Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Το Υπουργείο Εσωτερικών απάντηση στο αλβανικό δημοσίευμα για τις «ελληνοποιήσεις»


ΤΟ 90% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ
Το δημοσίευμα-πρωτοσέλιδο της “Gazeta Shqiptare, αναδημοσιεύτηκε από το ιστολόγιο μας σε μεγάλης εμβέλειας site στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα το Υπουργείο Εσωτερικών να βγάλει διευκρινιστική δήλωση. Στους σχολιαστές που επικρίνουν το «Βορειοηπειρώτη» ότι παραπληροφορεί έχουμε να πούμε ότι εμείς παρουσιάσαμε την είδηση όπως μεταδόθηκε από την αλβανική εφημερίδα

Το υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας, διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί αθρόων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών, προκειμένου να ψηφίσουν στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012.


Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει από τις 29 Φεβρουαρίου 2012 και δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είχαν ήδη εγγραφεί. Επιπλέον η ιδιότητα του Ελληνα πολίτη, με το παρεπόμενο αυτής δικαίωμα ψήφου, αποκτάται μόνο μετά την ορκωμοσία των προσώπων αυτών και την εγγραφή τους σε δημοτολόγια (και κατ´ επέκταση στους εκλογικούς καταλόγους) και όχι απλώς με τη δημοσιοποίηση της απόφασης πολιτογράφησης.

Η ηγεσία του υπουργείου παραδέχεται ωστόσο ότι οι τρείς αλλαγές πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Εσωτερικών κατά το 2011επηρέασαν τη ροή των αποφάσεων για τέτοια ζητήματα. «Ολες οι αποφάσεις πολιτογράφησης που αναρτήθηκαν στο πρόγραμμα Διαύγεια», τονίζεται στην ανακοίνωση, «εντάσσονται σε πάγια διαδικασία για νόμιμα διαμένοντες αλλοδαπούς και όχι για λαθρομετανάστες».

Οι πολιτογραφήσεις αυτές αφορούσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (γύρω στο 90%) Βορειοηπειρώτες, αιτήματα των οποίων εκκρεμούσαν επί μακρόν στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου. Η πολιτική αυτή αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που έχει ξεκινήσει και τηρείται την τελευταία εξαετία».

http://aristerastidropoli.blogspot.com

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Sostotato to diavgia alla tha prepei k kapioi na mporoun na to diabazoun sosta! Oso de gia ti "filada" tha mas ithele Albanous alla mi fane exoume glarosoupa!

Ανώνυμος είπε...

Siga ta emata to kanate koutsouro eseis kala pou dosate sto Tzomaka kai se kati alous .......... koroidevete me tous boreiopeirotes ade na figete na pate ston agiriston

Δημοσίευση σχολίου