Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Δέλβινο 25 Μαρτίου 2012


Φωτογραφίες  από την εκκλησία του Ευαγγελισμού και τη δοξολογία στο μαυσωλείο των ελλήνων πεσόντων.
 Στο Δέλβινο, είναι η μόνη εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην περιοχή Δελβινο – Αγιοι Σαράντα και ίσως η μοναδική στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου. 
Με τη συμμετοχή των  χριστιανών της ιστορικής πόλης, που κάποτε ήταν κέντρο μητροπόλεως,  η θεία λειτουργία που χοροστάτησαν ο π. Γεώργιος Γκιάτα και π. Βασίλειος Γιάννη, πραγματοποιήθηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα.
Αμέσως μετά έγινε η δοξολογία για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, στο οστεοφυλάκιο που κατασκευάστηκε στη βάση του καμπαναριού (φωτο), 

προς τιμήν των ελλήνων πεσόντων του 40’ τα οστά των οποίων φυλάσσονται σε αυτή την εκκλησία.
Απαλλαγμένη από τις «επισημότητες», στη  λιτή εκδήλωση η συγκίνηση ήταν διάχυτη στους ολιγοστούς έλληνες που απέμειναν στην πόλη του Δελβίνου καθώς το επίκεντρο ήταν οι ήρωες του έθνους και όχι οι «επίσημοι» όπως συνήθως γίνεται σε ανάλογες εκδηλώσεις.  






























 






















3 comments:

Δελβινιώτης είπε...

Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ...
Το Δέλβινο μας!

Ανώνυμος είπε...

Megalo pnevmatiko kai ethniko kentro to Delvino o patriachis Serafim epi kairo Kosma tou aetolou Itan apo eki. Dhiavaste apirotan Kai tourki tis Isminis kapatai iperoho .....

Ανώνυμος είπε...

Κλόπη στο Λευτροχώρι Αλβανίας στο Δέλβινο, παραβιάστικαν 2 σπίτια, οι ένοχοι είναι ακόμα ελέυθεροι. Πρέπει οι Λευτροχωρίτες να προστατέψουμε τις περιουσίες μας και να μην φοβόμαστε 2 συγκεκριμένα άτομα και να τους βάλουμε στη θέση τους και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά όχι κλειστά το καλοκαίρι πρέπει να μαζευτεί ο σύλλογος Λευτροχωρίου και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και αν ξαναγίνει κλοπή θα δημοσιεύσουμε και τα ονόματά τους. Ευχαριστούμε την αστυμομία του Δελβίνου που κάνει καλά την δουλειά της παρόλες τις δύσκολες σηνθήκες πυ επεικρατούν. Ευχαριστούμε και τον δήμαρχο Δελβίνου για τις προσπάθειές του που βοηθάει το χωριό μας, αύτα τα πρόσωπα απειλουν κρυφά συγκεκριμένα άτομα της αστυνομίας με απόλυση, επειδή προσπαθούν να βοηθήσουν την κατάσταση που επικρατεί.

Δημοσίευση σχολίου