Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

MEGA: Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
΄Αγιοι Σαράντα,12.05.2011
Οι δημοτικές εκλογές της 8ης Μαΐου 2011 επιβεβαίωσαν την ιστορική αναγκαιότητα της ιδρύσεως του Κόμματος των Ελλήνων  ΕΕΜΜ, για την δικαίωση των διαχρονικών αιτημάτων της Ελληνικής Μειονότητας, για την αποκατάσταση δημοκρατικών θεσμών στους κόλπους της Ελληνικής Μειονότητας αλλά και σε όλη τη χώρα γενικότερα.

Το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις αρχικές μας προσδοκίες. Αποτελεί όμως την πρώτη σπουδαία νίκη, μας έδειξε ότι ο δρόμος προς τη δικαίωση είναι δύσκολος και απέδειξε με τραγικό τρόπο, ότι τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και τα οράματα που μας οδήγησαν στην ίδρυση του κόμματος μας, όχι μόνο διακυβεύονται στο βωμό των ιδιοτελών συμφερόντων μιας ομάδας ανθρώπων, αλλά το κατεστημένο αυτό είναι ισχυρό. Όχι όμως ανίκητο!

Σε μόλις ένα χρόνο ζωής, χωρίς ολοκληρωμένες τις δομές σε όλη την επικράτεια και στο εξωτερικό, χωρίς καμία οικονομική και πολιτική στήριξη, με εποικοδομητική πολιτική και βασικό γνώμονα τα συμφέροντα του Ελληνισμού κατόρθωσε να αναμετρηθεί τολμηρά  με όλο το κατεστημένο της πολιτικής στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα, να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη ψυχραιμία όλη τη λασπολογία και την παραπληροφόρηση που έπεσε πάνω του από χρηματοδοτούμενα κέντρα και κλίκες, να μην υποκύψει ούτε στις υποτακτικές προσεγγίσεις των μεγάλων αλβανικών ή ελληνικών κομμάτων και τελικά, παρά την εικόνα των αριθμών, να βγει από την πρώτη μάχη νικητής. Η νίκη της μίας έδρας στη Φοινίκη, εκεί που ιδρύθηκε το Κόμμα και η σημαντική νίκη με τους δύο συμβούλους  στο Δήμο των Αγίων Σαράντα , αποδεικνύουν ότι εκεί που αντιλήφθηκαν καλά από τους ΄Ελληνες τα μηνύματα του εθνικού φορέα η λαϊκή υποστήριξη ήταν μεγάλη. Εντωμεταξύ, το σύνολο των ψήφων για τους υποψήφιους σε δέκα δήμους και επαρχίες ανέρχεται στους 7.767 έναντι των 11.069  του συνδυασμού ΣΚ-ΚΕΑΔ και όχι Ομόνοια – ΚΕΑΔ όπως μάταια προσπαθούν να εμφανίσουν. Επίσης, αισιόδοξα είναι και τα στοιχεία για τα δημοτικά συμβούλια όπου το  MEGA συγκέντρωσε 4.152 ψήφους και το 20-χρονο ΚΕΑΔ  μόλις 7.007 ψήφους. Η διαφορά δε θα ήταν αυτή αν το Κόμμα των Ελλήνων είχε μέλη των εφορευτικών επιτροπών στα εκλογικά κέντρα και στα κέντρα καταμέτρησης, γιατί σε πολλές επαρχίες αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα εις όφελος μικρών αλβανικών κομμάτων που φυτρώνουν στις επαρχίες μας, χωρίς να έχουν καμία βάση αλλά «χρησιμοποιήθηκαν» από συμπατριώτες μας λόγο της ευκολίας που παρέχει ο εκλογικός νόμος για την εκλογή τους στα συμβούλια .
Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε ειλικρινά τους υποψηφίους του ΕΕΜΜ-MEGA για τον κοινό, πολιτισμένο, αξιοπρεπή αγώνα που δώσανε χωρίς να υπολογίσουν τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τη λασπολογία που δέχτηκαν. Τους παροτρύνουμε να σταθούν περήφανοι και αισιόδοξοι γιατί οι κόποι μας θα καρποφορήσουν. Δώσαμε μια μάχη και πραγματικά την κερδίσαμε. Η νίκη αυτή ανήκει σε εσάς και στους χιλιάδες Έλληνες Βορειοηπειρώτες που δεν υπέκυψαν στις από κάθε κατεύθυνση πιέσεις και ψευτοδιλήμματα.
Σεβόμενοι την ψήφο των Ελλήνων, χαιρετίζουμε και συγχαίρουμε όλους τους νεοεκλεγέντες  αιρετούς! Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο τους εις όφελος όλων των κατοίκων τους και τους εφιστούμε την προσοχή να διαβάσουν καλά την ψήφο. Στον αγώνα για την ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας θα μας έχουν αρωγούς. Καλούμε τους νέους αιρετούς της συμμαχίας ΚΕΑΔ-ΣΚ να απαλλαγούν από  το πνεύμα του προεκλογικού αγώνα που ενέπνευσε το πολιτικό κατεστημένο, να μη συνεχίσουν το κυνήγι μαγισσών του Έλληνα εναντίον Έλληνα και να εγκαταλείψουν πραχτικές που διακυβεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα, προς τέρψη των εχθρών του Ελληνισμού.
Το ενδιαφέρον και η αυξημένη συμμετοχή των συμπατριωτών μας από την Ελλάδα, μας εξέπληξε ευχάριστα και μας γεμίζει με αισιοδοξία, άσχετα αν η κινητήρια δύναμη αυτής της προσπάθειας ήταν ένας συγκεκριμένος πολιτικός χώρος στην Ελλάδα με στόχο να πλήξει το κόμμα μας. Το γεγονός ότι αυξήθηκε κατακόρυφα η συμμετοχή, οφείλεται έμμεσα ή άμεσα και στην προσπάθεια μας και αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτό.
Επιλέξαμε να αποφύγουμε την εσωστρέφεια και να μην αποτελούμε μέρος του εθνικού διχασμού που προσπαθούν να μας επιβάλλουν κύκλοι ξένα προς το συμφέρον του Ελληνισμού. Οφείλουμε όμως να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας στον ανήθικο και λυσσαλέο πόλεμο που δεχτήκαμε κάτι που επηρέασε σημαντικά και το αποτέλεσμα των εκλογών 
1.      Διαψεύστηκε οριστικά ο ισχυρισμός των ντουλεκεαδίτικων κύκλων ότι το ΕΕΜΜ-MEGA, είναι εργαλείο του κυβερνώντος αλβανικού κόμματος του Σαλί Μπερίσα, αφού το Κόμμα των Ελλήνων κατέβηκε ανεξάρτητο, χωρίς συμμαχίες και χωρίς εφορευτικές επιτροπές σε όλες τις επαρχίες. Το ΔΚ του Μπερίσα κατέβασε δικό του υποψήφιο στο Αλύκου, όπου συνέτεινε στην αποτυχία του υποψηφίου του MEGA δίνοντας την έδρα στον υποψήφιο του ΚΕΑΔ-ΣΚ με 40%. Το ίδιο συνέβη και στο Μεσοπόταμο όπου οι μηχανισμοί του ΔΚ στήριζαν τον ανεξάρτητο υποψήφιο. Αντιθέτως, το ΚΕΑΔ συμμάχησε ουσιαστικά με το αλβανικό ΣΚ του Εντι Ράμα, κινητοποίησε μάλιστα ανώτατα στελέχη της αντιπολίτευσης,  δέσμευσε την πλειοψηφία των μελών στις εφορευτικές επιτροπές, όπου είχε και ένα δικό της μέλος, οι οποίες σε ορισμένα εκλογικά κέντρα αλλοίωσαν το αποτέλεσμα. Οι υποψήφιοι του ΚΕΑΔ στη Φοινίκη, στο Αλύκου, στη Λιβαδειά και στη Δίβρη αποκόμισαν τις περισσότερες ψήφους από Αλβανικά ή μικτά χωριά, όπως στον Αϊ Γιάννη, στο Τσλιρίμι, στο ΄Ανω Βρυώνι, στην Τσούκα, στον Αγ. Πανταλέημονα, στη Ναβαρίτσα, ενώ οι υποψήφιοι του MEGA αρκέστηκαν με την ψήφο των Ελλήνων. Το κόμμα μας απέδειξε ότι δεν έχει αυτοσκοπό την εξουσία με κάθε κόστος, αλλά τον ευγενικό σκοπό να συσπειρώσει και προωθήσει στον αγώνα τους Έλληνες και μόνον τους Έλληνες.

2.      Η ηγεσία του Κόμματος των Ελλήνων που αποτελείται από νέους και άφθαρτους ανθρώπους, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και των στόχων του για την επίλυση και προώθηση των θεμάτων, παίρνοντας σκληρή και ασυμβίβαστη θέση προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση για το θέμα της απογραφής του πληθυσμού, για την εθνικιστική εκστρατεία του αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και επιμένει για την εφαρμογή στην πράξη των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας και από τις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Συμβάσεις για τις μειονότητες. Ο πολιτικός λόγος, στις εκλογικές συγκεντρώσεις προκάλεσε το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών και άγγιξε το φιλότιμό τους να συσπειρωθούν γύρω από τον εθνικό φορέα και να πιστέψουν σ’ αυτόν. Το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο: Έστω και με αργούς ρυθμούς οι Έλληνες φωλιάζουν στο πραγματικό τους ναό.

3.       Το Κόμμα των Ελλήνων σ’ αυτές τις εκλογές έδωσε άνιση μάχη έχοντας να αντιμετωπίσει:
ü    Τη λυσσαλέα προπαγάνδα του ΚΕΑΔ που ξόδεψη όλη την ενέργεια του για να πείσει ότι ήμασταν επέκταση του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, χρησιμοποιώντας ονόματα και πρόσωπα που δεν έχουν καμία σχέση με την  ηγεσία. Χρησιμοποίησαν βάναυσα όλα τα αμφιβόλως χρηματοδοτούμενα site και τις εφημερίδες « Λαϊκό Βήμα» και  «Ομόνοια» υβρίζοντας και κατηγορώντας για εθνική προδοσία και διασπαστική κίνηση την ίδρυση του Κόμματος και τη δραστηριότητά του.
ü    Τη μεροληπτική στάση του διπλωματικού εκπροσώπου του εθνικού κέντρου στο Αργυρόκαστρο, κύριου Ριζόπουλου, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ. Παντούλα και άλλων, παραγόντων της Μητρόπολης Αργυροκάστρου και της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας που στήριζαν ανοιχτά και δυναμικά το συνδυασμό ΚΕΑΔ-ΣΚΑ για να αποτρέψουν τη δυναμική εξέλιξη του Κόμματος των Ελλήνων. Χρηματοδότησαν τη μεταφορά των ψηφοφόρων από την Ελλάδα προς Αλβανία, με λεφτά του ελληνικού δημοσίου μόνο με ιδεολογικά κριτήρια ενισχύοντας τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ και του Σ.Κ.
ü    Τον εκβιασμό προς τους Βορειοηπειρώτες συνταξιούχους του ΟΓΑ, λέγοντας τους ότι αν δεν ψηφίσουν τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ, θα διακοπεί η σύνταξη από την Ελλάδα, και κάθε άλλη εξυπηρέτηση από το Ελληνικό κράτος. Σε κάθε χωριό κυκλοφορούσε γραπτή έκκληση σε μορφή απειλής με την υπογραφή «Βαγγέλης Ντούλες», την οποία καταγγείλαμε και δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο. Η άνοδος της ψήφου στα αλβανοχώρια υπέρ του ΚΕΑΔ αυτή τη φορά ακριβοπληρώθηκε από λεφτά αμφιβόλου προελεύσεων. Κάθε άλλο, παρά εις όφελος του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου ήταν η στάση αυτών των παραγόντων.
ü    Την ύποπτη συμμαχία του Ντούλε με το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αλβανίας που θυσίασε το Μπολάνο στη Χειμάρρα ενώ αντιθέτως τόσο το κόμμα μας όσο και  ο κ. Λαζάρης είχαμε όλη τη διάθεση για συνεργασία προς το εθνικό συμφέρον.  Έφτασαν σε σημείο να  εκμεταλλευτούν και να κάνουν σημαία ένα λεκτικό ατόπημά του κ. Λαζάρη για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα! Ο εναγκαλισμός αυτός του ΚΕΑΔ με το ΣΚΑ, επικύρωσε την εδραίωση των θεσμών αυτού του κόμματος στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ως εμπόδιο για τη συσπείρωση τους Ελληνισμού σε ανεξάρτητη πολιτική εκπροσώπηση, με ομοψυχία και συνεργασία.  Για την επικράτηση του Ντούλε ως «αποκλειστικού» εκπροσώπου της μειονότητας, θυσιάστηκε η εκπροσώπηση στα μεγάλα αστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια ενώ επί χρόνια είχαμε λόγο και στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις της χώρας εκπροσώπους με το χρίσμα του ΚΕΑΔ.
ü    Η ανάμιξη του Κλήρου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας εκθέτουν τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπό μας κ. Αναστάσιο στον οποίο με την ευκαιρία εκφράζουμε την απόλυτη στήριξη μας στο τεράστιο έργο που κάνει. Σε όλη την εκλογική καμπάνια παράγοντες της Μητρόπολης Αργυροκάστρου στήριξαν το ΚΕΑΔ ως του σημείου να μην υπολογίσουν το σκανδαλισμό που προκαλούν στους πιστούς. Το γεγονός ότι στις τελετές εγκαινίων των γραφείων του Κόμματος των Ελλήνων  στη Χειμάρρα, στο Αργυρόκαστρο ή στους ΄Αγιους Σαράντα δε δέχτηκαν να παραστούν,  μαρτυρεί την αδιαλλαξία και την ασέβεια κάποιων ανθρώπων της εκκλησίας μέλη της οποίας είμαστε και εμείς και μας λυπεί βαθύτατα.

            Διαφαίνεται ξεκάθαρα στον ορίζοντα ότι το MEGA έχει όλες τις προϋποθέσεις να ανατρέψει σύντομα την περιπετειώδη πολιτική του ΚΕΑΔ και να εντάξει στους κόλπους του όλους τους Έλληνες προσφέροντάς τους ειλικρινή και χωρίς υστεροβουλίες πολιτική με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα και όχι τα ιδιοτελή. Κι αν περιστασιακά το ΚΕΑΔ κατέλαβε ξανά την εξουσία, το MEGA έχει το όπλο της αντιπολίτευσης και της ευαισθητοποίησης των Ελλήνων να στρέψουν την προσοχή τους στην πολιτική που εξυπηρετεί πραγματικά τα άμεσα και διαχρονικά συμφέροντά τους και όχι τα προσωπικά των πολιτικών εκπροσώπων.
Στην πρώτη εκλογική του μάχη το Κόμμα των Ελλήνων τόλμησε να τηρήσει την ανεξαρτησία του και να αποδείξει ότι δύναται να συνεχίσει αξιοπρεπώς τον αγώνα για τα δίκαια των Βορειοηπειρωτών χωρίς κομματικές εξαρτήσεις από την Αλβανία και την Ελλάδα. Και αυτό επειδή την τελευταία 20 ετία οι συνεργασίες είχαν στόχο κυρίως προσωπικά ωφέλει  και δεν αναβάθμισαν την κοινότητα μας ως παράγοντα στην πολιτική ζωή της χώρας.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος στην οποία είναι στραμμένο το βλέμμα μας ως άμεσο συμπαραστάτη στη διεκδίκηση των δικαίων μας, να σταματήσει να διατηρεί πελατειακές σχέσεις με συγκεκριμένα πρόσωπα και ομάδες της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, οι οποίες παραμένουν και εναλλάσσονται στην εξουσία ολόκληρες δεκαετίες χωρίς να προσφέρουν εκείνο που απαιτεί ο τόπος..
Το Κόμμα « Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον», το οποίο αποβλέπει στην αφύπνιση του ενδιαφέροντος για εθνική συσπείρωση και προκοπή στον τόπο, διαπίστωσε σ΄ αυτές τις εκλογές ότι στις σημερινές καταστάσεις δεν μπορείς να κάνεις εθνική πολιτική  με όπλα τον ενθουσιασμό και το δίκαιο.
Στη μη επίτευξη των στόχων που θέσαμε αναγνωρίζουμε ότι επέδρασαν αρνητικά και δικές μας αδυναμίες, κυρίως οργανωτικές. Τα όργανα του κόμματος θα αναλύσουν με υψηλό αίσθημα ευθύνης τις εκλογικές εξελίξεις. Το Κόμμα ΕΕΜΜ, σε καμιά περίπτωση  δε θα κάνει έκπτωση στους εθνικούς του στόχους και θα πρωτοστατήσει σε κάθε εθνική διεκδίκηση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με οποιοδήποτε προσωπικό κόστος. Θα αποφύγει και στο μέλλον κάθε παγίδα που θα επιδιώξει να του προσάψει ρόλο που οι άλλοι διαπράττουν επί χρόνια σε βάρος της εθνικής ελληνικής μειονότητας. Θα σταθεί με δύναμη δίπλα στα προβλήματα του Έλληνα Βορειοηπειρώτη και θα αποδείξει με έργα ότι αποτελεί τον πραγματικό υποστηρικτή του.

Έλληνα Βορειοηπειρώτη, ανεξάρτητα τι πιστεύεις ιδεολογικά, στην καθημερινή σου δραστηριότητα, προσωπική και συλλογική, να υπολογίζεις πάντα στο πλευρό σου το Κόμμα σου, το Κόμμα των Ελλήνων ΕΕΜΜ.  Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

39 comments:

Ανώνυμος είπε...

Hajde lipsou vre ..........diaspastes tis EEM

Ανώνυμος είπε...

apopse idha ton Ipopsifio sas sti ximara ton k.Llazari stin edhusa katametrisis nr 5 tirana.anarotieme arage:Gia pjion endhiaferete o k.Llazaris?

Ανώνυμος είπε...

δλδ εσεις ειστε κομμα ελληνων και βριζεται την ελλαδα???????????
βριζεται το προξενο?????????
και τοτε τη σοι ελληνεσ ειστε εσεις ?????
για ποια ελλαδα μηλατε????
μιπως ζητε σε καμια αλλη χωρα???

Kako Marina είπε...

Prin 20 xronia ta idia mas legate gia tin OMONOIA , to idio mas lete kai tora , ayto poy tha ithela egw na sas po einai pos meta apo merika xronia to idio tha simvi.Giafto ksipniste prin einai arga ,as enothoume oloi oi Elines B.H se enan katharo forea opos einai to komma EEMM ,mipos kai alaksi tipota se ayto ton topo,dioti 20 xronia tora den egine tipota SOS!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

6.23 Πάλι εσκεμμένα και κακόβουλα μπερδεύεται την Ελλάδα με τέτοιους απατεώνες όπως ο Πρόξενος. Αυτή η Ελλάδα που λέει η ανακοίνωση, δλδ οι εκπρόσωποί της, πλήρωσαν για να μας διασπάσουν, για να γράφεις εσύ αυτά που γράφεις. Ούτε το αλβανικό κράτος δεν το έχει κάνει αυτό τόσο ανοιχτά. Χρησιμοποίησαν ακόμα και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ενώ το αδερφό σας ο Ριζόπουλος μπορεί να είναι Έλληνας για κάποιους σαν κι εσάς. Δεν είναι Έλληνας για όλους. Αλλά εσύ πόσο Έλληνας είσαι. Την ελληνικότητά σου ζητάς να την επιβεβαιώσει ένας άχριστος όπως ο Ριζόπουλος

libadia είπε...

6.23 eisai traxanas. Gia pia Ellada millas re file; an Ellada einai aytos o ....geros o Rizopoylos kai an gia na parei psifoys to KEAD o Gramoz Ruci egw de thellw na eimai oyte ellhnas oyte KEAD. den eimai mega alla me ayta poy eginan arxisa na toys sympatrhw.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑχαχα... Φωνάζει ο κλέφτης. Βρε νούμερα του mega, αντί να πείτε πως το μήνυμα των εκλογών ήταν όχι στη διάσπαση και να βρούμε τροπο όλοι μαζί να δούμε τι κάνουμε, εσείς πάλι τα ίδια; Δεν τελείωσε η αποστολή σας; Βριζεται όλους αυτούς που στήριξαν Ομονοια, τις προξενικές αρχές, τον πρωθυπουργό, την αντιπολίτευση, την αστυνομία. Τολματε; Αυτοί δεν σας στήριξαν γιατί ξέρουν ότι είστε ρουφιανοι. Και μπράβο που το έκαναν. Σε λίγο θα μας πείτε πως ο Ντουλες έχει τη δυναμη ν βγει να τον στηρίξει και ο Ομπαμα. Εσείς ξέρετε γιατί λυσσατε τώρα; Γιατί οι περισσότεροι από σας δεν έχουν και δεν θα βρουν ποτέ καμία θέση στην Ομονοια. Ήσασταν, την ξεφτιλισατε και τώρα πάτε να διασπασετε και τον κόσμο. Ρουφιανοι. Ο κόσμος που ψήφισε mega (συγγενείς και δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία) είναι καλοδεχουμενος πίσω, όλοι μαζί να δούμε πως μπορούμε να ενωθούμε. Εσείς, στο διάολο ..

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι μία: άμεση αποδέσμευση ΟΜΟΝΟΙΑΣ από ΚΕΑΔ, πλήρης απομόνωση του Ντούλε και κουμπάρων του από όργανα ΟΜΟΝΟΙΑΣ, καθαρή γραμμή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ με συγκεκριμένους στόχους όπως ακριβώς οι αλβανοί σε Κόσοβο και Σκόπια. Η λύση αυτή είναι ξανά μία κανονική ΟΜΟΝΟΙΑ και ΚΕΑΔ-ΕΕΕΜ ας βρουν μόνα τους το δρόμο τους.

Ανώνυμος είπε...

o 6.23 eimai
esy 12.28 tous sympathises????????????????
sta ar@@@........ egw apo thn allh tous lypithika.
omws twra einai pou erxonte ta duskola gia sas
1 o gjokas efige xanete merikous ..............poia porta tha ksanaxtipisoun????????????????????????????
2 thelete eseis den thelete stis epomenes ekloges exoume allaghkybernishs dld upourgwn bouleftwn.......................

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 1:15 ήμουν άπο την αρχή ενεργό μέλος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ,αρχικός υπήρξα ενεργός υποστηρηκτής του ΚΕΑΔ ,αλλά αυτό άλλαξε όταν κάποιες κυνήσης του ΝΤΟΥΛΕ και κάποια πράγματα δεν μου κολλούσαν,ούτε στις πολιτικες άλλα ούτε και στις ηθηκές μου αρχες.Γιαυτό και αγkάλιασα την ίδρυση του ΕΕΜΜ ,πιστέυοντας οτι πάνω άπο προσωπικά συμφέροντα επιτέλους θα είναι η αναβάθμιση του τόπου μας και των ανθρώπων μας,για ένα καλύτερο μέλλον .Αν αυτό δεν επιτευχτή τότε άς προσπαθήσουμε να καθαρήσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ μας και να την κάνουμε άπο μια οργάνωση που την εκμεταλλεύεται ο οποιοσδήποτε ,στο ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ το δικό μας κόμμα ,καθαρό και αμόλυντο !!!

Ανώνυμος είπε...

12:55 Εσύ σαν δημόσιος υπάλληλος που είσαι πώς και ψήφισες Ντουλε;;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

12:55. Ο Ντούλες θέλει ενότητα; Ή μήπως μόνο πρόβατα και άτομα με τα οποία έχει τα ίδια συμφέροντα; Ο ηγέτης πρέπει να είναι πρώτος στην αυτοθυσία και στα δύσκολα, όχι πρώτος στο βόλεμα. Κρίμα στον Μπολάνο που ενώ δεν συμφωνεί με τον Ντούλε, δεν είχε τη δύναμη από το 2009 να του πει όχι και να τον στείλει στον αγύριστο. Επίσης, πότε θα γράψετε για τους "ηγέτες" της μειονότητας που αυτοί ή οι γυναίκες τους βρέθηκαν με ακίνητα στις καλύτερες περιοχές των Τιράνων, ξενοδοχεία και άλλη περιουσία ξαφνικά;

ΤΕΟ είπε...

ΚΑΛΑ, ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ "ΟΡΑΜΑ" ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ!!! ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΣ!
Ο ΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ? (Αυτός μας έχει συνηθίσει σε μακροσκελείς π@π@ριές! αλλά σίγουρα θα είχε και λίγο βοήθεια από τον Ζήσο τον κατατροπωτή των 3 ψήφων και από τον Γυψόπουλο την πυρινη πένα)

ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΛΑΒΑΤΕ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ?! ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΛΑΒΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ.
ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΝ ΕΒΡΕΧΕ, ΣΑΣ ΕΦΤΥΝΑΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βγαζει μια ασοβαρη ανακοινωση μετεκλογικα και ενω ολοι οι υγειως σκεπτομενοι περιμενουμε να ακουσουμε πως οτι εγινε εγινε,οσα ειπαμε ειπαμε,τωρα ηρθε η ωρα να κατσουμε στο ιδιο τραπεζι να δουμε ποιο ειναι το καλυτερο για τη μειονοτητα και τους Ελληνες,ανταυτου με την ανακοινωση αυτη δυναμητιζει και αλλο το κλιμα και σπερνει μεγαλυτερη διχονια στους ομοεθνεις μας.Βγαζει μια ανακοινωση και προσπαθει να μας πεισει πως δεν ειναι φερεφωνο του Μπερισα ενω υπουργοι του ειναι οι υποκινητες του κομματος αυτου,ενω οι δημοσιοι υπαλληλοι της αλβανικης κυβερνησης ειναι οι βαση των ψηφοφορων του.Προσπαθει να μας πει πως για την ηττα φταιει η ΝΔ το Πασοκ ο Προξενος ο Αρχιεπισκοπος η Ελληνικη Αστυνομια η ΕΥΠ οι βορειοηπειρωτες που δεν ειναι προσκυνημενοι και τα λεωφορεια του εθνικου κεντρου.Δηλ μας λεει πως αν κερδιζε το μεγκα θα ευχαριστουσε οσους εχουν μεινει,την αλβανικη κυβερνηση,την αλβανικη αστυνομια,τους βουλευτες και τους υπουργους της,τη shiq,τους προσκυνημενους βορειοηπειρωτες κτλ.Κυριοι του μεγκα ειστε ακομα πιο επικινδυνοι απ'οσο νομιζα,ειστε βαθια νυχτομενοι αν νομιζεται πως ο Ελληνας δεν καταλαβαινει γιατι ολοι οσοι αναφερεται σας πολεμανε.Ο λαος που σας πιστεψε δεν φταιει σε τιποτα και δεν μιλαω για αυτους που ειναι εξαρτωμενοι απο το αλβανικο κατεστημενο λογω εργασιας,αυτους τους υποχρεωσατε να σας ακολουθησουν στη διασπαση του ελληνισμου.Ο λαος δεν ειναι χαζος διασπαστες της μειονοτητας και σας το εδειξε στην καλπη.Ειστε ανεπιθυμητοι πλην ελαχιστων εξερεσεων και επειδη εχετε μαθει να ζειτε απο την πολιτικη πολυ συντομα το μονο εισοδημα που θα εχετε θα ειναι αυτο που παιρνετε απο τις μυστικες υπηρεσιες της αλβανιας.Και επειδη 2-3 ειστε τετοιοι οι υπολοιποι θα σας καταριουντε που τους πηρατε στο λαιμο σας και χρεωθηκαν μια απο τις πιο μαυρες στιγμες του ελληνισμου της σκλαβομενης Ηπειρου.
Ελληνα ξυπνα και μην τους ακολουθεις αλλο,μην τους δινεις αλλη ευκαιρια να ολοκληρωσουν τα βρωμικα σχεδια των αλβανων,μη γινεσε συνεργος σε κατι το οποιο δεν θελεις να συμετεχεις αλλα το κανεις απο αγνια.Οι αλλοι που το κανουν απο συμφερον θελω να τους πω πως το συμφερον ειναι προσχερο,η πατριδα αιωνια.

Ανώνυμος είπε...

"δηλ εσεις ειστε κομμα ελληνων και βριζεται την ελλαδα???????????

13 Μαΐου 2011 6:23 μ.μ."

Εσύ ρε μεγάλε βρίζεις και συκοφαντεις τους συμπατριώτες σου με τον πιο αισχο τρόπο, και σε πείραξε η πραγματικότητα του Ριζόπουλου! Ενος καθηκιού που μόνο κακό μας έχει κάνει μεχρι στιγμής! Ο αρχηγός της διάσπασης! Τι θέλεις να τον χαιδέψουμε! Στα τσακίδια ο προδότης ο φιλοαλβανός και αυτός και ο Ντούλες! Ρεμάλια που τα πουλήσανε όλα!
Σας φταίει το Μεγκα γιατί?
Κατέβηκαν ανεξάρτητοι παρτε το χαμπάρι ή μάλλον χωνέψτε το! Δεν το χωνευτε γιατι ο δικό σας Ντούλες και κολλητος με το Σοσιαλιστικό είναι και συνεργασία με αλβανικό κόμμα υπέγραψε και αυτοί του πήραν τα σόβρακα στη Χειμάρρα.....μάλλον τα έδωσε μόνος του έναντι πολλών άλλων συμφερόντων(λέκια, λεκια, λέκια).
¨Οτι και να λέτε για το νέο κόμμα, ήρθε να φέρει την αλλαγή και θα το κάνει!
Μόνο και μόνο που τοσα βολεμένα παιδια του Ντούλε ξεσηξώθηκαν να κατατροπώσουν την ειλικρινή και καθαρα πατριωτική αυτή προσπάθεια αυτό απο μόνο του ομολογει πως το Μέγκα θα χαράξει πορεία και θα φέρει την αλλαγή!
Συλλυπητήρια παιδιά του Ντούλε! Πλησιάζει και το δικό σας ξεπούλημα! Ευχομαι να καταλάβετε και να προλάβετε το κακό!

Ανώνυμος είπε...

"Ο κόσμος που ψήφισε mega (συγγενείς και δημόσιοι υπάλληλοι στην πλειοψηφία) είναι καλοδεχουμενος πίσω, όλοι μαζί να δούμε πως μπορούμε να ενωθούμε. Εσείς, στο διάολο ..
14 Μαΐου 2011 12:55 π.μ. "

kai esy poios eisai re arxige??? Theos tin eides?
Stelneis ton kosmo sto diaolo kai sygxoras amarties!
Sto DIOLO NA PAS ESY KAI AKOMA PARAPERA NA MHN DIABAZOYME TIS MALAKIES SOY! MAMOPAIDO TOY DULE! OYST KOPRITH!

Ανώνυμος είπε...

Mega proxora, o topos se xreiazetai, min ypokypseis ap toys grammateis kai fariseoys! Oloi aytoi "ta pernoyn" gia na grafoyn oti grafoyn! Kato o lopoditis Dule kai ta dimioyrgimata tou!

Ανώνυμος είπε...

4:22 ΣΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΣΤΕ............

Ανώνυμος είπε...

xereste poy to KEAD epikratise plironontas???
Ayto den einai NIKI....AGORA sketi einai!
Tha deite apo do kai pera poion kosmo tha exete dipla sas!Sas exoyn oloi gramenoys oyte pou tous niazei gia to KEAD to panalvaniko komma!

Ανώνυμος είπε...

Ρε ξυπνατε ρεεεεεεεεε.....
Τι κομματα των Ελληνων και παναλβανικα λετε ρε..
Τι κομματα του pd και του ps λετε ρε...
Ολοι Ελληνες ημαστε παρτε το χαμπαρι και μην αλληλοσφαζεστε..
Καποιοι αποφασισαν πως εχουν ξεχωριστα συμφεροντα και εμεις πρεπει να τους κανουμε το χατηρι?ΟΧΙ..
Πρεπει να παραμεινουμε ενωμενοι και οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο ειτε ειναι πουλημενος ειτε δεν τον ενδιαφερει το καλο της πατριδας.

Ανώνυμος είπε...

Το αξιοσημείωτο σε αυτές της εκλογές ήταν ότι έβλεπες τον κομουνιστή με τον θιγμένο να πηγαίνουν αγκαλιά στην κάλπη.Συγχαρητήρια στον κύριο Ντουλε που κατάφερε να φέρει την ένωση και να σβήσει αυτά τα πάθη.Το μέλλον θα δείξει αν οι θιγμένοι έπεσαν θύματα πολίτικης πλάνης η αν όντος πάσχουν από το σύνδρομο της Στοκχόλμης.Κατά τα άλλα περαστικά σε όλους μας.

Alex85 είπε...

pigainte prosegiste tin OMONOIA.....polemiste enastia sto ''sapio kead'' kai oloi mas tha sas ypostirixoumai.....ALLA me mia proipothesi....enosi me tin OMONOIA....OXI APENANTI APO TIN OMONOIA.....!!!!

Ανώνυμος είπε...

μεγκα...ειναι καιρος να κλεισεις το μαγαζι..ντροπη σας να βριζετσαι την ελλαδα,οπως κανουν οι αλβανοι εθνικιστες...διαβαστε το μηνυμα διαφορετικα..δεν θα σας περασει η διχονοια που θελετε να σπειρετε στους βορειοηπειρωτες...μην ταυτιζεις το ντουλε με την ομονοια...η ομονοια ειναι ιδεα,οραμα για τους απανταχου βορειοηπειρωτες και κανεις δεν θα τη σβησει,ποτυε...

Ανώνυμος είπε...

Η σελίδα του ΜΕΓΚΑ δεν έχει ανεβάσει τίποτα τέτοιο ακόμα. Είναι επίσημο δελτίο τύπου;

Ανώνυμος είπε...

Esy 8:23 prepei na eisai poly mpoyntalas............

Ανώνυμος είπε...

η αλλαγή ξεκίνησε, το ποταμι δεν γυρναει πίσω!

Ανώνυμος είπε...

Η διαχείριση της ήττας σας χαντάκωσε. Βρίζετε τους Βορειοηπειρώτες λες και είμαστε υπάνθρωποι! Κλασικό σύνδρομο των ελλαδιτών δεξιών αρρώστων που το μόνο που έκαναν στην ιστορία του έθνους είναι να πουλάμε πατρίδες για να νιώθουν αυτοί ΜΕΓΑΛΟΙ και ήρωες. Ήρωα σε κάνει ο λαός και η ιστορία!
Και η ιστορία θα γράψει μια μαύρη ΜΕΓΑ-λη σελίδα σαν διαφήμιση γραφείου κηδειών. Καλό ταξίδι heronj te popullit! Κάντε μας την χάρη και μην ασχολείσθε άλλο μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

Και μην ξεχάσω, ως πανωδροπολίτης σας μαύρισα, γιατί έκλαιγαν δάσκαλοι/ες μου φοβούμενοι ότι θα χάσουν την δουλειά τους μετά από 30 χρόνια!
Υπάνθρωποι!

Ανώνυμος είπε...

12:51 κάποιοι δεν σκιάζονται πια μην τους χαλάσετε την BIOGRAFIA.......... ειμαστε οι armiqt e popullit αμα θες να βρεις heronjt e popullit κοίτα εκεί μέσα στην κλίκα και την πορεία την δικιά σου και των συντρόφων σου άμα ψάχνεις υβριστές και λασπολόγους να πας στο Zeri i Dropullit......

ΤΕΟ είπε...

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ, δεν απάντησες (σου είπα παραπανω πως πρόλαβες ακόμα και το ΟΡΑΜΑ), πως και το δελτίο τύπου δώθηκε αποκλειστικά σε σένα? Ένα δελτίο τύπου διανέμεται σε όλα τα μέσα, σε όλο τον τύπο!
Εκείνη την επιστολή με την υπογραφή του Ντούλε, μήπως την έστειλε το Προεδρείο του ΜΕΓΚΑ σε σένα, γιατί δεν την βρήκα πουθενα, και λένε πως την δημοσιεύσαν!!! την ψάχνουν και άλλα μπλογκ αλλά τίποτα!
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
1) Ο Προεδρος του ΜΕΓΚΑ δεν έχει ιδέα τι του γίνεται και κατηγορεί τους πάντες, μόνο τον Θεό δεν κατηγόρησε που έκανε καλό καιρό την ημέρα των εκλογών και πήγαν ολοι να ψηφίσουν άλλους εκτός ΜΕΓΚΑ!
2) Ο εκπρόσωπος τύπου του ΜΕΓΚΑ είναι τόσο ψέυτης και τέτοιου μεγέθους γλοιώδης συκοφάντης, που βγάζει από το μυαλό του σενάρια, τα οποία εκθέτουν τον προεδρό του κόμματός του.
Ενα είναι σίγουρο, στο ΜΕΓΚΑ "το πολύ γαρ της θλίψεως παρήγαγε Σχιζοφρένεια".
Σιχαμεροί ψέυτες και αίσχιστοι συκοφάντες!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα σκυλάκια του Ντούλε βγήκαν σεργιάνι και γαβγίζουν! ¨Οτι και να λέτε δεν πείθεται πια! Σας βαρεθήκαμε ....μονο να βρίζετε ξέρετε και να συκοφαντείτε, πληρωμένοι λασπολόγοι! Αλήθεια όταν δεν θα σας πληρώνει πια ο Τζάτζη Βαγγέλης θα συνεχίσετε να γράφετε ή τότε θα γλύφετε το ΜΕΓΚΑ!

Ανώνυμος είπε...

2:47 Δεν βλέπεις ότι το μπλογκ δίνει λόγο ακόμα και σε εμισθα κομματόσκυλα σαν τη χάρη σου πήγες πότε στο Zeri i Dropullit να εκφερεις διαφορετική άποψη από αυτή που προβάλει και στηρίζει η γραμμή της κλίκας του PPSH.

Ανώνυμος είπε...

Καλα ημαστε οτι να'ναι που λεει πολυ πετυχημενα μια φιλη μου.Αν θελει καποιος να χασει τη μπαλα, να μη ξερει τι διαβαζει και γιατι μπορει να επισκεφτει ενα βορειοηπειρωτικο μπλογκ.Ο 6.05 εχει γραψει το πιο σωστο σχολιο.
Βορειος Ηπειρος = ΕΛΛΑΣ
ΟΜΟΝΟΙΑ = ΕΛΛΑΣ
Καντε οτι θελετε ολοι αλλα να μην απομακρυνομαστε απο τη σκεπη και την αγκαλια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και να μη ξεχναμε ποτε ολοι μας αυτο που λεει ο φιλος 6.05,πως ολοι δουλευουν για τα συμφεροντα τους ειτε ΚΕΑΔ ειναι αυτο ειτε μεγκα,αλλα δεν μπορουμε και δεν εχουμε την πολυτελεια να ημαστε χωριστα,πρεπει να ημαστε μια γροθια εναντιον του κοινου εχθρου.Δεν υπαρχουν εχθροι μεταξυ μας η μαλλον δεν πρεπει να υπαρχουν Ελληνες που να βλεπουν Ελληνες σαν εχθρους,με αυτον τον τροπο βοηθαμε μονο τους αλβανους.

Ανώνυμος είπε...

Min eiste hazoi oloi. To MEGA paei ksipolito sta angathia. Apenanti eixe to Dule me olouw touw kalamaradhes kai tous sqipetaridhes. Sti mesi to hrima. O Dules allakse omilo oikonomikon simferonton. Ousiastika mbike pio vathia apo tote pou ejine politika stenos sinergatis tou Rama. O kikllos aftos sindheetei me ta ellinoalbanika simferonta ston tomea ton oikodhomon kai piso tou krivontai ta megalla onomata trapezon, klirikon, ellinon epiheirimation. Tis "adhjes" tis vgazei o Rama. Oi metohes toy Ntoule einai ta eunika dhikaia tis Boreiou Hpeirou

Ανώνυμος είπε...

Σας συχαίνομαι όλους εσάς με τα "εθνικά" σχόλια" σας. Βοηθάτε περίτρανα στο να καλύπτονται άριστα τα οικονομικά συμφέροντα που παίζονται πίσω από τα εθνικά μας δίκαια. Εσείς κάνετε χαμ, χαμ ενώ γνωρίζετε ότι δεν έχετε τίποτε στο χέρι και "οι ηγέτες" σας κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους. Για ένα πρέπει να είστε περήφανοι εσείς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο ηγέτης σας ο Ντούλες κυκλοφορεί με το ακριβότερο αμάξι μεταξύ των αλβανών πολιτικών και όταν κάθετε να γευματίσει, το αγαπημένο του κρασί κοστίζει 2000 ευρώ το μπουκάλι.
Εσείς του ΜΕΓΑ μη νομίζεται ότι απο το ρόλο του θύματος που σας έβαλε ο Ντούλες θα μπορέσετε να βγείτε στην επιφάνεια. Ή βγείτε και πείτε τα όλα, ξεσπαθόστε, που λέει, ή άιντε στα σπίτια σας. Ο Ντούλες θα πέσει καλύτερα χωρίς σε σας, όπως ο Μπολάνος. Εσείς με τη στάση σας αυτή του ούτε κλαίω ούτε γελάω του δίνεται την καλύτερη ευκαιρία να παραπλανά τους Έλληνες ότι έχει να ασχολείται με έναν επικίνδυνο εχθρό στο "εσωτερικό" της Μειονότητας. Εφόσον ζείτε ακόμα σε λήθαργο καλύτερα κλείστε το μαγαζί τώρα

Ανώνυμος είπε...

Οποιος θεωρει πως καποιος απο τους παρακατω διαφερει,παρακαλειται να περασει απο εναν γιατρο οσο πιο συντομα μπορει.
Ντουλες,Ξερας,Λουτσης,Ταβος,Μπαρκας,Μανος,Κιτσιος,Μπεζιανη,Μπεζιανης,Μπετσης.

Και οσοι σφαζονται εδω και σε αλλα μπλογκ για παρτη τους παρακαλουντε να θυμουντε που και που πως ημαστε Ελληνες σε μια βαρβαρη χωρα.

Ανώνυμος είπε...

ουστ κουταβια του Ντουλε!νΑ σας φαει ενας λυκος να ησυχασουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ντούλες είναι ισχυρός όχι γιατί έχει υποστηρικτές στην εθνική ελληνική μειονότητα, αλλά διακυβεύοντας τα συμφέροντα της ε.ε.μ. υπέρ άλλων συμφερόντων. Τώρα θα είναι και πιο ισχυρός. Οι σχέση με το Ράμα έχει γερά στηρίγματα στα κτίρια των Μυτιληναίων, της Εθνικής Τράπεζας, του Αρχιεπισκόπου στα Τίρανα με Γενικό Διευθυντή των Έντι Ράμα. Ο πόλεμος που δήθεν γίνεται για δήθεν εθνικά δικαιώματα και ελληνισμό, αποτελεί αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά μας προβλήματα. Η οικονομική δύναμη που προαναφέραμε έβγαλε και το Παπανδρέου στο γυαλί με το Ντούλε. Για τους Βορειοηπειρώτες χρειάζονται πολύ λίγα χρήματα, μια τρίχα κεφαλής, από το παραπάνω σύνολο για να τους αγοράσουν την ψήφο. Τα συμπεράσματα μόνοι σας.... Εμείς ξέρουμε περισσότερα.... αλλά όχι πριν ξυπνήσουν οι Έλληνες

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxa. 6.29 για πες μας και άλλα. πες μας για τους Νεφελιμ και το 2012. Πες μας για το αν ζει ο Μαικλ Τζάκσον. Επίσης κάνε μας και μία ανάλυση για την συνομωσία των Ωνάσηδων. ήμαρτον. Αν ο Ντούλες έχει τόσα καλαμπαλίκια που ελέγχει τις επενδύσεις της Ελλάδας στην Αλβανία και μάλιστα ελέγχει και το Γιωργάκη, τότε φίλε λυπάμαι αλλά δεν θέλω να φύγει, να μεινει εκει 400 χρόνια, να γίνει βουρκόλακας. χαχαχα. τι άλλο θα ακουσουμε από τους Βορειοηπειρώτες.

Δημοσίευση σχολίου