Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Τι ακριβώς είπαν Σαμαράς και Μητσοτάκης το 1990 στη Βόρειο Ηπειρο


Γιατί το άνοιγμα των συνόρων χρεώνεται στον Αντώνη Σαμαρά
Με αφορμή το δημοσίευμα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, στις οποίες χρεώνει το άνοιγμα των συνόρων στους μετανάστες στον Αντώνη Σαμαρά, κατηγορία που μάλλον προέρχεται παρεξηγημένα από τον χαιρετισμό που απηύθυνε στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες το 1990 λίγο πριν από την πτώση του κομουνιστικού καθεστώτος, αναγνώστης που υπογράφει ως «Ελ Ασυμβίβαστος» μας μεταφέρει το περιοχόμενο των δηλώσεων του Αντώνη Σαμαρά, τον Οκτώβρη του 1990 και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον Ιανουάριο του 1991 στη Δρόπολη της Βορείου Ηπείρου:

Κανείς δεν δικαιούται να χρεώνει στον Αντώνη Σαμαρά τις αηδίες αυτές. Στην Ελλάδα μπορεί να μη κράτησαν αρχείο από την επίσκεψη Σαμαρά στη Δερβιτσιάνη και Γοραντζή στις 25 Οκτώβρη 1990. Οι Βορρειοηπειρώτες, όπως έκαναν με τα άμφια και τις εικόνες τις εκκλησίας έχουν ηχογραφημένα τα λόγια του Σαμαρά που είπε. Αδέρφια προετοιμαστείτε σας περιμένουν ραγδαίες εξελίξεις. Είπε ακόμα ότι χαίρομε που σφύζει αυτός ο τόπος από τα νιάτα του και όταν τον ρώτησαν πιο είναι το μήνυμα σας σ΄ αυτά τα νιάτα είπε " Να μείνετε στα πατρώα σας εδάφη!
Μπέρδεψε ο Καρατζαφέρης τον Σαμαρά με τον Μητσοτάκη ο οποίος ήρθε λίγους μήνες αργότερα στη Δερβιτσιάνη, κάπου στις 13.01.1991 και μας απευθύνθηκε "Αδέρφια η Ελλάδα σας περιμένει με ανοιχτή την αγκάλη" και άνοιξε τα μακριά του χέρια σκεπάζοντας εντελώς από την μια τον Αντίλ Τσαρτσιάνι (τον αλβανό πρωθυπουργό), και από την άλλη την θεία Βήτα (στέλεχος του Κομουνιστικού Κόμματος Αλβανίας). Ο Μητσοτάκης δεν δέχτηκε να δει τους εκπροσώπους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που μόλις είχε ιδρυθεί διότι είχε κλείσει το μάτι στο Δημοκρατικό Κόμμα
Ελ Ασυμβίβαστος 

Ο κ. Καρατζαφέρης θέλει να καρπωθεί από το μεταναστευτικό και βλέποντας το ενδιαφέρον της ΝΔ για αυτό το θέμα, πάσαρε μία κατηγορία που προέρχεται από άλλους χώρους. Δεν πιστεύουμε πως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εννοεί τους Βορειοηπειρώτες, άλλωστε είναι ίσως το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα που στο πρόγραμμα του το Βορειοηπειρωτικό  το αντιμετωπίζει ως ξεχωριστώ εθνικό θέμα και όχι με γενικόλογες αναφορές για τον ελληνισμό του εξωτερικού

9 comments:

Ανώνυμος είπε...

21 χρόνια μετά το άνοιγμα των συνόρων και το "τροπάρι" για το ποιος έφταιγε που πήγαν οι Β/Η στη Ελλάδα καλά κρατεί. Χρησιμεύοντας κατά καιρούς ως όπλο και επιχείρημα όχι μόνο στο διακομματικό παιχνίδι (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ΛΑΟΣ - ΝΔ) αλλά και στο ενδοπαραταξιακό πολιτικό μέτωπο (Ντόρα – Σαμαράς). Και από κοντά κι εμείς καθόμαστε και κοσκινίζουμε αν και τι ακριβώς δήλωσε στους Β/Η ο ένας ή ο άλλος πολιτικός της εποχής.

Ας μας πει κάποιος από όσους έζησαν εκείνες τις στιγμές, υπήρχε περίπτωση να ανοίξει η Αλβανία τα σύνορα και να μείνουν οι Β/Η στον τόπο τους να τρώνε την μπομπότα της εποχής; Μην κοροϊδευόμαστε... Οι Αλβανοί έφευγαν κρεμασμένοι σε σαπιοκάραβα και δεν υπήρχε Θεός να τους σταματήσει και μάλιστα προς χώρες που ούτε τη γλώσσα τους ήξεραν ούτε αδέρφια (μεταφορικά και κυριολεκτικά) τους περίμεναν και θα άκουγαν οι Β/Η τον οποιοδήποτε τους έλεγε να μείνουν ή να μη μείνουν; Σαφώς μας περίμενε η Ελλάδα και καλώς πήγαμε.

Το αν και τι θα μπορούσε να γίνει σε μια δεύτερη και πιο ψύχραιμη φάση από τις ελληνικές κυβερνήσεις για την αποτροπή της πληθυσμιακής αποψίλωσης της Β/Η και την κατοχύρωση των περιουσιακών και άλλων δικαιωμάτων της είναι ένα άλλο θέμα και εκεί σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν πολλά. Είναι όμως ένα άλλο θέμα από το «άνοιγμα των συνόρων».

Ανώνυμος είπε...

O monos ellinas politikos pou ehi tin sinidhisi tou kathari geia tin V Ipiiro

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο άκουσμα αυτών των μπούρδων, διαφορετικά ακούγονται στα αυτιά των εν Ελλάδι ελλήνων εν μέρη δικαιολογημένα με την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών διαφόρων εθνικοτήτων και διαφορετικά ακούγεται στα αυτιά των ΕΛΛΗΝΩΝ Βορειοηπειρωτών οι οποίοι έζησαν τις στιγμές της περιόδου εκείνης.
Η δήλωση του Σαμαρά το 1990 ως υπουργός εξωτερικών βλέποντας τις εξελίξεις στο Βουκουρέστι < ότι η Ελλάδα πρέπει να προστατέψει τα αδέλφια της στην Βόρειο Ήπειρο> ήταν μια ακτίνα φωτός στο σκοτάδι που όλοι ζούσαμε.
Ακούμε κατά καιρό από πολιτικούς διαφόρων παρατάξεων να μιλούν για το άνοιγμα συνόρων μετά το < κάλεσμα > Σαμαρά και αναρωτιέμαι δεν γνωρίζων τα στοιχειώδη η γνωρίζουν και λαϊκίζουν προσβάλλοντας την νοημοσύνη κάθε Βορειοηπειρώτη.
- γνωρίζουν ότι τα σύνορα δεν τα άνοιξε η Ελλάδα αλλά η Αλβανία αφού υποχρεώθηκε βλέποντας πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή ?
- γνωρίζουν πόσα παλικάρια άφησαν την τελευταία τους πνοή στα βουνά από τα πυρά αδίστακτων μαλιώκων ?
- γνωρίζουν πόσοι πέρασαν τα σύνορα το 1990 στα παγωμένα χιόνια διασχίζοντας τα βουνά με ρίσκο την ζωή τους.?
- Αρνούνται να αποδεχτούν το το καθεστώς του Χότζια –Αλία ήταν μια Αριστερή δικτατορία και είχε ημερομηνία λήξης
και πόσα άλλα μπορεί κάποιος να περιγράψει σε αυτήν την πονεμένη ιστορία
Η μόνη απάντηση σε όλους είναι οι Βορειοηπειρώτες να σηκώσουν το κεφάλι ενωμένοι να αναδείξουμε τις αξίες μας και να επιτρέπουμε στον κάθε πολιτικάντη να μας αντιμετωπίζει σαν κάτι ξένο σε αυτήν τη χώρα

Ανώνυμος είπε...

Στο Σαμαρά χρεώνουν και τα 4 εκατομύρια
Πακιστανών,Αφγανών ,Μπαγκλαντεσιανών κλπ λαθρομεταναστών. Είναι σαν τη μαγιά που φτιάχνουμε ψωμί

Ανώνυμος είπε...

Ακουω και διαβάζω πολλά , για τον Σαμαρά που έφερε τους Αλβανούς κτλ κτλ κτλ. Πόσο ΓΕΛΟΙΟΣ, ΑΔΑΗΣ Η ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ πρέπει να ειναι κάποιος που εκφέρει τέτοια άποψη! Ο Σαμαράς έφερε τους Αλβανούς και τους Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα ε! Τότε τις χιλιάδες που έφυγαν την ίδια περίοδο στην Ιταλία ποιός τις έφερε; Ο Σαμαράς πάλι;;! Τις δεκάδες χιλιάδες Αλβανούς που έχει στην Ελβετία και την Γαλλία με την πιό σκληρή μαφία εκεί ποιός τις έφερε ;; Ο Σαμαράς;; Τις εκατοντάδες χιλιάδες που φεύγαν από την Ανατολική Ευρώπη στις πρεσβείες των δυτικών χωρών ο Σαμαράς τις έφερε;;;Τους Αλβανούς και τους Βορειοηπειρώτες , τους έφερε η εξαθλίωση του καθεστώτος του Χότζα, με την πείνα, το χαφιεδισμό το Σοσιαλιστικό Παράδεισο, τα 200.000 πολυβολεία τους χιλιάδες Ελληνες πολιτικούς κρατουμένους, τους εκατοντάδες δολοφονημένους για τα εθνικά τους πιστεύω και τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα στα σύνορα για να μην ξεφεύγει κανείς από τον παράδεισο.Την Αλβανία που ο πρώην πρωθυπουργός μας με τον πατέρα του και τον νυν πρόεδρο της Δημοκρατίας την θαύμαζαν και την θεωρούσαν πρότυπο ανάπτυξης και τελικά κατόρθωσαν να μας φτάσουν στο επίπεδό της. Πήγαινε ο Παπούλιας στους Αλβανούς και δεν έλεγε λέξη ούτε για τις κλεισμένες και γκρεμισμένες εκκλησίες ούτε για τους Ελλήνες που σάπιζαν στις βάρβαρες φυλακές του Χότζα. Αλλά τότε τις λοιπές προοδευτικές δυνάμεις (τρομάρα τους ,)τις ένοιαζε μόνο η Χιλή και η Νικαράγουα. Για τα αδέλφια μας που υπέφεραν δίπλα μας που καιρός!. Ο πρωθυπουργός μας βλέπετε αγωνιζόταν τότε για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. !!!

Δεν συμφωνώ σε πολλά με το Σαμαρά ειδικά μετά την τελευταία στροφή του ,αλλά αυτό το παραμύθι με τους Αλβανούς κόφτε το.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ η δήλωση του Καρατζαφέρη και τον εκθέτει πολλαπλά, και ακόμη μεγαλύτερη αποτυχία του Σαμαρά που δεν έχει στο επιτελείο του έναν άνθρωπο της προκοπής, που να συντάξει μια πληρωμένη απάντηση σ αυτές τις γελοιότητες
Παλαιό Μέλος της ΣΦΕΒΑ

drakos είπε...

http://www.sartzetakis.gr/points/boriaipiros.html

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΗ

απλος βορειοηπειρωτης είπε...

εμεις οι Βορειοηπειρωτες ειμαστε προδοτες της ιδιαιτερης πατριδας μας, φυγαμε σαν οι γυφτοι για πλουτη στην μανα ΕΛΛΑΔΑ παρατωντας τα παντα , ποσες και ποσες οικογενειες καταστραφηκαν επειδη οι περισσοτερες βορειοηπειρωτησες κυριες μας ξεχασαν απο που ηρθαμε και το παιζουν ελληνιδες του Κολωνακιου με τις πουτανιες τους, ειμαστε διασπαρτοι, και επιπλεον παραπονιουμαστε απο εδω στην Αθηνα οτι οι Αλβανοι περεμποδιζουν την ελληνικη παιδια στη Βορειο Ηπειρο την στιγμη που εμει οι ιδιοι εχουμε παρατησει τα σχολια μας αφου δεν εχει καθολου παιδια να πανε σχολειο, πουλαμε τα σπιτα μας στα ορεινα χωρια σε αλβανους και μετα λεμε οτι οι αλβανοι θελουν να αλβανοποιησουν τη Β.Η. Το κρατος της Ελλαδας μας με την πολιτικη του ...ασ'τα. Κοιταει ο καθενας το συμφερον του και κανεναν απο μας δεν το νοιαζει η Β.Η. , η πατριδα μας που εμεις οι ιδιοι την πουλησαμε , μεσα και εγω.
Β.Η. συγγνωμη, παπουδες μας συγγνωμη , ειμαστε αναξιοι Σας

Ανώνυμος είπε...

Exei alekos dikio o aplos sumfono se ola mazi tou exoune kseftilisti entelos

Δημοσίευση σχολίου