η Εφη και το ΚΕΜΟ εγω ενα εχω να πω με σιγουρια.Η ερευνα ειναι επικινδυνη οπως αποφευγει να τη χαρακτηρισει και προδοτικη.Τα ατομα που συμμετειχαν ειναι τα ιδια που εχουν κανει κατα καιρους ομιλιες και αγωνιζονται για τα δικαια των τσαμιδων,τις σφαγες τους απο τους κακους Ελληνες και τις κακες ελληνικες κυβερνησεις που δεν τους επιστρεφει τις περιουσιες τους.Και μη προσπαθησεις να με διαψευσεις γιατι δεν μιλαμε για ανωνυμα αρθρα σε καποιο μπλογκ αλλα για επωνυμες δημοσιευσεις και ομιλιες.Αν αυτοι οι ανθρωποι εχουν κανει καλη δουλεια στο βορειοηπειρωτικο τοτε εσυ εισαι ο συγχρονος Σπυρομηλιος.Οι ανθρωποι αυτοι ειναι μεγαλα κεφαλαια για το ΣΥΡΙΖΑ το οποιο ειναι γνωστο για τις εθνικιστικες του δομες.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παναγιώτη προχώρα
έχεις την στήριξη όλων των Βόρειο Ηπειρωτών και σου ξανά λέω μην ασχολήσε με την ΕΦΗ, η κοπέλα μπάζει νερά.

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι τώρα προσπαθούσατε να μας πίσεται πως κάθε γραμμή που έρχεται από τη μητέρα πατρίδα είναι καααληηηηήή:όπως Ριζόπουλος, Τζίμας, Παντούλας, Γερασιμίδης, Λυγερός τώρα με την ΚΕΜΟ τι έγινε; ποια είναι αυτή που δεν σας αρέσει; Τι έχει κάνει πάλι και δεν το ξέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

Όσοι ενδιαφέρονται ας ρίξουν μια ματιά στη μελέτη του ΚΕΜΟ... http://www.kemo.gr/index.php?sec=show&item=157
Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλά για την ομάδα ΚΕΜΟ και τις δρασεις της, καθώς επίσης και για την ημερίδα που έιχε κάνει στο ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο 21/2/2008 , ανημερα της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και λίγες μερες μετά την ανεξαρτησία του Κοσόβου, με θέμα τους Τσάμηδες και την επιστροφή των περιουσιών τους. Έψαξα να βρω τα βιντεο που κυκλοφόρησαν τότε από τις ειδήσεις με τους Βορειοηπειρώτες να διαμαρτύρονται,αλλα δεν το βρηκα. Δεν ηθελα ομως να δωσω κάποιο blog, αν το ψαξετε θα το βρείτε.

Ανώνυμος είπε...

Εφη & Co. στη δημοσιογραφία και στον πολιτικό λόγο, ένα γραμμάριο επιχείρημα είναι ίσια με χίλια κιλά λέξεις. Δυστυχώς δεν έχετε επιχειρήματα και σας περισσεύουν τα λόγια.
Για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα. Όσο για τον ΚΕΜΟ. Εγώ μιλάω για την έρευνα του για την "Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας" του 2003, εκδόσεις ΚΡΙΤΙΚΗ. Μεταξύ των πέντε αρθρογράφων εκεί εγώ έχω το ένα και μιλάει για την εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία επί καθεστώτος Χότζα. Για το άρθρο μου αυτό φέρω την όλη ευθύνη. Δεν γνωρίζω όμως την έκθεση για την οποία μιλάς, που σημαίνει ότι σίγουρα δεν έχω καμιά ανάμιξη.
Το δεύτερο
Επιμένω και εσύ έμμεσα επιβεβαιώνεις, ότι δεν είδες το ντοκιμαντέρ και μιλάς στον αέρα. Δεν έχει σχέση με καμιά έκθεση και έρευνα ΚΕΜΟ και οποιουδήποτε άλλου οργανισμού. η έρευνα είναι δική μου. Για το ντοκιμαντέρ εργάστηκαν συνολικά τέσσερα άτομα. Εγώ , δύο κάμερες και ο σκηνοθέτης. Δεν μιλάει κανείς, εκτός από το κείμενο και η έρευνα συνδυάζει το ντοκούμεντο με το μύθο, την ιστορία με την πραγματικότητα. Μιλούν οι πέτρες, τα μνημεία, οι παραδόσεις μας...
Νομίζω όμως ότι κάνω λάθος που ασχολούμε και προσπαθώ να εξηγήσω. Οι κακόβουλοι με εξουσία (έστω και τον λόγο) κάνουν το άσπρο μαύρο. Είστε σε μοίρα λασπολόγων και ισοπέδωσης κάθε αξίας. Ξέρετε τι μου θυμίζετε; Ξανά τον Χοτζα που μας έλεγε ότι θρέφουμε την Ελλάδα με σιτηρά και της δίνουμε ηλεκτρική ενέργεια και εμείς ήμασταν αναγκασμένοι να πιστέψουμε. Εσείς ποντάρετε ακόμα σ΄αυτό το στύλ. Καλά κάνετε εφόσον σας πιάνει...
Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Έφη είναι καλά όταν αναφερεσε σε πρόσωπα να είσαι ποιο προσεκτική.Ο κύριος Μπεζανης μας αρέσει δεν μας αρέσει εμάς έχει χαράξει την δικιά του ιστορία σε σχέση με τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.Πριν σκεφτούμε οτιδήποτε άλλο πρέπει να θυμηθούμε ότι καταδικάστηκε από το Αλβανικό κράτος ως εχθρός της Αλβανίας και άκουσε την εσχάτη των ποινών.Και μόνο όταν ακούμε τέτοια γεγονότα πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στους ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν σε αυτά τα γεγονότα.Αν τα παιδιά μας μετά από 20 με 30 χρονιά θελήσουν να μάθουν την σύγχρονη ιστορία αυτού του έρμου του τόπου σίγουρα δεν θα βρουν πουθενά τα ονόματα: Βαγγέλης Ορφεας Γιαννης.Για αυτό που είμαι σίγουρος ότι θα βρουν έστω και σε κανένα σκονισμένο βιβλίο είναι τα ονόματα:Βαγγελης Παπαχρηστος,Θεοδωρης Μπεζανης,Παναγιωτης Μαρτος,Ηρακλης Συρμος,Κωστας Κυριακου.Αυτούς τους ανθρώπους Έφη αν δεν είμαστε άξιοι να τους τιμήσουμε άλλο τόσο ανάξιοι είμαστε να τους κατακρίνουμε.......Αργυρης Χρηστος

Ανώνυμος είπε...

Εφη μου,δυστηχως το καλαμι που καβαλησες,ειναι τεραστιο.Περημενα καπια στιγμη να τελειωσει,μηπως συνερθεις.Εγω,ενας απλος β.ηπειρωτης ειμαι και δεν τα ξερω ολλα.Θα ηθελα λοιπον,να μου πεις εσυ που τα ξερεις,ΠΟΤΕ Η ΟΜΟΝΟΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΜΑ,ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ,ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΙΟΝΟΤΗΤΑ.Θα μπορουσα να σε ρωτησω πολλα,αλλα θα σου αφησω και χρονο για διαβασμα.Οντως,Εφη μου,ενας απλος ανθρωπος ειμαι που οταν παω στο χωριο μου παιρνω το λεοφορειο και οχι ..........................

Ανώνυμος είπε...

Δάσκαλε, νομίζω ότι έγινα κατανοητή. Νσ το πω και μια τελευταία φορά. Το ντοκιμαντέρ, μια κατα τα άλλα πολύ αξιόλογη και μελετημένη δουλειά, ιστορικά ταυτίζεται με την μελέτη του ΚΕΜΟ. Ειλικρινά δεν θα καθήσω να την αναλύσω, το Link υπάρχει και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να της ρίξει μια ματιά. Τώρα για όλα τα υπόλοιπα δάσκαλε, είναι πολύ λογικό να διαφωνούμε. Όσο μοναδικός σας στόχος είναι να πλήξετε την ΟΜΟΝΟΙΑ θα με βρίσκετε απέναντι. Θα περιμένω όμως με μεγάλη αγωνία τις προτάσεις σας για όλα αυτά που λέμε, χωρίς ύβρεις και ψεμματα και να δείτε που θα συμφωνήσουμε σε πολλά. Εγώ το μαύρο άσπρο δεν προσπαθώ να κάνω, άλλων είναι αυτός ο ρόλος. Εγώ απλά προσπαθώ το γκρι να μην γίνεται εσκεμμένα μαύρο. Τα σέβη μου.
Χρήστο μου, εγώ απλά ρώτησα εάν του τα είπες, δεν κατηγόρησα. Και έχω απίστευτη εκτίμηση στους 4 από τους 5 και τους σέβομαι όσο και τον πατέρα μου. Αυτά.
Ανώνυμε 12.36. Τι το θέλω βρε χαρά μου το καλάμι? Αφού εγώ (που δεν είμαι ταπεινή Βορειοηπειρώτισσα) στο χωριό μου πάω με το ελικόπτερο της Δρόπολης. χαχαχαχαχαχα.. ότι να ναι
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Έφη, είδες που πρέπει να σε ζηλεύουν οι αφοσιωμένοι στο Χότζα προπαγανδιστές. Λοιπόν και εγώ σου λέω μη ψεύδεσαι. Το ντοκιμαντέρ δεν έχει καμιά σχέση με την έκθεση του ΚΕΜΟ. Εγώ τώρα την είδα και ευχαριστώ για το link. Τόσο το χειρότερο όταν το ντοκιμαντέρ δεν κάνει καμιά ιστορική αναφορά.
Σου λέω ακόμα Εφη ότι δεν είμαι πολέμιος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, εγώ την ίδρυσα και την έστησα σε όλη την Αλβανία, της έδωσα όνομα και κύρος. κατά καιρούς πήρα πρωτοβουλίες να τη σώσω για να υπηρετήσει τον τόπο μας, που για σένα είναι τουρισμός και για μένα ζωή.
Πολέμιος είμαι στην ηγετική της κλίκα που την έκαναν μέσο για να λυμαίνονται τον τόπο μας. Εσύ κάνει τον αντίθετο υπερασπίζεσαι την κλίκα με το πέπλο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Γι΄αυτό δεν μπορείς να μ΄απαντήσεις σε κανένα από τα ερωτήματα που σου βάζω. Όσο για προτάσεις έχω κάνει και κάνω αμέτρητες, όπως και έργο, αλλά εσείς δεν ακούτε. Βασική πρόταση είναι να μη λέτε όσους Έλληνες δεν είναι με την κλίκα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ προδότες. Δεύτερη πρόταση, να μη αναλαμβάνεται ρόλο αυθαίρετης κρίσης για το πόσο Έλληνας είναι ο καθένας μας. Αν θέλετε να κατηγορήσουμε κάποιον του κατεβάζουμε στοιχεία και όχι κομμουνιστικά ντεμασκαρίσματα. Τρίτη πρόταση βασική προϋπόθεση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι η ενότητα σε δημοκρατικό πλαίσιο και όχι η διάσπαση. Η ΟΜΟΝΟΙΑ το κάνει χρόνια τώρα
Δεν ξέρω ωστόσο γιατί αποφάσισες να με αποκαλέσεις δάσκαλε. Τα γράμματά μου, βλέπω, είναι πολύ δύσκολα για σένα. Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Τόσα χρόνια, ο ίδιος ξέρει με ποιον τρόπο, έτρωγε καλά από όλες τις μεριές. Δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα, δημόσιος υπάλληλος στην Αλβανία. Όταν οι απλοί Βορειοηπειρώτες ζουν στην αβεβαιότητα για το τι τους ξημερώνει, όταν πάνε στην κάλπη υπό τον φόβο των εκλογικών συνεπειών, ο κύριος Μπάρκας δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αφού, με τρόπους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει, καταφέρνει πάντοτε να εξασφαλίζει τα "προς το ζην". Τώρα όμως ο Παναγιώτης Μπάρκας έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια. Ίσως οι τρόποι του να μην έχουν τόση πέραση πια και να δυσκολεύεται να κρατηθεί στηνεπιφάνεια. Δεν μπορεί να συγχωρέσει στον εαυτό του ότι δεν είναι ο ίδιος "η πολιτική ηγεσία" των Βορειοηπειρωτών. Η ιδέα πως το βάζο με το μέλι είναι δίπλα του αλλά δεν μπορεί να βάλει χέρι τον τρελαίνει. Έχει συνεργαστεί και έχει στηρίξει τον κάθε απίθανο αλλά τώρα κατηγορεί την ΟΜΟΝΟΙΑ για τις συνεργασίες. Ο ίδιος που είναι πότε με τον Ντούλε, πότε με τον Ξέρα, πότε με τον Τάβο, πότε με τον Καραμέλο, πότε με τον Λέζο έρχεται να μας υποδείξει εντιμότητα και ηθική στην πολιτική. Ο υπηρέτης του κομμουνισμού και του αλβανισμού κυρίως, κατηγορεί νέους ανθρώπους ως χοτζικούς. Κύριε Μπάρκα, λίγη τσίπα: δεν μπορείτε εσείς να κατηγορείτε για χοτζική προπαγάνδα. Αποτελέσατε εργαλείο της και την γνωρίζετε σίγουρα πολύ καλύτερα από εμάς που δεν είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε το ίνδαλμά σας.

Ανώνυμος είπε...

Αδέρφια και εγώ από την Δερβητσιάνη είμαι, πια είναι αυτή η περίφημη Έφη που δεν την ξέρω. Μήπως αναφέρεστε στο σταυρό ξύλο την Σελιου, που το πρωί είναι στο ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι στο ΛΑΟΣ το απόγευμα στη ΝΔ και το βράδυ………………………………. Την επόμενη μέρα ΟΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΕΑΔ

Ανώνυμος είπε...

Εφη μου θυμίζεις τους ινστρουκτορες του κομματος με τον τρόπο που προσπαθεις να υποστηρίξεις την κλίκα.
Το ενα λάθος που κάνεις είναι ότι ταυτίζεις την υπαρξη της Ομόνοιας με την ύπαρξη της κλίκας του Ντούλε.
Ο κόσμος πιστεύει στην Ομόνοια και την αγαπάει αλλά απεχθάνεται αυτούς τους ανθρώπους που την έχουν εγκλοβίσει εδώ και χρόνια.
Του Μπάρκα να του λες καθηγητή και όχι δάσκαλε γιατί λίγοι από τη γενιά μας έχουν καταφέρει στον τομέα των γραμμάτων όσα αυτός.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 5.34 Αν ήσουνα από τη Δερβιτσάνη θα ήξερες ότι το όνομα μου γράφεται με 2 λ και θα ήσουν και αρκετά άντρας ώστε να γράφεις τη μαλακία σου επώνυμα. Εκτός και αν είσαι πικραμένο κοριτσάκι. Και κάτι άλλο, για τους Δερβιτσιώτες είμαι Φήμω και αν θες να μάθεις περισσότερα πέρνα μια βόλτα από κει να σου ξηγήσουν. Άντε τραβα τώρα στη γωνιά σου γιατί από βλάκες χορτάσαμε. Καναν έξυπνο ψάχνουμε. Α και κάτι άλλο, για να με έχεις δει στο ΠΑΣΟΚ ,στο ΛΑΟΣ και στη ΝΔ , μάλλον περνάς αρκετά συχνά και από τα 3.
Ανώνυμε 8.09 δεν μπερδεύω καμία ΟΜΟΝΟΙΑ με καμία κλίκα. Για μένα η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι ιδέα και αν οτιδήποτε δεν μου αρέσει ωφείλω να προσπαθήσω να το αλλάξω και δεν θα βγαίνω δημοσίως να βρίζω θεούς και δαίμονες. Σαφώς και δεν είμαι ευχαριστημένη με πολλά πράγματα και θεωρώ πως θα μπορούσαν να χουν γίνει περισσότερα αλλά έχω και τη διάυγεια και τα στοιχεία εκείνα να κρίνω πως είναι συνδυασμός έλλειψης ανθρώπων , τεχνογνωσίας, στήριξης και πολλών ακόμα παραγόντων. Σαφώς και κληθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια να διαχειρσιτούμε εξουσία, με αποτέλεσμα και όσοι κατα καιρούς ασχολούνταν με την ΟΜΟΝΟΙΑ να μην το έκαναν καλοπροαίρετα αλλά γιατί ήθελαν και εκείνοι κομμάτι από την πίτα της εξουσίας. Και όταν δεν έπαιρναν έβγαιναν απέναντι και το μόνο που έκαναν είναι να βρίζουν. Με αυτούς τα έχω, σε αυτούς απαντάω όχι στον απλό κόσμο που είναι απογοητευμένος. Γιατί όταν λέω πως δεν έχω δει κανέναν μα κανέναν να έχει κανει το παραμικρό εκτός από το να βρίζει την ΟΜΟΝΟΙΑ, το εννοώ. Κοράκια μόνον που προσπαθούν να φάνε λίγο απ τη σάρκα του αρρωστημενου σώματος για να επιβιώσουν. Τι πιστεύεις φίλε μου? Πως αν ερχόταν ο εκάστοτε πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και έλεγε σε όλους αυτούς :αναλάβετε επιτροπές παιδείας, πολιτισμού, περιουσίας ή οτιδήπιτε άλλο αφιλοκερδώς, προσφέροντας χρόνο χωρίς να έχετε πολιτικά ωφέλη θα το έκανε κανείς? Πιστεύεις ειλικρινά πως αν η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν στη διαχείριση εξουσίας και αν δεν κατάφερνε έστω και μεσα από τις συνεργασίες να εχει κομματι από την πίτα θα ήταν κανείς από όλους αυτούς εκεί? Και από αυτούς που είναι τώρα και από αυτούς που έφυγαν? Εγώ λοιπόν σου λέω μετα βεβαιότητας πως δεν θα ήταν κανείς. Θα είχαν πάει όλοι στα Αλβανικά κόμματα εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά ξαναπές μου, ποιος από αυτούς που είναι εκτός ΟΜΟΝΟΙΑΣ έκανε το παραμικρό ή δεν επένδυσε την επιβίωση του στο να βρίζει? Ποιος?
Για μένα φίλε μου η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι το σπίτι μου και ότι πρόβλημα έχω θα το συζητήσω εσωτερικά. Και δεν θα επιτρεψω σε κανένα λαμόγιο, καιροσκόπο, ματαιόδοξο να προσπαθήσει να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο για να επωφεληθεί από το χάος. Αντιθέτως θα συζητήσω και θα ζητήσω συγνώμη από οποιονδήποτε λέει πως αγαπάει την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά απαξιεί να πάει να ψηφίσει γιατί δεν την καλύπτει ή διαφωνεί με κάτι.
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Τι πιστεύεις φίλε μου? Πως αν ερχόταν ο εκάστοτε πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και έλεγε σε όλους αυτούς :αναλάβετε επιτροπές παιδείας, πολιτισμού, περιουσίας ή οτιδήπιτε άλλο αφιλοκερδώς, προσφέροντας χρόνο χωρίς να έχετε πολιτικά ωφέλη θα το έκανε κανείς? Πιστεύεις ειλικρινά πως αν η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν ήταν στη διαχείριση εξουσίας και αν δεν κατάφερνε έστω και μεσα από τις συνεργασίες να εχει κομματι από την πίτα θα ήταν κανείς από όλους αυτούς εκεί? Και από αυτούς που είναι τώρα και από αυτούς που έφυγαν? Εγώ λοιπόν σου λέω μετα βεβαιότητας πως δεν θα ήταν κανείς. Θα είχαν πάει όλοι στα Αλβανικά κόμματα εδώ και πολλά χρόνια.

ική μου εκτίμηση είναι πως είμασταν πραγματικά, πολλοί, απλόί άνθρωποι που υπηρετούσαμε την ΟΜΟΝΟΙΑ χώρις κανένα συμφέρον, μόνο και μόνο γιατί πιστεύαμε πως από την υπαρξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξαρτάτε η υπαρξη της κοινοτητάς μας (και το πιστεύουμε ακόμα)Το θέμα είναι πως όταν συνειδητοποιήσαμε πως οι ηγέτες της την εκμεταλεύονται γαι να έχουν εξουσία και χρήμα η μόνη λύση είναι να την πολεμίσουμε για να απαλαγούμε από αυτούς. Δεν πολεμούμε τον ελληνισμό, δεν πολεμούμε τους ανθρώπους πολεμούμε κάτι που αν καθαρίσει μπορούμε άνετα να το φτιάξουμε μέσα σε μια εβδομάδα.
Η ΟΜΟΝΟΙΑ μεταφράζεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα αυτη τη στιγμή, αυτά πολεμούμε. η ιδέα δεν πολεμιέται ούτε σβήνει, ούτε χάνεται όσο υπάρχουν έλληνες που ζουν σε αυτόν τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Και κατι ακόμη για το πιο πάνω σχόλιο.
Με αυτά που υποστηρίζεις, είναι σαν να λες πως κι εγώ είμαι εδώ για να τα κονομήσω.
Μπράβο ρε Εφη που λες την αλήθεια, έτσι ντε, να καταλάβουμε κι εμείς γιατί ο Ντούλες κάαααααθεταιαιαιαί κι έσύ δουλεύειιιιιις!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μάλλον κακώς ασχολήθηκα και σου απάντησα ειδικά καλοπροαίρετα γιατί ο οποιοσδήποτε κλείνει μια τοποθέτηση του με μια ας την πω ηλιθιότητα , μόνον κακοπροαίρετος μπορεί να είναι, να σου πω πως εγώ ευτυχώς δεν έχω καθόλου καλή σχέση με τα λεφτά και ούτε έχω ούτε θέλω να βγάλω ποτέ μου. Μια μούρλα έχω στο κεφάλι που όταν μου φύγει ή απογοητευτώ θα πάω σπιτάκι μου ήσυχα και ωραία. Αλλά επειδή έκλεισες με το ότι δουλεύω , ότι και αν εννοούσες με αυτό, να σου πω πως όταν κάποιος δουλεύει, δεν είναι κακό και να αποζημειώνεται. Και σαφώς δεν το λέω για μένα αυτό αλλά γενικά. Το θέμα είναι πως οι περισσότεροι από σας θέλετε να αποζημειώνεστε είτε σε λεφτά είτε σε θέσεις χωρίς να βρέξετε ποπό. Και όταν δεν σας χρήζουν βασιλειάδες βγάζετε μια γλώσσα από δω μέχρι απέναντι. Άντε καληνυχτα τώρα και εις το επανιδείν γιατί βαρέθηκα να επαναλαμβάνομαι και κυρίως βαρέθηκα να ασχολούμαι με ηλίθιες και ανυπόστατες προσωπικές επιθέσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κ. Σελλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλιου, θα μπορούσε να ήταν και έτσι το όνομα σου τρελλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλλη για δέσιμο, πάντως είμαι από το χωριό σου και μας έχεις κάνη διεθνώς ρεζίλη.
Στα έγγραφα στο χωριό είναι με ένα λάμδα . Όσο για το που το πρωί είσαι στο ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι στο ΛΑΟΣ το απόγευμα στη ΝΔ και το βράδυ………………………………. Την επόμενη μέρα ΟΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΕΑΔ, μαζί δεν κυκλοφορούμε ,απλός εγώ δεν έχω την τρέλα σου.

Ανώνυμος είπε...

Telika epivevaionetai o Mparkas. Dld kaneis dhe thelei na asxolithi me tin ousia tou thematos. An eipothei kapoio provlima toso to kalitero kai me stoixeia, opos kanei o Barkas, to proto pou kanoume einai na rixtoume san ta agrimia pano s afton pou to vazei to thema se mia prospatheia na apodheilsoume oti ekeinos efthinetai perissotero apo tous amesa ipefthinnous. Sti sineheia tha toy kanoume ena ivristiko viografiko kirios me psemata kai sikofanties. Pio pera tha metaferoume to thema kapou allou mehri pou na kourasoume tous anagnvstes. Apaksiosi dld kai tvn prosvpvn kai ton thematon. Isopedhosi aksion kai apofiji efthinon.Oso simantika themata dhmosiefsei kaneis an dhen iparhoun eponima arthra kai skolia dhen iparhei dialogos. To harajoma vathainei

Ανώνυμος είπε...

Ρε 5.25... είσαι ντενεκές που σε έφαγε η σκουριά. Ο άνθρωπος, ο Μπάρκας εργάζεται προσωπικά. Δεν επωφελείται από θεσμούς εθνικούς ή κοινωνικούς που έχουν σχέση με την μειονότητα. Όσο για την πολιτική του στάση πρέπει να ντρέπεσαι. Αν ήθελες εκείνος να ήταν στην ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, το έκανε. Σου λέει, ήταν και έφυγε γιατί διαφώνησε σε σχέση με τις εθνικές αρχές της ηγεσίας. Το που δεν είναι στα πράγματα της ε.ε.μειονότητας οργανωμένα, κακώς για την κοινότητά μας, όχι γι΄αυτόν. Μη τον κρίνεται με τη λογική σας. Αυτός δεν βλέπει την ηγεσία της μειονότητας βάζο με μέλι, αλλά ως καρέκλα με αγκάθια. Αν ήθελε επίσης πήγαινε στα αλβανικά κόμματα. Είχε και έχει ανοικτές τις πόρτες, αλλά δεν πηγαίνει. Είμαι σίγουρος ότιαν ήταν μια μέρα μαζί σας θα τον κάνετε ήρωα, αλλα....

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μωρε Εφη, τα δικά μου πιστεύο σου φαίνονται ηλιθιότητες και τα δικά σου πατριωτικά;
Σε τι διαφονούμε;
Εγω αγαπώ τον ελληνισμό και την Ομόνοια. Αυτός δεν είναι πατριωτισμός;
Εσύ αγαπάς τον ελληνισμό και την ηγεσία της Ομόνοιας, αυτό δεν ξέρω τι είναι..

Ανώνυμος είπε...

Εσενα 2.05 (που δεν υπαρχει ουτε μια στο εκατομυριο να εισαι απο τη Δερβιτσανη) δεν σε εχει κανει διεθνως ρεζιλι η Εφη αλλο σου εχει κανει και ας ειναι γυναικα γιατι απο κατι αδερφες σαν εσενα ειναι πιο αρσενικη.Μιλα επωνυμα ρε να ξερει ποιον ρεζιλευει να σου ζητησει συγνωμη γιατι την γνωριζω καλα και ξερω πως θα το κανει.
Το ιδιο και ολοι οι λοιποι χαφιεδες και πατριωτες του υπολογιστη,παιδια της φαπας και με αντιληψη της πλακας που κανετε οτι πιο αρσενικο εχετε κανει στην ζωη σας,επιτιθεστε ανωνυμα σε ενα κοριτσι,μια γυναικα που αγαπαει τον τοπο μας και το δειχνει με πραξεις,εχει αποψη και την γραφει επωνυμα δεν κρυβεται πισω απο την ασφαλεια του υπολογιστη της οπως κανουμε σχεδον ολοι πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.3-4 ειναι αυτοι που γραφουν επωνυμα και δεν δικαιουμαστε να τους επιτιθομαστε ανωνυμα εκτος αν εχουμε κατι αποδεδειγμενο να τους γραψουμε.Δεν ειχα διαθεση να την υπερασπιστω την κοπελα γιατι θεωρω πως δεν με εχει αναγκη αλλα βλεπω 1-2 ατομα που εχουν εμπαθεια να σχολιαζουν επανηλειμενα αλλαζοντας μασκα μονο αλλα οχι διαθεση.

Ανώνυμος είπε...

2.05 Απο ποιο χωριο εισαι ρε φιλε και εχεις εγγραφα στα ελληνικα?Στο δικο μου παντως μονο στα νεκροταφεια μπορει να βρει καποιος γραμμενο το επιθετο στα ελληνικα και δεν βρισκεται μακρυα απο τη Δερβιτσανη ουτε επαρχεια αλλαζεις για να εχει αλλα εγγραφα.Τοσο Δερβιτσιωτης εισαι που εγω ξερω πως γραφετε το χωριο ενω εσυ το γραφεις Δερβητσιανη.Εκτος και αν εχεις γενικο προβλημα με την ορθογραφεια η με την αντιληψη οποτε εχεις ασυλο να λες οτι θελεις χωρις να σε παρεξηγησει κανεις.

Τενεκές σκουριασμένος είπε...

Ανώνυμε 8 Ιουνίου 2011 3:00 π.μ, είμαι σίγουρος πως τα αλβανικά κόμματα έχουν ανοικτές τις πόρτες τους για τον κύριο Μπάρκα, δίκιο έχεις.

Ανώνυμος είπε...

Τενεκέ το ξέρω που έχω δίκιο και δεν περιμένω να μου το δώσει η σκουριά σου, όπως ξέρω ότι εκείνος, για το Μπάρκα ο λόγος, δεν τους κάνει τη χάρη, όπως θα ήθελες εσύ

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Σέλιου

Πρόσεξε, όμως κορίτσι μου, μην του κατουρήσεις τώρα την… παράταξη με την αριστερή καταγωγή και τα ενβερίστικα ιδεολογήματά σου διότι θ’ αλλάξει εντελώς γνώμη και στάση για ολόκληρο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμ

Β.

Και τώρα κάτι άλλο. Σε κάποιο σχόλιό σας διάβασα ότι η Ομόνοια έχει στείλει κάθε χρόνο εκθέσεις για την καταπάτηση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μέχρι στιγμής δεν έχω δει ούτε μία. Τώρα που είσαι μόνη σου στο Συμβούλιο της Ομόνοιας και μάλιστα παρά λίγο αντιπρόεδρός της, μήπως μπορείς να τις βρεις και να τις δώσεις στη δημοσιότητα για να τις διαβάσουμε και εμείς; Μη την κατηγορούμε τζάμπα την Ομόνοια.

