Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Τι απαντάει ο Πύρρος Δήμας στους επικριτές της πολιτικής του επιλογής


Οι επικρίσεις από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο Πύρρος Δήμας τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ήταν έντονες.
Τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά, με τα οργισμένα μηνύματα και τα ειρωνικά σχόλια για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη στο Facebook και το Twitter να διαδέχονται το ένα το άλλο.
Ο Πύρρος Δήμας, μετά από την έντονη κριτική που δέχεται τις τελευταίες ώρες, αποφάσισε να πάρει θέσει και να εξηγήσει την επιλογή του μέσω μηνύματος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

"Αντί να γκρινιάζουμε όλοι μαζί εγώ τόλμησα και ναι θα εκτεθώ. Μόνο αν εκτεθούμε και δουλέψουμε συλλογικά μαζί θα μπορέσουμε να σώσουμε τη χώρα!!!", έγραψε χαρακτηριστικά.
Με ανοικτή επιστολή του προς τον ελληνικό λαό, ο κάτοχος τριών χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων, Πύρρος Δήμας, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δέχθηκε την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, μία κίνηση που προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.
Στην επιστολή αναφέρει:
"Αυτές τις μέρες βρίσκομαι στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις της ομογένειας. Είχε μόλις ξημερώσει, όταν δέχθηκα το τηλεφώνημα με την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για την κεφαλή του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Ζήτησα λίγο χρόνο να το σκεφτώ και να το συζητήσω με τους δικούς μου ανθρώπους. Και πιστέψτε με, ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση. Ίσως η πιο δύσκολη που έχω πάρει στη ζωή μου.
Η πρόταση είναι, βεβαίως, τιμητική. Και η ευθύνη μεγάλη. Και άλλες φορές στο παρελθόν είχα δεχθεί προτάσεις για κάθοδο στην πολιτική. Τις είχα απορρίψει. Δεν ήταν λογικό να κάνω το ίδιο τώρα που η πολιτική έχει απαξιωθεί τόσο πολύ; Δεν θα ήταν πιο φρόνιμο να μείνω μακριά από το Κοινοβούλιο, ασφαλής από τη φθορά που προκαλεί η έκθεση στην πολιτική; Ναι, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη δική μου λογική, με τη δική μου αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα.
Επέλεξα να πάω τώρα, που άλλοι φεύγουν φοβισμένοι μπροστά στην ευθύνη και στην οργή. Δεν έχω να κερδίσω κάτι από την πολιτική. Και ίσως έχω να προσφέρω περισσότερα από αυτά που θα χάσω. Θα το δούμε. Αν η πολιτική είναι το μέσο με το οποίο αλλάζουμε τα πράγματα, τότε οφείλω να συμμετάσχω. Βάσανο είναι, όχι προνόμιο. Είναι περιπέτεια, όχι καταφυγή.
Δεν έχω ανάγκη να μπω στην πολιτική. Η πατρίδα είναι που έχει ανάγκη και μας χρειάζεται όλους. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να βγω μπροστά, να εκπροσωπήσω την Ελλάδα που μπορεί να καταφέρει ακόμα και όταν οι συνθήκες είναι αντίξοες και οι πιθανότητες εις βάρος της. Να θυμίσω σε όλους ότι η σκληρή δουλειά, η μεθοδικότητα και η προσήλωση σε στόχους οδηγούν σε θεαματικά αποτελέσματα.
Από μένα δεν πρόκειται να ακούσετε λέξη για κομματικές αντιπαραθέσεις. Δεν πρόκειται να με δείτε σε συζητήσεις για την απόδοση ευθυνών. Η προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει από εδώ και πέρα είναι εθνική και βρίσκεται πάνω από κόμματα και προσωπικές φιλοδοξίες.
Το όνομα της Ελλάδας είναι μεγάλο και πρέπει να παραμείνει μεγάλο. Αυτό προέχει. Άλλωστε δεν είμαι μέλος κόμματος και, αν μη τι άλλο, θα ήμουν άπληστος και αχάριστος απέναντι στη ζωή, αν έτρεφα προσωπικές φιλοδοξίες.
Τα προσωπικά μου όνειρα έχουν εκπληρωθεί. Μπαίνω στη Βουλή για να συμπαρασταθώ σε κοινωνικές ομάδες, αλλά και για να κινητοποιήσω κοινωνικές δυνάμεις. Για να μιλήσω στη νεολαία και στην ομογένεια και να μεταφέρω τις ιδέες τους στη Βουλή. Για να πείσω ότι η Ελλάδα που σφίγγει τα δόντια και επιμένει, στο τέλος μπορεί να τα καταφέρει. Να το πω στο εξωτερικό και να το δείξω σε όσους με ξέρουν. Και πρώτα από όλα να το μοιραστώ μαζί σας".
http://news247.gr

21 comments:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, η υποψηφιότητα Δήμα, αποδεικνύει περίτρανα το πρωτοσέλιδα της Gazeta Shqiptare που έγραφε:"PASOK importon vota nga Shqiperia" που σημαίνει "το ΠΑΣΟΚ εισάγει ψήφους από την Αλβανία"

Ανώνυμος είπε...

auta einai..kati tipoi san kai sena mas ftasane sta xali auta...propaganda k theoria .....makari na einai 10 atoma san ton dhma gia na deis ti tha pei dimokratiko politevma,k oxi poulimenoi

Ανώνυμος είπε...

Ένα μόνο σχόλιο:
Ούτε μία αναφορά για τη Βόρειο Ήπειρο. Ωραίο "εκπρόσωπο" θα έχουμε στην ελληνική Βουλή...

Ανώνυμος είπε...

Θα σε φάει ο Βενιζέλος κακομοίρη μου, άλλωστε φαίνεται και από τη φωτογραφία

Ανώνυμος είπε...

Agapiti ili dhjavaste pio kato qe vgalte simberasma ja tis anoisies pu grafete. Simera epina kafe me enan fillo mu se kafenio qe me to pu irthe mesa enas tipos lei me megali foni+IDHATE TI KANUN TA 2 MEGALLA KOMATA,VAZUN STA PSIFODHELTJA TUS ALLVANUS JA NA PARUN PSIFUS APO TUS LLATHROMETANASTES PU EFERE O SAMARAS TO 1991+.Arhika nomisa oti itan kapios pu dhen kseri oti imaste 2 fores ELINES alla otan rotisa qe mu ipan oti ine proin aeroporos,emina afonos,jati thiktika ego prosopika ,oli esis,alla qe ta patrika mas edhafi.Poli grigora anellava tin protovulia dhjallogu qe tu eksijisa ti simeni vorio ipiros,pjos ine o Piro Dhimas qe o Aleksanddros Anagnostis,alla sizitisame qe ja tus pondjus qe elinovllahu pu eklegonde edho qe polla hronja sin VULI TON ELINON.Ta simbesmata ine 3 1+Otan hrisimopi afto to vromiko leksiko kapjos morfomenos anthropos,ti na peimenumeapo tus allus pu dhen dhjavazun tipota ja emas qe dhe gnorizun tis rizes mas. 2+Anaera tus pondjus qe tus elinovllahus ja na katallavi oti qe afti apo kapu irthan,alla ehun polla hronja pu eklehonde vuleftes. 3+Tha ihame poli ofellos apo to ELINILO KRATOS QE APO TA KOMATA,ean i idji emis dhen tha vgazame ta matja anametaksi mas,qean tha iparhi kaliteri prospathja qe enimerosi apo tus pollus qe dhjaforus sillogus .As iremisume oligo,ekllojes ine,na efqthume kali epitihia stus ipopsifius vuleftes qe THEOS na vali to heraqi tu oste iepomeni qivernisi na ta kaferi na jini i andistrofi metrisi ja tin ELLADHA MAS.KALLO OLLUS SAS NA APOFIJETE APO TIS AKREES ANDIPARATHESIS JA AFTA PU AFORUN TON HORO MAS.Me poli agapi pros ollus tus dhjahiristes qe sholjastes.+o Kranjotis+

Ανώνυμος είπε...

gia tin voreiohpeiro den akousa kati pantos stin epistoli tou.apla anaferthike genika

Ανώνυμος είπε...

enw oi perissoteroi elines diateinontai oti theloun na aytoktonisoun iroika mazi me ton oreo kameno , tsipra , karatzaferi , papariga ah poso orea kai iroika ta lene oi epansastetes tou antimnimoniou i tazampa iroes , ah poso oreos einai o tsipras kai o kamenos ah...
kapoioi vazoun pllati alla epeidi einai kai dikooi mas kai mathimenoi emeis na trwme tis sarkes mas ....pyr kata voulisi antrhropakia e anthropakia pou tha krinete ton piro re oust

Ανώνυμος είπε...

ase re pyro tora pou tha gineis vouleytis sothikame,pou krivosoun tosa xronia kai pote stirikses tous voreioipirotes gia ayto den se goustaroun oute oi xeimariotes alla ti na perimeneis apo enan tetoio mikro anthropo!(oxi athliti)

Ανώνυμος είπε...

Oi albanoi tha legane gia ton Pyrro: Dru me pre!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΆΒΟ ΠΥΡΡΑΚΟ! Τελικά από σύμβολο του Ελληνικού Εθνους προτίμησες να γίνεις σύμβολο του ΠΑΣΟΚ για να ξεπλύνει τη ντροπή που το βαραίνει για την κατάντια της χώρας.Τον Ιούνιο θα κληθείς να ψηφίσεις για την περεταίρω μείωση των μισθών,συντάξεων,έπιδομάτων και ότι άλλο έχει μείνει όρθιο σ'αυτή τη χώρα.Αν τα ψηφίσεις Πυρράκο τότε θα μάθεις από πρώτο χέρι τι σημαίνει γιούχα,τι σημαίνει αυγό,γιαούρτι και ντομάτα.Γιατί ο λαός πλέον δεν αστείευεται ακόμα και με τα σύμβολά του.Αν θέλεις να βάλεις πλάτη όπως λες, τότε κάλλιστα θα μπορούσες να είσαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα εκεί στις πλατείες μαζί με τον συνταξιούχο,τον άνεργο,τον αγανακτησμένο,τον επαγγελματία,το νεο και πολλούς άλλους και τότε πιστεψέ με θα ήσουν πραγματικά η σημαία του αγώνα κατά της εξαθλίωσης που επέβαλαν στην Πατρίδα σου(αν τη θεωρείς τετοια) το ΔΝΤ,η ΕΕ και το Ελληνικό Κοινοβούλιο,μέλος του οποίου θα είσαι και εσύ.Προτίμησες τη φυγή,τη χλιδή,τα εύκολα.Αλλωστε βεβαιότατα πλέον είσαι και εσυ μελος της μεγάλης παρέας "μαζι τα φάγαμε" μαζί με τον αλβανιτόβλαχο Πάγκαλο και τους παχύδερμους και παχύσαρκους ομοιδεάτες σου.Τα 100.000 το χρόνο είναι μεγάλος πειρασμός Πυρράκο.Οχι ότι δεν έχεις.Εχεις και είναι όλα λεφτά του απλού φορολογούμενου,του βιοπαλαιστή,επειδή στη ζωή σου δεν κόλλησες ούτε ένα ένσημο σε καποιον εργοδότη.Τέλος,θάθελα να γράψω και άλλα,διευκρινιζοντας ότι αυτά θα τα έγραφα ούτως η άλλως και στην περίπτωση που θα ήσουν υποψήφιος με οποιοδήποτε άλλο μνημονιακό κόμμα.Εύχομαι ο χρόνος να με διαψέυσει και να δικαιώσει εσένα.Σε κάθε περίπτωση όφείλω να ομολογήσω ότι με αυτή σου την πράξη έχεις μικρινει πολύ στα μάτια όχι μόνο τα δικά μου,αλλά και στην πλειοψηφια του Ελληνικού λαού.Καλή ψήφο Πυρράκο!

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε ο πατέρας του Πύρρου του Δήμα πηγαίνοντας προς στην Ελλάδα έκανε μια στάση στο χωριό μου,το οποίο είναι ένα κεφαλοχώρι της Δρόπολης.Μπήκε στο καφενείο του χωριού και παρήγγηλε κάτι.Λόγο το λόγο γνωρίστηκε με τον καφετζή του οποίου αποκάλυψε ότι είναι ο πατέρας του μεγάλου μας ολυμπιονίκη.Και τότε ο καφετζής ανέλαβε να το ανακοινώσει στο εκλεκτό του κοινό.Στην ανακοίνωση ότι ο εν λόγω κύριος είναι ο πατέρας του Δήμα,κάποιος υπερήλικας βαρύκωος παππούς δεν άκουσε καλά και ρώτησε:Ποιός είναι αυτός ο Δήμας;Και τότε ένας επιφανής συγχωριανός μου γνωστός για τη σάτηρά του,ο οποίος δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον στη ζωη,του απάντησε:EINAI AΥΤΟ ΤΟ ΓΟΜΑΡΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΣΚΕΜΠΙΑ(βράχους),αφήνοντας άναυδους όλους τους θαμώνες.Φυσικά και ο Βίκτωρ έφυγε,αλλά η φράση αυτή έμεινε και έγινε ανέκδοτο,για να το αναφέρουμε κάθε φορά που γίνεται λόγος για τον Δήμα.Αυτές τις μέρες αναβίωσε και πάλι θυμίζοντάς μας για το πόσο δίκιο είχε ο εξαίρετος συγχωριανός μου.Πλέον στο χωριό μου ο Δήμας αναφέρεται ως το ΓΟΜΑΡΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΣΚΕΜΠΙΑ!!!Γεωργουτσατινός.

Ανώνυμος είπε...

Opos megalopiousate ta epiteygmata tou PIROU etsei tora pernate sto alo akro kai dramatopioite thn apofash tou...Anarotithiokate posoi apo esas tha legane oxi....ilikrina omos posoi?....einai anthropino polu anthropino auto pou kanei kai bravo tou giath, entelei ta varoi theloun antres me kakala kai oxi arureus.y.g.den me niazei kan gia to kathe pasok apla edo h ipokrisia perisevei.careta

Ανώνυμος είπε...

Β/Ηπειρώτη,πριν απο λίγο περίεγραψα μια αληθινή ιστορία,την οποία βλέπω δεν την ανάρτησες.Μην κάνεις διακρίσεις.Θα σε παρακαλούσα να την αναρτήσεις.Γεωργουτσατινός.

Ανώνυμος είπε...

http://ierapostoli.wordpress.com/2012/04/26/orgi_dimas/

Ανώνυμος είπε...

ESIS I JORGUCATIM8 TU TAVU TA LONDARIA TO EHETE JA PERFANJA PU TSTE OLI GOMARJA

Ανώνυμος είπε...

Αξιότιμε ανώνυμε 12.29,αν κατάλαβες απ' αυτή τη σύντομη ιστορία που ανέφερα ότι είμαι οπαδός του Τάβου,τότε λυπάμαι για τη χαμηλή νοημοσύνη και επίπεδό σου.Ακόμα λυπάμαι ότι εσύ ο ΕΛΛΗΝΑΡΆΣ δεν έμαθες ποτέ σου να γράφεις ελληνικά και απ' ότι βλέπω δεν ξέρεις ούτε τη μητρική σου(την αλβανική βεβαια).Ενα στοιχείο μόνο αρκει για σε αποστομώσω.Στις πρόσφατες τοπικές εκλογές ο εκλεκτός του Τάβου έλαβε μόλις 38% των ψήφων έναντι 62% του αντιπάλου του.Οσο για τη βωμολογία σου, ταιριάζει γάντι η παροιμία:Aνθρωπος αγράμματος,ξύλο απελέκητο!!!

Ανώνυμος είπε...

ISE AKRIVOS KSILLO APELEQITO ESI ,EFOSON VRIQES TIN EFQERIA NA VRISIS TON PIRO DHIMA SIMERA PU TON EHI EPILEKSI KAPIOS POLITIKOS FOREAS OS IPOPSIFIO,QE THA INE O M0NADHIKOS VORIOIPIROTIS STI ELINIQI VULI.AKRIVOS JA AFTO PU DHEN EKFRASTIQES ESTO QE BROSTA AP0 1 I 2 MINES ISE GOMARI QE ME MEGALLA AFTIA.OSO JA TON DUCI I TON KOSTA DHEN ME NJAZI KATHOLLU JATI QE I 2 INE SAN I SARKA SU .OSO AFORA TIN MORFOSI SIGURA DHEN KSERIS NA MIRASIS SE DHIO GAIDHURIA AHIRO.

Ανώνυμος είπε...

TO MONO PU KSERETE ESIS I JURGUCATINI INE NA KUREVETE TAVGO QE NA VGAZETE APO TI MIGA SPLINA JA MEZE. O RIZHOTIS.

Ανώνυμος είπε...

Jurgucatine na to kseris kalla,oti ute ton PIRO alla qe ton pio pano sholjasti dhen tus ftanis ute sta nihja.SIMAZEPSU QE MI GRAFIS TETJA PRAGMATA JAT SE KSERUME KALLA TI KOLLOTUMBAS ISE.

Ανώνυμος είπε...

Sto horio mu sto Kostari iparhi kapios samarxhis,otan su dhothi i efqeria kame kamja parangjelia an dhen ehete samarja,jati ine periodhos krisis ineqe isos mas voithisete.

Ανώνυμος είπε...

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΠΥΡΡΟΣ ΓΙΑΤΗΝ ΧΕΙΜΑΡΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΥΡΡΟ ΣΑΝ ΚΡΑΧΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!
ΠΑΝΟΥΡΓΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΚΡΙΜΑ!

Δημοσίευση σχολίου