Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Στον απόηχο της επικής πρόκρισης του ΑΠΟΕΛ

O ανταποκριτής μας Ν. Σουτόπουλος στην Κύπρο
στα δημοσιογραφικά θεωρεία του ΓΣΠ σταδίου
της Λευκωσίας μαζί με το Σέρβο δημοσιογράφο
Ρεπορτάζ του Ν. Σουτόπουλου απο την Κύπρο
Στους «8» του Champions League δίνοντας χαρά στον ελληνισμό
  •  Αποστολή στην Κύπρο: Νίκος  Σουτόπουλος
  • Φωτογραφία: Δημήτρης Συρίμης
Πανοραμική θέα του ΓΣΠ σταδίου Λευκωσίας λίγο
πριν την έναρξη του ιστορικού αγώνα ΑΠΟΕΛ-Λυών.
ΛΕΥΚΩΣΙΑ : Στο κατάμεστο ΓΣΠ στάδιο της Λευκωσίας και με την ενθουσιώδη υποστήριξη 23.000 ελληνο-κύπριων φιλάθλων θεατών οι οποίοι δημιούργησαν μια εκπληκτικά όμορφη ατμόσφαιρα, η ποδοσφαιρική ομάδα του  ΑΠΟΕΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας)
έγραψε τη δική της νέα λαμπρή σελίδα ιστορίας στον ευρωπαϊκό θεσμό του Champions League,
 νικώντας με 1-0 στη διάρκεια του αγώνα αλλά και 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι, μετά από την παράταση που προηγήθηκε.
Υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο αγώνα που προηγήθηκε η Λυών επίσης κέρδισε με 1-0 την ομάδα του ΑΠΟΕΛ στο «Ζερλάν».
 Η θρυλική ποδοσφαιρική ομάδα  που απογείωσε
Τον ΑΠΟΕΛ στους… ευρωπαϊκούς ουρανούς
Ο G. Manduka μόλις στο 8΄ έδωσε προβάδισμα στο ΑΠΟΕΛ, ισοφαρίζο-ντας το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του στον πρώτο αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν άναυδοι από αυτήν την εξέλιξη και στα επόμενα λεπτά υποτάχθηκαν στον ενθουσιασμό των πρωταθλητών Κύπρου. Παρά τους σποραδικούς κινδύνους, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους στο πρώτο 45λεπτο και η αγωνία μεταφέρθηκε στο 2ο μέρος. Εκεί, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πήραν άμεσα τα "ηνία" του αγώνα. Η Λυών, παρότι πλέον έψαχνε κι αυτή γκολ, έμεινε μόνο με την επιλογή της άμυνας, ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ δεν βρήκε τη μεγάλη φάση. Παρ' όλα αυτά, κρατούσε την μπάλα μακριά από την εστία του Χιώτη, μία κατάσταση που διήρκεσε για περίπου ένα μισάωρο. Στα τελευταία λεπτά η Λυών πίεσε αρκετά, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν το "καθαρό" μυαλό να αμυνθούν σωστά και να στείλουν το ματς στην παράταση.
 Μετά το πρώτο γκολ η κερκίδα του ΑΠΟΕΛ
πήρε… φωτιά
Ο επιπλέον χρόνος  βρήκε τους "γκον" να επιτίθενται και τον ΑΠΟΕΛ, εξουθενωμένο πια, να αντιστέκεται σθεναρά. Η συνήθεια των προηγούμενων αγώνων οδήγησε σε πολύ σωστές αμυντικές τοποθετήσεις, με συνέπεια οι Γάλλοι να χάσουν μόλις μία πολύ καλή ευκαιρία σε αυτό το διάστημα (κεφαλιά του Μπακαρί Κονέ, μπλόκαρε ο Χιώτης) και παρά την αποβολή του Μαντούκα με β΄ κίτρινη κάρτα, το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Χιώτης απέδειξε την αξία του για ακόμα μια φορά και πιάνοντας το πέναλτι του σκόρερ του πρώτου ματς Alexandre Lacazette και του Michel Bastos. Έτσι έστειλε τον ΑΠΟΕΛ στα ουράνια και τους φίλαθλους του στους δρόμους της Λευκωσίας να πανηγυρίζουν χαρούμενοι μπροστά από το οίκημα του ΑΠΟΕΛ.
 Στο ημίχρονο του αγώνα ο ανταποκριτής της
«Ελληνικής Γνώμης» με χαρούμενους
ελληνο-κύπριους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ
Κλειδί στην εξέλιξη του αγώνα ήταν το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αγωνίστηκαν με πάθος και πίστη, έχοντας το όραμα της νίκης σε αυτό το δύσκολο αγώνα που ανέτρεψε τα προγνωστικά, αφήνοντας άναυδη όλη την Ευρώπη και χαροποιώντας τον ελληνισμό όπου γης. Ακόμα κι όταν οι ανάσες εξαντλήθηκαν από τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ, το μυαλό παρέμεινε καθαρό και λειτουργώντας άψογα αμυντικά στα τελευταία λεπτά του 90λεπτου και της παράτασης, κράτησαν τους πολύπειρους και υψηλά αμειβόμενους Γάλλους ποδοσφαιριστές μακριά από την εστία του Χιώτη και κατά συνέπεια διατηρούσαν σχετικά εύκολα το 1-0.
