Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η Βικτορία Στεργίου από τη Δερβιτσιάνη στην Κεντρική Επιτροπή της Νεολαίας Δημοκρατικής Συμμαχίας


Η Βικτορία Στεργίου, κατάγεται από τη Δερβιτσιάνη, σπουδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως ασκούμενη δικηγόρος. Στο Πρώτο Συνέδριο Νεολαίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας που πραγματοποιήθηκε στις 10-11 Μαρτίου, εξελέγη στην 12η θέση της Κεντρικής Επιτροπής της Νεολαίας.  
Η σύντομη ομιλία της Βικτορίας Στεργίου (που ακολουθεί), συγκίνησε τους συνέδρους και καταχειροκροτήθηκε.
Φίλες και φίλοι γεια σας! Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας ,σ αυτήν την  τόσο σημαντική ημέρα για την Νεολαία της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Η αλήθεια είναι πως προσωπικά δεν είχα ποτέ καμία σχέση με την πολιτική , τα συνέδρια, κι όλες αυτές τις εκδηλώσεις που κατά καιρούς  λαμβάνουν  χώρα. Κι αυτό όχι επειδή ήμουν αρνητική στα παραπάνω αλλά διατηρούσα πάντα μια επιφύλαξη και ήμουν αρκετά ουδέτερη.
Είναι γεγονός πως η Ελλάδα  νοσεί  τα τελευταία χρόνια  διότι ανάξιοι πολιτικοί ανέλαβαν να ξεπουλήσουν ότι μας κάνει περήφανους, ότι μας έχει απομείνει.
Πλήττονται καθημερινά αξίες και ιδανικά που τοποθετούσαν την Ελλάδα στο βάθρο του πολιτισμού και της ανάπτυξης , με βασική απόρροια τη δημιουργία νέου μεταναστευτικού ρεύματος, από την Ελλάδα στο εξωτερικό κι όχι το αντίστροφο, όπως συνέβαινε.
Παρόλα αυτά φίλοι μου νιώθω την ανάγκη να πω αν και ίσως ακουστεί οξύμωρο , ότι είστε πολύ τυχεροί  που γεννηθήκατε σ αυτή τη χώρα. Και λέω πως είστε τυχεροί διότι εγώ είμαι γέννημα θρέμμα μιας άλλης Ελλάδας, μιας Ελλάδας που χρόνια τώρα ζούσε στο περιθώριο, μιας Ελλάδας που πάλευε να διατηρήσει ζωντανά  στο χρόνο και αναλλοίωτα τα ήθη και έθιμά της , τις  παραδόσεις της , τη γλώσσα της μιας Ελλάδας που λέγεται Βόρεια Ήπειρος, μιας Ελλάδας που την ιστορία της δυστυχώς τη γνωρίζουν  λίγοι!
Θέλω λοιπόν να σας μεταφέρω ένα μήνυμα από τους νέους του τόπου μου βλέποντας το τελευταίο διάστημα όλα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα χωρίς να είμαι αμέτοχη βέβαια. Είναι γεγονός πως όλο και περισσότεροι  νέοι εγκαταλείπουν τον τόπο αυτό για να βρουν ένα καλύτερο επαγγελματικό  μέλλον μια καλύτερη ποιότητα ζωής στο εξωτερικό. Θα θελα λοιπόν να τους πω ,πως εγώ και πολλοί άλλοι σαν κι εμένα γνωρίζουν τι σημαίνει αβέβαιο μέλλον και δύσκολες συνθήκες ζωής σε πολλούς τομείς. Ξέρω πολύ καλά τι είναι να αφήνεις τον τόπο σου για να ψάξεις κάτι καλύτερο αλλού, αυτό  το αλλού όμως είναι πολύ δύσκολο να γίνει Ελλάδα. Η λύση δεν είναι η απομάκρυνση, ούτε η άρνηση της αντιμετώπισης του προβλήματος, η λύση είναι η παραμονή στη χώρα αυτή, η στήριξή της , η συμμετοχή στο μέλλον μας! Μην επιτρέψετε να φτίαξουν  ξανά ένα μέλλον για μας ,χωρίς εμάς. Κρατήστε γερά την Ελληνική γλώσσα στο ύψος που της αρμόζει διότι εμείς ως Ελληνική Μειονότητα παλεύουμε για τα κεκτημένα μέρα με τη μέρα.
Είναι ώρα να κοιτάξουμε στα μάτια όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας κοιτούσαν με τα μάτια της ντροπής , με τα μάτια της κλεψιάς ,με τα μάτια της εκμετάλλευσης.
Δεν είναι ώρα για παθητική στάση απέναντι στην κατάρρευση των αξιών , είναι ώρα αντίδρασης , συμμετοχής , συμμαχίας.
Φίλοι μου η πολιτική ας μην υπάρξει ξανά ως μια συγκυριακή συνύπαρξη προσωπικών συμφερόντων, αλλά η δική μας συμμετοχή να αλλάξει τα παγιωμένα .
Η συγκίνηση μου είναι μεγάλη γιατί σαν νέα κι εγώ , βλέποντας τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η δική μου περιοχή αισθάνομαι την ανάγκη να συνεισφέρω με τα λόγια  και τις πράξεις σε όλους εσάς  που είστε νεολαία μιας παράταξης με στόχους και προοπτική για τους νέους!
Ας δώσουμε τη μάχη μας λοιπόν όλοι μαζί κι ο καθένας ξεχωριστά ώστε ο κόσμος για μας και τα παιδιά μας να είναι αυτός που ονειρευόμαστε όλοι. Είμαι περήφανη που ως ομογενής Ελληνίδα βιώνω αυτές τις δυσκολίες μαζί με σας. Αλλά έμαθα κάτι απ όλα αυτά, έμαθα πως η τίμια προσπάθεια , ο δίκαιος αγώνας (και δεν μιλώ τον αγώνα της απόχης που δεν οδηγεί πουθενά), η κοινοί στόχοι , η ανάγκη να αλλάξει αυτή η χώρα αποτελεί έναυσμα για συμμαχική δράση!
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!!
Βικτώρια Στεργίου( μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Νεολαίας Δημοκρατικής Συμμαχίας)

11 comments:

Ανώνυμος είπε...

kapoioi diatranonoun tin katagwgi tous kai kapoioi alloi tin kryvoun!!!!

as thymithoume ton ypopsifio tou Dimou Alimou!!!

evge sti neara

STAVROS είπε...

SIXARITIRIA STI BIKTORIA

aristera είπε...

Ειναι δυνατον να καταγεσαι απο τη Δερβιτσανη, να σε λενη Βικτωρια και να μην κανεις πολιτικη καριερα; ΑΔΥΝΑΤΟΝ

stavros είπε...

aristera asta iponooumena an exis kati me to koritsi psta anixta

Ανώνυμος είπε...

Αριστερά γράφεις ...αγαπητοί σιμπατριωτες μην είσαστε κομπλεξικοι και μιζεροι ο υποψήφιος του δήμου αλιμου έιναι πλέον δημ σύμβουλος και προσπαθεί να δραστηριοποηθει στα κοινά όχι αποκλειστικά μέσα απο τον "βορειοηπειρωτισμο ´´ το μόνο αρνητικό που έχει έιναι ότι έχει κολισει σα σκατο και αυτός γύρω απο την κλικα απο τους τζομακονταλιανιδες ..αλλα όλοι κρινοντε !

Ανώνυμος είπε...

Xaxaxa καλο αριστερα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε κόλλημα με τον Κορακίδη! Ενοχλήθηκαν τόσοι πολύ κάποιοι που βγήκε απ’ ότι φαίνεται! Απλά για κακή τους τύχη αυτός δεν έκανε εμπόριο του «Βορειοηπειρωτισμού» και αυτό τους φοβίζει απ’ ότι φαίνεται για τον διαφοροποιεί από τους «επαγγελματίες Βορειοηπειρώτες» που το πουλάνε συνέχεια γιατί αλλιώς δεν τους ξέρει η μάνα τους. Αλλά και οι Βορειοηπειρώτες δεν είναι χαζοί να τους πουλάνε ψευτο πατριωτισμό και γνωρίζουν την προσωπική δουλειά του καθενός για τα ζητήματα τους.
Να προσέχει τις παρέες του μόνο γιατί εγώ εξ αυτών βλέπω τα «βέλη» και δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, άλλωστε μόνο για φωτογραφίες νοιάζονται οπότε…
Κάθε επιτυχία στην κοπέλα και μπράβο της για τη συμμετοχή σε ένα σοβαρό κόμμα!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε 4:37 αυτοί που κάνουν εμπόριο όπως λες έχουν λιωσει και τα παπούτσια τους σε πορείες και σε δραστηριότητες έιναι περισσότερο ακτιβιστές παρα πολιτικαντιδες όπως λέει και ο φίλος μου ο Μάκης ενό ο νεαρός κορακιδης κανει συντήρηση δυνάμεων και συγκεντρωνετε εκει που έχει ψαχνό ...γνωρίζουμε ανθροπολογια του χώρου και αυτα που λέγονται δεν έιναι αβάσιμα έιναι γνωστό ποιοι έχουν προσφέρει ....μακάρι ο νεαρός κορακιδης να βγει μπροστά στα θέματα των Βόρειηπειρωτων εξαλου ειναι και προεδρος των νεων βορειηπειρωτων επιστημονων .....αλλα πιστεύω ότι έιναι χαμένος χρόνος γι αυτόν...στηριζουμε κορακιδη γαι δήμαρχο αλιμου οι Πόντιοι και οι Βορειοηπειρώτες θα αιστανθουν περιφανοι για το άξιο τέκνο τους.

Ανώνυμος είπε...

as moy eksigisete ligo pws mporei na onomazete panborioipirotiko antamoma otan h omonoia san diorganotria den kalei kanenan allon forea peran toy kead kai giati tin mpenete toso asxima ston boreiohpeiroti epidi leei ta aytonohta!!!

Ανώνυμος είπε...

H OMONOIA tous kalese olous.-

aristera είπε...

κανενα υπονοουμενο, πλακα κανω

Δημοσίευση σχολίου