Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Δεν έλειπε κανείς στη δεξίωση του Προξενείου Αργυροκάστρου

Επιστολή αναγνώστη
 «Οι ενωτικοί» και οι «διασπαστές»
Η γιορτή της 25 Μαρτίου, «ένωσε» όλους της πολιτικής σκακιέρας του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού στην δεξίωση που έδωσε με την ευκαιρία αυτή ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο, κύριος Κοτροκόης. Εκεί ήταν όλοι. Ο Ντούλε, ο Μπολάνο, ο Ξέρας, ο Κ.Μπάρκας, Τάβος, Κ.Κίτσιος, Θ. Μήτσιος, Κυριαζάτης, Μπεζιάνης, Μπούκας, Κ. Μπεζιάνη, Ο Μπέτσης, Λ. Παπάς, νυν και πρώην έπαρχοι και πολλοί άλλοι επίσημοι από τα αλβανικά κόμματα και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παρόν και ο «αυτοαποκαλούμενος βουλευτής των βορειοηπειρωτών στην Ελληνική Βουλή», Παντούλας. 

Ο οικοδεσπότης Ν. Κοτροκόης άξιος συγχαρητηρίων από όλους που παραβρέθηκαν,  άνοιξε την πόρτα του Προξενείου διάπλατα. «Δημιούργησε» συνθήκες στην αίθουσα της δεξίωσης, που σχεδόν ήταν γεμάτη, τα πηγαδάκια να έδιναν και να έπαιρναν. Ο Ντούλε, που τον τελευταίο καιρό πολύ έντονα παριστάνει τον εκπρόσωπο της ιδέας της ενότητας, όπου και να έριχνε το βλέμμα του, είτε όπου να βρίσκονταν, είχε τριγύρω του ή απέναντι του, τους «διασπαστές.» Και το περίεργο είναι πως οι διασπαστές μέσα στην αίθουσα ήταν η πολυψηφία που αν μιλήσουμε με ποσοστά, μπορεί να άγγιζαν και  το 70-80%.
Μετά από την κουραστική εξόρμηση που έκανε εφέτος, κόβοντας πίτες σχεδόν σε κάθε αδελφότητα, (είναι η πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια που κυβερνάει να σκίσει παπούτσια τρέχοντας παντού), διαπίστωσε πως εκτός στη βάση του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού που είναι μειοψηφία, τώρα είναι και στις επίσημες δεξιώσεις. Η μειονεκτική του θέση τον έκανε νευρικό. Να συμπεριφέρεται κάπως περίεργα για το βλέμμα των ανθρώπων που δεν είναι στο στενό του περιβάλλον και όχι μόνο. Πληροφορίες λένε πως κάποια στιγμή έφτασε μέχρι να εκφραστεί πως το ΚΕΑΔ με δική του εντολή «να μην κατεβάσει υποψήφιους για τις εκλογές του 2013».
Για να τον βγάλει από την δύσκολη στιγμή, έσπευσε δίπλα του ο κολλητός του Παντούλας, και άρχισε να απειλεί στο όνομα του εθνικού κέντρου, πως μόνο το ΚΕΑΔ αναγνωρίζουν και τίποτα άλλο. Με την στάση του και ο Παντούλας, δεν έμεινε δίχως να πάρει και ο ίδιος τα ρέστα από τους πολλούς, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα της αντιπροσωπίας του Κόμματος των Ελλήνων, που είχε ισχυρή παρουσία.
Ότι και να λένε τα πηγαδάκια από την εκδήλωση, η κατάσταση είναι ανησυχητική για τα πολιτικά κεκτημένα στη Ελληνική Εθνική Μειονότητα, που απαιτεί σοβαρά την προσοχή  του εθνικού κέντρου.  

Ο Παρατηρητής               

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

Βορειοηπειρωτη εσυ δεν έχεις ρεπορτάζ απο το γεγονός και βάζεις μια δήθεν επιστολή αναγνώστη; Έχεις καταντήσει παρατράγουδα, έλεος.

Ανώνυμος είπε...

Mavre borioipiroti,tha gerasis apo ton "tromo" tou Ntoule.Kalla sou lei o 2.33,eoxis katantisi paratragouda.

Ανώνυμος είπε...

02:33 μια χαρα τα λες.. Και Αφού μας φταίει ο γάιδαρος κοπαναμε το σαμαρι. Μην μας πάθει τπτ ο Βαγγελακης μας κ χαθεί η αερογεφυρα των δυο χωρών.. Έτσι είναι φίλε μου,τις μαλακιες κ τις αμαρτίες του Ντουλε τις φορτωνουμε στον Βορειοηπειρώτη.. Άντε γεια συντροφε!!

Βορειοηπειρώτης είπε...

Είναι αλήθεια αγαπητε/η 2.33, ότι θα άξιζε μια καλύτερη δημοσίευση για την δεξίωση του Ελληνικού Προξενείου Αργυροκάστρου.

Ένας αναγνώστης μας έστειλε αυτό το κείμενο που όπως φαίνεται από το περιεχόμενο του είναι άνθρωπος του Μέγκα και πιο πολύ έχει διάθεση να σατιρίσει παρά να ενημερώσει. Κρίναμε ότι η άποψη του έπρεπε να δημοσιευτεί. Αν εσείς έχετε καλύτερο ρεπορτάζ, θα το δημοσιεύσουμε με ευχαρίστηση.

Δυστυχώς εμείς δεν βρήκαμε το χρόνο, όχι να γράψουμε, αλλά για να σκεφτούμε το λόγο της ωφέλειας της εκδήλωσης και του κειμένου μας.

Μιας και μας προκαλέσατε, ας αναφέρουμε μόνο έναν προβληματισμό:

Από τη μία ήταν πολύ ευχάριστο ότι δεν έλειπε κανείς και από την άλλη ήταν λυπηρό το γεγονός ότι όλοι περπατούσαν σαν πάνω από ναρκοπέδιο για να μην τρακάρουν σε κανέναν από αυτούς που δεν μιλιούνται.
Ο νέος Γενικός Πρόξενος ως οικοδεσπότης, φαινόταν να χαιρόταν περισσότερο από όλους, το γεγονός ότι συμμετείχαν όλοι. Ευχόμαστε μόνο να αντέξει στον πειρασμό και να μην γίνει μέρος του προβλήματος μας, για να έχουμε και κάποιον που δεν διαχωρίζει του έλληνες σε καλούς και κακούς ανάλογα με το πολιτικά πιστεύω (όπως έκανε ο προηγούμενος). Το να γίνει μέρος του προβλήματος, δεν είναι απαραίτητα κακό, αρκεί τα κριτήρια των επιλογών του να είναι πατριωτικά και ωφέλιμα για τον ελληνισμό.

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Παρατηρητή μας είπαν ότι ο Μπολάνος δεν ήταν. Δεν μας είπες ότι έλειπε ο Λούτσης, ο Ζαρμπαλάς ο Γ.Γιάννης, ο Μπάρκας ο Παν. Ο τελευταίος έκανε λέει παράπονα ότι και ο νέος πρόξενος δεν του έστειλε πρόσκληση και δεν πάει στη δεξίωση...!
Ένα σου λέω παρατηρητή ότι αν ήταν ο Γιάννης ο Αγιάννης στη δεξίωση τότε ο Ντούλες δεν θα είχε πρόβλημα διόλου.
Λένε πως η ατμόσφαιρα είχε και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά. Ότι η κάποτε ισχυρή ομάδα του Ντούλε ήταν σκόρπια. Οι έπαρχοι λιγοστοί, αλλά δεν του έκαναν παρέα. Είχε μείνει με το Γ.Μπάμπη. Έλλειπε ακόμα και ο Ηρώδης. Ο Μπέτση και κάνα δυο άλλοι τύποι όπως ο Τ.Νασις έτρεχαν να συγκεντρώσουν πληροφορίες.
Επίσης και "οι διασπαστές" ήταν "ενωμένοι" στα δικά τους κομμάτια.
Δύσκολο το έργο του Κοτροκόη, ο οποίος έτρεχε κι αυτός απ΄εδώ και απ΄εκεί να αποτελέσει την ενωτική ομπρέλα για όλους, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ να φέρει μαζί δυο "αντίπαλους". Συνεπώς και ο ίδιος επιδίωξε να κρατήσει κάποιες ισορροπίες..... και αρκέστηκε. Έφτιαξε μια εθνική σκεπή που δεν είχε ενωμένο σχεδόν κανένα.
Ήταν λέει και ο Δεσπότης στη δεξίωση. Κάθισε σε μια καρέκλα μακριά από τον Κοτροκόη και οι επισκέπτες μπήκαν στην ουρά για δεύτερη φορά... ακολούθησαν το Ντούλε... ως ένα σημείο. Διότι μόλις έφτασαν εκεί οι σκληροί αντίπαλοι του Ντούλε κόπηκε και το φίλημα το χέρι του Δεσπότη, μέχρι που αναγκάστηκε να φύγει...
Λένε οι κακές γλώσσες ότι τόσο ο δεσπότης, όσο και ο Παντούλας ήρθαν εκεί για να ενισχύσουν το Ντούλε... αλλά. Ο Ντούλες είχε και άλλο πρόβλημα... επειδή τον συνήθισαν να του λένε "Ντούλε" λίγοι μέχρι κανείς θυμήθηκαν να του ευχηθούν για την ονομασία του. Εντάξει, ούτε αυτός το παρα ήθελε διότι έπρεπε να κεράσει κάτι, διότι ο Τάβος λένε ότι πάει στη δεξίωση μετά από τρικούβερτο γλέντι που οργάνωσε για την ονομασία του.

Ανώνυμος είπε...

OLI EINAI TO IDIO .GIA TI TSEPI TOYS SKEFTONTE KE OXI GIA TO ETHNOS

Ανώνυμος είπε...

Αθώε, ο Παναγιώτης Μπάρκας ήταν εκεί.Να μην λέμε πράγματα που δεν μας τεριάζουν. Ο Ηρώδης ναι.Δεν ήταν, όπως και οι έπαρχοι Μεσοπόταμου και Δίβρης. Δεν σου γράφω τι είπαι ο Γνωστός Κυριαζάτης στο Ντούλε που τον έπριξε.Κάποια άλλη στιγμή. Θα σου πω κάτι άλλο. Τι είπαι στον οικοδεσπότη ένας κύριος: "Στην Ελλάδα η Παπαρήγα έχει 25 χρονια και εδώ σε μας ο Ντούλε 15. Δεν πάει. Πρέπι να κάνετε κάτι, να βάλετε χέρι να μην συνεχίσει άλλο η κατηφόρα." Τα λέμε.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Καλά, δεν κατάλαβα, γιατί δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι ήταν όλοι στον ίδιο χώρο, κάτω από την ίδια σκεπή (το Ελληνικό Προξενείο). Εγώ, αν και δεν ήμουν, το θεωρώ αυτό αισιόδοξο μήνυμα. Τώρα αν κάποιος πέρασε μεριάρικα, αν κάποιος άλλος αλληθώρησε κι αν κάποιος άλλος αδιαφόρησε, αυτό δεν έχει σημασία. Το ότι διαφοροποιούμαστε, δε σημαίνει ότι είμαστε και διαφορετικοί. Οι ίδιοι είμαστε, γιατί δεν υπάρχουν κι άλλοι.

Ο Σαπερωτός Αθώος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

11.33. άλλο να είμαστε διαφορετικοί και άλλο να μη μιλούμε ο ένας με τον άλλον. Ξέρω δεν είσαι τόσο αθώος

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Ελλάδα !!!
Δυο ημερομηνίες για κάποιους ηγέτες κ κάτι μονιμους επαρχους: 8 μαρτίου κ 25 Μαρτίου
Την ημέρα της γυναίκας ο ιρωδης της τσαμουριας ο Σόκρατες της διβρης κ ο " ψευτο- εθνικιστης" μεσοποταμου κάνανε σαματά στα κλαρινα κ στην dita e gruas. Για πια 25 Μαρτίου μας λέτε; Αν την ξέρανε ευχαρίστως να έρχονταν αλλα δεν τους έκανε κανένας ούτε ftesa oute lajmerimi οπότε....... Όσο για τους άλλους ήταν στα τιρανα γιατι κάνανε αέρα στα ουμπαλα του sali

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Πιστεύω ότι κάποιος θα με διαβάσει. Λοιπόν, την Κυριακή στις 25 Μαρτίου ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κατάφερε να μάσει όλα τα σπασμένα κομμάτια των εκπροσώπων της ε.ε. μειονότητας κάτω από μια στέγη, αυτή της επετείου της εθνικής γιορτής της Ελλάδας. Αυτό είναι μια επιτυχία διότι ήρθαν όλοι, που σημαίνει ότι ο νέος Γενικός πρόξενος φανερώνει ανάστημα και στάση που δεν αναιρεί κανένα Έλληνα, ακούει, μιλάει, σέβεται όλους (πλην το θεσμό του ΜΕΓΑ στις εκδηλώσεις του οποίου, λέω εγώ, με ρητή εντολή των ανωτέρων δεν πηγαίνει). Οι δικοί μας σκέφτηκαν πολιτισμένα. Σεβάστηκαν και την εθνική επέτειο και τον γενικό Πρόξενο και την διασπασή μας...
Την επόμενη όμως συνέβηκε κάτι που επισύρει την προσοχή. Όπως συνήθως τα τελευταία χρόνια, στις εθνικές επετείους της Ελλάδας, το Γενικό Προξενείο της Ιταλίας στην Αυλώνα, οργανώνει εκδηλώσεις στο Αργυρόκαστρο.... για να δείξει το παρον ,,,, αλλά και ανωτερότητα. Και φέτος την επόμενη της εθνικής γιορτής της Ελλάδας οργάνωσε μια "έκθεση" , - ως συνήθως στο πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου... Ήταν όλοι οι Αλβανοί κεί και συζητούσαν ομαδικά και ενωμένοι για την ιταλική εκδήλωση... Ήταν εκεί και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο και ασφαλώς οι Έλληνες καθηγητές του Τμήματος των Ελληνικών και όλου του Πανεπιστημίου. Αυτά

Ανώνυμος είπε...

Από την εκδήλωση που έγινε από τους ιταλούς στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου οι μόνοι που έλειπαν ήταν οι καθηγητές του τμήματος ελληνικών, φαίνεται Αθώε (ένοχε) δεν έχεις καλή πληροφόρηση. Ή σε έχει κυριεύσει το (αβυσσαλέο) πάθος σου για να κατακρίνεις όλους ή έχεις ξεφύγει και κινείσαι στο (κυριολεκτικά) παράλογο. Σε λυπαμαι

Ανώνυμος είπε...

8.57 Μπράβο που μας φώτισες και μας έσωσες στο παρά πέντε, δλδ οι καθηγητές των ελληνικών αποφάσισαν για πρώτη φορά να μποϊκοτάρουν τους Ιταλούς στις εκδηλώσεις τους στο Πανεπιστήμιο. Αυτό είναι η είδηση και έχεις δίκιο που κατακρίνεις τον Αθώο. Έγινε η υπέρβαση !!!! Μπράβο!!!
Για τα υπόλοιπα που λες στον Αθώο δεν ξέρω πόσο δίκιο έχεις. Μάλλον δεν έχεις. Και ούτε με το επιχείρημα ότι ο Αθώος δεν ενημερώθηκε σωστά (ή το έκανε σκοπίμως) για την αποχή των ελληνοδιδασκάλων από την εκδήλωση των Ιταλών, μπορείς να τον πεις και (ένοχο) και ότι κυριεύεται από (αβυσσαλέο) πάθος και ότι είναι παράλογα αυτά που λέει. Πρέπει εσύ να έχεις το μελίσσι στη σκούφια και ξύνεσαι σαν κόπιτσας... Γιατί φοβάσαι από την κριτική

Ανώνυμος είπε...

8.57 Prepei na heis poly skouria mesa su.Dhen vlepeis tin tsakismara mas pu hasame avga kai paskalia, dhen ehume tipot oute enotita ute paidheia, oute politismo, alla se marane an htan i an dhen itan oi kathijites tu tmimatos ellinikvn stin ekdhillosi ton Itallon. Ntamplas. Jati dhen les tus kathijitares sou an ekanan i dhen ekanan kapoia ekdhillosi ja tin ethniki epeteio !

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αθώε, στείλε ξανά το σχόλιο γιατί ήρθε προβληματικό, δεν μπορεί να δημοσιευτεί

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Αχ Βορειοηπειρώτη μου, μπήκαν κι εδώ τα κοπίτσια. Δεν θα θυμηθώ ακριβώς τι έλεγα αλλά απευθυνόμουν στον ανώνυμο 8.57.
Του έλεγα ότι από τη φάτσα των όσων γράφεις, μοιάζεις με κουκούδι. Απ΄αυτά που σε μαχαιρώνουν την νύκτα και σε κλαίνε την ημέρα.... Δεν απαλλαχτήκαμε βλέπεις από τα καρκινώματα αυτά. Συνεπώς δεν έχει έννοια η συμπόνια σου. Στάζει χολή στην ψυχή.
Συμφωνώ με τον αλβανο-έλληνα 21.05. Αντι των Ιταλών, οι καθηγητές του Τμήματος Ελληνικών που υπερασπίζεσαι θα έπρεπε να είχαν εκδήλωση για την εθνική επέτειο στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου. Το αν ήταν ή δεν ήταν στην εκδήλωση των Ιταλών αυτόν δεν λέει τίποτε. (πιθανόν να μη πήγαν επειδή πάει ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος και εκείνοι, οι καθηγητές λοιπόν, κατά τις εντολές του ομαδάρχη τους να μην τον αγαπούν ιδιαίτερα διότι ο Γ.Πρόξενος τους βλέπει όλους εκεί μέσα στη ΒΗ και όχι μόνο την μεριά του ομαδάρχη τους, όπως θα ήθελαν) Ούτε βέβαια η απουσία από την εκδήλωση των Ιταλών αποτελεί πατριωτικό έργο και ανδραγάθημα. Οπότε η έλλειψη σωστής ενημέρωσης σε μένα σχετικά με την απουσία τους από την εκδήλωση δεν αποτελεί εγκληματικό ατόπημα.
Συνεπώς, τα όσα μου προσάπτεις κακοήθη ανώνυμε αποτελούν την πραγματική σου ταμπέλα, την οποία είναι δύσκολα να την αφαιρέσεις...Δεν μπορεί να σε λυπηθεί κανείς... ούτε για συμπόνοια δεν αξίζεις

Δημοσίευση σχολίου