     
 Ο Σέρβος προπονητής του ΑΠΟΕΛ Ιβάν Γιοβάνοβιτς
στην συνέντευξη τύπου. Δεξιά ο Marketing Manager
Φοίβος Παπαδόπουλος
Ο ήρωας του αγώνα και του ΑΠΟΕΛ, Διονύσης Χιώτης μιλώντας μετά το τέλος του παιχνιδιού τόνισε πως πάντα πίστευε στην πρόκριση και έστειλε μήνυμα αντεπίθεσης στους Έλληνες! Μεγάλες στιγμές ζει το κυπριακό ποδόσφαιρο! Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League, με τον Διονύση Χιώτη να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού έκανε τη διαφορά αποκρούοντας δύο πέναλτι στη συγκεκριμένη διαδικασία.
    Μετά το τέλος του παιχνιδιού, μιλώντας για το παιχνίδι είπε ο Έλληνας φύλακας-άγγελος του ΑΠΟΕΛ: «Το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα! Φάνηκε από την αρχή ότι πιστεύαμε στην πρόκριση. Απόλυτα δίκαια βρισκόμαστε εδώ. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα. 
 Οι φίλαθλοι πανηγυρίζουν στους δρόμους της Λευκωσίας
 και στο «Σπίτι του ΑΠΟΕΛ» ως τα ξημερώματα
Εγώ πίστευα και είχα αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε .Δεν ξέρουμε που θα φτάσει αυτή η ομάδα», είπε ο Έλληνας τερματοφύλακας και συμπλήρωσε: «Αυτό που έγινε είναι απόδειξη ότι δεν παίζουν τα υψηλά «μπάτζετ» μπάλα, αλλά η ψυχή, το ταλέντο και η διάθεση. Ειλικρινά δεν φοβήθηκα σε κανένα σημείο του αγώνα. Δεν μας έκανε φάσεις η Λυών. Ήμασταν συμπαγείς πίσω και είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Αυτή τη στιγμή αφιερώνω την πρόκριση στην οικογένειά μου και θέλω να δείξω και στην Ελλάδα και στους Έλληνες πως με όλα αυτά που περνάει αυτή τη στιγμή ο λαός, πρέπει να τα βάλει με τα μεγαθήρια. Πρέπει ο κόσμος να κάνει κάτι, δεν πάει άλλο. Δείξαμε ότι αν τα βάλεις με τους ισχυρούς κερδίζεις».
Ο ανταποκριτής μας N. Σουτόπουλος
αγκαλιά με την… ιστορία του ΑΠΟΕΛ!
Ο πρωτεργάτης και αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας, ο Σέρβος προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτσς θεωρεί ότι το ποδοσφαιρικό μοντέλο του ΑΠΟΕΛ μπορεί να αποτελέσει μία λύση στο πρόβλημα της παρούσας κρίσης και σχολιάζει :«Πιστέψτε µε, είναι η µοναδική λύση, ιδίως τώρα που πολλές οµάδες ταλαιπωρούνται οικονοµικά. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να φτιάξεις καλή οµάδα µε λίγα λεφτά, αλλά δεν σηµαίνει και πως βάζοντας πολλά χρήµατα θα πετύχεις. Τα χρήµατα δεν αποτελούν εγγύηση αν δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό πλάνο. Χρειάζεται επίσης ψυχή με όραμα, στόχους και αυτοπεποίθηση στους παίκτες της ομάδας. Έτσι καταφέραμε να δώσουμε συνέχεια και να κάνουμε ακόμη πιο λαμπρή την ιστορία της ομάδας του ΑΠΟΕΛ».
    Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ομάδα του ΑΠΟΕΛ με την μέχρι τώρα πορεία της στο Champions League έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 32 εκ. ευρώ, ενώ ο κάθε παίκτης θα πάρει το ποσό των 100.000 ευρώ για την επόμενη φάση του ευρωπαϊκού  ποδοσφαιρικού θεσμού.
   Τον αγώνα παρακολούθησαν 250 διαπιστευμένοι Έλληνες, Κύπριοι και ξένοι δημοσιογράφοι και μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε 77 χώρες όλου του κόσμου. Όλα τα ξένα ΜΜΕ αφιέρωσαν διθυραμβικά σχόλια για την πρωταθλήτρια ομάδα της Κύπρου που πέτυχε μια ανέλπιστη πρόκριση.
Η επίσημη ιστοσελίδα της UEFA έκανε λόγο για την «επανάσταση της Σταχτοπούτας», ο ελληνικός Τύπος εκθείασε το «θαύμα του ΑΠΟΕΛ» και στην πλειονότητά τους τα ξένα μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν ότι η πρόκριση του μικρού και άσημου ΑΠΟΕΛ στους «16» του Champions League αποτέλεσε την «ομορφότερη ποδοσφαιρική ιστορία της χρονιάς».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου