Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Σχόλιο αναγνώστη για τη συνέντευξη του προέδρου του ΚΕΑΔ στο News 24


Η συμπεριφορά του Ντούλε μας οδηγεί σε δυσάρεστες εξελίξεις!   
Κύριε βορειοηπειρώτη,
Πριν μερικές μέρες, παρακολούθησα με προσοχή την συνέντευξη Ντούλε στο Μπαμπαράμο. Μου έκανε εντύπωση η επιφανειακή προσέγγιση των προβλημάτων. Συνάμα με εντυπωσίασε η προσπάθεια που έκανε για να πολώσει καταστάσεις. Τα δύο αυτά πράγματα με ανησύχησαν και κάθισα και σου έγραψα την  επιστολή. Βρισκόμαστε σε κρίσιμη κατάσταση και πάμε πιο βαθειά.

Οι συμμαχίες που έκανε τα τελευταία χρόνια το ΚΕΑΔ, δεν είχε παρά αρνητικά αποτελέσματα στη μειονότητα. Με διάσπαση και εντάσεις. Με πλήρη έλλειψη λειτουργικής και συμμετοχικής δημοκρατίας. Με συνεχή συρρίκνωση και συσσώρευση μίσους. Όταν έκανε συμμαχία με το Σοσιαλιστικό κόμμα, δημιουργήθηκε πόλωση στο χώρο και στα χαρακώματα των δύο στρατοπέδων (Σοσιαλιστικό – Δημοκρατικό) μεγάλη κινητικότητα για συσπείρωση. Ενώ οι σοσιαλιστές του χώρου άρχισαν να νιώθουν κοντά στην εξουσία και κοντά στο συνδυασμό ΚΕΑΔ – Ομόνοια, πιστεύοντας με βεβαιότητα πως προσφέρουν  πατριωτικό και προοδευτικό έργο για τον τόπο. Από αυτή την συνεργασία φάνηκε σε πρώτη όψη πως το ΚΕΑΔ κέρδισε βουλευτές, έπαρχους, συμβούλους, κατά βάθος κέρδισε το σοσιαλιστικό διεισδύοντας σε κάθε χωριό, στήνοντας τις δικές του δομές. Οι οπαδοί του δημοκρατικού κόμματος, μπροστά στον κίνδυνο της ήττας,  φανατίστηκαν όχι με τους σοσιαλιστές αλλά με τους κεαδίτες, που συνεργαστήκαν με τους αντιπάλους τους, τους  σοσιαλιστές. Ως συνέπεια, ενώ τα δύο στρατόπεδα Σ.Κ και Δ.Κ συσπειρώνονταν, έστηναν τις δικές δομές, το ΚΕΑΔ – Ομόνοια ξεσπυρίζονταν. Έχανε συνεχώς έδαφος σε κάθε αναμέτρηση. Το ίδιο αποτέλεσμα είχε και η άλλη συνεργασία, εκείνη με την δεξιά.
Ο Ντούλε, δεν μπορεί να κρατήσει στους πλάτες του βάρος εθνικών θεμάτων, προσπαθεί τώρα, την πόλωση και την ένταση που καλλιέργησε στον χώρο της Ε.Ε.Μ., να την καλλιεργήσει και στην αλβανική πολιτική. Οι διάφορες δηλώσεις του τον τελευταίο καιρό όπως και στη συνέντευξη Μπαμπαράμου, παίζοντας το χαρτί του «παλικαριού» και του «μεγάλο πατριώτη» για κάποιους μύωπες, και για κάποιους ακόμη και τον «εκπρόσωπο της Ελλάδος», δεν θα προσφέρουν παρά αρνητικές επιπτώσεις για την μειονότητα. Ακόμη με τις τελευταίες του δηλώσεις, προκάλεσε ανησυχία και στο ποιο στενό του περιβάλλον... Οι δηλώσεις και η απερισκεψία του μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε δυσάρεστες εξελίξεις… 

Αλεξανδρος ... 

Σχόλιο Βορειοηπειρώτη
Είναι η δεύτερη επιστολή που μας στέλνει ο κ. Αλέξανδρος (η πρώτη εδώ) και ζητούμε συγνώμη για την καθυστέρηση της   δημοσίευσης.  Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν μας αρέσει που γινόμαστε αποδέκτες μόνο αντικεαδικών επιστολών. Πρακτική μας είναι να δημοσιεύουμε μόνο επώνυμες επιστολές, ενώ όσες έρχονται ανώνυμες (στο e- mail) τις δημοσιεύουμε στα σχόλια.  Ωστόσο κάνουμε εξαίρεση στον κ. Αλέξανδρο και κάποιον άλλο αποστολέα για κάποιους λόγους που κατανοούμε και δεν θα θέλαμε να αναφερθούμε τώρα . Τα στοιχεία τους είναι γνωστά σε εμάς και ίσως κάποιοι στιγμή τα αποκαλύψουμε.  

1 comments:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου