Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ποιοι διαγεγραμμένοι βουλευτές προσχωρούν στη ΔΗΜ. ΑΡ. και στους «Ανεξάρτητους Έλληνες»


Στη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα προχωρήσουν οι διαγραμμένοι της ΝΔ οι οποίοι στη συνέχεια θα προσχωρήσουν στους «Ανεξάρτητους Έλληνες».  Από τον κανονισμό της Βουλής προβλέπεται ότι για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας χρειάζονται κατ' ελάχιστον δέκα βουλευτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο κόμμα που ίσως ανακοινωθεί και σήμερα  εκτός από τον Πάνο Καμμένο, θα συμμετέχουν...

 η Έλενα Κουντουρά, ο  Χρήστος Ζώης, ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Δημήτρης Σταμάτης, ο Παναγιώτης Μελάς, ο Μιχάλης Γιαννάκης, Τσαμπίκα Ιατρίδου, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Σπύρος Γαληνός και ο Γιώργος Βαγιωνάς.
Ανεξάρτητοι θα παραμείνουν οι Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Καρασμάνης και Μαργαρίτης Τζίμας.
Δημοκρατική Αριστερά
Αμοιρίδης, Μιχελογιαννάκης, Θεοδωρίδης, Παπαμανώλης και Τσετίν Μάνταζη εντάσσονται στο κόμμα του κ. Κουβέλη. Πρόκειται για 5 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν το μνημόνιο και διεγράφησαν. Η αναγγελία της συνεργασίας θα γίνει τις επόμενες μέρες αλλά θεωρείται βεβαία. Άλλωστε οι δυο πλευρές συναντήθηκαν και υπήρξε "συνεννόηση και άριστο κλίμα".
Το ενδιαφέρον είναι ότι με την προσθήκη 5 ακόμη βουλευτών η ΔΗΜΑΡ φτάνει τους εννέα. Χρειάζεται άλλον έναν για να συγκροτήσει Κ.Ο. και να έχει τα προνόμια ενός κόμματος (μεταξύ των οποίων και κρατική χρηματαδότηση). Σύμφωνα με πληροφορίες δυο ανεξάρτητοι βουλευτές οι Οικονόμου και Βουδούρης δεν θα είχαν αντίρρηση να συνεργαστούν και αυτοί με την ΔΗΜΑΡ ώστε να επιτευχθεί η συγκρότηση Κ.Ο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου