Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ο Πύρρος της προ πασοκ εποχής

Για όσους ξέχασαν... (βίντεο)

Πηγή: http://himara.gr

3 comments:

Alex85 είπε...

ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΥΛΟΙ.....ΕΣΥ ΠΥΡΡΟ ΗΣΟΥΝ Ο ΠΥΡΡΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.....ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕΣ Ο ΠΥΡΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΜΠΕΝΝΙ....ΚΡΙΜΑ....ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΟΙ ΘΡΥΛΟΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ.....ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΠΕΘΑΝΕ..

Ανώνυμος είπε...

Πύρρος Δήμας: Από πανελλαδικό σύμβολο σε μασκότ του ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε, για καθαρά επικοινωνιακούς και δόλιους λόγους, στην ένταξη του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Ο Πύρρος όλης της Ελλάδας (όχι όλων των Ελλήνων, διότι δεν μίλησε ποτέ για την ιδιαίτερή του πατρίδα. Γιατί άραγε;) Θα πει κάποιος: Μα εκείνος ήταν λοχαγός του Ελλη. Στρατού. Θυμάστε τον είχε κάνει ο Άκης ο Τσοχατζόπουλος λοχαγό). Από σήμερα ο Δήμας είναι μόνο του ΠΑΣΟΚ, των λίγων ξεφτιλισμένων πατριδοκάπηλων σοσιαλ(η)στών, του περίπου 15%. Ο Δήμας, που για κάποιους Ελλαδίτες (όχι όμως για τους Βορειοηπειρώτες), ήταν η προσωποποίηση της «λεβεντιάς» (σαν η λεβεντιά του Άκη), δέχτηκε να μπει στα ψηφοδέλτια ενός κόμματος που τόσο πολύ έβλαψε, πρόδωσε και ξευτέλισε την Ελλάδα, ενώ την ιδιαίτερη πατρίδα, τη Βόρειο Ήπειρο την ξεπούλησε. Τα έχει καταλάβει, όμως, ο Δήμας αυτά ή είναι γι’ αυτόν ψιλά γράμματα; Ευτυχώς που σηκώνει σίδερα το παιδί!
Απογοητεύθηκαν πολλοί με την επιλογή του Δήμα, που θεώρησε καλό στις παρούσες συγκυρίες, να μας πουλήσει και «σοσιαλισμό». Ο Βενιζέλος πίστεψε ότι θα δώσει λάμψη στο ΠΑΣΟΚ. Συμβαίνει όμως το αντίθετο και δεν μασάει τέτοια ο ελλαδικός λαός (για τον Βορειοηπειρωτικό ούτε κουβέντα να γίνεται) και μάλλον αντί να δώσει λάμψη στο ΠΑΣΟΚ, ξεθωριάζει και η δική του.
Κρίμα γιατί με την πράξη του αυτή δεν σεβάστηκε την ιστορία του και την αγάπη όλων των Ελλαδιτών. Τους πρόδωσε όλους τους Ελλαδίτες που τον πίστεψαν. Ενώ τους συμπατριώτες τους, τους Χιμαριώτες και τους Βορειοηπειρώτες τους είχε προδώσει από την ημέρα που του δώσανε τη σημαία της Βορείου Ηπείρου στο Παναθηναϊκό Στάδιο να τη σηκώσει ψηλά, και εκείνος τους την πέταξε ξανά λες και είχε αγκάθια. Βαριά όλα αυτά, αλλά πρέπει και κάποτε να λέγονται.
Με την επιλογή του αυτή, καταστρέφει ότι έκτισαν γι’ αυτόν μέχρι σήμερα οι επικοινωνιολόγοι του. Θα πρέπει να καταλάβουν και να μην περιμένουν, ι ούτε αυτός ούτε και το ΠΑΣΟΚ πως με την υποψηφιότητά του τίμησαν εμάς τους Βορειοηπειρώτες, Τη χρησιμοποίηση του από το ΠΑΣΟΚ, οι Βορειοηπειρώτες και προπάντων οι Χιμαριώτες την αηδιάζουν όπως αηδιάζουν όλη την πολιτική και τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος. «Οι αλλοδαποί», κατά το ΠΑΣΟΚ, Βορειοηπειρώτες, δεν τρώνε κουτόχορτο. Έχουν γνώση και θύμησες. Ξύπνησαν. Κατάλαβαν πλέον ποιόν υπηρετεί και γιατί προσφέρει τις υπηρεσίες αυτές.
Η παρουσία του Δήμα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, μπορεί, όπως υπολογίζουν στο ΠΑΣΟΚ, να φέρει επικοινωνιακά οφέλη που τόσο πολύ χρειάζονται στην Ιπποκράτους, γιατί γι’ αυτό το λόγο τον επιλέξανε. Δεν νομίζω, όμως, ότι θα προσφέρει κάτι παραπάνω, ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στο Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα και εξηγούμε:

1. Ο Δήμας εκτός από τις επιτυχίες στον αθλητισμό, επιτυχίες που τον έκαναν «Πύρρο όλων των Ελλαδιτών», ως προς το Βορειοηπειρωτικό δεν πρόσφερε το παραμικρό, παρά μόνον την αναφορά των ΜΜΕ ότι κατάγετε από τι Χιμάρα, και λίγες φορές ότι κατάγετε από τη Βόρειο Ήπειρο.

Ανώνυμος είπε...

Ήταν απών από όλους τους μεγάλους και σκληρούς αγώνες που έχει δώσει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός όλα αυτά τα χρόνια και προπάντων η Χιμάρα. Είχε την ευκαιρία εκατοντάδες φορές, στα ΜΜΕ, σε εκδηλώσεις και στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας για τα όσα παθαίνουν οι συμπατριώτες του. Δεν το έκανε ποτέ, κρυμμένος πίσω από την ιδιότητα του «αξιωματικού» του ελληνικού στρατού.

3. Ήταν πάντα απών από τους αγώνες των συμπατριωτών του, των Χιμαριωτών, για το σχολικό ζήτημα, την ελληνικότητα τους, τις περιουσίες, στις εκλογές και σε πολλά άλλα ζητήματα. Τι θα προσφέρει τώρα; Απολύτως τίποτα, από όσα μπορούσε και δεν τα έκανε ποτέ.

4. Επέλεξε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος καταστροφή για την ιδιαίτερή του πατρίδα του, τη Βόρειο Ήπειρο. Ενός κόμματος που ακόμη και σήμερα δεν θέλει να μας αναφέρει ως Βορειοηπειρώτες και την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη αναφέρει ως Νότιο Αλβανία. Που έχει διαλύσει τι Βορειοηπειρωτική Κοινωνία επιλέγοντας κατά κύριο λόγο για να συνεργαστεί μόνο με τα στελέχη του κόμματος των Χότζα και Αλία. Ένός ΠΑΣΟΚ που εγκαθίδρυσε και στηρίζει μια συγκεκριμένη κλίκα στην Βορειοηπειρωτική κοινωνία που ξεπούλησε ιερά και όσια. Ένα ΠΑΣΟΚ που κατέστησε τη Βόρειο Ήπειρο ως τη μεγαλύτερη μαύρη τρύπα, η οποία ρούφηξε τεράστια μυστικά κονδύλια κυρίως για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ίχνος διαφάνειας.

Η δόξα από την ξεφτίλα, στην περίπτωση του Δήμα, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που ο ίδιος έβαλε στη τσέπη του.
Μεταξύ της αγάπης όλων των Ελλαδιτών και την εξυπηρέτηση Πασοκικών συμφερόντων προτίμησε το δεύτερο. Έγινε επικοινωνιακή γλάστρα του Βενιζέλου.
Μη τον μισείτε και μη τον λιθοβολείτε. Όποιος έλαβε γραμμάτια του ΠΑΣΟΚ κάποια στιγμή πρέπει να τα εξοφλήσει. Και τώρα ήρθε η σειρά του. Κρατήστε την ανάμνηση του παρελθόντος και διαγράψτε το παρόν του.

Τοξοβόλος

Δημοσίευση σχολίου