Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Ζάππειο Κωνσταντινούπολης:Εκδήλωση υπέρ των βορειοηπειρωτών ευεργετών Ευάγγελου και Κωνσταντίνου Ζάππα

Την  Πέμπτη 5 Απριλίου  2012 το Ζάππειο Κωνσταντινούπολης (Γυμνάσιο-Λύκειο) διοργάνωσε εκδήλωση για τους ιδρυτές-ευεργέτες του Ζαππείου, Ευάγγελο και Κωνσταντίνο Ζάππα, καθώς φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Ζάππα. Στην διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία προετοίμασαν με πολλή αγάπη και φροντίδα εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της σχολής, προβλήθηκε παρουσίαση Powerpointγια τη ζωή και το έργο των εξαδέλφων Ζάππα καθώς και ο «Ύμνος για το Ζάππειο», σε μουσική-ενορχήστρωση του βορειοηπειρώτη μουσικού-ποιητή Κώστα Νούσια και στίχους της Κωνσταντινουπολίτισσας Ζαππίδας ποιήτριας Στέλλας Λεοντιάδου  και άψογη ερμηνεία-απόδοση από τον καθηγητή μουσικής-τραγουδιστή Γρηγόρη Κακούρη και τη χορωδία του Ζαππείου.

Ο Ύμνος παρουσιάστηκε σε πρώτη εκτέλεση στην Κωνσταντινούπολη. Συνόδευσαν: στο πιάνο ο καθηγητής μουσικής Δημήτρης Δημητριάδης, στο φαγκότο ο Κώστας Νούσιας. Μουσική υπόκρουση στο πιάνο, συνοδευτική της παρουσίασης powerpointτης κ. Λεοντιάδου για τη ζωή των ευεργετών, από το Γρηγόρη Κακούρη.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Δημήτρης Δημητριάδης
Ευχαριστούμε θερμά τις διευθύνσεις της σχολής για την τιμητική πρόσκληση να παρευρεθούμε.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Πατριαρχείου,  εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας, oπρόεδρος και αντιπρόεδρος σχολικών επιτροπών, ο Διευθυντής του Ζωγραφείου και καθηγητές από τη Μεγάλη του Γένους σχολή, γονείς μαθητών και πλήθος κόσμου.Περευρέθηκε επίσης και χαιρέτησε  απ' τον  Σύλλογο Βορειοηπειρωτών ο Χαράλαμπος Καραθάνος.
Η πρώτη μεταλαμπάδευση της αρχικής εκδήλωσης για τους ευεργέτες του Ζαππείου (Ζάππειο Μέγαρο 20.2.2011) έγινε στην Κωνσταντινούπολη και στέφθηκε με επιτυχία. Οραματιζόμαστε την επόμενη μεταλαμπάδευση στο Λάμποβο Βορείου Ηπείρου, ιδιαίτερη πατρίδα των ευεργετών.
Στέλλα Λεοντιάδου

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

ο δημος αθηνων , το 1986 αν δεν κανω λαθος, εσβησε απο το αγαλμα του Ζαππα την επιγραφη "εκ της βορειου ηπειρου" . Μεγαλη ασεβεια. Κανεις βορειοηπειρωτης δεν διαμαρτηρηθηκε μεχρι σημερα.
Τι πρεπει να κανουμε

Δημοσίευση σχολίου