Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Στην Κορυτσά και τη Μοσχόπολη, παραβρέθηκε για την 25η Μαρτίου ο Αλ. Καχριμάνης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΡΟΣ.: Μ.M.E.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις εκδηλώσεις της Κορυτσάς για την Εθνική Επέτειο
της 25ης Μαρτίου παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν στην Κορυτσά για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, παραβρέθηκε το Σάββατο 24 Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ύστερα από πρόσκληση του Έλληνα Γενικού Προξένου κ. Ι. Πεδιώτη.


Στις εκδηλώσεις είχαν προσκληθεί επίσης οι Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες εκπροσωπήθηκαν από αντιπεριφερειάρχες και άλλα στελέχη τους. Παραβρέθηκε επίσης ο Περιφερειάρχης Κορυτσάς κ. Αντρέας Μάνος, ο Πρόεδρος του Γ. Σ. της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» κ. Β. Μπολάνος, ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης, οι τοπικές Δημοτικές, Δικαστικές και εκπαιδευτικές αρχές, οι διοικήσεις του Ελληνικού Σχολείου Κορυτσάς «ΟΜΗΡΟΣ» και του Ελληνικού Φροντιστηρίου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Η Δοξολογία τελέστηκε στο παρεκλήσσι του παλαιού Μητροπολιτικού Ναού Κορυτσάς, που σήμερα λειτουργεί ως Θρησκευτικό Μουσείο και ακολούθησε δεξίωση στο Grand Hotel, όπου τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Πρόξενος κ. Ι. Πεδιώτης. Στη συνέχεια παρουσίασε Ελληνικούς χορούς το Χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Μετσόβου.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Κορυτσά, είχε σύντομες συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη Κορυτσάς κ. Αντρέα Μάνο, σχετικά με τα διασυνοριακά προγράμματα, με τον Πρόεδρο της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» κ. Β. Μπολάνο για ζητήματα που αφορούν τους ομογενείς μας και με άλλους τοπικούς παράγοντες.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης ξενάγησε τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος Μετσόβου στη Μοσχόπολη, στα οποία μίλησε για την ιστορία της, τους ιδιαίτερους δεσμούς που είχε με τις περιοχές Ζαγορίου – Μετσόβου και την Ήπειρο γενικότερα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου