Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η "Ομόνοια" καταδικάζει τις απειλές των Τσάμιδων προς τον Ντούλε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΥΠΟΥ
Εκφράζουμε την έντονη δυσφορία, αγανάκτηση και ταυτόχρονα την ανησυχία μας και  του συνόλου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στα πάτρια εδάφη, σε σχέση με τη δηλητηριώδη γλώσσα που εκφέρει στο δημόσιο λόγο η εθνικιστική πτέρυγα της αλβανικής πολιτικής υπό το Κόμμα για Δικαιοσύνη και Ένταξη των Ιντρίζι και Ταχίρι.
Η δήλωση του Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Βαγγέλη Ντούλε, ερωτηθείς σχετικά με θέματα διακίνησης στα σύνορα Αλβανών πολιτών

δεν περιείχε τίποτε περισσότερο απ’ το αυτονόητο, ότι δηλαδή ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξε αυτοδιοικητική διαίρεση που να έφερε την ονομασία «Τσαμουριά», όπως ορισμένα ταξιδιωτικά έγγραφα αλβανών αναφέρουν. Αυτό δεν είναι θέση ούτε της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ούτε του ΚΕΑΔ. Είναι ιστορικό γεγονός. Και επιπλέον είναι αυτονόητο πως γενικότεροι γεωγραφικοί προσδιορισμοί δεν μπορούν να αποτελούν τεκμήριο επίσημων εγγράφων.
Εμείς, ως πολιτικοί εκφραστές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας παραμένουμε προσανατολισμένοι στο όραμα της κοινής ειρηνικής πορείας των δύο λαών προς ανάπτυξη και διεύρυνση της επικοινωνίας τους και στην στήριξη από πλευράς της Ελλάδας για την διαδικασία Ευρωπαϊκής ένταξης της Αλβανίας.
Καταδικάζουμε ωστόσο, τόσο τις ιδεολογίες που υποκρύπτουν εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος άλλων χωρών, όσο τη γλώσσα μίσους καθώς και τις έμμεσες απειλές για την ίδια μας την ύπαρξη ως ΕΕΜ στην Αλβανία. Δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητη αυτή η κατ’ εξακολούθηση  αιχμηρή γλώσσα των ανθελληνικών κύκλων.
Ο αλβανικός λαός δεν έχει ανάγκη από φωνές που μπορεί να βυθίσουν την κοινωνία στο σκοτάδι των ανώφελων συγκρούσεων και πρέπει να αποδείξει ότι δύναται να τις απομονώσει.

Αγ. Σαράντα, στις 29 Μαρτίου 2012
Εκ’ του Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιντριζι έκανε δήλωση στα Αλβανικά ΜΜΕ για να το ακούσουν όλοι.
Εσείς όπως πάντα κάνετε δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση και μόνο. Vetemastruboheni λένε στα αλβανικά, δανειζόμενοι από τις λατινικές γλώσσες, το όρο που στα ελληνικά το λέμε μαλακίζεσαι. Οι αρχαίοι Έλληνες τον χρησιμοποιούσαν για τα μυαλά. Εσείς στην ΟΜΟΝΟΙΑ για ποιο σκοπό; Μετά ο Ιντρίζι δεν ασχολήθηκε με την ΟΜΟΝΟΙΑ αλλά με τον ρπόεδρο του αλβανικού κόμματος ΚΕΑΔ;

Δημοσίευση σχολίου