Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Οι Μουσουλμάνοι σλάβοι του Golloborda στην Αλβανία, ίδρυσαν σύλλογο και ζητούν την αναγνώριση τους ως «Μακεδόνες»!!!


Σλάβοι στο Γκόλο Μπόρντα της Αλβανίας (περιοχή Πρέσπας) δημιούργησαν ένα νέο σύλλογο, ο οποίος  καταγράφηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Τιράνων.

Ο νεοσυσταθείς σύλλογος έχει την ονομασία «Μόστ»/’Γέφυρα’, πρόεδρός του είναι  ο Μπεσνίκ Χασάνι και αντιπρόδρος  ο Ιλμπερ Καντρίου και γενικός γραμματέας ο Λαβνταρίνι Μέτα.


«Κύριος στόχος του συλλόγου είναι η συνέχιση του αγώνα για την αναγνώριση των «Μακεδόνων» στο Γκόλο Μπόρντα, από το αλβανικό κράτος και η εισαγωγή της σλαβικής γλώσσας στα σχολεία του Γκόλο Μπόρντα για την ενίσχυση της  σλαβικής ταυτότητας, του πολιτισμού, της παράδοσης, της γλώσσας, της λαογραφίας, των εθίμων», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Ο Σύλλογος θα έχει έδρα στο δήμο Τρεμπίστε, όπου θα υπάρχει και υλικοτεχνική υποστήριξη από το μοναδικό σλαβικό κόμμα  της Αλβανίας που είναι το ‘Μακεντόνσκα Αλιανσα ζα εβροπσκα ιντεγκρατσια’/ « μακεδονική Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση».

Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του "Βορειοηπειρώτη" για τις μειονότητες στην Αλβανία και τη διαμάχη Σκοπιανών και Βουλγάρων για την περιοχή της Γκολομπόρντα  εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου