Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Γ. Καρατζαφέρης: Ο Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα το 1991 και συνεχίζουμε να πληρώνουμε το έγκλημα του!

"Δεν θα πληρώνουμε ισοβίως το έγκλημα του Σαμαρά να ανοίξει τα σύνορα το 1991. Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί"
Γ Καρατζαφέρης 9/3/2012

Αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να επιτρέπεται στους αστυνομικούς η χρήση όπλου, ακόμα και χωρίς να έχουν δεχθεί πρώτοι επίθεση, ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης στη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για θέματα ασφάλειας.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι "Δεν μπορούμε να είμαστε και πεινασμένοι και τρομαγμένοι", ενώ ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να ληφθούν μέτρα για τη μείωση της εγκληματικότητας. "Ή θα αποφασίσουμε να λάβουμε μέτρα προστασίας της κοινωνίας ή όλες αυτές οι ψευτοπροοδευτικές υστερίες θα στερούν ζωές από τον ελληνικό λαό", δήλωσε.
Ο υπουργός από την πλευρά του απάντησε "Θα αποκαταστήσουμε την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια στους δημόσιους χώρους", ενώ δεσμεύτηκε την πάταξη της εγκληματικότητας.
Επικαλούμενος μάλιστα στοιχεία για την αύξηση των ληστειών, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε συγκεκριμένα την άμεση αλλαγή της νομοθεσίας για την οπλοχρησία.
"Πρέπει να ληφθούν μέτρα, να αλλάξει η νομοθεσία. Όταν ληστής μπαίνει στο σπίτι σου ή μπαίνει στην επιχείρησή σου μπορείς και τον πυροβολείς. Ξεκάθαρα. Εκείνη τη στιγμή που μπαίνει μέσα ο ληστής δεν θα κάνεις διάκριση όπλων", είπε.
Πιο αναλυτικά, ανέφερε:
"Τα κόμματα δεν πρέπει να πάρουν λεφτά φέτος, εν μέσω αυτής της οικονομικής συγκυρίας. Αυτά τα 25 εκατομμύρια να τα δώσουμε στους φτωχούς Έλληνες και να κάνουμε εκλογές με όσα έχουμε. Τίμιες εκλογές.
Και επιτέλους, να κάνετε μία Σεισάχθεια για τα χρέη του απλού κόσμου και όχι να φέρνετε νόμο για τα δικά σας. Όταν το PSI πέτυχε, όπως πέτυχε, πείτε ότι όλα τα χρέη του ελληνικού λαού από ένα ποσό και κάτω, χαρίζονται.
Στον Αγ. Παντελεήμονα θα δώσουμε πνοή ή θα αφήσουμε την πόλη στα χέρια των ακραίων; Μπορεί να πιει κάποιος καφέ το βράδυ στην Ομόνοια; Επιτέλους! Ελλάδα είναι εδώ, όχι κάποια Μέση Ανατολή.
Δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες και πεινασμένοι και τρομοκρατημένοι. Είμαστε και πεινασμένοι και ταπεινωμένοι, από τα κελεύσματα της Γερμανίας.
Δεν μπορεί να είμαστε και τρομοκρατημένοι και οικονομικά και κοινωνικά και από τις γραμμές που θέλουν να επιβάλουν εδώ από τη Γερμανία.
Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο τις δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων της που κάποιος από αυτούς μάλιστα σας περιποιήθηκε κι εσάς.
Δεν πολέμησαν οι γονείς μας το ’40 για να υποταχθεί η Ελλάδα στους Γερμανούς το 2012".
Σε στρατόπεδα οι μετανάστες
Για το θέμα της μετανάστευσης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε ενημέρωση για το θέμα της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο, απεμπλοκή της Ελλάδας από το "Δουβλίνο 2", ενώ πρότεινε οι παράνομοι μετανάστες να μεταφερθούν σε στρατόπεδα, σημειώνοντας: "Όταν θα έρθουμε στα πράγματα θα διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες".
"Ο στρατός εγκαταλείπει στρατόπεδα. Βάλτε τους μέσα. Και θα τρώει όποιος παράγει για την Ελλάδα. Ένα πιάτο φαγητό για την Ελλάδα. Να ξέρει αυτός που έρχεται από το Αφγανιστάν ότι αν έρθει εδώ θα μπει σε στρατόπεδο, δεν θα κυκλοφορεί ελεύθερος να εγκληματεί. Και θα τρώει εάν παράγει", είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Καρατζαφέρης.
Προσέθεσε δε ότι από τους παράνομους μετανάστες βγαίνουν ετησίως από τη χώρα 12 δισ. ευρώ. "Ό,τι και να κάνει ο Έλληνας, όποια θυσία και να κάνει, το έλλειμμα δημιουργείται από τα 12 δισ. που βγάζουν στη χώρα τους".
"Δεν θα πληρώνουμε ισοβίως το έγκλημα του Σαμαρά να ανοίξει τα σύνορα το 1991. Αυτό το έγκλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί", κατέληξε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Πηγές:
http://news247.gr
http://aristerastidropoli.blogspot.com


Σε αυτούς άνοιξε τα σύνορα ο Σαμαράς  το 91




 Όλη η ταινία εδω

14 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τον κακο σου τον καιρο καραγκιοζη!!!
Οι Β.Ηπειρωτες δεν ηταν και δεν ειναι λαθρομεταναστες !!!
Οσο για τους αλβανους, κι αυτοι στην πλειοξηφια ηταν φουκαραδες οικογενειαρχες που ηρθαν για να βγαλουν ενα ξεροκομματο...
Την Ελλαδα την καταστρεψατε μονοι σας,και οι Β.Ηπειρωτες δεν πρεπει να πληρωσουν τα δικα σας γλεντια!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε φασίστα παιδοβούβαλο, τι μαλακίες είναι αυτές που λές!
Λαθρομετανάστες οι Βορειοηπειρώτες? "Λάθος" το άνοιγμα των συνόρων στους Βορειοηπειρώτες να ενσωματωθούν στην Μανα Πατρίδα?
Με αυτές τις "πρωτοποριακές" ιδέες που έχεις στο τέλος θα μείνεις οΛΑ.Ο.Σμόναχος......

Τεριαχατινός

Ανώνυμος είπε...

Ελλάς, Ελλάς
Αντώνης Σαμαράς!
Ψήφος τιμής!

Και αφήστε τον τηλεπρόεδρο στις κωλοτούμπες του...

Ανώνυμος είπε...

o karatzaferis den einai ote deksios ute aristeros einai o megaliteros kollotoumpas pou genise pote i elladha!

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρατζαφέρης είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος της Βουλής που αναφέρεται στο βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Αυτή είναι η αλήθεια είτε σας αρέσει είτε όχι. Τώρα κάποιοι νεοδημοκράτες και χρυσαυγίτες χαρήκατε από τη διαστρέβλωση των δηλώσεων του και ορμήξατε.
Φυσικά και δεν αναφερόταν στους Βορειοηπειρώτες ο Καρατζαφέρης για το άνοιγμα των συνόρων αφού πάντα ήμασταν καλοδεχούμενοι από την Ελλάδα και σαν φυγάδες και μετά, αλλά στις ορδές των Αλβανών εγκληματιών που εξαιτίας τους μας πήρε και μας μετά η μπάλα. Μην ξεχνάτε ότι όταν πρωτοήρθαμε οι Ελλαδίτες μας αγκάλιασαν ζεστά σαν αδερφια αλλά μετά μας θεωρούσαν ίδιους με τα σκιπταρια.

Ανώνυμος είπε...

POSO EPIKHNDINOS EINAI AYTOS O PANIBLAKAS O KARATZAFERHS KLHSTETON SE KAMIA FHLAKI NA SOTHH XORA .

Ανώνυμος είπε...

«Αδέρφια Βορειοηπειρώτες»! Η φωνή-κραυγή του Αντώνη Σαμαρά θα αντηχεί πάντοτε στ’ αυτιά των όσων Βορειοηπειρωτών την έζησαν από κοντά, αλλά και όλες τις επόμενες γενιές του τόπου μας, για να μαθαίνουν κάποιοι καλά πως: Των Βορειοηπειρωτών θα λείπει πάντα η μητέρα Ελλάδα, έως ότου έρθει … το ποθούμενο.

Ανώνυμος είπε...

«Φθάσαμε στην χειρότερη, στην πιο ακραία, στην πιο απερίσκεπτη πρόκληση κατά του Ελληνισμού. Ήρθε η ώρα της άμεσης και ξεκάθαρης ελληνικής απάντησης προς υποκινητές και υποκινούμενους».

(Αντώνης Σαμαράς: 1994, μετά την έκδοση της απόφασης για τους 5 της Ομόνοιας)

Ανώνυμος είπε...

«Το ποτήρι ξεχείλισε. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τα απλά διαβήματα και να φέρει το θέμα στους διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα και ταυτόχρονα να αποκλείσει την Αλβανία από κάθε επιχορήγηση ή βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

(Αντώνης Σαμαράς: Αύγουστος 1994, πριν τη δίκη των 5 στελεχών της Ομόνοιας στα Τίρανα)

Ανώνυμος είπε...

«Αδέρφια Βορειοηπειρώτες!...»
Από τον ξεσήκωμα των Βορειοηπειρωτών
κατά την επίσκεψη Σαμαρά στη Βόρειο Ήπειρο το 1990

Συγκλο¬νιστική υπήρξε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Σαμαρά στα μειονοτικά χωριά Δερβιτσάνη και Γοραντζή της επαρ¬χίας Αργυροκάστρου, όπου πλήθος Βορειοηπειρωτών υποδέχθηκαν, με ιδιαίτερη συγκίνηση και σε μια ατμόσφαιρα συναισθηματικώς φορτισμένη τον κ. Αντώνη Σαμαρά, τη διπλωματι¬κή ακολουθία του και τους Έλληνες δημοσιογράφους, ενώ μεγάλες δυνάμεις των αλβανικών αρχών ασφαλείας προέβαιναν σε απαράδεκτες και βίαιες ενέργειες σε βάρος γυναικών και παι¬διών που έσπευδαν να χαιρετήσουν με δάκρυα στα μάτια τον Έλληνα υπουργό.
Οι βιαιοπραγίες εκδηλώθηκαν πριν από την επίσκεψη του κ. Σαμαρά στο χωριό Δερβιτσάνη, οι κάτοικοι του οποίου παρακι¬νούσαν τους δημοσιογράφους να πουν στον υπουργό να επισκε¬φθεί την εκκλησία του χωριού, που είχε μετατραπεί από το κομμουνιστικό καθεστώς σε αποθήκη λιπα¬σμάτων.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, έγινε ένα με το πλήθος και ακολουθώντας τους έφθασε στην κλειστή εκκλησία του χωριού, όπου εντάθη¬καν οι βιαιοπραγίες από την μεριά των αλβανικών αρχών. Οι Βορειοηπειρώτες, από τη χαρά τους δεν ένιωθαν τα χτυπήματα και κρατούσαν εκεί, γερά, δίπλα στον δικό τους Έλληνα υπουργό. Η συγκίνηση μεγάλη. Τα μάτια του υπουργού, αντικρίζοντας την ερειπωμένη εκκλησία, βούρκωσαν.
Ο υπουργός έσκυψε και χάθηκε στις ανοιχτές αγκάλες των μανάδων της Δερβιτσάνης. Δεν γνωρίζω αν υπήρξε πιο συγκινητική στιγμή. Στα μάτια όλων έβλεπες δάκρυα χαράς, όταν ξαφνικά ακούστηκε η φωνή του Έλληνα υπουργού: «Αδέρφια Βορειοηπειρώτες»!
Η φωνή-κραυγή του Αντώνη Σαμαρά, του πρώτου επίσημου Έλληνα πολιτικού, που επισκέφτηκε τα φτωχοχώρια μας, μας αποκαλούσε:«Αδέρφια Βορειοηπειρώτες!».
Μετά από την απόλυτη 45χρονη απομόνωση από την μητέρα πατρίδα, ο Αντώνης Σαμαράς μας αποκαλούσε όχι μόνο «Αδέρφια», αλλά και «Βορειοηπειρώτες!». Τα μάτια όλων ημών των Βορειοηπειρωτών βούρκωσαν, οι καρδιές μας ράγισαν. Οι ελπίδες, όμως, φτερούγισαν. «Αδέρφια Βορειοηπειρώτες!» Δύο λέξεις-περιστέρια που πέταξαν από τα χείλη, του πιο νέου τότε Έλληνα πολιτικού, συγκίνησαν όλους τους Βορειοηπειρώτες.

