Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Τα Αλβανικά ΜΜΕ για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές στην Ελλάδα

Δείτε ρεπορτάζ και δηλώσεις του Π. Ψωμιάδη στο Top  Channel
Της ΘΩΜΑ’Ι’Σ   ΠΑΡΙΑΝΟΥ      

Η 15η Νοεμβρίου μπορεί να θεωρηθεί αποφράδα ημέρα για τον πατριωτικό χώρο, καθώς οι 2 κυριότεροι δήμοι της Ελλάδας, αυτός της πρωτεύουσας Αθήνας και της συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης, πέρασαν σε χέρια ανθρώπων που είχαν δώσει απτά δείγματα ανθελληνισμού και λαθρομεταναστολαγνείας.
Εμείς ας δούμε πως σχολίασαν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές μας δύο Αλβανικές εφημερίδες, η SHEKULLI και  GAZETA  SHQIPITARE:

S H E K U L L I
ΑΘΗΝΑ: OI  ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ  ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΧΗ
        Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου χαιρέτισε την επιτυχία της αύξησης του ποσοστού του σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑ.ΣΟ.Κ. στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στην Ελλάδα. «Οι ψηφοφόροι έχουν ψηφίσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, δίνοντας (του)αυξημένο ποσοστό», είπε ο κ. Παπανδρέου στην Αθήνα. Στον πρώτο γύρο των εκλογών, το ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν πίσω από την συντηρητική αντιπολίτευση. Όμως, λόγω της αποχής από τις εκλογές την Κυριακή, μεταξύ άλλων, οι Σοσιαλιστές κέρδισαν, για πρώτη φορά μετά 24 χρόνια, τους δήμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
       Η Ευρωπα’ι’κή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχαν προτείνει αρχικά στην Ελλάδα το ποσόν των 110 δις ευρώ, ως ενίσχυση του ελλειμματικού προ’υ’πολογισμού και είχαν ζητήσει την λήψη μέτρων για την έξοδο από την κρίση. Τα μέτρα που πήρε η Ελληνική Κυβέρνηση προκάλεσαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες στη χώρα.
       Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται ικανοποιημένος με τα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και ανακοίνωσε την συνέχιση της πορείας της μεταρρύθμισης και την συνέπεια της αποταμίευσης.
«Ο Ελληνικός λαός έχει δείξει ότι επιθυμεί την αλλαγή», δήλωσε ο κ.Παπανδρέου, στην ομιλία του προς το έθνος. Επομένως, θα παραιτηθεί από τις πρόωρες εκλογές, στις οποίες είχε αναφερθεί (ότι θα προσφύγει), όταν μίλησε για ενδεχόμενη απώλεια των τοπικών εκλογών. Απηύθυνε έκκληση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους κοινωνικούς εταίρους να υποστηριχθούν τα σημαντικά μέτρα που έχουν ληφθεί .             
για την προστασία του κράτους από την χρεοκοπία. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει χάσει πολλές ψήφους, όμως παρέμεινε η ισχυρότερη δύναμη της χώρας.

GAZETA  SHQIPITARE

 Α ]   Η εφημερίδα αυτή ‘κατά λάθος μπερδεύει’ α) τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες ψηφοφόρους στην Ελλάδα με τους ‘Παπανδρέλληνες’ Αλβανούς ‘μετανάστες’ και β) την Βόρειο Ήπειρο με μία οποιαδήποτε περιοχή της Αλβανίας. Συγκεκριμένα γράφει:
<      Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παροτρύνει τους ΑΛΒΑΝΟΥΣ μετανάστες να επιστρέψουν στην ΒΟΡΕΙΟ  ΉΠΕΙΡΟ. Οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα έχουν λάβει μηνύματα από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τους υπόσχεται ένα καλύτερο μέλλον στην Βόρειο Ήπειρο. Αυτό έχει απογοητεύσει τους Αλβανούς, οι οποίοι επρόκειτο να ψηφίσουν ΟΠΩΣ  ΟΛΟΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ για τους τοπικούς υποψηφίους, στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
       Για τους περισσότερους από τους μετανάστες ΜΑΣ, ο όρος ΒΟΡΕΙΟΣ  ΗΠΕΙΡΟΣ δεν θα πρέπει να υπάρχει και προκαλεί μία αντίδραση στους Αλβανούς μετανάστες, οι οποίοι απεφάσισαν να μπο’υ’κοτάρουν τις εκλογές: «Εάν ο τόσο χυδαίος όρος ‘ΒΟΡΕΙΟΣ  ΗΠΕΙΡΟΣ ’ χρησιμοποιείται ακόμη, ας μας πουν ποια είναι η ‘ΝΟΤΙΟΣ  ΗΠΕΙΡΟΣ’. Είναι μία σκληρή πολιτική, για να αποσταθεροποιήσουν την Αλβανία και την περιοχή» λέει ένας από τους Αλβανούς μας, οι οποίοι είναι ψηφοφόροι στην Αθήνα..
       Το μήνυμα είναι «ευαισθησία στο όνομα της Βορείου Ηπείρου». Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνεται στους ψηφοφόρους [ως εξής] «Βορειοηπειρώτες στηρίζουμε Βασίλη Κικίλια».
       Στους εκλογικούς καταλόγους, για τις τοπικές εκλογές στην Ελλάδα, είναι γραμμένοι 150.000 Αλβανοί, αν και ο συνολικός αριθμός των μεταναστών είναι πολύ μεγαλύτερος ». >

Β]    Η ίδια εφημερίδα αναφέρεται και στην ακυρωθείσα συμφωνία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας Ελλάδας – Αλβανίας, η οποία ακυρώθηκε από το Αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Συγκεκριμένα :
<     Η επίσημη κυβέρνηση των Τιράνων δεν θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να κηρύξει άκυρη της συμφωνία της για τα χωρικά ύδατα με την Ελλάδα. Η είδηση επιβεβαιώθηκε εχθές για την Gaz. Shq., από επίσημες πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών. Η προειλημμένη αυτή απόφαση έχει γίνει πλήρως κατανοητή από την υφυπουργό Εξωτερικών Edit Harxhi. Σε προηγουμένη δήλωσή της είπε ότι «Δεν έχουμε λόγο να στείλουμε την υπόθεση αυτή στο Διεθνές Δικαστήριο».
       Αφ’ετέρου, η πλευρά της επίσημης κυβέρνησης των  Αθηνών, δια του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ.Γρηγόρη Δελαβέκουρα, έχει απευθύνει έκκληση [!] (λέγοντας) « Για να δούμε τι εσωτερικές διαδικασίες χρειάζονται για να γίνει τελικά η επικύρωση της συμφωνίας, υπό το πρίσμα της απόφασης που έλαβε το Συνταγματικό Δικαστήριο». Όμως, σύμφωνα με τον γνωστό συνταγματολόγο Agron Alibali, o οποίος δραστηριοποιείται ως δικηγόρος στις ΗΠΑ, « Η διαδικασία επικύρωσης των θαλασσίων συνόρων, βάσει του εσωτερικού (/Αλβανικού) δικαίου, τελικά ακυρώθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο, επειδή κηρύχθηκε ασύμβατη με το Σύνταγμα της χώρας». Ενώ η θέση  του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μπαμίρ Τόπι, είναι «Οι δρόμοι είναι ανοικτοί. Ενδέχεται να υπάρχουν δρόμοι, οι οποίοι θεωρούνται μη διαπραγματεύσιμοι, αλλά υπάρχουν επίσης τρόποι που οδηγούν στην εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων διεθνώς, με την συναίνεση και των δύο μερών, φυσικά. Τίποτα δεν είναι κλειστό, όλα είναι ανοικτά».
       Ωστόσο, ο μόνος τρόπος που απομένει στο (κυβερνόν) κόμμα φαίνεται να είναι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ενός νέου συμφώνου σχετικά με την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων. Έγκυρες πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσαν στην εφημερίδα μας ότι αυτή αναμένεται να είναι η στάση που θα κρατήσει επίσημα η κυβέρνηση και ότι αναμένεται να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τις Ελληνικές αρχές την επόμενη εβδομάδα.

3 comments:

Ανώνυμος είπε...

το χαβά τους
μια από τα ίδια,εμείς τη διχόνοια μας και αυτοί το γνωστό χαβά τους!!!!

Ανώνυμος είπε...

Οτι δεν προκειτε να ψηφισουν οι αλβανοι Σαμαρα το ξερουμε δεν χρειαζεται να μας το λενε,γι'αυτο και ο αμερικανος τους εδωσε δικαιομα ψηφου.Ουτως η αλλως οι ψηφοφοροι της αριστερας πλην ελλαχιστων του κκε δεν διαφερουν σε τιποτα απο τους αλβανους.
Οσο για τον ορο βορειος ηπειρος που δεν αρεσει στους αλβανους να ειναι σιγουροι πως ουτε εμας μας αρεσει.Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Ας διδαχτούμε από την ιστορία.
Ο Γεώργιος Καστριώτης (Gjergj Kastrioti), αποκαλούμενος και Σκεντέρμπεης άρχοντας και στρατιωτικός ο οποίος αντιστάθηκε με επιτυχία στις επιθέσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μόλις μπήκε στην Κρουγια έδεσε δέκα σούφρες και είπε στα παλικάρια του να τις σπάσουν. Κάνεις δεν μπόρεσε και τότε τις έλυσε και τις έδωσε μια μια. Έσπασαν όλες. Τότε τους είπε πως: -Η ένωση φέρνει την δύναμη!
Εδώ ισχύ ο νομός της διάλυσης και εξόντωσης, και μια μέρα δεν θα υπάρχει κανείς αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕΤΟ!

Δημοσίευση σχολίου