Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δελτίο τύπου “Ομονοιας» για το Παν-Βορειοηπειρωτικό Αντάμωμα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ, στην Αθήνα, το Παν-Βορειοηπειρωτικό Αντάμωμα που τελούσε υπό την αιγίδα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Βασίλης Μπολάνος, ο οποίος αφού έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στα πεπραγμένα της οργάνωσης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινάει αυτή την περίοδο για την ανεξάρτητη απογραφή των βορειοηπειρωτών όπου γης.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση της Αλβανίας, αλλά και τις προοπτικές και τους στόχους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Ακολούθησαν με μικρούς χαιρετισμούς εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ενώ χαιρέτησαν επίσης εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ. Ανεγνώσθη επίσης από τον πρόεδρο της Σ.Φ.Ε.Β.Α κ. Απόστολο Κατωπόδι το μήνυμα του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα.
Σύσσωμα τα βορειοηπειρωτικά σωματεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενότητας της Ομόνοιας. Η παρουσία τους με τη συμμετοχή κόσμου, με τα χορευτικά και πολυφωνικά συγκροτήματα απέδειξε ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε.
Η συνέχεια ανήκε στους μουσικούς, στα χορευτικά και πολυφωνικά συγκροτήματα τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από το κατάμεστο, από κόσμο, γήπεδο (χωρητικότητας 1862 θέσεων).
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων το συγκεκριμένο αντάμωμα να γίνει θεσμός.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, υπό τον Βασίλη Μπόλάνο, στο οποίο συζητήθηκαν τα άμεσα επόμενα βήματα για την βέλτιστη δυνατή διεξαγωγή της απογραφής.
Η ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θέλει να ευχαριστίσει δημόσια τους μουσικούς, τα χορευτικά και πολυφωνικά συγκροτήματα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και με την παρουσία τους πρόσφεραν μια νότα αισιοδοξίας και ομορφιάς στην εκδήλωση.
Άγιοι Σαράντα 11 Μαρτίου 2012
Εκ του γραφείου τύπου και επικοινωνίας

4 comments:

Ανώνυμος είπε...

Φωτορεπορτάζ
http://www.flickr.com/photos/77911307@N03/show/

Ανώνυμος είπε...

Κατά την ταπεινή μου άποψη θεωρώ καλή την κίνηση για μια τέτοια εκδήλωση ( Πολιτιστικό Αντάμωμα Βορειοηπειρου ) . Αλλά για αυτό που πάει να γίνει (Παν-Βορειοηπειρωτικό Αντάμωμα ), το θεωρώ αποτυχία.
Πρώτον για την συμμετοχή του, στην Αθήνα είμαστε πιστεύω τριψήφιος αριθμός σε χιλιάδες (άνω των 100.000 χιλιάδων ), στην αίθουσα ήταν μαζί με τα χορευτικά γκρουπ 1.800 άτομα σύμφωνα με το δελτίου τύπου ( άρα 1,8 %)
Δεύτερον για το σκοπό του, λέτε Παν-Βορειοηπειρωτικό Αντάμωμα και εκεί είδαμε μόνον Παν-Ομόνοια-Κεαδ σόου. Ποιος Βορειοηπειρώτης εξωτερικού ήταν καλεσμένος ? Ποιος βουλευτής Βορειοηπειρώτης του Αλβανικού κοινοβουλίου, ανεξαρτήτου κόμματος, ήταν καλεσμένος ? Βορειοηπειρώτες είναι όση πιστεύουν στην Ομόνοια-Κεαδ ? Εμείς που δεν σας πιστεύουμε τι είμαστε ?
Τρίτον για τον τόπο που έγινε, η ιδιαίτερη πατρίδα του Βορειοηπειρώτη είναι η Βορειοηπειρω. Εκεί πρέπει να δήξουμε το παρόν, εκεί πρέπει να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις.
Στου κουφού την πόρτα όσο θες βρόντα.

Ανώνυμος είπε...

Τρίτον για τον τόπο που έγινε, η ιδιαίτερη πατρίδα του Βορειοηπειρώτη είναι η Βορειοηπειρω
esu eisai apo to moursi? h apo th xhara??
boreiohreiro με ω ααααααα καλα

Ανώνυμος είπε...

i borio ipiros eine opu eine to pasok etsi theli o dules .tin idia mera tin idia ora.se mikri apostasi.oso apotixia exei to pasok,alo toso to kead.omonia ,to pio megalo oniro ton elinon pos tin katantisate,me pia prosopa,me ti ithos,dule irthe i ora san ton papandreu,fije i alakse den to kanis tha to kanun i BH.

Δημοσίευση σχολίου