Μετά την επίσκεψη στη Δερβιτσάνη και ενώ ήταν προγραμματι¬σμένη επίσκεψη στο χωριό Γοραντζή, οι αλβανικές αρχές που συνόδευαν τον κ. Σαμαρά, για να αποφύγουν άλλη μια έκφραση λατρείας προς τον Έλληνα υπουργό, επιχείρησαν να ματαιώσουν την επίσκεψη του υπουρ¬γού, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι οι κάτοικοι του χωριού είχαν ειδοποιη¬θεί και είχαν μεταβεί στο Δερβιτσάνη.
Δεν το κατάφεραν όμως. Την απόφαση του κ. Σαμαρά δεν μπορούσαν να την αλλάξουν με τίποτα. Η υποδοχή που του επιφύλαξαν οι Βορειοηπειρώτες στη Δερβιτσιάνη του είχαν δώσει φτερά. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος του επιφύλαξε συγκινητικότατη υποδοχή. Και εδώ όμως υπήρξε η αντίδραση των αλβανικών αρχών. Ο νομάρχης Αργυροκάστρου κ. Flamur Cani (Φλαμούρ Τσάνι) προέβαινε σε αχαρακτήριστες ενέρ¬γειες, αρπάζοντας ζαχαρωτά που είχαν δώσει σε παιδιά Βορειοηπειρωτών Έλληνες δημοσιογράφοι, καθώς και τα λογοτεχνικά βιβλία.

«Αδέρφια Βορειοηπειρώτες»! Η φωνή-κραυγή του Αντώνη Σαμαρά θα αντηχεί πάντοτε στ’ αυτιά των όσων Βορειοηπειρωτών την έζησαν από κοντά, αλλά και όλες τις επόμενες γενιές του τόπου μας, για να μαθαίνουν κάποιοι καλά πως: Των Βορειοηπειρωτών θα λείπει πάντα η μητέρα Ελλάδα, έως ότου έρθει … το ποθούμενο.
..George is typing ....Απαντήστε...
.
...
.Σύνδεσμος.
.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Ελ Ασυμβίβαστε, το σχόλιο σου θα γίνει ανάρτηση

Ανώνυμος είπε...

ok! Βορειοηπειρώτη...................

Ανώνυμος είπε...