Τώρα που βρίσκεσαι κοντά στο Μπολάνο και Ντούλε, μήπως μπορείς να ρωτήσεις τον Ντούλε τι απέγινε με το υπόμνημα που καταρτίσθηκε το 1999 (με την πρωτοβουλία Παν. Μπάρκα κι αυτό! Τυχαίο; Δεν νομίζω!) και τις 15.000 υπογραφές Βορειοηπειρωτών που συγκεντρώθηκαν για να σταλούν στους Διεθνείς Οργανισμούς και που μέσω αυτού καταγγέλλαμε την Αλβανία για την υφαρπαγή της γης μας και των λιβαδιών μας; Σε πιο συρτάρι το εξαφάνισε και γιατί δεν το έστειλε; Τι φοβόταν; Μήπως και τιμωρηθεί η Αλβανία; Μήπως αυτό θα επηρέαζε την μετέπειτα πολιτική τους σταδιοδρομία;

Γ.

Τώρα κάτι άλλο: Για την προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης των Βορειοηπειρωτών γνωρίζεις. Την προσφυγή την έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής περισσότεροι από 20.000 Βορειοηπειρώτες. Είναι η δεύτερη του είδους μετά εκείνη του 1935 για το σχολικό ζήτημα για το οποίο και δικαιωθήκαμε, αν βέβαια το ξέρεις Σε αυτή την προσφυγή καταγγέλλεται η Αλβανία για διαρκή και μεθοδευμένη καταπάτηση των ανθρωπίνων και μειονοτικών μας δικαιωμάτων, σε βαθμό, μάλιστα που αγγίζει τα όρια της γενοκτονίας, προπάντων της πολιτιστικής γενοκτονίας που ήδη συντελείται και τα πάντα αποσιωπούνται από την Ομόνοια-ΚΕΑΔ των σελ(λιο)ωμένων Ντούλε-Μπολάνηδων, τους δήθεν θεματοφύλακες του Βορειοηπει-ρωτικού Ελληνισμού
Εσύ την στηρίζεις αυτή την προσφυγή; Οι ηγεσία της Ομόνοιας τη στηρίζει; Από όσα γνωρίζω ΌΧΙ!!! Γιατί δεν την στηρίζουν;
Να σου πω ακόμη ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχουν δείξει είδη το ενδιαφέρον τους και ζητούν να δουν όλα τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, τα οποία είναι εκατοντάδες. Το ίδιο και ο ΟΗΕ. Η Ομόνοια τι κάνει;

Γεια χαραντάν. Κι αν είσαι λίγο διορατική ιστορικός θα έχεις ήδη καταλάβει πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κατηγορήσει σίγουρα την Ομόνοια σου για εκ προθέσεως αποσιώπηση των εθνικών μας θεμάτων τουτέστιν και για εσχάτη προδοσία

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Σέλιου

Διάβασα τα όσα γράφεται στο σχολιασμό σας, στο άρθρο του Παναγιώτη Μπάρκα.
Το πρώτο που θα πρέπει καταρχήν να σας πω, είναι πως σε όλα τα γραφόμενά σας, φάσκετε και αντιφάσκετε. Προσπαθείτε να πουλήσετε πνεύμα και πατριωτισμό, αλλά τελικά φαίνεται ξεκάθαρα πως, είσαστε πολύ τεχνητή σε όλα. Ειδικά στα θέματα της παιδείας για τον Ελληνισμό στην Αλβανία, που από τη μία λέτε πως τα ιδιωτικά σχολεία στην Κορυτσά και Χιμάρα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Ομόνοιας, από την άλλη λέτε ότι είστε υπέρ της δημόσιας ελληνικής παιδείας. Είναι δύο τόσο διαφορετικές, όσο και αντίθετες απόψεις.
Επειδή όμως θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με αυτά τα θέματα, και όχι να τα προβάλουμε με τέτοιο τρόπο που να θολώνουμε τα νερά και να κρύβουμε την αλήθεια ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των Βορειοηπειρωτών, θα πρέπει να επισημάνω κάποια πράγματα, τα οποία μπορεί να σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερη άποψη για το θέμα ειδικά, αλλά και γενικότερα για το τόπο μας.
Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνήσεις αλλά πίστεψε στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα «κοινά» του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, το πρώτο που κατάλαβα είναι ότι τον χώρο τον κυριεύουν οι ημιμαθείς και οι καιροσκόποι (τουτέστιν και εθνικώς επικίνδυνοι). Συνήθως οι τέτοιοι, όχι μόνο δεν παράγουν έργο με εθνικά οφέλη, απεναντίας το μεταχειρίζονται ως επάγγελμα, με κύριο σκοπό την ιδιοτέλεια, το οικονομικό όφελος και την αυτοπροβολή. Την αυτοπροβολή την επιδιώκουν κάποιοι νέοι, όχι ασφαλώς για να επιφέρουν οφέλη στο εθνικό, αλλά για να πουληθούν στο μπαχαλοποιημένο (και άκρως ανθελληνικό για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα), ελλαδικό πολιτικό γίγνεσθαι.
Τέλος ας μην επεκταθούμε πολύ σε γενικά θέματα. Ας σταθούμε μόνο στο θέμα της παιδείας, το οποίο απ’ ότι φαίνεται θέλεις να μας πείσεις ότι το γνωρίζεις και είσαι ο … «ειδήμων». Μάθε ότι:

Α.

1. Τα σχολεία της Κορυτσάς και της Χιμάρας λειτουργούν χωρίς καμία επίσημη έστω και τυπική συμφωνία με την Αλβανική Κυβέρνηση. Λειτουργούν μόνο, βάσει του καταστατικού κάποιας ΜΚΟ, η δραστηριότητα της οποίας μπορεί να ανασταλεί ανά πάσα στιγμή π.χ. λόγω της διακοπής της δραστηριότητας της ΜΚΟ, για διάφορους λόγους, όπως λόγου χάρη διότι δεν έχουν ίδιον όφελος οι ιδιοκτήτες της. Ρώτησε γι αυτό και το φίλο σου τον Παπαμιμίκο, κάτι θα ξέρει. (Αυτό θα συμβεί σίγουρα όταν δεν θα υπάρχουν πλέον χρήματα που θα ρέουν άφθονα από τον κορμπανά του ελληνικού Κράτους, προς την μαύρη τρύπα που λέγεται «Ανασυγκρότηση της Αλβανίας προς όφελος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού». Άλλη μεγάλη μπούρδα, πάλι κι αυτή!), που σημαίνει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί η Αλβανική Κυβέρνηση να τα κλείσει, με το πιο μικρό πρόσχημα. Ρώτησε για το θέμα αυτό, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα, τον κ. Αγγ. Συρίγο, το φίλο του .......................................................................

2. Τα σχολεία αυτά είναι αλβανοελληνικά και όχι ελληνικά σχολεία όπως μονίμως προβάλλονται από την ηγεσία της Ομόνοια-ΚΕΑΔ και από το ελλαδίτικο κατεστημένο στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Σέλιου
3. Η ύλη που διδάσκεται σε αυτά τα ιδιωτικά αλβανοελληνικά σχολεία είναι μοιρασμένη σε ποσοστά περίπου 60% στ’ αλβανικά και 40% στα ελληνικά. Επιπλέον, όσο μεγαλώνουν οι τάξεις, οι ώρες μαθημάτων στην αλβανική γλώσσα είναι περισσότερες από τις ώρες στην ελληνική γλώσσα.

4. Μεταξύ των μαθημάτων στην αλβανική γλώσσα είναι και αυτά της αλβανικής ιστορίας και γεωγραφίας. Έχετε δει τη αναφέρουν τα βιβλία αυτά; Πέραν τούτων, όμως, το μόνο μάθημα στα ελληνικά που διδάσκεται εκεί είναι η γλώσσα, ενώ τα υπόλοιπα που μετρούνται ως ελληνικά μαθήματα είναι: η ιχνογραφία, ή γυμναστική και, άκουσον-άκουσον, η μελέτη(!). Δηλαδή μια σκέτη κοροϊδία..

5. Με το άνοιγμα των δύο αυτών ιδιωτικών αλβανοελληνικών σχολείων δεν σημαίνει ότι αναγνωρίστηκαν η Χιμάρα και η Κορυτσά ως ελληνικές μειονοτικές ζώνες.

6. Στα θετικά τους, όμως είναι το γεγονός ότι: Αποδείχθηκε ότι στην Κορυτσά και Χιμάρα υπάρχει μεγάλος αριθμός παιδιών που θέλουν να διδαχθούν και στην ελληνική γλώσσα. Άρα συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός για να διεκδικήσουμε από την αλβανική Κυβέρνηση το άνοιγμα δημόσιων ελληνικών σχολείων. Γιατί, όμως, δεν το κάνει αυτό η Ομόνοια; Αυτή είναι μια ερώτηση που θέλω να μου απαντήσεις ως μέλος τους Συμβουλίου της Ομόνοιας.

7. Επιπλέον πρέπει να λάβομε υπόψιν ότι: υπάρχουν ακόμα πολλά παιδιά και στα δημόσια αλβανικά σχολεία στη Χιμάρα και στην Κορυτσά που θέλουν να διδαχτούν την ελληνική γλώσσα. Δεν έχουν όμως πρόσβαση στα κυκλώματα (κυριολεκτικά ως τέτοια) του βρώμικου κατεστημένου της Ομόνοιας–ΚΕΑΔ, που χειραγωγεί τις εγγραφές στα σχολεία αυτά και που θέλει από τη μία, να τα εκμεταλλεύεται για οικονομικά οφέλη και από την άλλη να τα έχει ως πεδίο «πατριωτικών κορόνων». Αν δεν διάβασες ποτέ τον «Ελληνισμό» για να διαμόρφωνες μια ιδέα για το πόσα «πιάνει» κάποιος Μπρίγκος στη Χιμάρα και κάποιος Ανδρέας Μήτσης στην Κορυτσά ως διαχειριστές των σχολείων αυτών, ρώτησέ τους ευθέως. Και τότε θα δεις τι μίσος θα εισπράξεις και πόσο θα παραμείνεις στο συμβούλιο της μόνο κατ’ όνομα, Ομόνοιας;

8. Τελικά αγαπητή μου, αν όλα αυτά τα ψάξεις (ως… ειδήμων ασφαλώς), θα καταλήξεις πως: Το όλο εγχείρημα «ιδιωτικά ελληνικά σχολεία» στην Κορυτσά και στη Χιμάρα, δεν είναι παρά, ένα ακόμα ελλαδίτικο κόλπο για να διακινούνται κάποια χρήματα από την Αθήνα. Αν μάλιστα βρεις τον τρόπο να ερευνήσεις το πόσο κοστίζει στον Ελλαδίτη φορολογούμενο ένας μαθητής των σχολείων αυτών, θα τρομάξετε. Αν όμως και οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ της Πλατείας Συντάγματος μάθουν αυτούς τους αριθμούς τότε να δεις πως θα αγανακτήσουμε όλοι μας.

9. Και κάτι άλλο ακόμα: Μάθε πως, το όλο αυτό βλακώδες εγχείρημα περί των «ιδιωτικών ελληνικών σχολείων» το ανέπτυξε και το εφάρμοσε κάποιος από την παράταξη της Ν.Δ., στην οποία τώρα τελευταία και πολύ όψιμα, ακούω πως είσαι ένθερμος υποστηρικτής. Γι αυτό κάτσε με τον… θείο σου τον Αντώνη και πες του πέντε πράγματα. Σίγουρα θα σε ακούσει διότι πιστεύω σε συμπαθεί από τότε που σε πήρε αγκαλιά και… του κατούρησες την ποδιά.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 11.34

Αν θες να σου απαντήσω σε όσα με ρωτάς θα ήθελα να μου γράψεις το όνομά σου και μετά ευχαρίστως. Ολόκληρο σεντόνι έγραψες , το όνομά σου ξέχασες??
Έφη

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Πάλι η Εφη χοτζική πιρουέτα. δε θέλει λέει να ασχοληθεί με το πρόβλημα αλλά με το όνομα. Αν προκύψει το όνομα, τότε θα ασχοληθεί η Έφη και η παρέα με τις τρίχες που του φύτρωσαν του σχολιαστεί στο κεφάλι (!!!). Ο άνω σχολιαστής όμως απ΄ ό,τι φαίνεται είναι πολύ καλά διαβασμένος και αγανακτισμένος όχι άσκοπα ή για προσωπικά, αλλά με στοιχεία πολλά , καφτά και για το κοινό εθνικό. Εφόσον Έφη ανέλαβες να ξελασπώσεις την ΟΜΟΝΟΙΑ, (ποτέ δε θα μπορέσεις. Το μόνο που θα συμβεί είναι να βουλιάξεις και εσύ πέραν από τα φρύδια), τότε μη ρωτάς για το όνομα του ανωτέρου ανώνυμου. Αυτός μας εκφράζει με στοιχεία όλους τους Βορειοηπειρώτες. Μάσε και εσύ ένα τιμ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και απαντήστε γιατί τα όσα λέγονται πιο πάνω είναι πολύ βαριά για το κορμάκι σου που απλώς μάχεται να αναρριχηθεί στο μαραμένο σώμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ παρά να τη γιατρέψει όπως ισχυρίζεσαι.
Αυτός ο τρόπος για να αποφύγεις τα ερωτήματα που σου γίνονται είναι πολύ χαμηλού επιπέδου. Καλύτερα θα ήταν να πεις ότι ξέρεις κάτι δεν είναι αρμοδιότητά μου να απαντήσω για λογαριασμό των απατεωνιών και εθνικών μειοδοσιών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΕΑΔ

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Μπαρκα θα ημουν ευγνωμον αν μου απαντουσατε στα παρακατω ερωτηματα,τα οποια εντεχνως αποφευγετε.
Ποια ειναι η αποψη σας για τΟ ΚΕΜΟ και τα προσωπα που την καταρτησαν?
Γιατι δεν εχετε ασκησει ποτε την ιδια κριτικη στις αλβανικες κυβερνησεις και στους αλβανους αξιοματουχους?
Γιατι δεν εχετε ασκησει την ιδια κριτικη στους Ελληνες βουλευτες και υπουργους των αλβανικων κυβερνησεων?
Ποια ηταν η θεση σας μεσω γραπτων και σαν αντιπροσωπος του Σκαι στην υποθεση ΜΑΒΗ?
Επειδη ο χρονος περναει αλλα η μνημη δεν σβηνει καποια πραγματα μην προσπαθειτε να πεισετε για τα εθνικα φρονηματα σας και για τη δεξιοφροσυνη σας γιατι η ιστορια γραφει τις πραξεις και οχι τα λογια και εσεις απεχετε πολυ απο αυτα που λετε πως πρεσβευετε.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Σέλλιου,

φαντάζομαι ότι το όνομά του (το οποίο, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ούτε εγώ γνωρίζω) το θες για να τον συγχαρείς προσωπικά για τον συγκροτημένο και μεστό λόγο του, γιατί γνωρίζει να γράψει σωστά στη μητρική μας γλώσσα (όπως πάρα πολύ λίγοι το καταφέρνουν)…
Για να σοβαρευτούμε λιγάκι, πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι ότι σημαντικό δεν είναι ποιος έγραψε το “σεντόνι” (όπως το αποκαλείς, προφανώς για να το υποτιμήσεις), αλλά τι λέει και τι προβληματισμούς αυτό προβάλλει και παραθέτει. Και προφανώς εφόσον ασχολείσαι με τα κοινά θα έχεις διαπιστώσει ότι οι προβληματισμοί του “σεντονιού” δεν είναι προσωπικοί αλλά αφορούν στο σύνολο των υγιώς σκεπτόμενων βορειοηπειρωτών, οι οποίοι αναμένουν απαντήσεις από αυτούς που τους εκπροσωπούν και φέρουν πρωτίστως την ευθύνη για τη σημερινή κατάντια στην ιδιαίτερη πατρίδα μας.

Σίτος Ρωμαίος

Ανώνυμος είπε...

bre ai xathite apo dw les kai h efh tha katsi na asxolithei me kathe malaka apo sas ............
st

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένη μου 4.20
Όπως για μένα έτσι και για όλο τον κόσμο έχει πολύ μεγάλη σημασία όχι μόνον τι λέει κάποιος αλλά και ποιος το λέει. Είναι τελείως διαφορετικό να μιλάει ένας γιατρός για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, παρά ένας πρεζέμπορας. Εγώ έχω το θάρρος ότι λέω να το λέω επώνυμα. Δεν καταλαβαίνω όλοι εσείς τι έχετε να φοβηθείτε. Η ελευθερία της άποψής μου και το πάθος που τα υποστηρίζω έχουν σαφώς να κάνουν με την πίστη μου και την αλήθεια μου σε αυτά που λέω αλλά και με την καθαρότητα την οποία έχω αντιμετωπίσει την απειροελάχιστη ενασχόληση με την πολιτική όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχει κανείς να μου χρεώσει το παραμικρό γι αυτό και δεν επιτρέπω σε κανέναν καραγκιόζη που μιλάει ανώνυμα να με χαρακτηρίζει. Και κυρίως θυμώνω όταν γνωρίζω πολύ καλά ποιος είναι αυτός ο κάθε καραγκιόζης και ξέρω επίσης πως οι λόγοι που δεν μιλάει επώνυμα είναι γιατί φοβάται το προσωπικό κόστος. Και επίσης γιατί έχει μάθει να δηλητηριάζει τον κόσμο με ψέμματα και κακοήθειες. Αλλά αφού μου το ζητάς εσύ λοιπόν, μην σε στεναχωρήσω κιόλας με τόση πίκρα που έχεις μαζέψει τελευταία, θα απαντήσω. Με βάση αυτά που ξέρω και χωρίς να είμαι ο εκπρόσωπος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ. Ως Εφη μιλάω πάντα και αυτό θα κάνω και τώρα.
Λοιπόν αγαπητέ .. ξεκινάς την κουβέντα πετώντας μια αηδία μόνο και μόνο να δημιουργήσεις εντυπώσεις, μόνον που θα έπρεπε να γνωρίζεις πως όλοι όσοι με ξέρουν , γνωρίζουν τις δεξιές που πεποιθήσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Όσο για την "αριστερή καταγωγή" και τα "ενβερίστικα ιδεολογήματα" να σου πω πως τη μόνη καταγωγή που γνωρίζω και τιμώ είναι αυτή της Δερβιτσιάννης. Μην ξεκινάς λοιπόν έτσι γιατί γελάει ο κόσμος. Πάμε παρακάτω.
Αναρωτιέσαι λοιπόν για τις εκθέσεις που έχει στείλει η ΟΜΟΝΟΙΑ. Μόλις μπορέσω να τα λεχω στα χέρια μου και εφόσον είναι έγγραφα που μπορούν να δοθούν στη δημοσιοτητα, πίστεψέ με θα το κάνω. Αλλωστε αγαπητέ, θα έπρεπε να ξέρεις πολύ καλά πως η διπλωματία δεν είναι δημόσιες σχέσεις. Δεν είναι όλα για δημοσιεύονται στις εφημερίδες σας. Θα σου πω όμως μερικά πράγματα τα οποία έχω πρόχειρα και δεν φαντάζομαι ότι θα αμφισβητήσεις. Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχει όλα αυτά τα χρόνια άμεση επικοινωνία με τον ΟΑΣΕ για όλα τα προβλήματα της μειονότητας. Έχει στείλει εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές δημοπρασίες για πολλά έργα. Ενα απο αυτά είναι και η απογραφη των περιουσιών, μια διεκδίκηση χρόνων που ακόμα και τότε που την προεδρία του ΟΑΣΕ είχε η Ελλάδα με την κα Μπακογιάννη, δεν είχε υλοποιηθεί γιατί είχε κολλήσει η χρηματοδότηση. Μετά από πολλές πιέσεις της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του Βασίλη Μπολάνου τόσο προς τον ΟΑΣΕ όσο και το Υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε.
Εάν λοιπόν δεν έχεις ενημερωθεί , να σου πω πως υπήρξαν απανωτές συναντήσεις της ηγεσίας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ με τον πρόεδρο του ΟΑΣΕ για την απογραφή και το ερωτηματολόγιο. Μετά από αυτές τις συναντήσεις και τις προτάσεις που κατέθεσαν , ο ΟΑΣΕ κατέληξε σε ένα ερωτηματολόγιο που έδωσε ως πρόταση στους Αλβανούς. Η σχέση αυτή αποδεικνύεται και από την επίσκεψη του πρέσβη του ΟΑΣΕ, κου Wollfarth , στην επέτειο για τα 20 χρόνια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στα Τίρανα.
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Αλλο ένα στοιχείο που έχω πρόχειρο είναι πως το 2003 η Υπουργική Τρόικα μετά από το υπόμνημα που έστειλε η ΟΜΟΝΟΙΑ κια το ΚΕΑΔ , κάλεσε την Αλβανία να αναλάβει με υπευθυνότητα την εκπλήρωση όλων των όρων αιρεσιμότητας της διαδικασίας σταθεροποίησης και σύνδεσης, μεταξύ των οποίων είναι και ο πλήρης σεβασμός και προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας. Αυτή η πληροφορία υπάρχει και στο βιβλίο του Θεοφάνη Μαλκίδη "Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας" , όπου και αναφερει επίσης πως έχουν σταλεί αντίστοιχες διαμαρτυρίες προς ΄ΔΑΣΕ, ΟΑΣΕ και Ε.Ε. Εκτός και αν αμφισβητείς και τα στοιχεία που παραθέτει ένας καθηγητης Πανεπιστημίου στο βιβλιο του. Μπορεί να μου πεις να θέλει να πάρει και εκείνος καμιά θέση στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Επίσης το 2008 , με αφορμή την κύρωση της Συμφωνίας Σταθερότητας και Προσχώρησης της Αλβανίας στην Ευρωπαική Ένωση, η ΟΜΟΝΟΙΑ κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων υπόμνημα με το οποίο ζητά να ληφθούν πρώτα υπόψη οι θέσεις της Ελληνικής Μειονότητας και να επακολουθήσουν οι ανάλογες ενέργειες από τα αρμόδια όργανα του ελληνικού κράτους, προτού η ελληνική Βουλή προβεί στην εν λόγω κύρωση. Είπε δηλαδή να ζητήσει η Ελλάδα απ την Αλβανία να σεβαστεί όλα αυτά τα δικαιώματα και μετά να υπογραφεί η συμφωνία. Το υπόμνημα συνυπογράφουν όλοι οι Βορειοηπειρωτικοί σύλλογοι και οι Πανηπειρωτικές Αμερικής, Ευρωπης, Αυστραλίας, και Ελλάδας. Για το συγκεκριμένο δε υπόμνημα έγινε τριήμερη συζήτηση με 100 σελίδες πρακτικά και τοποθετήσεις από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στο υπόμνημα αυτό μιλάει για την απογραφή, για την αναγνώριση της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερη επίσημη, για το περιουσιακό, για το άνοιγμα των σχολείων σε περιοχές όπου υπάρχουν έλληνες, για τις φυλακίσεις και τις κατηγορίες, όπως και για Θεσμική διεύρυνση της δυνατότητας άσκησης ουσιαστικής πολιτικής από την τοπική αυτοδιοίκηση σύμφωνα με το πρότυπο λειτουργίας των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.Επισυνάπτω το Link για να διαβάσεις ολόκληρο το υπόμνημα και αν θες παραπάνω μπορείς να μπεις και στο site της Βουλής να βρεις τα πρακτικά. http://www.neb.gr/forum/viewtopic.php?f=14&t=3116

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΕΡΙΣΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗς ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΠΩς Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΑΒΟΣ ΕΊΠΑΝ ΠΩς ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ.

Για το Β σκέλος δεν μπορώ να απαντήσω γιατί όπως σου είπα δεν είμαι εκπρόσωπος. Μπορείς όμως να καταθέσεις έγγραφο ερώτημα προς το ΚΕΑΔ, να το δημοσιεύσεις και να περιμένεις απάντηση.
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Και πάμε στο μεγάλο θέμα, για την προσφυγή δηλαδή κάποιων Ελλαδιτών αλλά και Βορειοηπειρωτών στο INTERNATIONAL CRIMINAL COURT που έχει εδρεύει στη Χάγη. Όταν λοιπόν ξεκίνησε αυτή η ιστορία από τον κο Ζήση Δρούβη, είχα την τύχη να είμαι Πρόεδρος της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών και να προσκληθώ στις πρώτες συζητήσεις. Εκεί λοιπόν άρχισα να μελετάω το θέμα και η αλήθεια είναι πως απ την αρχή μου φανηκε εύθραυστο και περίεργο. Ο δικηγόρος που είχαν καλέσει τότε επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις μου αφού δεν απαντούσε σε τίποτα συγκεκριμένο και μάλιστα είχε την τάση να συγκρίνει το Βορειοηπειρωτικό με την Μειονότητα της Θράκης, την οποία και ονόμαζε "τουρκική μειονότητα". Εκείνη την ημέρα μάλιστα είχα και μια πολύ έντονη λογομαχία τόσο με τον δικηγόρο όσο και με τον παρευρισκόμενο εκεί, κο Μπάμπη Καραθάνο. Μετά από αυτό δεν θέλησα να πάω σε άλλες συναντήσεις αλλά με βάση την ευθύνη που είχα ως πρόεδρος της ΝΕΒ και για να μην νοιώσω κάποια στιγμή ότι λειτούργησα εγωκεντρικά, πήρα τα έγγραφα που μου είχαν δώσει και απευθύνθηκα σε διεθνολόγους καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου όπως ο κος Άγγελος Συρίγος και ο κος Αρβανιτόπουλος οι οποίοι μου είπαν πως το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν έχει καμία αρμοδιότητα να εκδικάσει υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά υποθέσεις εγγλημάτων πολέμου και μάλιστα όταν η ίδια η χώρα στην οποία διαπράττονται δεν μπορεί να τα εκδικάσει. Υποθέσεις που έχει χειριστεί το συγκεκριμένο δικαστήριο είναι γενοκτονίες και εγκλήματα στο Νταρφούρ, την Ουγκάντα και το Κογκό. Επίσης απευθύνθηκα και στο δικηγόρο κο Φαήλο Κρανιδιώτη και μου είπε πως για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπάρχει το Ευρωπαικό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το οποίο προβλέπει διαδικασία προσφυγής το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης. Το ICC δεν έχει καμία αρμοδιότητα.
Μετά από όλα αυτά τα στοιχεία, τα οποία και μετέφερα στον κο Δρούβη, ο οποίος τα αρνήθηκε κατηγορηματικά, αποφασίσαμε να μην ασχοληθούμε.
Άλλωστε αγαπητέ, οι προσφυγές στα Διεθνη δικαστήρια είναι ολόκληρη επιστήμη και μια πολύ περίπλοκη υπόθεση που είναι αδιανόητο να την αναλαμβάνουν καποιοι που ούτε καν ξέρουν τι σημαίνει Διεθνές Δίκαιο. Εκτός από την μη αρμοδιότητα κάποιων δικαστηρίων υπάρχει και η περίπτωση να βγει μια αρνητική απόφαση γιατί δεν έχει γίνει σωστή δουλειά και να υπάρξει δεδικασμένο. Δυστυχώς όμως κάποιοι μη σκεπτόμενοι σοβαρά ( γιατί δεν θέλω να πιστεύω ότι το κάνουν μόνον για προσωπική προβολή ) κάνουν διάφορα πράγματα. Αυτά τα ζητήματα δεν είναι παιχνιδάκια για να περνάμε την ώρα μας αγαπητε μου. Και φυσικά σε αυτό δεν φταίνε οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι που υπογράφουν.
Τώρα σχετικά με αυτό που λες ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητάει τα στοιχεία,μάλλον για να τα χρησιμοποιήσει για τις εκθέσεις του, το βρίσκω πάρα πολύ πιθανόν, αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Ξαναλέω πως αυτή είναι προσωπική μου τοποθέτηση. Μπορείς να στείλεις έγγραφο ερώτημα στην ΟΜΟΝΟΙΑ και να περιμένεις απάντηση. Εμένα πάντως αν με ρωτήσουν στο ΓΣ θα πω ΟΧΙ.
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Και πάμε και πιο κάτω. Με χαρακτηρίζεις τεχνητή σε αυτά που λέω και ότι πουλάω πνεύμα. Χαίρομαι πάντως που το λες γιατί για να πουλήσει κάποιος κάτι πρέπει και να έχει. Λες λοιπόν ότι φάσκω και αντιφάσκω για το θέμα της παιδείας. Ότι απ τη μια δηλαδή είμαι υπέρ της δημίσιας παιδείας και απ την άλλη χαίρομαι για την Κορυτσά και τη Χιμάρα. Εδώ νομίζω ότι μάλλον έχουμε κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας και ότι είπα κάτι που θα το καταλάβαινε και ένα 5χρονο παιδάκι. Σαφώς και είμαι υπέρ της δημόσιας παιδείας και των κεκτημένων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα με χαροποιήσει ένα ιδιωτικό σε μια μια αναγνωρισμένη μειονοτική ζώνη. ή μήπως τα παιδάκια στη Χιμάρα θα έπρεπε να περιμένουν να διδαχθούν στην μητρική τους γλώσσα μέχρι να αποφασίσει η Αλβανία να τους φτιάξει ελληνικό δημόσιο σχολείο? Είναι δυνατόν το δηλητήριο, η εμπάθεια και η κακία να φτάνει μέχρι εκεί? Οι ανακόλουθοι και οι παρανοικοί είστε όλοι εσείς που από τη μία υποτιμάτε αυτά τα σχολεία λέγοντας τα αλβανοελληνικά και απ την άλλη διαμαρτύρεστε για το κλείσιμο. Δεν ξέρω ποιος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία τους αλλά σαφώς και είμαι πολύ περήφανη που λειτουργούν και θα είμαι η πρώτη που θα βγει στα κάγκελα εάν τολμήσει κάποιος και τα κλείσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Τώρα για να υπόλοιπα που λες περί λειτουργίας και το πόσες ώρες ελληνικά κάνουν κλπ με δικαιώνεις ακόμα περισσότερο σε αυτό που είπα περί εξίσωσης με τα δημόσια ελληνικά σχολεία στις μειονοτικές ζωνες. Δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Αν αυτές οι ώρες θέλουμε να γίνουν περισσότερες, καλύτερες ή οτιδήποτε άλλο είναι άλλο θέμα και χρειάζεται μεγάλη συζήτηση και κατάθεση απόψεων. Δεν είμαι ειδική σε θέματα παιδείας, τη γνώμη μου λεώ. Εκτός και αν απαγορεύεται και αυτό.
Και κάτι άλλο εδώ, αφού ξέρεις τόσα θα ήξερες επίσης πως ο Παπαμιμίκος μόνον φίλος μου δεν είναι, το ακριβώς αντίθετο θα έλαγα. Γι αυτό σου λέω, επειδή κάποιοι από αυτούς που διαβάζουν ξέρουν, μην εκτίθεσαι με χαζομάρες απλά για να γεμίζεις αράδες.
Έφη

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ. Φαντάζομαι ότι την τελευταία παράγραφο για τη ΝΔ δεν θα την έβαζες εάν μιλούσες επώνυμα. Λέω εγώ τώρα. εις το επανιδείν και ελπίζω να σας κάλυψα , εάν όχι περαστικά σας. Α και κάτι άλλο, την επόμενη φορά που θα γράψετε , επιτε κατι καινούριο. Ας πούμε αντί να κατηγορείτε, πέιτε μας κάτι που έκαναν όλοι εκείνοι που αντιπολιτεύονται την ΟΜΟΝΟΙΑ, οι βουλευτές μας, οι Υπουργοί μας, οι δημοσιογράφοι μας. Έτσι για να δω και εγώ μήπως είμαι σε λάθος δρόμο βρε παιδάκι μου
Έφη

Ανώνυμος είπε...

Κε "μαλάκα st" εκτός από θράσος για να βρίζεις ανώνυμα εκ του ασφαλούς χρειάζεται και θάρρος για να γράψεις το όνομα σου (φυσικά εάν ξέρεις να το γράψεις, διότι από τα γραφόμενα σου προκύπτει το αντίθετο).
Σίτος Ρωμαίος

Ανώνυμος είπε...

poy pigan ta paidia, to mpoykosan? ti kathese mori mayri Efi kai apantas, ta stenaxoreis ta paidia kai eksafanizonta. A re noymera

Ανώνυμος είπε...

θα μου κανεις ιδιαιτερα μαθηματα να μου μαθεις εσυ τη μητρικη γλωσσα.............
και να μαθεις και κατι, οτι οπως θελω θα γραφω ελευθερια λογου εχουμε ο κομμουνισμος παει εφυγεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
st

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2yjRzkKOkis
des kai to kalitero apo ola kai koita eki pou xeirokrotoun kai akou pou lene bravo se enan camiiiiiiiiiiiiiiiiiii
file thelete kremala.......
emeis sthn omonoia kai sto kead den exoume guest star kalesmeno pote oute ton gjergj merkuri (proedros ps sarandi) oute enan cami opws eseis

Ανώνυμος είπε...

A kala to koritsi exei megalo thema! Alla ntallon apantaei...
oi erotiseis exoyn na kanoyn me thn Omonoia kai sto diko tis "sentoni" ekthiazei tin parti tis! Apo ekei na katalavete peri tinos atomoy prokeitai!Ante re mana moy na kathariseis kana kremidi kai ase ayta se alloys poy kseroun kai mporoyn!
Filika panta!

Ανώνυμος είπε...

Μορε βλάκα 5.53. Η κοπελα μια χαρά απαντάει. Εσυ μαλον δεν ξέρεις να διαβαζεις. Εφαρα μαζι σου και αστους να γκαριζουν. Μη σκιζεισ μπιθα. Αυτοι μονο με κανα λεκι τα βλεπουν ολα ασπρα.

Ανώνυμος είπε...

Ase 5.53 giati to koritsaki poy les na katharisi kremidia sas mpoykose. Ante esy na kathariseis kremidia kai oli i parea

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Έφη μου κακοφαίνεται πολύ αλλά είσαι πολύ φτηνιάρα στα όσα λές και επιβεβαιώνεις ότι ο Χοτζας θα σε είχε καμαρι. Εκει ναι θα έκανες καριέρα.
1. Η Δερβιτσιάνη μονίμως είχε και έχει και δεξιούς και αριστερούς , έλληνες όμως. Επι Χότζα τους περισσότερους τους είχε με το Χοτζα.
2.Καλώς λες ότι όταν θα ΄έχεις τις εκθέσεις τις ΟΜΟΝΟΙΑΣ προς τους διεθνείς οργανισμούς θα τις παρουσιάσεις, Ωραία περιμένουμε, βέβαιοι ότι δε θα βρεις τίποτε.
Μάθε όμως ότι όταν λέμε ΟΜΟΝΟΙΑ, μιλούμε για εθνική πολιτική και όχι για «κρυφή» διπλωματία. Δυστυχώς όμως. Στην ΟΜΟΝΟΙΑ δεν υπάρχει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η πολιτική γίνεται με χαρτιά, με γραμμένη εθνική στρατηγική και στόχους, προγράμματα και ιδέες. Εσύ συνεχίζεις να την ταυτίζεις με τον Ντούλε και το τηλέφωνό του. Λέει σωστά ο Μπάρκας. Αυτός ο άνθρωπος άφησε την μειονότητα 20 χρόνια χωρίς ιστορία γιατί δεν έχει αποφάσεις, δεν έχει εκθέσεις, δεν έχει επιστολές δεν έχει τέλος κανένα επίσημο έγγραφο. Και αν μια πολιτική, κυρίως εθνική, δεν είναι διαφανή τότε πάνε όλα στραβά, όπως πάνε.
Όσο για τις εκθέσεις προς τους διεθνείς οργανισμούς φέρνεις στην απάντήσή σου το στοιχείο του Μαλκίδη. Δεν μπορείς όμως κάνοντας μνεία έναν αξιόλογο καθηγητή να καλύψεις το κενό. (Και αυτό είναι χοτζίστικο ξέρεις). Στο βιβλίο του ο Μαλκίδης δεν αναφέρεται σε καμιά έκθεση συγκεκριμένα, η τόσο το περισσότερο να την παρουσιάζει εκεί. Απλώς, επειδή είναι κολλητός στο τιμ του Ντούλε και για να δείξει ο άνθρωπος ότι στην ε.ε. μειονότητα υπάρχει κινητικότητα και εθνική εγρήγορση, μίλησε έτσι. Αυτή είναι διπλωματική εθνική πολιτική που λέγεται. Στο λέω επίσης, διότι οι διεθνείς οργανισμοί και κυρίως η Ε.Ε δίνει ιδιαίτερη σημασία στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Τόσο το περισσότερο όταν πρόκειται για την διαδικασία ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε με τόσα προβλήματα προς την κατεύθυνση αυτή. Άρα δεν είναι έργο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Απλώς επιδιώκει να καρπωθεί έργο άλλων, αυτή τη φορά μέσω εσένα. Αυτό και αν δεν είναι Χοτζικό, αλλά έχει και άλλα πιο κάτω)
3. Ξανά σου λέω. Μπορεί ο ΟΑΣΕ να πηγαίνει στην ΟΜΟΝΟΙΑ, διότι αυτό είναι το χρέος του οργανισμού, όπως πηγαίνει σε κάθε κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική ομάδα στην Αλβανία. Γεγονός είναι όμως ότι στον ΟΑΣΕ δεν πηγαίνει ο Ντούλες και η ΟΜΟΝΟΙΑ διότι δεν έχουν τι να πουν. Τελευταία φορά ο νέος πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, στην περιοδεία του στο Νότο δεν δέχτηκε να δει την ΟΜΟΝΟΙΑ όσον αφορά τα δικαιώματα της ε.ε.. μειονότητας, αλλά άλλα ουδέτερα πρόσωπα από τη μειονότητα. Επίσης στις εκλογές, πολλοί ξένοι παρατηρητές, κυρίως εκείνοι που ασχολούνται με τα ανθρώπινα και εθνικά δικαιώματα, δεν πήγαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ να πληροφορηθούν, αλλά σε τρίτα πρόσωπα. Ασφαλώς από την μειονότητα.
Καταλαβαίνεις τώρα Εφη σε τι επίπεδο έχει φτάσει η ΟΜΟΝΟΙΑ όσον αφορά τα εθνικά. Ούτε οι ξένοι την εμπιστεύονται πλέον !
Μιλάς στο πλαίσιο αυτό ότι ήταν έργο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ η απόφαση του ΟΑΣΕ για την απογραφή των περιουσιών στην παραλία από Αγ. Σαράντα μέχρι Χιμάρα. Ξανά ψεύδεσαι! Δεν είναι έργο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλά μια απόφαση που απορρέει από το αλαλούμ που έχει γίνει στην συγκεκριμένη περιοχή, λόγω του τουριστικού φιλέτου. Η ΟΜΟΝΟΙΑ, εννοώ εδώ το Β. Μπολάνο. Άρα μας λες ότι ο κλέφτης φωνάζει πιάστε τον κλέφτη.
Δεν μπορείς ωστόσο να απαντήσεις τι έγινε το υπόμνημα με τις 13 χιλιάδες υπογραφές για το περιουσιακό. Σε πιο σαντούκι το έχει ο Ντούλες και γιατί το έθαψε!

Αυτά εν΄ ολίγεις από την μέλλουσα Ιστορία

ΚΑΤΩ ΔΡΟΠΟΛΙΤΗΣ είπε...

Μελουσα ιστορία μας δουλευεις? Νομιζεις οτι με ψεμματα θα δημιουργησεις εντυπωσεις? αντι να γραφεις εδω και να λες ψεμματα δεν πας να φτιαξεις καμια δηλωση του αντρα σου να τα λεει καλυτερα γιατι ειναι μπουφος? Και αφου ο ΟΑΣΕ δεν πηγαινει στην ΟΜΟΝΟΙΑ γιατι ο πρεσβης πηγε στα 20 χρονια στα Τιρανα? Και οταν λες οτι μιλανε με άλλους εννοεις με τον Ξερρα που κατηγγειλε τον προξενο? Που έχει ακουστει αυτο? Βρε τραβα παρέκει που νομιζεις οτι τα χαφτουμε.
http://palmosbh.blogspot.com/2011/05/blog-post_10.html (ΤΟ MEGA ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ)

http://www.athina984.gr/node/134360 ( ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ )

Άιντε καληνυχτα. Και μαζευτειτε γιατι στις εκλογες του Μάη δεν πάθατε τίποτα. Έρχονται άλλα χειρότερα. Σωστε ότι μπορείτε. Μετανοείστε χριστιανοι

Ανώνυμος είπε...

Mελουσα Ιστορια η asymvivastos η οτιδηποτε αλλο θες να δηλωσεις στο μελλον,ολα οσα γραφεις ειναι ψεματα και προβοκατορικα.Ολα οσα αναφερεις κατ'αρχην και να ισχυουν εχουν συμβει τα δυο τελευταια χρονια?Αν οχι γιατι ο αντρας σου και σημερινος υπουργος και πολεμιος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ δεν τα ειχε καταγγηλει τα προηγουμενα χρονια,η ολα γινονται στραβα απο τη στιγμη που αποχωρισε?Ειστε υπολογοι στον βορειοηπειρωτικο ελληνισμο και η Μελουσα Ιστορια θα σας αναφερει σαν προδοτες αν και με τις πραξεις σας λιγο δειχνετε να σας νοιαζει αυτο,η τσεπη σας να ειναι γεματη και λιγο σας νοιαζει ο πατριωτισμος και το καλο της ΒΗ.Τρεξτε σαν τα σκυλια πισω απο τις αλβανικες εξουσιες και αφηστε τον ελληνισμο ησυχο Και μη μιλατε για δεξιαγιατι δεν εχετε ιδεα τι ειναι δεξια.Οταν συνεργαζεστε με τον Π.Τολη,με τον Ταβο και τον δημαρχο Αργυροκαστρου το κανετε για τα δεξια σας αισθηματα?Τον κ.Ριζοπουλο γιατι τον καταγγηλατε?Το 2009 που βοηθουσε τον υποψηφιο αντρα σου γιατι δεν τον καταγγηλατε η τοτε ηταν καλος πρεσβης και μετα εγινε βρωμικος και αυτος?Η Πρεσβεια 21 χρονια ειναι βρωμικη και τωρα συμφωνω και εγω πως ειναι βρωμικη αλλα πρεπει να ξερει ο λαος πως και τα 21 χρονια ειναι η δουλεια σας,απο εκει εχετε πλουτησει και ειστε συνενοχοι στις βρωμιες,εχετε μεριδιο ευθυνης.Τωρα για να αντιδρατε εσεις μαλλον καπου σας εχουν ριξει,δεν εγινε καλα η μιρασια φαινεται.Ο τελευταιος που εχει δικαιωμα να μιλαει για τον ελληνισμο της ΒΗ ειναι ο αντρας σου,ο τελευταιος που δικαιουτε να καταγγελει βρωμιες,ο τελευταιος που δικαιουτε να μιλαει για λαθη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και του ΚΕΑΔ.

Η μέλλουσα ιστορία είπε...

Ναι, 3.05.και 6.05. Είστε γκεμπελιστικοί και χοτζικοί όλοι σας.Το μόνο που σας πάει είναι οι απειλές και οι ρουφιανιά. Την επόμενη φορά δεν θα έχετε τον Ριζόπουλο να σας κάνει προεκλογικό Αγώνα, Φεύγει! Δεν θα έχετε ούτε το Νίτσα από την ελληνική αστυνομία να απειλεί δεξιά και αριστερά του Έλληνες βορειοηπειρώτες. Κινδυνεύει από εισαγγελική μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και απειλές με δόλο. Ο Ράμας θα σας γνωρίσει γρήγορα, ή δεν θα έχει πως να σώσει το τομάρι του. Οι σοσιαλιστές στη Δρόπολη θα αποτελέσουν σίγουρα και πολύ σύντομα τους μεγαλύτερους απογοητευμένους. Για τα παζάρια τα προσωπικά του Ντούλε με το Σιορη Μήλο, πούλησαν εκ΄νέου την ψυχή τους (αν έχουν βέβαια)και τώρα θα μείνουν ξανά στους δρόμους. Ο Ντούτσης με τον Κότσιο Σωτήρη έχουν τα δικά τους παζάρια.
Μετατρέψατε την ε.ε, μειονότητα σε χάνι του Σταύρου. Την παζαρεύεστε μέρα και νύχτα ασύστολα, αδιάντροπα και απαίσια.
Γι΄αυτό δεν θέλετε να αφήνετε χαρτιά πίσω σας γι΄αυτό σας κατηγορώ ότι αφήσατε την ε.ε.μειονότητα χωρίς ιστορία.
Γι΄αυτά και άλλα πολλά θα σας γράψει με κόκκινο η μέλλουσα ιστορία.
Όσο για τα υπονοούμενα σου σου λέω ότι "κάλια αργά πάρα ποτέ". Τον να καταγγείλεις αυτή την εθνική καταστροφή, έστω και αργά, είναι και μετάνοια και εθνική προσφορά. Το να υπερασπίζεσαι αυτή την εθνική απατεωνιά και να απειλείς με φασιστικούς τρόπους, αυτό έχει μόνο ένα όνομα. Προδοσία στα έκρα
Η Μέλλουσα Ιστορία

Ανώνυμος είπε...

pote tha sas piasei o laos me to voyrdoyla dhen ksero. Monon ayto tha sosei tin katastasi. Tomaria. o dharmos einai agiasmos

Ανώνυμος είπε...

Ποιος λαός ρε μαλάκα, αυτόν που τον βάζει μπροστά με ένα τηλεφώνημα κάποιος αστυφύλαξ επώνυμου Νίτσας, ή ο Κώτσιο Σωτήρης με ένα 50-ρη Ευρώ. Ο Βιρειοηπειρώτης είναι ένας ραγιάς πρώτης τάξεως και τίποτε άλλο. Η χειρότερη πάστα Έλληνα σε όλη την ιστορία. Ξέπεσε στο 50-ρη των ευρώ και στο να είναι υπηρέτης χωρίς καμιά αξία ούτε εθνική, ούτε πολιτιστική, ούτε πολιτική. Και ό, τι αξία παράγεται την καταστρέφει για να νιώθει ισότιμος

Ανώνυμος είπε...

Αυτοι που ψηφισαν ΚΕΑΔ για το 50€ του Σωτηρη Μελλουσα Ιστορια ειναι οι ιδιοι που ψηφισαν για το ιδιο αντιτιμο τον αντρα σου.

Ανώνυμος είπε...

βρίζεται τώρα και το Βορειοηπειρώτη επειδή δεν σας ψήφισε? τοσο τομάρια είστε. Δεν σας ψήφισε ρε γιατί είστε τομάρια, ρουφιάνοι, διασπάσατε τον ελληνισμό με τη δημιουργία ενός ακόμα κομματος, νομίζατε οτι τον κοροιδεύατε λέγοντας πως είστε ανεξάρτητοι ενώ έβλεπαν στην καθημερινότητα τους τη σχέση σας με το Μπερίσα και τις απειλές στους δημοσίους υπαλλήλους. Εσείς γεμίζατε τα πουλμαν με δασκάλους απ τα σχολεία, τους πέρνατε με το ζόρι να πάνε στις συγκεντρωσεις του mega, εσεις κλείνατε επιχειρησεις, εσεις στελνατε την εφορία για να εκβιάσετε. Ποιος άλλος τα έκανε ποτέ αυτά? που τα γραφετε και τα λέτε αυτα? σας διαβάζει ο κόσμος και γελάει. Μην τα βάζετε τώρα με τον κόσμο γιατί τώρα απλά δεν σας ψηφίσαμε αλλά την επόμενη θα σας πάρουμε με τα λοστάρια. Σοβαρευτείτε όσο είναι καιρός. Και σταματηστε να χρησιμοποιείτε ονόματα επειδή γράφετε ανώνυμα. Αυτό είναι ανανδρία και ρουφιανιά. Ξεφτιλισμένοι. Που είστε ικανοί να τα βάλετε στο τέλος και με το Θεό τον ίδιο. Ρόμπες. Και εσείς δεν είστε ο κόσμος που ψηφισε mega, γιατί αυτός δεν φταίει σε τίποτα. Είστε αυτοί που θίχτηκανα τα συμφέροντά τους, που δεν έπιασαν οι εκβιασμοί τους, που νοιώθουν ότι έχασαν κομμάτι από την πίτα της εξουσίας.
Κατωδροπολίτης

Ανώνυμος είπε...

Κατωδροπολίτη βρίζομε εκείνους που εξαγοράζονται και εκείνους που εξαγοράζουν. Εσύ σε πια κατηγορία απ΄αυτές τις δύο ανήκεις;

Δημοσίευση σχολίου