Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Δήλωση Πάνου Παναγιωτόπουλου για τη δικαστική δίωξη του Ναούμ Ντίσιου

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Αυτές τις μέρες στο Εφετείο της Κορυτσάς συνεχίζεται η διαδικασία των άδικων διώξεων κατά του Προέδρου της “Ομόνοιας” Κορυτσάς Ναούμ Ντίσο, με την ψευδέστατη και χαλκευμένη κατηγορία της “βεβήλωσης” τάφων στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς.

Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκαν οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου και του Εφετείου Κορυτσάς με τις οποίες επιβλήθηκε στον Ντίσο ποινή φυλάκισης ενός έτους χωρίς αναστολή και ακολούθησε η εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι του, χωρίς καμία προειδοποίηση και με τρόπο που προσέβαλε βάναυσα το οικογενειακό του άσυλο.
Τώρα η υπόθεση επιστρέφει στο Εφετείο Κορυτσάς για επανεξέταση.
Οι απαράδεκτες αστυνομικές και δικαστικές ενέργειες κατά του Ναούμ Ντίσο, με αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες και οι προσπάθειες να τρομοκρατηθεί ο ίδιος και η οικογένειά του προσβάλλουν τον Ελληνισμό που ζει από αιώνες στην γειτονική μας Αλβανία και καταπατούν, κατά τον πλέον ωμό και κραυγαλέο τρόπο, τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας.
Καθήκον της δικαιοσύνης είναι να εξετάσει αντικειμενικά την υπόθεση και να αποφασίσει με βάση τα πραγματικά περιστατικά και όχι με πυξίδα το χαλκευμένο κατηγορητήριο και το ανθελληνικό κλίμα που καλλιεργείται στη γειτονική μας χώρα από ακραίες ομάδες και από μερίδα των Αλβανικών ΜΜΕ.
Καλούμε την Αλβανική Κυβέρνηση, να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων, όπως αυτά απορρέουν από τις Διεθνείς συνθήκες, τις οποίες έχει υπογράψει και έχει αποδεχθεί και η ίδια η Αλβανία.
Το εθνικιστικό, ξενοφοβικό και ρατσιστικό ανθελληνικό κλίμα που τροφοδοτείται τα τελευταία χρόνια στην Αλβανία από ακραίες ομάδες δεν βοηθά στην βελτίωση των Ελληνο-Αλβανικών σχέσεων, αλλά γίνεται τροχοπέδη στην Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας.
Η Ν.Δ με αίσθημα ιστορικής ευθύνης απέναντι στον απανταχού Ελληνισμό, θα συνεχίσει να παρακολουθεί από πολύ κοντά τα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και ευρύτερα όλων των Ελλήνων της Αλβανίας και να συμπαραστέκεται στον αγώνα τους για Εθνική αξιοπρέπεια και για πλήρη κατοχύρωση και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους ”. 

12 comments:

Ανώνυμος είπε...

arga den thimike na grapsei??????

Ανώνυμος είπε...

PSEMATA, THELUNE PSIFUS STIS EKLOGIES APO VORIO EPIRIOTES.

Ανώνυμος είπε...

Βρε ανυπαρκτοι,βρε ζωα.Περημενε πρωτα απο την ΟΜΟΝΟΙΑ και το πασοκ,μπας και κανουν κατι.Εσυ 12.38,μην την ψυφηζεις,εξαλου η ΝΔ δεν περημενει απο κατι πωρομενους σαν εσενα.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε καημένε βορειοηπειρώτη διότι προδίδεις το κλεμμένο slogan σου. Έτσι δεν λες: «Η αλήθεια είναι πικρή αλλά λυτρώνει… Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και ευχάριστοι ……….» Επειδή δεν το καταφέρνετε, όλοι εσείς η φυλή του ΠΑΣΟΚ (διότι έχετε παρωπίδες που κληρονομάτε απ’ ότι φαίνεται από το καθεστώς ) γίνεστε και άχρηστοι και δυσάρεστοι. Δεν θέλετε να δείτε την αλήθεια με τα μάτια. Ποιος μωρέ ενδιαφέρθηκε από εσάς τη φυλή των Πασοκο- ομονοιτο-κεαδιτών των ντούληδων και των μπολάνηδων, για το Ντίσιο και για όποιον άλλον Έλληνα στην Αλβανία όταν του καταπατούνται δικαιώματα; Έχετε συγκρίνει τη δράση σας με εκείνοι των Κοσοβάρων ή των Αλβανών στα Σκόπια; Εκεί και γάτα (αλβανική) να πείραζαν οι σέρβοι ή οι σκοπιανοί θα γίνονταν μέγα θέμα παγκόσμιο. Ενώ η φυλή σας κοιμάται.

Ανώνυμος είπε...

«Το αργά θυμήθηκες να γράψεις» το θεωρώ άδικο. Θα μπορούσε ο φίλος που το έγραψε να το ψάξει λίγο καλύτερα το θέμα. Τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά από τη Νέα Δημοκρατία για το Βορειοηπειρωτικό.
Προφανώς όμως ο φίλος έψαχνε να τα βρει στις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν πειράζει. Είναι καιρός να αλλάξει και ο φίλος αυτός

Ανώνυμος είπε...

«Το κάνουν για την ψήφο», σχολιάζει κάποιος άλλος. Έστω και για αυτό το λόγο να το κάνει ο Παναγιωτόπουλος καθόλου δεν με πειράζει. Προτιμώ να δώσω την ψήφο σε αυτούς που μιλάνε για την πατρίδα μου, παρά στους βουβούς και κουφούς της Ιπποκράτους.

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και θαυμάστε, την ειλικρίνεια του Μπολάνου έναντι του ελληνισμού και της Ελλάδας. Έχουμε το λόγο για τα όσα λέει ο Μπολάνος στα αλβανικά και πως τα μεταφράζει στα ελληνικά στις σελίδες 12-13 του βιβλίου «E kaluara 2.600 vjecare, thesar per te ardhmen e Himares», (ελληνικότατος ο τίτλος!!!). Γράφουμε ακριβός μια επίμαχη φράση για την ελληνικότητα της Χιμάρας και την μετάφρασή της όπως ο ίδιος την νιώθει, τη γράφει και την μεταφράζει.
Γράφει στα αλβανικά: «… Por, une besoj se persa i perket identitetit te Himariotit eshte si qe ka te drejten te vendose dhe identiteti i tij eshte i padiskutueshem».
Μεταφράζει στα ελληνικά στη διπλανή σελίδα: «… Αλλά όσον αφορά την ταυτότητα του Χιμαριότη είναι ο ίδιος αυτός που έχει το δικαίωμα να αποφασίσει, και η Ελληνική του ταυτότητα είναι αδιαπραγμάτευτη».
Αλήθεια η παλιά και η νέα ηγεσία της Ένωσης Χιμαριωτών στην Αθήνα τι λένε για όλα αυτά; Θα συμπεράνουμε ότι συμφωνούν με όσα γράφει το βιβλίο αλλιώς θα είχαν αντιδράσει.
Τόσα βιβλία έχουν εκδοθεί τα τελευταία χρόνια για τη Χιμάρα, από τους ίδιους τους Χιμαριώτες, και η διγλωσσία τους είναι να την καμαρώνουν οι οικονόμηδες και οι φίλοι τους οι Χιμαριώτες. Εύγε τους!

Ανώνυμος είπε...

Κάλιο αργά παρα ποτε. Και αυτό δεν πηγαίνει στη ΝΔ , γιατί είχε βγάλει ο Τομέας Βορειοηπειρωτων ανακοίνωση όταν έπρεπε. Ο Πανουλης περίμενε μάλλον τις εκλογές. Να μην φάει όμως γιατί έχουμε γλαροσουπα. Οξω πουστη απ την παράγκα ..... Γελοίε ανύπαρκτε βαψομαλλια .. Τραβα βάλε κανά μεικ απ στη μούρη και αλλαξε βαφη στα μαλλιά και ασε τα εθνικά σε κανέναν άλλο.

Ανώνυμος είπε...

''Ολοι πια γνωρίζουν ότι το θέμα Ντίσιο είναι παιγνίδι για γερά νεύρα ανάμεσα στη δικαιοσύνη που εκπροσωπεί, αλλά και που εποπτεύει ο Μπαμίρ Τόπι και της κυβέρνησης Μπερίσα. Η Δικαιοσύνη του Μπαμίρ Τόπι βγάζει ένταλμα φυυλάκισης,η αστυνομία του Μπερίσα δεν τον βρίσκει στο σπίτι. Ακούστε και τα ευτράπελα που συμβαίνουν. Πάει η αστυνομία να τον συλλάβει το Ντίσιο και τον βρίσκει σπίτι. Άναυδοι οι αστυνόμοι του λένε, τι κάνεις εδώ; Τσακίσου! Και αποκρίνετε ο Ντίσιο: Μόνος μου ή να πάρω και την οικογένεια; Και του λέει ο επικεφαλής: Εσύ ή πολύ έξυπνος είσαι ή πολύ χαζός! Για να τους πει ο Ντίσιος: Όχι εγώ είμαι βλάχος !... Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι: γιατί ο Ντούλες είναι με τον Τόπι και όχι με τον Μπερίσα. Δε θα βγει κανένας βλάχος να μας το ερμηνεύσει; Γιατί η κοινή λογική κάπου σκοντάφτει ... Η βλάχικη μπορεί και να μας βοηθήσει ...

Ανώνυμος είπε...

Πρως τον ανωνυμο 21 μαρτιου 7.48.Θα σου απαντησω κ'εγω ανωνυμα.Το επαγγελμα σου,με μπερδευει λιγο,η κομωτρια εισαι η μαγειρησα...Παντως,τα κατεχεις και τα δυο.Επισης,για να ξερεις τοσες πολλες λεπτομεριες για τον Παναγιωτοπουλο και τα μαλια του,ισως σε πειρε κ'αυτος ανγκαλια.Εκτως και αν δεν σε δεχτηκε καθολου.Οποτε,ασχωλεισου καλυτερα μ'αυτο που γνωρηζεις καλυτερα.Παντως για τη γλαροσουπα σου,ενδιαφερωμε κ'εγω που τη σερβιρεις.Μπορει και να ερθω.......

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί ο ΠαΝαγιωτουλος την μια μέρα να είναι υπέρ τις Ομόνοιας και την επόμενη να συζητάει με πράκτορες τις ΑΛβανιας . Από που κ ως που μιλάει για τους Βορειοηπειρώτες τι ξέρει ; Πάλι για ψήφους βγήκε στην γωνία τον περίνουμαι . Δεν του έφτασε το γιου χάρισμα στην κόπο πίτας τις νεολαίας. Με κότες τύπου .......... δεν γίνεται Χωριο όχι μωρά όχι.

Δημοσίευση σχολίου