Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΠΥΡΡΟ ΔΗΜΑ


Αγαπητέ μας Πύρρο,

Σαν βόμβα έπεσε χθες στα αυτιά  μας η είδηση ότι κατεβαίνεις πρώτος υποψήφιος βουλευτής επικρατείας  με έναν κομματικό σχηματισμό. Θα γνωρίζεις ήδη τις αντιδράσεις και τα σχόλια (καθόλου κολακευτικά) πολλών συμπατριωτών μας για την απόφασή σου αυτή, αντιδράσεις που δεν κάμφθηκαν καθόλου μετά την γραπτή ανακοίνωση που έβγαλες.

          Πύρρο, η πατρίδα σου έδωσε τα πάντα και με το παραπάνω, για ότι της πρόσφερες και πολύ περισσότερο την αγάπη και την εκτίμηση όλων των Ελλήνων που λάτρεψαν “το λιοντάρι της Χειμάρρας”. Πόσο χαρήκαμε όταν λεβέντικα και ξεκάθαρα δήλωσες το 2009 ότι αγωνίζεσαι μόνο κάτω από  την σημαία της Ελλάδος και όχι υπό την σημαία οποιουδήποτε κόμματος. Τι άλλαξε από τότε Πύρρο; Γιατί πετάς στα σκουπίδια αυτή την αναγνώριση και την εκτίμηση όλης της Ελλάδος.
          Και τώρα θέλεις να κατέβεις βουλευτής με κάποιο κόμμα! Δεν γνωρίζουμε τι πρόσφερε το κόμμα αυτό σε σένα Πύρρο, γνωρίζουμε όμως πως το κόμμα αυτό έχει τεράστια ευθύνη (όπως ομολογούν τα ίδια τα στελέχη του) για την σημερινή  κατάσταση της χώρας.
          Γνωρίζουμε επίσης  Πύρρο πολύ καλά και από πρώτο χέρι, τι προσέφερε το κόμμα αυτό στην ιδιαίτερη πατρίδα σου τη Βόρειο Ήπειρο. Ήταν ένα κόμμα που υμνούσε τον δυνάστη σας τον Ενβέρ Χότζα και τον θεωρούσε πρότυπο σοσιαλιστικής διακυβέρνησης. Ήταν ένα κόμμα που έστελνε στελέχη του στην κηδεία του αιμοσταγούς δικτάτορα( θα τον θυμήθηκες σίγουρα βλέποντας σκηνές από την κηδεία του Βορειοκορεάτη ομογάλακτού του), και βροντοφώναζε ότι περνάτε καλά,  κλείνοντας τα μάτια (αυτό, το δημοκρατικό κόμμα) στους εκατοντάδες εκτελεσμένους Έλληνες, στις φυλακές- κολαστήρια του Σπατς και του Μπουρέλλι, στις γκρεμισμένες εκκλησιές, στα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα  στα σύνορα, στα κλειστά σχολεία της Κορυτσάς και στην αφαίρεση της  ελληνικής ιθαγένειας από όλους τους κατοίκους της ιδιαίτερης πατρίδας σου,  της ηρωικής  Χειμάρρας.
          Ένα κόμμα που ακόμη και σήμερα τα περισσότερα στελέχη του δεν ξέρουν που πέφτει η πατρίδα  σου, σας αποκαλούν Αλβανούς, σας στέλνουν προεκλογικά μηνύματα( sms) στην αλβανική γλώσσα, ένα κόμμα του οποίου όσοι βουλευτές ( και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένοι) ενδιαφέρονται ειλικρινά για εσάς, αντιμετωπίζουν τη χλεύη και την ειρωνεία των συναδέλφων τους.
          Θέλουμε όμως να σου εκφράσουμε και ένα παράπονο Πύρρο ως  νέοι άνθρωποι, (συνομήλικοι είμαστε περίπου) που αγαπήσαμε την ιδιαίτερη πατρίδα σου χάρη σε έναν ακρίτα λευκασμένο  ιεράρχη εκεί στα σύνορα  τη δεκαετία του 80, αγωνιστήκαμε για αυτήν από τα μαθητικά μας χρόνια  και οργώσαμε κάθε σπιθαμή της για να βρεθούμε δίπλα στους συμπατριώτες σου  που αξίζουν κάθε στήριξη και συμπαράσταση. Επέλεξες Πύρρο να σιωπήσεις για πολλά θέματα που αφορούσαν την ιδιαίτερη πατρίδα σου από το 1992 κ.ε. Δεν αναφέρθηκες ποτέ για την έλλειψη ελληνικού σχολείου εκεί,  για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την κατάφωρη νοθεία σε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, για τον ξυλοδαρμό και τις διώξεις πολλών συμπατριωτών σου. Δεν μίλησες ούτε όταν όλη η Ελλάδα και η Αλβανία συγκλονίστηκε από τη  στυγνή δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, του συνομήλικου σου λεβέντη,  που πέθανε γιατί έκανε το “”έγκλημα” να μιλά ελληνικά  στην πατρίδα σου τη Χειμάρρα!
          Απορούσαμε για όλα αυτά Πύρρο, αλλά σε δικαιολογούσαμε (όσο κι αν δεν μας ικανοποιούσε η στάση σου ) με τη σκέψη ότι εσύ ασχολείσαι ΜΟΝΟ με τον αθλητισμό και δεν  επιθυμείς να μπλέξεις  με “πολιτικά” ζητήματα. Αλλά τώρα Πύρρο, τι συμβαίνει; Κατεβαίνεις για να προσφέρεις τι και σε ποιόν;  Περιμέναμε τουλάχιστον στην ανακοίνωσή σου να δηλώσεις ότι κατεβαίνεις για να είσαι  η φωνή της Βορείου Ηπείρου στο ελληνικό κοινοβούλιο, ότι θα δωρίσεις τον παχυλό μισθό του βουλευτή στο  ελληνικό σχολείο της Χειμάρρας που κινδυνεύει να κλείσει από την αδιαφορία της επίσημης Ελλάδας, ή ότι θα καλύψεις τη σύνταξη 15-20 γερόντων(από αυτούς που σάπισαν στις φυλακές του Χότζα)  που το κόμμα που στηρίζεις με την υποψηφιότητά σου, τους την έκοψε, όπως την έκοψε σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες. Αλλά εσύ ψέλλισες μόνο  κάτι αόριστο για συμπαράσταση σε κοινωνικές ομάδες! Μήπως εννοείς  Πύρρο, αυτές που εξαθλιώθηκαν από την πολιτική του κόμματος με το οποίο θα κατέβεις; Δεν αντιλαμβάνεσαι αλήθεια,  ότι ενός φαύλου και σάπιου πολιτικού συστήματος  και θα έχεις απέναντί σου την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που ως τώρα σε τιμούσε και σε συμπαθούσε.
          Υποχρέωση αυτού που αγαπά Πύρρο, είναι να λέει την αλήθεια ακόμη και αν αυτή είναι δυσάρεστη. Σε αγαπούμε Πύρρο και δεν θέλουμε να κάνεις ένα λάθος που θα σε στιγματίσει στα μάτια του χιλιοπροδομένου και βασανισμένου λαού μας και θα σκιάσει την εικόνα του Πύρρου όλης της Ελλάδας.
           Τα ίδια θα σου λέγαμε αν κατέβαινες υποψήφιος και με οποιοδήποτε άλλο κόμμα Πύρρο. Δεν μπορεί να συνυπάρξει Πύρρο, η αλήθεια με το ψέμμα, το καθάριο νερό με το βούρκο, το φως με το σκοτάδι. Στα μάτια μας, παρά τους προβληματισμούς μας, συμβόλιζες πάντοτε το καλό και την αρετή! Για την Ελλάδα φώναζες τότε Πύρρο!  Για την Ελλάδα σε θέλουμε μπροστά Πύρρο και όχι για το ΠΑΣΟΚ ή οποιοδήποτε άλλο φθαρμένο κομματικό σχηματισμό! Σε θερμοπαρακαλούμε όλοι όσοι σε αγαπάμε! Διόρθωσε το λάθος σου! Άλλαξε την απόφασή σου όσο είναι καιρός! Μείνε για πάντα ο Πύρρος όλης της Ελλάδας!

Με βαθειά αγάπη και εκτίμηση για τον Πύρρο που γνωρίσαμε

Κεμεντζετζίδης Φιλόθεος - φιλόλογος
Σιχλιμοίρης Χρύσανθος  -   οδοντίατρος
Πάπιστας Παντελεήμων -   ιατρός
           

18 comments:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας λες εσύ βορειοηπειρώτη ποιο κόμμα υποστηρίζεις ; Δεν είναι καλύτερα να έχουμε βουλευτές βορειοηπειρώτες σε όλα τα κόμματα ; Το μόνο πράγμα που ξέρουμε είναι να κατηγοράμε ο ένας τον άλλον. Ο Πύρρος Δήμας το αξίζει να είναι βουλευτής και όλοι εμείς πρέπει να τον τιμήσουμε .

Ανώνυμος είπε...

As kateboyn ypopsifioi boyleytes, akoma ki as kerdisoyn, osoi boreioipeirotes theloyn alla sas parakalw oxi ta symbolla. Ayta prepei na menoyn makrya apo ti bromia tis politikis.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ είπε...

ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΜΟΥ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΥΛΟΓΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΔΟΤΙ ΓΙΑΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΨΑΜΕ ΑΠΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΟΠΩΣ ΕΥΣΤΟΧΑ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ . ΕΝΑΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΕΚΥΠΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ ΘΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΗΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑΝ ΝΟΜΙΣΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΔΩΣΕ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ . ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΟΝ ΞΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΗΡΩΑ ΒΡΑΚΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΟΙΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟΥ ΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ , ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΣΑΣΤΕ ΝΟΜΙΖΩ . ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΣΣΩΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΛΕΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΑΝ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ , Ο ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΘΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΑΡΙΣΜΕΝΗ ΧΛΕΝΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΑΝΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΓΑΡΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΤΡΙΣΕΝΔΟΞΗ ΦΙΛΗ - ΦΑΡΑ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ , ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΦΛΕΡΤ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ - ΤΥΡΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΧΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ , ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ , ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΟΣ ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΙ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟΝ ΠΟΥ ΕΝΙΩΣΑ ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΔΥΟ ΚΑΒΑΛΑΡΙΔΕΣ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΝΑΣ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΙΣΩ , ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ , ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΠΕΖΟΙ , ΣΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ , ΣΤΟ ΜΠΟΖΟΒΟ ΣΤΗΝ ΠΟΓΩΝΙΑΝΗ , ΓΥΡΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ "ΞΕΡΟΓΚΙΑΖΟΝΤΑΣ" ΤΑ ΒΟΥΝΑ ...ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΛΛΗ ΦΡΑΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Β. ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΝΑ ΛΕΓΑΝ Ε!! ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Η Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ή Η ΠΑΠΑΡΙΓΑ !!!ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ .

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ
ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΓΝΗΣΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ,ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.
ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Proxora PIRRO, kai mhn akous kanenan tous....na mhn po th tha edeinan na einai sth thesh sou....Prosopika den tha se psifisw,,,,ala goustarw pou pas kontra sto rema....ma para polu goustarw...Den xrostas tpt se kanenan tous ,gemisame telones kai fariseous...graftous kanonika, auto pou tha mhnei einai oti tha eisai O PROTOS VORIOIPIROTIS VOULEFTIS, TOU AIONA...kai pithanotata o teleuteos pou tha doum e toulaxiston emeis....KEEP WALKING...Y.G.den anaferw ta ptixia mou opos oi epistolouxes....h gnosh den einai gia epidiksh, auto to kanei to tsirko...OPENMIND

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΣΟ Β/ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΥΡΡΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ Η ΙΔΙΑ Ι ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ. ΜΕ ΜΕΛΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΥΡΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΔΙΧΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Ο ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ !!!

Ανώνυμος είπε...

Στο άλλο ιστολόγιο είδα να αντιδρούν οι ίδιοι οι υπότροφοι της ΣΦΕΒΑ. Δεν ντρέπονται, λέω. Ντροπή τους που πιάνουν στο στόμα τους τους πιο ανιδιοτελείς μαχητές του βορειοηπειρωτικού θέματος!

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

"Proxora PIRRO, kai mhn akous kanenan tous"
"O PROTOS VORIOIPIROTIS VOULEFTIS, TOU AIONA"
"KEEP WALKING"

1) Θα μάθεις ποτέ να γράφεις στα Ελληνικά;
Ως τώρα γνωστοί "εκσυγχρονιστές" πρότειναν να γίνει επίσημη γλώσσα στην Ελλάδα και η Αγγλική
και πρότειναν να καταργηθούν τα πολλά "ι" κλπ. Σιγά σιγά θέλουν να μας καθιερώσουν και τα greeklish.
όπως φαίνεται οι γενίτσαροι δεν το βάζουν κάτω.. συνεχίζουν.


