Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

«Επίκαιρα» : Ας αφήσουμε τον κύριο Πάζιο να κάνει την δουλειά του


Αφήνουν τη Βόρεια Ήπειρο στην τύχη της
Γκρίνιες είδαμε σε πολλές βορειοηπειρωτικές ιστοσελίδες για το γεγονός ότι ο Έλληνας πρέσβης στα Τίρανα, Ν. Πάζιος, δεν υπερασπίστηκε την υπόθεση της Βόρειας Ηπείρου, αποφεύγοντας τις επίμονες ερωτήσεις Αλβανών δημοσιογράφων. Πάντως η επιμονή των συγκεκριμένων δημοσιογράφων μάλλον ύποπτη ήταν, θέλοντας να αποσπάσουν μια απάντηση από τον Έλληνα πρέσβη, ώστε να κάνουν σημαία τον «αλυτρωτισμό» της Αθήνας και να νομιμοποιηθεί έτσι ο πραγματικός αλυτρωτισμός που έχει το όνομα και την υπογραφή των Τσάμηδων.


Ας ασχοληθούμε, πάντως, με πιο σοβαρά θέματα, όπως η συρρίκνωση του Ελληνισμού στη Βόρεια Ήπειρο και ο σταδιακός αφελληνισμός της περιοχής με την υφαρπαγή ελληνικών περιουσιών. Αλλά από ένα ΥΠΕΞ, που επί μήνες δεν έβρισκε τρόπο να πάρει μερικές χιλιάδες ευρώ από τα εκατομμύρια του κωδικού «Απόρρητες Δαπάνες» για να πληρωθούν τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους μαθητές από απομονωμένα χωριά στα ελληνικά σχολεία, είναι μάλλον υπερβολικό να απαιτούμε ολοκληρωμένη στρατηγική για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις...

περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ
borioipirotika.blogspot.com

Σχόλιο: Συμφωνούμε με τα «Επίκαιρα» ότι υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα αλλά η αγνόηση ή το σβήσιμο της ιστορίας μας δεν είναι ασήμαντο. Ο κ. Πάζιος εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Αλβανία και δεν μπορεί να αμπελοφιλοσοφεί αλλά να εκφράζει τον Ελληνισμό.  Απ ότι μας ενημέρωσαν, η δήλωση αυτή δεν έγινε μετά από πίεση αλβανών δημοσιογράφων όπως λέει το περιοδικό, οι ερωτήσεις δόθηκαν γραπτές και ο κύριος πρέσβης είχε όλο το χρόνο για να δώσει έστω μια πιο διπλωματική απάντηση.

8 comments:

Ανώνυμος είπε...

Apo pou sas pliroforisan apo tin idia pigio pou sas esteillan tis fotografies tou synedriou tou KEAD?

Ο Αθώος είπε...

Ο συγκεκριμένος πρέσβης της Ελλάδας που ακούει στο όνομα Νικόλαος Πάζιος, δείχνει ότι ενώ ετοιμάζεται για σύνταξη, είναι ένας ανεπαρκής διπλωμάτης. Από τη μία πορεύεται δήθεν ακολουθώντας τη γραμμή της Αθήνας και από την άλλη εκδηλώνεται ως ένας μικροεγωϊστής, που μόλις τον αγγίξει λίγο στα προσωπικά του αφρίζει. Γίνεται όφις και καταχράται όλη την εξουσία που του δίνει το ελληνικό κράτος για να εκδικηθεί για τον προσωπικόν του μικρόκοσμο. Πολύ λίγος, ο συγκεκριμένος διπλωμάτης που έμαθε τη διπλωματία για να επωφεληθεί στην προσωπική σταδιοδρομία.
Κακώς οι Βορειοηπειρώτες περιμένουν να δουν άσπροι μέρα από τον συγκεκριμένο πρέσβη. Αυτός δεν βαδίζει στην πλευρά των πραγματικών συμφερόντων ελληνισμού,αλλά από από εκείνα τα συμφέροντα τα οποία δεν εξυπηρετούν τον ελληνισμό, αλλά έχουν ισχύ και τον βοηθούν να μη σαλέψει στους προσωπικούς στόχους. Ο κύριος Πρέσβης της Ελλάδας δεν έχει το ανάστημα να μιλήσει για την πραγματική ιστορία του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού, διότι φοβάται την αλβανική αντίδραση στα άδικά τους. Δείχνει ότι είναι υπόδουλος των αλβανικών εθνικιστικών ισχυρισμών.
Κουρασμένος ήρθε μπιντισμένος φεύγει. Μήπως είδατε εσείς να υπερασπίζεται κάποια θέση ελληνισμού; Μήπως είδατε εσείς να αλωνίζει την Αλβανία, κυρίως την Νότια, όπως κάνουν οι Ιταλοί, οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί οι Αυστριακοί, οι Γάλλοι... για να δουν την συμβαίνει σ΄ αυτόν τον περίεργο Νότο της Αλβανίας, ανεξαρτήτως αν έχουν ή δεν έχουν εθνικά συμφέροντα όπως η Ελλάδα.
Ο κύριος Πρέσβης της Ελλάδας κάθεται στα Τίρανα και όποιος βορειοηπειρώτης του χαλάει λίγο τη σούπα, την προσωπική, του επιτίθεται. Θάβει με την ισχύ του αυτοδύναμου εκπροσώπου του εθνικού κέντρου, οποιονδήποτε αδύναμο Έλληνα βορειοηπειρώτη, που δεν πορεύεται στη γραμμή του.
Τι ψάχνετε για να δείτε μυστικά κονδύλια για δήθεν λεωφορεία για τη μεταφορά των Ελλήνων μαθητών. Ψάξτε να δείτε που βρίσκει ο Πρέσβης τα λεφτά, μερικές φορές περισσότερα απ΄ ο, τι χρειάζονται για τα λεωφορεία των παιδιών, για να χρηματοδοτήσει τις φιέστες του Ντούλε, ως μέρος της εξουσίας που εξασφαλίζει την διπλωματική προαγωγή του πρέσβη. Δείτε τα λεφτά για συνέδρια τα οποία εκ΄πρώτης όψεως, μοιάζουν να υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα, ενώ στην ουσία εκμεταλλεύονται ελληνικά χρήματα και θεσμούς, όπως την ελληνική πρεσβεία στα Τίρανα για να υπερασπιστούν και προωθήσουν τους αλβανικού εθνικούς ισχυρισμούς σε βάρος του ελληνισμού.
Αυτός ο κύριος δεν μπορεί να δώσει λύσει στο θέμα εξασφάλισης των ελληνικών βιβλίων για τα ελληνόπουλα στα σχολεία στη μητρική γλώσσα στο αλβανικό δημόσιο. Και δεν το κάνει ούτε επειδή δεν μπορεί, ούτε επειδή δεν γνωρίζει το αντικείμενο. Το κάνει επειδή η παράταξη την οποία μονομερώς στηρίζει στην εθνική ελληνική μειονότητα δεν θέλει λύση στο θέμα αυτό. Εκείνη δε θέλει λύση όχι απλώς επειδή η λύση έρχεται από τους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά επειδή εκείνη θέλει την ενίσχυση των ιδιωτικών σχολείων στην εθνική ελληνική μειονότητα, στα οποία εφαρμόζονται ψυχαναγκασμοί σε βάρος των μαθητών, που ξεπερνούν τον βαθύ μεσαίωνα. Το κάνουν για να φτιάξουν μια γενιά πειθήνιων ανθρώπων για να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους. (Αλλά αυτά για άλλη φορά.) Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι οι Έλληνες βορειοηπειρώτες πρέπει να ξυπνήσουν πριν τους φάει η μπούμπα.
Ο Αθώος

Ανώνυμος είπε...

Αστον τρελό στην τρέλα του και μη του συναμπαίνεις

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

re athwe panta se diavazo kai se sevome..ti sou ftaei o pazios re file aytos ypalilakos einai giati den vrizeis aytous pou prepei kai asxoloise me ton pazio;giati den tolmas na peis oti merikoi ekei sto ypourgeio ......... kanonika

Ο ΑΘΩΟΣ είπε...

Επειδή, ανώνυμε 9.53 γνωρίζω πολύ καλά πως λειτουργεί το ελληνικό διπλωματικό σύστημα. Και σου λέω ότι η Αθήνα δεν έχει κάποια συγκεκριμένη πολιτική και στόχους για το εθνικό μας θέμα. Ο εκάστοτε πρέσβης το πρώτο χρόνο που είναι εδώ διερευνάει την κατάσταση και τις ισορροπίες. Βλέπει ποιες δυνάμεις έχουν το πάνω χέρι και θα τον βοηθήσουν στην καριέρα του. Συστείνει στην Αθήνα τις δικές του προτάσεις οι οποίες επιστρέφουν ως οδηγίες της Αθήνας στα Τίρανα, τις οποίες μετά ο πρέσβης τις εφαρμόζει φανατικά ως οδηγίες της Αθήνας (!!!)
Τα είδαμε ο συγκεκριμένος Πάζιος από το πουθενά έβγαλε ξανά στην πιάτσα τον Ντούλε. Το χειρότερο ο συγκεκριμένος υπήρχε και υπάρχει υπάλληλος του πρώην υφιστάμενου του, του Ριζόπουλου, ο οποίος τυχαίνει, λόγω εξυπηρετήσεων να είναι κοντά στο γραφείο του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Η κακή μας τύχη είναι που εδώ στην Αθήνα στις υπηρεσίες που ασχολούνται με την Αλβανία και τη ΒΗ τοποθετούνται τέτοιοι τύπου σαν το Χάρη Δημητρίου, ο οποίος μας έκαψε μια φορά το 1991-93, αλλά ποτέ δεν απαλλάχτηκε από τους κάλους εκείνης της εποχής. Έφτιαξε κάποια στερεότυπα τα οποία δύσκολα να αλλάξουν σε τέτοιους ανεπαρκείς.
Επαναλαμβάνω τον όρο για να πω ότι δεν μπορεί η Ελλάδα, επειδή αντιδράει η αλβανία, ή επειδή η Αλβανία έχει ταυτίσει τον Όρο Βόρειο Ήπειρο με δήθεν εδαφικές διεκδικήσεις της Ελλάδας σε βάρος της Αλβανίας, η Ελλάδα και επί του συγκεκριμένο, ο νυν Πρέσβης να τους καλοπιάνει για να μη πουν εκείνοι να φύγει ως ανεπιθύμητος, ενώ θέλει να μείνει ακόμα για κάνα χρόνο ωσότου του βρουν καμιά καλή θέση για σύνταξη

Ανώνυμος είπε...

Sosto "Ta epikaira", na afëhsozme ëoxi mëono ton Pazio, alla olous tous Pazious na kanoun ti dhoulia tous. Ehoun meinei akoma na mpoun kai kapoia teleftaia karfia gia na mas apoteleiosoun ..... entellos.
To teleftaio , to pio farmakero, to krataei sfixta o Ntoules. Aftoi tou kanoun "Oooo....opa...Oooo....opa!!!" gia na einai pio apofasistikos kai pio apotelesmatikos

Ανώνυμος είπε...

Κατά παραγγελία το δημοσίευμα στα "Επίκαιρα", ο κάθε διπλωμάτης έχει από κάπου να κρεμάει την κάπα του. ο Πάζιος ενοχλήθηκε από τις αντιδράσεις μας. Είχε μάθει να βολεύεται δίνοντας στον καθένα μας διπλωματικά δίκιο... Στην ουσία μας κορόιδευε, εφόσον μόνο τον Ντούλε αναγνώριζε και στήριζε. Μάλιστα έβαζε και τρικλοποδιές και φανατισμούς. Έτσι, όταν είδε την προσέγγιση Τάβο-Ντούλε, που θα ήταν βέβαια κάτι καλό για την ε.ε. μειονότητα, κάλεσε τον Τάβο και του είπε ο Ντούλες θα σε φάει στο ΣΚόμμα. Άναψε ξανά μεταξύ τους τις φωτιές. Δεν του έλεγε ψέματα, αλλά δεν έπρεπε. Δικαιώθηκε μεν, αλλά διαιώνισε μια κόντρα που για μια στιγμή πάει να σβήσει

Δημοσίευση σχολίου