Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ανακοίνωση της «Ένωσης Χειμαρριωτών»


- Καταστρεπτικό το έργο της δημοτικής αρχής
- Άστοχη και στενάχωρη η απομάκρυνση της προτομής του Α. Γκούμα. Ποιες είναι οι ευθύνες του δήμαρχου
- Τα βορειοηπειρωτικά μπλογκ που προσκεινται στο MEGA υιοθετούν αλβανικη προπαγάνδα
Ανακοίνωση Τύπου
Τρίτη, 3 Απριλίου 2012
Θέμα : Επικίνδυνες και ανεύθυνες συμπεριφορές από την νέα Δημαρχιακή Αρχής της Χειμάρρας.

Οκτώ μήνες μετά την αλλαγή της ηγεσίας του Δήμου της Χειμάρρας, δυστυχώς για τον Ελληνισμό του τόπου, ακόμη και οι πιο καχύποπτοι ως προς τις προθέσεις του νέου Δημάρχου δεν θα περίμεναν να δικαιωθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


Το μόνο «θετικό» έργο το οποίο μπορεί να επιδείξει η νέα διεύθυνση του Δήμου είναι να προβάλλει ως δικά της, έργα τα οποία είναι σε όλους μας γνωστό πως είχαν δρομολογηθεί από την διοίκηση του Βασίλη Μπολάνου.

Δια του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τρεις περιπτώσεις όπου οι αποφάσεις του Δήμαρχου κάθε άλλο παρά το καλώς εννοούμενο συμφέρον της κοινότητας μας υπηρετούν :

α) Ο γνωστός σε όλους «ΤΣΑΝΗΣ»,  προσπαθεί δικαστικά να υφαρπάξει την περιουσία από 150 οικογένειες Χειμαρριωτών. Μετά από την απόφαση το ανωτάτου αλβανικού Δικαστηρίου όπου είχε προσφύγει ο Βασίλης Μπολάνος επανέφερε την υπόθεση για συζήτηση σε πρωτοβάθμιο Δικαστήριο. Με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα πως κατά την συζήτηση της υποθέσεως η δημαρχιακή αρχή δεν εκπροσωπήθηκε. Δεδομένης της δημοσιότητας της υπόθεσης κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί η συγκεκριμένη στάση.

β)  Προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ένα ακόμη δυσάρεστο γεγονός αναστάτωσε την Χειμαρριώτικη κοινότητα και τους απανταχού Έλληνες. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα στην άστοχη ενέργεια να απομακρυνθεί η προτομή του εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα από το σημείο που είχε τοποθετηθεί το καλοκαίρι. Η στενάχωρη αυτή εξέλιξη θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν ο κ. Γκόρος σε απάντηση αίτησης της «ΕΝΩΣΗΣ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ» και λοιπών πολιτιστικών σωματείων, είχε χορηγήσει άδεια και δεν παραπλανούσε την οικογένεια μέχρι τελευταίας στιγμής για το αντίθετο.

γ)  Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης σε όλες της περιοχές της Χειμάρρας. Αλβανοί μεγαλοκατασκευαστές χτίζουν ανεξέλεγκτα  σε δύο συγκεκριμένες περιοχές, στις Δρυμάδες και το Γιάλι χωρίς κανείς να τους εμποδίζει. Σαν να μην φτάνει αυτό αντί η δημοτική αρχή να  καταγγείλει και να εμποδίσει τα συγκεκριμένα φαινόμενα επιρρίπτει ευθύνες στην προηγούμενη δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα αναφέρουμε την περίπτωση του Αλμπάν Τζιλάρη, ο οποίος ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές έχτιζε σε οικόπεδο που ανήκει στην οικογένεια Κάππο από το Βούνο χωρίς ποτέ να πάρει άδεια οικοδομής. Ο ίδιος κατασκευαστής εδώ και περίπου ένα μήνα έχει ξεκινήσει εργασίες στην περιοχή Λογαρά όπου έχει διαπράξει ανεπανόρθωτη  περιβαλλοντολογική καταστροφή. Αλήθεια σε ποιες νόμιμες διαδικασίες έχει προσφύγει ο Δήμος Χειμάρρας για την παρεμπόδιση του συγκεκριμένου έργου;

Η «ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ» μετά τις τελευταίες εξελίξεις και δεδομένης της έλλειψης εμπιστοσύνης στην δημαρχιακή αρχή αναλαμβάνει πρωτοβουλία ίδρυσης συνδέσμου άμεσα ζημιωθέντων στην περιοχή του Παλέρμου, με σκοπό να βοηθήσει τους νόμιμους ιδιοκτήτες να παραστούν στη δίκη υποστηρίζοντας τα συμφέροντα τους.

Καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης έκτασης να επικοινωνήσουν μαζί μας με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό ενεργειών για την αποτροπή της απαράδεκτης και γενοκτόνας αυτής ενέργειας.

Πεποίθηση μας είναι πως η προτομή του Αριστοτέλη πρέπει να είναι σε περίοπτη θέση της πόλεως μας και σε αντίθεση με την λιποψυχία ορισμένων η «ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ» θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί ο πόθος μας.

Όσον αφορά την παράνομη δόμηση και προσπάθεια αλλοίωσης φυσιογνωμίας της περιοχής στο σημείο και στο μέτρο που μας αναλογεί η δημαρχιακή αρχή θα μας βρίσκει πάντα απέναντί της. Όντας σίγουροι για την σωστή διοίκηση του Δήμου από τον  Πρόεδρο της «Ομόνοιας»   καλούμε οποιονδήποτε έχει στοιχεία που να αποδεικνύουν τυχόν ευθύνες του να τα δημοσιεύσει άλλως να σταματήσει την λασπολογία και την προπαγάνδα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η διοίκηση της παράταξης «Ομόνοια» παρέδωσε το πρωτόκολλο στη νέα διοίκηση του Δημαρχείου κάτι το οποίο δεν συνέβη όταν ο Βασίλης Μπολάνος παρέλαβε το Δημαρχείο από την παράταξη του Σ.Κ Αλβανίας όπου ο απερχόμενος τότε Δήμαρχος με την σφραγίδα του Δημάρχου στη τσέπη αγνοούταν για μέρες.

Για να καλύψουν επικοινωνιακά την παντελή έλλειψη έργου και τις εθνικά αμφισβητούμενες αποφάσεις του κ. Γκόρου, εργολαβία έχουν αναλάβει ο αντιδήμαρχος, κ. Ηρακλής Γκιτσάλης (ο μοναδικός Χειμαρριώτης φίλος του Σπαχίου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και κάποια «βορειοηπειρωτικά» blogs που πρόσκεινται στο EEMM-MEGA. Τα συγκεκριμένα blogs στην προσπάθεια τους να επιτεθούν στην Ομόνοια και τον πρόεδρό της  Βασίλη Μπολάνο, υιοθετούν Αλβανική ρητορεία και εξυπηρετούν τον Αλβανικό εθνικισμό.


Πάγια  τακτική μας, είναι να μην αναφέρουμε ποτέ ονόματα και εάν κάποιοι την σιωπή μας χάριν της ενότητας,  την ερμηνεύουν ως αδυναμία, τους καλούμε να αφήσουν κατά μέρος τις κομματικές ή προσωπικές τους εμπάθειες και να λειτουργούν με γνώμονα το καλό του τόπου μας.

13 comments:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Ότι να ναι...κουλουβαχατα!
Ειδαν και απο ειδαν και σκεφτηκαν να μας ταισουν κουτοχορτο!

Στα ερωτήματα του κ. Κολλίλα στο Ραδιο Αστυ δεν απαντησε ο Μπελέρης. Γιατί?
Ο ανθρωπος σαν εκπροσωπος της οικογενειας Γκουμα εθεσε καποια σοβαρα ερωτηματα τα οποια τα προσπερνανε και αδιαφορουν.

Το μονο που τους απασχολει είναι αν το παιξουν πατριωτες....ολα για το φαινεσθαι και ουσια καμια!

Λένε:

"Πάγια τακτική μας, είναι να μην αναφέρουμε ποτέ ονόματα και εάν κάποιοι την σιωπή μας χάριν της ενότητας, την ερμηνεύουν ως αδυναμία, τους καλούμε να αφήσουν κατά μέρος τις κομματικές ή προσωπικές τους εμπάθειες και να λειτουργούν με γνώμονα το καλό του τόπου μας."

Εσεις θελετε να μας πειτε πως λειτουγρειτε με γνωμονα το καλό του τόπου;

Αφου θάψατε όλους τους συμπατριώτες σας πρώτα, μετά λέτε οτι αφήνετε στην άκρη τις εμπάθιες.Ποιο εσείς, οι πρωτοπόροι της διχόνοιας; Που όποιος διαφωνήσει μαζι σαν είναι προδοτης και εξυπηρετει συμφέροντα αλβανων

Ρε πάτε καλά;;;;; διαβάστε πρώτα τι γραφετε και μην εκτίθεστε.
Πειτε οτι δεν έχετε απο που να το πιασετε και να το σωσετε.
Αδνιδεοι τυχοδιώκτες!
Για να μην αναφερθώ και στις άλλες ιδιότητες κάποιων! Ουστ ρε που θα μιλήσετε εσεις για πατριωτισμο. Πουλημένοι!

Ανώνυμος είπε...

Ας απαντήσει ο κύριος Κολίλας πρώτα εάν του έδεσε κανείς τα χέρια να ασχοληθεί ο ίδιος με το θέμα και να κάνει αυτός αίτηση στον Μπολάνο. Το βρήκαμε τώρα πως μας φταίει αυτός που μπήκε μπροστά και δεν τα έκανε καλά ενώ αυτός που έκατσε με σταυρωμένα χέρια είναι μάγκας κάνει υποδείξεις για το πώς θα έπρεπε να τα κάνουν.

Νικος Γκορος είπε...

Βορειοηπειρωτη..οριστε ηρθε η απαντηση απο την ενωση χειμαρριωτων στο αρθρο σου "Ο Αριστοτέλης δεν είναι θύμα" που περιμενες τοσες μερες,περιμενε τωρα και απο την Ομονοια.
Παντως για ολα φταιει ο Γκορος...καμια απολυτως ευθυνη δεν εχει η Ενωση αλλα και ουτε η εκκλησια,που αν ο Χιμαραιος δεν ειχε δωσει την περιουσια του και να θεωρειται σημερα περιουσια της εκκλησιας δεν θα μας εκανε κουμαντο που θα στηθει το μνημειο του Τελη,που τον φαγανε μπαμπεσικα οι αλβανοι.
Φταιμε εμεις οι Χιμαραιοι ομως,που ποτε δεν σκυψαμε κεφαλι σε εχθρο και σκυβουμε στην εκκλησια.
Το υπολοιπο μερος της ανακοινωσης δεν θα το σχολιασω, το εχω κάνει στο παρελθον αρκετες φορες.

Ανώνυμος είπε...

Μα καλά πόσο μαλάκες είναι εκεί στην Ένωση; Αντί να βγουν από την πρώτη στιγμή και να κράξουν τους πάντες, κάθονται τόσον καιρό και προσπαθούν για ενότητα και ουσιαστικές λύσεις. Σαν δεν ντρέπονται, να μην ακολουθούν τον δημαγωγικό λόγο του MEGA. Σαν δεν ντρέπονται που τόλμησαν να φτιάξουν προτομή στον Τέλη. Σαν δεν ντρέπονται που και τότε κάλεσαν άπαντες να συμμετέχουν. Σαν δεν ντρέπονται που αντί να ασχολούνται με την βολή τους κάθονται και χάνουν τον χρόνο τους προσπαθώντας να προσφέρουν. Μα δεν ντρέπονται καθόλου να τα βάζουν με τον αλβανικό εθνικισμό όταν το να κατηγορείς την ελλάδα είναι τόσο εύκολο;

Ανώνυμε 3 Απριλίου 2012 7.42π.μ., ο Μπελέρης ήταν ξεκάθαρος στην τοποθέτησή του. Ο Κολίλας δεν έθεσε κανένα ερώτημα. Το μόνο που έκανε ο Κολίλας ήταν τον δικηγόρο του Γκόρου. Λογικό είναι, υπάρχει και το βιοποριστικό στην Χιμάρα. Μην τα χαλάσουμε τώρα που έχουμε και οικονομική κρίση με τον δήμαρχό μας.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί Χειμαριώτες
Να σας βοηθήσω με κάτι που είναι άγνωστο στους πολλούς.
Στους δήμους οι αποφάσεις δεν παίρνονται από τον πρόεδρο αλλά από το δημοτικό συμβούλιο
Στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χειμάρας το ΚΕΑΔ μαζί με το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχουν την πλειοψηφία( αν δεν μπορούν αυτοί να συνεργαστούν ας τους το επιβάλει η φιλία Ράμα- Ντούλε) αυτό σημαίνει πως αν η Ένωση έχει κάνει αίτηση θα έπρεπε τώρα να είχε στα χέρια τη θετική απάντηση. Η λύση είναι στα χέρια σας.
Δεν μας φταίνε πάντα οι άλλοι.
Η απάντηση της Ένωσης θα έπρεπε να αναφερόταν στο γιατί η Εκκλησία απομάκρυνε την προτομή από τον αυλόγυρο και όχι γιατί ο Γκόρος δεν την έβαλε κάπου αλλού, ή έστω ας περίμεναν και λίγο μέχρι να βρισκότανε η λύση, τι ενοχλούσε εκεί που ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια τωρα σας ενοχλεί ο Κολίλας!
Πολύ θα θελατε να παίζεται όλο το παιχνίδι του φαινεσθαι, με τον άδικο θάνατο ένος παλλικαριου μόνοι σας.
Σας ενοχλεί που η οικογένεια έχει παράπονα και έκπρόσωπο να τα λέει!
Γιατί δεν ζητήσατε την άδεια για την προτομη όταν 'ήταν ο Μπολανος Δημαρχος, που μπορουσατε να την είχατε?
Γιατί το αμελήσατε εαν πραγματικά σας ένοιζε!
Αλλα φαινεται αυτό που σας απασχολεί περισσότερο έιναι πως να αναδειχτείτε μεσα απ αυτη την ιστορια!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κολίλας ήταν πολύ ξεκάθαρος από την αρχή, όταν είπε: έπρεπε επί Μπολάνου να προσπαθούσε η Ένωση, που πήρε την πρωτοβουλία, να πάρει την έγκριση γιατί ο Γκόρος δεν εκπροσωπεί τη μειονότητα. Τι παράλογο είπε; αλλά πήρε την σούπερ απάντηση από το φρεντι "δεν ήμουν μάγος να ξέρω ότι θαχανε ο Βασίλης τις εκλογές". Δηλαδή αυτό το άτομο ήταν τόσα χρόνια πρόεδρος της ένωσης; για αυτό πήγε το σωματείο κατά διαόλου. Αλήθεια γιατί δεν γράψανε ούτε μια γραμμή για τη στάση της αλβανικής εκκλησίας στην υπόθεση;

8:51 όσο μαλάκες είναι της Ένωσης οπαδών Μπολανου άλλο τόσο είσαι και συ. Πρώτα απειλούν τον κόσμο που δεν συμφωνεί μαζί τους, τον βρίζουν χυδαία και μετά μιλάνε για ένωση! επειδή είστε εσείς μαλάκες δεν σημαίνει ότι είναι και όσοι απευθύνεστε.

Ανώνυμος είπε...

8:51 μιλάμε δεν είσαι απλός μαλάκας αλλά αρχιμαλάκας. Για πιο βιοποριστικό του Κολίλα μιλάς στη Χιμάρα; ο άνθρωπος στην Αθήνα μένει μόνιμα και βγάζει τίμια το ψωμί του. Και κάτι άλλο, ο Μόντης εκτός από γαμπρός του Αριστοτέλη Γκούμα είναι και αδελφός του Βαγγέλη Κολίλα που είναι καταδικασμένος από το 2003 που σήκωσε την ελληνική σημαία στις δημοτικές εκλογές στηρίζοντας το Μπολάνο και δεν μπορεί να πάει από τότε σπίτι του. Αλλά βέβαια για σας ήρωας είναι αποκλειστικά και μόνο ο Φρέντι και κανείς άλλος.

Ανώνυμος είπε...

Εάν τα ανώνυμα σχόλια στα Βορειοηπειρωτικά μπλογκ ήταν ψήφοι, τότε το EEMM - MEGA θα έβγαινε αυτοδύναμη κυβέρνηση

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Πόσο παλιορουφιανα είστε όλοι εδω μέσα. Πόσο μαυροκουκουλακηδες της κατοχής. Πόσο γλυφτες που εδω κρύβεστε στην ανωνυμία σας και βγάζετε τη ρουφιανιά σας και μπροστά κάνετε τις πάπιες. Πόσο σύντομα θα έρθει η ώρα σας προδότες ...........

Βασιλης Γκικας είπε...

Οσο κ η δικη σου σκατογυφτε 12:48!!
Π ες μας πρωτα ποιοος εισαι εσυ κ μετα τα λεμε..

Βασιλης Γκικας

Δημοσίευση σχολίου