Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Η κατάχρηση της λεξης «προδότης»


Το άρθρο αυτό αναφέρεται στην κατάχρηση της λέξης «προδότης» που γίνεται στην Ελλάδα αυτή την εποχή, σε σημείο που μπορεί να ξεπερνάει και τον εθνικό μας χαρακτηρισμό του «μ….α». Το περιεχόμενο του, χωρίς να αφαιρέσουμε καμία πρόταση, θα μπορούσε να περιγράψει και την δική μας κοινότητα, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι αξίζει της αναδημοσίευσης. 

Το είδαμε στο «Αριστερά στη Δρόπολη»  

Η εθνική μας βρισιά
Tης Ξενιας Kουναλακη

«Προδότη» αποκαλούσαν τον Γιώργο Νταλάρα οι θερμοκέφαλοι παρευρισκόμενοι στη διαβόητη πλέον συναυλία στο Ιλιον.

 Μέχρι πρότινος οι επικριτές του Νταλάρα ενοχλούνταν από τον πατριωτικό συναισθηματισμό του. Ποιον πρόδωσε λοιπόν τα τελευταία χρόνια για να εξασφαλίσει τον τίτλο του «προδότη»; Πέρα ίσως από το αυθεντικό λαϊκό τραγούδι και τη ροκ μουσική, που όντως θα πρέπει να αισθάνονται προδομένα μουσικά είδη από την επιτηδευμένη «εντεχνίλα» του τραγουδοποιού, ποιος άλλος έπεσε θύμα κάποιας βρώμικης συνωμοσίας εκ μέρους του «Ελληνα Στινγκ»;

Η λέξη «προδότης» έχει γίνει εσχάτως η εθνική μας βρισιά, που τείνει να αντικασταστήσει σε συχνότητα την προσφώνηση «μ...ας». Σε λίγο θα πλακώνονται στον δρόμο οι οδηγοί και θα λέει ο ένας στον άλλο «άντε χάσου, ρε προδότη», τόσο έχει αλλοιωθεί πλέον η έννοια της λέξης. Αν μαζέψουμε όλους αυτούς που έχουν κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία και τους εκτελέσουμε παραδειγματικά στην πλατεία Συντάγματος, όπως επιθυμούσε το περυσινό καλοκαίρι το πλήθος των «Αγανακτισμένων», θα αποδεκατιστεί σύσσωμη η πολιτική σκηνή, θα ορφανέψουν οι πίστες και τα γήπεδα, θα ερημώσει ακόμη και το τραπεζικό σύστημα. Διότι τον περασμένο Αύγουστο ένοχη εσχάτης προδοσίας κρίθηκε... η Alpha Bank, επειδή στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι δραστηριοποιείται από το 1993 στη «Μακεδονία».

Εν αρχή ην ο Τζέφρι Παπανδρέου, ο πρωτεργάτης της προδοσίας, σύμφωνα με τους οπαδούς της σχετικής ρητορικής. Κάνει άλλωστε κι ωραία ρίμα το σύνθημα «Τζέφρι προδότη, Ιούδα Ισκαριώτη». Υπέγραψε το πρώτο Μνημόνιο, εκχώρησε την εθνική μας κυριαρχία στην τρόικα και τη Γερμανία. Eίναι όμως και ο Λουκάς Παπαδήμος, τον οποίο ο χωρατατζής μπλόγκερ «Πιτσιρίκος» θέλει να στείλει... εξορία. Προδότες είναι επίσης όσοι συμμετέχουν στην κυβέρνησή του, με εξαίρεση τον Γιώργο Καρατζαφέρη που έφυγε νωρίς για να μη γίνει «νενέκος» και υποχείριο της Αγκελα Μέρκελ, όπως είχε διευκρινίσει ο ίδιος, για να μην παραδεχθεί απλώς ότι θορυβήθηκε από τη δημοσκοπική του κατάρρευση. Είναι και όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν τις δανειακές συμβάσεις. Συνάδελφος αποκαλούσε σε περυσινό άρθρο του «προδότη» το Θεόδωρο Πάγκαλο, επειδή σε συνέντευξή του σε ξένο ΜΜΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγόρησε τους Ελληνες ότι «κλέβουν μόνιμα το κράτος». «Σε τέτοια μάχη εφιάλτες, ούτε χωρούν ούτε συγχωρούνται», κατέληγε το σχετικό άρθρο. Σύμφωνα με αυτήν τη λογική ο κ. Πάγκαλος θα ήταν γνήσιος Ελληνάρας αν γυρνούσε εις Παρισίους κι έλεγε πόσο εργατικοί και ευσυνείδητοι φορολογούμενοι πολίτες είμαστε.

Ας κάνουμε όλοι μαζί ένα ψυχοθεραπευτικό κύκλο και ας συμφωνήσουμε σε κάτι. Ολοι αγαπάμε την Ελλάδα, ουδείς είναι «προδότης». Κι όσοι τώρα τελευταία την αγαπάνε λίγο λιγότερο έχουν και τα δίκια τους: γέμισε η χώρα αυτόκλητους υπερπατριώτες.

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ρε Αριστερα στη Δροπολη ποσο αριστερος εισαι ρε γαμωτο.
Δεν αλλαζετε εσεις με τιποτα.

Ανώνυμος είπε...

Άκουσεν, άκουσεν! Το ΜΕΓΚΑ απο το πουθενά μας διορίζει τώρα και υπουργούς. Πως συμβένει αυτό με τον σύντροφο Ντούλε; Μην ενοχλείστε, ο τύπος που γράφει όσα διαβάσαμε στο Εpirusgate, είναι εκτός πραγματικότητας. Δεν έχει διαβάσει και δεν ξέρει ούτε τι είναι το ΜΕΓΚΑ, ούτε τι προβλήματα έχει ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός. Ένα πράγμα πρέπει να το μάθει καλά: Όσο και να επενδεί για να το σβήσει από το χάρτη το Κόμμα των Ελλήνων δεν θα το καταφέρει γιατί δεν μπορέσαν και δεν θα μπορέσουν μαζί με το Ντούλε του να σβήσουν ούτε την Ελλάδα ούτε την Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Αυτό είναι το Κόμμα τον Ελλήνων μια που ζητάει και εξηγήσεις. Πως ο Ξέρας ήταν καλός σαν περιφερειάρχης όταν τον είχε ο Ντούλε και τώρα που έγινε υπουργός δεν είναι καλός;! Τι μας έφερε εκτός τη διάσπαση και την μιζέρια ο Ντούλε στον τόπο μας; Δεν βλέπετε ότι όλοι εκτός τον Ντούλε μας βγήκαν προδότες. Για ξυπνίστε καμιά φορά, για ξυπνίστε ... τα γράφω σε σένα βορειοηπειρώτη γιατί οι άλλοι θέλουν είμαστε ρομπότοσκυλάκια του Ντούλε για να τα δημοσιεύσουν.

Δημοσίευση σχολίου