Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

25 χιλιάδες Έλληνες συμμετείχαν στην απογραφή του 2011, σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα


Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα  respublica.al  προκύπτει πως ο αριθμός των αλβανών πολιτών ελληνικής καταγωγής τη στιγμή της απογραφής ανέρχεται στις 25 χιλιάδες, ενώ οι ίδιες πηγές αυτής της ιστοσελίδας όσον αφορά τη θρησκευτική διαστρωμάτωση της χώρας αναφέρουν πως σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων δεν απάντησαν στο λήμμα για την θρησκευτικά τους πιστεύω.
Οι πηγές στις οποίες αναφέρεται η ιστοσελίδα , αν  λάβουμε υπόψη πως  είναι του γνωστού πολιτικού αναλυτή και δημοσιογράφου Μουσταφά Νάνο,

 σίγουρα α προέρχονται από τα περιβάλλοντα  του κρατικού Ινστιτούτου Στατιστικών και ίσως αποτελούν και σκόπιμη διαρροή για να βολιδοσκοπηθούν οι αντιδράσεις των ενδιαφερόμενων πλευρών όπως στην εν λόγω περίπτωση , της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.
Παράλληλα το δημοσίευμα θέτει το ερώτημα γιατί η αλβανική κυβέρνηση δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία αναφορικά με την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα των πολιτών της , τι εμποδίζει ως προς αυτό, κάνοντας υπαινιγμούς ότι όντως υπάρχουν ορισμένα εμπόδια που δεν επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων.
Σε αναμονή  των επίσημων αποτελεσμάτων, κύκλοι εντός της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας που παρακολούθησαν εκ του σύνεγγυς όλη τη διαδικασία που αφορούσε την απογραφή, θεωρούν πως τα υποτιθέμενα στοιχεία μπορούν να διαβαστούν  από πολλές πλευρές. Από την επισήμανση που κάνει το δημοσίευμα ότι το νούμερο αφορά αυτούς που καταγράφηκαν τη στιγμή της απογραφής έως τη σχεδόν μηδενική συμμετοχή συμπατριωτών μας που διαμένουν και εργάζονται στο εξωτερικό , έως και την συνολική αποχή του κόσμου μας που διαμένει στο χώρο κλπ.
www.deropoli.com

Με κοινή δήλωση τους, εκπρόσωποι μειονοτήτων, μεταξύ αυτών και η ιστορική οργάνωση των Ελλήνων στην Αλβανία «Ομόνοια» μποϊκοτάρισαν την απογραφή και έκαναν έκκληση για αποχή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου