Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Το ΙΚΑ αντιμετωπίζει τους Βορειοηπειρώτες ως αλλοδαπούς ακόμα και αν έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.


Επιστολή - διαμαρτυρία προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ)
Προς: Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη  

Κοινοποίηση:
Γενικό Διοικητή του ΙΚΑ: κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
Γενική γραμματέα κοινωνικών ασφαλίσεων: Αθηνά Δρέττα
Υφυπουργό εξωτερικών (υπεύθυνο για θέματα Ομογένειας): κ. Δημήτρη Δόλλη
Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό

Πρόεδρο ΔΕΕΕΜ – Ομόνοια: κ. Βασίλη Μπολάνο
Πρόεδρο ΚΕΑΔ – PBDNJ: κ. Ευάγγελο Ντούλε
Πρόεδρο ΕΕΕΜ – ΜΕGA: Χριστάκη Κίτσιο
Όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ 

Θέμα: Το ΙΚΑ αντιμετωπίζει τους Βορειοηπειρώτες ως αλλοδαπούς ακόμα και αν έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα.

Το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ETAM) προέβη σε άλλη μια πρωτοφανή και προκλητική διάκριση έναντι των Βορειοηπειρωτών. Πολλοί συμπατριώτες μας, κατήγγειλαν ότι δεν τους γράφουν στα μητρώα του ιδρύματος (όπως και στα βιβλιάρια) με ελληνικούς χαρακτήρες, θεωρώντας τους αλλοδαπούς!
  Συμπατριώτες μας, και όχι από μόνο ένα υποκατάστημα του ιδρύματος, κατήγγειλαν επίσης ότι οι υπάλληλοι του ΙΚΑ αρνούνται να θεωρήσουν τα βιβλιάρια των προστατευόμενων μελών της οικογένειας, καθώς ανήκουν στην ειδική κατηγορία των αλλοδαπών!
  Σύμφωνα με τα πρόσφατα ισχύοντα, όλοι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μπορούν να ασφαλίσουν τα παιδιά τους έως το 26 έτος της ηλικίας τους. Με την υπουργική εγκύκλιο (Αρ. 75/4-10-201), διευκρινίζεται πως όταν πρόκειται για αλλοδαπούς, το ανώτερο ηλικιακό όριο των ασφαλισμένων τέκνων είναι το 18ο. Χωρίς να υπάρχει κάποια διευκρίνιση για τους ομογενείς, οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, εντάσσουν τους Βορειοηπειρώτες στη δεύτερη κατηγορία ακόμα και αν έχουν λάβει την ελληνική υπηκοότητα.
  Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ», εκπροσωπώντας τους Βορειοηπειρώτες της Θεσσαλίας, εκφράζει την έντονη δυσφορία για αυτή την εξέλιξη και κάνει έκκληση στους αρμοδίους να διευθετήσουν το θέμα πάραυτα.
  Σε κάποιους τεχνοκράτες, η αναγραφή των ονομάτων μας με λατινικούς χαρακτήρες, ενδεχομένως να ακούγεται τυπικό και ασήμαντο, αλλά για εμάς και τους γονείς μας που διατήρησαν τον ελληνισμό με θυσίες, αυτός ο διαχωρισμός θίγει την εθνική μας αξιοπρέπεια! Επίσης, ο διαχωρισμός στην ασφάλεια των προστατευόμενων μελλών που γίνεται για κάποιους λόγους, δεν μπορεί να εντάσσει τους Βορειοηπειρώτες σε άλλη κοινωνική ομάδα από αυτή των υπόλοιπων Ελλήνων και θεωρούμε περιττό και προσβλητικό να επιχειρηματολογήσουμε για αυτό το θέμα.

Με εκτίμηση,  
Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ »

http://www.o-pyrros.gr

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Αυτο όντως ισχύει για το δελτίο ταυτότητας ομογενούς. Με το νόμο Ρεγκουζα και πρέπει κάποια στιγμη να αλλάξει επιτέλους. Δεν ισχύει όμως στην περίπτωση απόκτησης της ιθαγένειας, που τότε πηγαίνεις στο ΙΚΑ και κανεις αλλαγή στοιχείων. Αυτο όχι μόνο δεν απαγορεύεται αλλα και επιβάλλεται. Δεν ξέρω σε τι τυριά υπαλλήλους πέσατε εκει στη Λάρισα και δεν το δέχονται. Εντύπωση μου κάνει

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, βαράτε τους και σπάστε τα όλα! Τα γουρούνια που δεν θέλουν να καταλάβουν και δεν σέβονται τίποτε, μόνο με ξήλο καταλαβαίνουν!Μη φοβηθήτε κανέναν! Μόνον έτσι θα μας δώσουν σημασιά.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, βαράτε τους και σπάστε τα όλα! Τα γουρούνια που δεν θέλουν να καταλάβουν και δεν σέβονται τίποτε, μόνο με ξήλο καταλαβαίνουν!Μη φοβηθήτε κανέναν! Μόνον έτσι θα μας δώσουν σημασιά.

aristera είπε...

Πως ειναι δυνατον να ενταξεις καποιον στην κατηγορια των αλλοδαπων όταν εχει την ελληνικη υπηκοοτητα;
Υπερβολες που εχουν ως στοχο να δοσουν εμφαση στο προβλημα και ως συνηθως αποδυναμώνουν τη διαμαρτυρια και εκθετουν το συντακτη.

Ανώνυμος είπε...

Φιλέ αριστερά, πολύ εύστοχη η ερώτηση σου. Δεν γνωρίζω αν είσαι βορειοηπειρώτης, αν όμως είσαι σύκου από την καρέκλα που κάθεσαι και να πηγένεις μια βόλτα στο ΙΚΑ για να καταλάβεις καλύτερα την τοιχοκολλημένη σελίδα Α4 με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την θεώρηση των βιβλιαρίων , και εφ όσον δεν το κάνεις εσύ σε ενημερώνω εγώ.
ΘΕΩΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ για τους ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ
.--------
--------
--------
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ για τους ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ που έχουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ
----
------
Αν καταλαβαίνεις καλά φίλε αριστερά και στις δυο περιπτώσεις της ίδιας σελίδας είμαστε εμείς οι βορειοηπειρώτες που μας κατατάσσουν σε κατηγορίες όπως τα ζώα. Δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο γιατί δεν θα χωρέσει εδώ ένα βρόμικο λεξιλόγιο.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Lazaros είπε...

Εδω ολόκληρη κυβέρνηση παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους και εσείς ψάχνετε να βγάλετε άκρη με τις ηλιθιότητες του ΙΚΑ

Απαξ και αποκτήσεις την Ελληνική υπηκοότητα με οποιονδήποτε τρόπο έχεις ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με όλους τους άλλους Ελληνες υπηκόους, ακόμα και με τον πρόεδρο της δημοκρατίας.

Το αλλοδαπός και Ελληνας υπήκοος είναι μόνο για ανέκδοτο.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΔΕΊΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΟΒΛΑΧΟΙ ΕΚΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Παιδια μην τρελαθουμε,γιατι αν ηταν μονο το ΙΚΑ,κατι θα γηνοταν.
Εχω ενα σοβαρο προβλημα οικογενειακο υγειας,για το οποιο η επιτροπη γιατρων ενεκρινε ενα επιδομα 286 ευρω το μηνα και οταν πηγα να το εισπραξω μου ειπαν δεν σου αξηζει γιατι εισαι ομογενης και οχι ελλαδιτης.Πριν ενα μηνα ομως,μου ηρθε να πληρωσω το βοηθειμα αλυλεγγειης.ΣσΤΟ ΔΩΣΕ ειμαι ελληνας,στο ΠΑΡΕ ομογενης.

Δημοσίευση σχολίου