Tὸ Πρωτόκολλον τῆς Κερκύρας τῆς 17ης Μαΐου 1914, μὲ τὸ ὁποῖον παρεχωρήθη πανηγυρικῶς εἰς τὴν Βόρειον Ἤπειρον αὐτονομία ἔναντι τοῦ νεοσυσταθέντος τότε Ἀλβανικοῦ κράτους (διοικητική, ἐκκλησιαστική, ἐκπαιδευτική, ἀστυνομική), μολονότι τὸ Πρωτόκολλον αὐτὸ καὶ ἀπὸ τοὺς Ἀλβανοὺς ὑπεγράφη καὶ ἐπεκυρώθη ἐν συνεχείᾳ, τὴν 20.6.1914, ἀπὸ τὰς ἕξ τότε Μεγάλας Δυνάμεις (Γαλλίαν, Ἀγγλίαν, Ρωσίαν, Ἰταλίαν, Γερμανίαν καὶ Αὐστρίαν).
Ἠμπορεῖτε ἀκόμη νὰ ὑπενθυμίζετε π.χ., ὅτι ἡ Γερουσία τῶν Η.Π.Α. δύο φορὲς ἐψήφισε, καὶ μάλιστα ὁμοφώνως, τὴν 17ην Μαΐου 1920, μετὰ τὸν πρῶτον παγκόσμιον πόλεμον, καὶ τὴν 29ην Ἰουλίου 1946, μετὰ τὸν δεύτερον παγκόσμιον πόλεμον (μὲ ἐπικύρωσιν προηγηθείσης τὴν 26ην Μαρτίου 1946 ἀποφάσεως τῆς Ἐπιτροπῆς Ἐξωτερικῶν Ὑποθέσεων), ὅτι ἔπρεπεν ἡ Βόρειος Ἤπειρος νὰ παραχωρηθῇ εἰς τὴν Μητέρα Ἑλλάδα. Πρᾶγμα, ποὺ ἠμπόδισαν τότε νὰ γίνῃ πραγματικότης, μετὰ μὲν τὸν πρῶτον παγκόσμιον πόλεμον, αἱ ἰμπεριαλιστικαὶ ἐπιδιώξεις ξένων δυνάμεων, καὶ ἰδίως τῆς φασιστικῆς Ἰταλίας, μετὰ δὲ τὸν δεύτερον παγκόσμιον πόλεμον, ἡ ἀπειλητικὴ ἀντίδρασις τοῦ σοβιετικοῦ συνασπισμοῦ. Μετὰ τὴν κατάρρευσιν ὅμως τῶν ἀπανθρώπων ἐκείνων καθεστώτων, διατὶ νὰ διαιωνίζεται ἡ κατἀφωρος ἱστορικὴ ἀδικία ;
Οὐσιαστικὴ λοιπὸν βοήθεια πρὸς τοὺς βορειοηπειρώτας ἀδελφούς μας καὶ συνεχὴς ἐνημέρωσις τῶν ξένων διὰ τὰ δίκαια τοῦ Ἑλληνισμοῦ, μὲ πρῶτον αἴτημα τὴν ἀποκατάστασιν τῆς διὰ τοῦ Πρωτοκόλλου τῆς Κερκύρας τῆς 17.5.1914 πανηγυρικῶς ἀναγνωρισθείσης ἀπὸ ὅλους αὐτονομίας τῆς Βορείου Ἠπείρου, εἶναι τὰ πρώτιστα καὶ ἀπαραίτητα πρακτικὰ μέσα ἀμύνης μας.
Καὶ μὴ ἀμφιβάλλετε ! Τὴν ἐπιβίωσιν τοῦ Βορειοηπειρωτικοῦ Ἑλληνισμοῦ θὰ ἀκολουθήσῃ τελικῶς ἡ ὁριστικὴ δικαίωσίς του.
Ἡ ἀπὸ τὰ πανάρχαια χρόνια καὶ ἐξακολουθητικῶς μέχρι σήμερον ἑλληνικωτάτη Βόρειος Ἤπειρος εἶναι ἐπιταγὴ τῆς Ἱστορίας νὰ ἑνωθῇ καὶ θὰ ἑνωθῇ, ἀργὰ ἢ γρήγορα, μὲ τὴν μητέρα Ἑλλάδα ...

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρατζαφέρης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει πάρει θέση ανοιχτά και δημοσίως υπέρ της Αυτονομίας της Β. Ηπείρου. Η Νεολαία του ΛΑΟΣ είναι η μόνη πολιτική νεολαία που εδώ και τρία χρόνια κάνει εκδηλώσεις για την Αυτονομία όχι σε Ελλαδίτικο αλλά σε Β/Ηπειρωτικό έδαφος, στην Κρανιά και σε άλλες περιοχές. Ο ΛΑΟΣ είναι το μόνο κόμμα που φέρνει σταθερά μέσα στην βουλή τα ζητήματα των Β/Ηπειρωτών. Στο ραδιόφωνο του Καρατζαφέρη υπάρχει η μοναδική (παγκοσμίως) εκπομπή με αποκλειστικό θέμα το Β/Ηπειρωτικό. Αφίστε λοιπόν την σπέκουλα και όταν κάνει και ο Σαμαράς με το κόμμα του αντίστοιχες κινήσεις για το Β/Ηπειρωφτικό, ξανασυζητάμε...

Δημοσίευση σχολίου