2) Μάθε λίγη Ιστορία πρώτα.
Υπήρχαν Έλληνες βουλευτές από τη Βόρειο Ήπειρο τον τελευταίο αιώνα στην Ελληνική Βουλή. Αλλά δεν ξέρω αν έπεφταν τόσο εύκολα στις κομματικές παγίδες.


3) Λίγο ύποπτη δεν είναι η προτροπή σου στον Πύρρο να "προχωρήσει", ενώ όπως λες δεν θα τον ψηφίσεις;
Και κάτι άλλο,
Να προχωρήσει να πάει που;
Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ κατρακυλάνε και το ίδιο το κόμμα πάει προς το γκρεμό.


Πύρρο, πόσο εύκολα τελικά "την πάτησες";;;

Δημήτριος Επανομίτης είπε...

Ειλικρινά όταν έμαθα την είδηση της υποψηφιότητας του Πύρρου πίστεψα ότι έλαβε κάποιες ισχυρές διαβεβαιώσεις για την άσκηση επιτέλους από την Ελλάδα εθνικής πολιτικής για το Βορειοηπειρωτικό με την επιδίωξη της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ λύσης για το θέμα,δηλαδή της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.Την ίδια μέρα αλβανικές μπουλντόζες ξαναγκρέμιζαν σπίτια Ελλήνων στη Χιμάρα.Δυστυχώς δεν ακούσαμε λέξη γι αυτά τα θέματα.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι αποτελεί μια ακόμα ευφυή κομματική κίνηση του Πα.Σο.Κ: Από το "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" στα ευρωκονδύλια και στα εξοπλιστικά.Από τον "πολυπολιτισμό", στις "σκούπες" και στα στρατόπεδα μεταναστών που "τους έφερε ο Σαμαράς".Και από τους "ελληνόφωνους Αλβανούς" που τους "γυρίζει σαν αρκούδες ο Σεβαστιανός να συκοφαντούν το αλβανικό μοντέλο" και φυσικά "τους έφερε -και πάλι- ο Σαμαράς", στο Βορειοηπειρώτη επικεφαλής ψηφοδελτίου επικρατείας.Μεγάλο μάθημα για τα υπόλοιπα "πατριωτικά" κόμματα που δεν τόλμησαν...
Στον Πύρρο θα χάριζα το πρωτοσέλιδο με τη φωτογραφία του που κρατάει το "Χειμάρρα ολόρθη" πριν από δυο δεκαετίες στο "Βορειοηπειρωτικό Βήμα" για να θυμηθεί που ήταν και τη "Διάψευση" του Κυριακού για να προσέχει που έμπλεξε...

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΧΗΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ OPENMIND ΧΑΑΧΑΧ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΛΕΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΑΝΝΑ

aristera είπε...

Συντονιστική Φοιτητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, οι παραπάνω υπογράφοντες είναι ακόμα φοιτητές; Σε άλλο blog διάβσα πως ειναι ηγετικα στελέχη της ΣΦΕΒΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αν η επιστολή ήταν ανώνυμη θα μιλούσαν για λιβελογράφους και σκοτεινά κέντρα που προσπαθούν να ανακόψουν την θριαμβευτική (λέμε τώρα ...!) πορεία του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία!

Τώρα που είναι επώνυμοι οι επιστολογράφοι, τους κατηγορούν επειδή ανέφεραν το επάγγελμά τους (λες και δεν αποτελεί τρόπο προσδιορισμού καθενός).

Ξέρετε
κυκλοφορούν κάποιοι, που παρουσιάζονται τη μια ως "συγγραφείς", την άλλη ως "δημοσιογράφοι", κατ επάγγελμα όμως είναι υψηλόβαθμα στελέχη σε ΜΚΟ, που από τη μια χρηματοδοτούνται αφειδώς από το κράτος (ναι, από το Ελληνικό κράτος) και από άλλη στηρίζουν κάθε πράκτορα (φιλοσκοπιανό κλπ) και σέρνουν την Ελλάδα σε Διεθνή δικαστήρια.
Συχνά μάλιστα κατεβαίνουν και ως υποψήφιοι σε εκλογές! Αυτοί είναι που κρύβουν το επάγγελμά τους.
Καμία σχέση φυσικά με τα αγνά παλικάρια της ΣΦΕΒΑ που και τη δουλίτσα τους έχουν και όπως τους δίδαξε ο Σεβαστιανός, έμαθαν να δίνουν και χρήματα και την ψυχή τους στο αγώνα.

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

"aristera"
Βλέπεις να υπογράφουν ως φοιτητές;

Μην μου πεις ότι δεν τους ξέρεις προσωπικά;
Ο καθένας τους πρέπει να έχει πάει πάνω από 200 φορές στη Β.Ήπειρο. Σε κάθε εθνική επέτειο είναι εκεί. Ούτε οι βορειοηπειρώτες δεν πάνε στη Β.Ήπειρο τόσο συχνά. Αφήνουν τις οικογένειές τους και τρέχουν κάθε φορά να στηρίξουν τον Ελληνισμό.
Μην μου πεις ότι δεν τα ξέρεις αυτά τα παλικάρια;

ξέρεις,
ποτέ δεν είναι αργά να βγάλεις τις "αριστερές" σου παρωπίδες.
Πίστεψέ με, Θα βλέπεις καλύτερα.

aristera είπε...

Χωρις να τους γνωριζω (ισως να ειμαι ο μοναδικος) δεν ειχα καμια προθεση να αμφισβητησω την προσφορα τους.
Απλα αναρωτιεμαι πως γινεται καποια ατομα που εχουν παψει προ πολλου να ειναι φοιτητες να ειναι στελεχη φοιτητικης ένωσης.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε Aristera, είμαι ο Φιλόθεος Κεμεντζετζίδης. Δεν θεωρώ κατ αρχήν ότι θα έπρεπε να με ξέρεις καθώς δεν θεωρώ ότι κάνουμε κάτι ιδιαίτερο ή περισσότερο από το καθήκον μας, βοηθώντας αδέλφια-συνέλληνες.
Έχεις δίκαιο κατά βάσιν στην απορία σου καθώς η πλειοψηφία από τα μέλη της ΣΦΕΒΑ, φοιτητές της δεκαετίας του 80 και 90, είμαστε πλέον τουλάχιστον 40αρηδες! Ωστόσο έχουμε ακόμη (αν και λίγους) φοιτητές στις τάξεις του συλλόγου μας και καθώς η ονομασία της ΣΦΕΒΑ είναι όντως ιστορική μια και αποτελούσε τη δυναμικότερη φωνή υπέρ των Βορειοηπειρωτών στα χρόνια του Χότζα και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση όσων ασχολούνται με το Βορειοηπειρωτικό, έχουμε αποφασίσει προς το παρόν να την κρατήσουμε. Ίσως αργότερα να μεταφερθούμε κάποια στιγμή όλοι στον άλλο σύλλογο που εἰχε ιδρύσει ο μακαριστός αρχηγός μας κυρός ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ, στον ΠΑΣΥΒΑ(Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικού Αγώνα).Μέχρι τότε ελπίζω αυτή η μικρή παρασπονδία να μην είναι πολύ ενοχλητική για τους φίλους που μας παρακολουθούν και να μην αποσπά την προσοχή από όσα λέμε ή πράττουμε!
Με εκτίμηση


Φιλόθεος Κεμεντζετζίδης

aristera είπε...

Ευχαριστω,
με καλυψατε πληρως

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα του Πύρρου κάνει κακό στη Βόρειο Ήπειρο και στους Βορειοηπειρώτες, δηλαδή, αρχίζει να δημιουργεί μεγάλη "καχυποψία" σε όσους βοηθούν τα βορειοηπειρωτικά σωματεία και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να στερηθούν πολύτιμων εισφορών που όλες στέλνονται για να βοηθήσουν τους Βορειοηπειρώτες που ζουν μέσα ( σχολεία, φροντιστήρια, δάσκαλοι, εκπαιδευτικό υλικό κλπ )!
Θα είναι τραγικό να γενικευτεί μια αντίληψη ότι "κάποιοι από αυτούς πάνε να βολευτούν με τον βουλευτικό μισθό την ώρα που εμείς είμαστε άνεργοι"! Ήδη μερικά τέτοια κρούσματα ( μικρής έκτασης ) εκδηλώθηκαν και μακάρι- για τη Βόρειο Ήπειρο - να μη γενικευτούν, εξαιτίας μιας άστοχης ενέργειας. Κατά τα άλλα, έχουν μεγάλο δίκιο οι 3 αρθρογράφοι της επιστολής.

Δημοσίευση σχολίου