Σάββατο 21 Απριλίου 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΡΟΠΟΛΗ: ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΔΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Το σχόλιο μας
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των βορειοηπειρωτικών blogs έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής τρεις υποψήφιοι βουλευτές με καταγωγή από τη Βόρειο Ήπειρο.
Συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος Αναγνωστης στη Β Αθηνών με τη Ν.Δ, η Μηλίτσα Γιώτη με το ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Α Αθηνών και η Αθηνά Κρεμμύδα με το ΛΑ.Ο.Σ στη Β Πειραιά. Και οι τρεις έχουν ένα κοινό, κατάγονται από τους Αγίους Σαράντα.
Και βέβαια το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις υποψηφιότητες για τις βουλευτικές εκλογές, 

αν ρίξουμε μια σύντομη ματιά θα διαπιστόσουμε πως οι Δροπολίτες που "μάχονται" για τα δίκαια του λαού μας ενταγμένοι σε κάποιο κόμμα είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Να υποθέσουμε πως δε μας προτιμάν τα κόμματα ή πως πάψαμε να ασχολούμαστε με τα κοινα;

Σχόλιο "Βορειοηπειρώτη" 
Σύντροφε Αριστερέ της Δρόπολης, μάλλον οι συντοπίτες σου επενδύουν σε πιο σίγουρες επιλογές. Η εκλογή κάποιου βορειοηπειρώτη σε αυτές τις εκλογές είναι σχεδόν αδύνατη και εκεί στη Δρόπολη έχετε πολύ καλά πρότυπα: Ντούλες, Τάβος, Ξέρας, Μπάρκας, που ξέρουν να επενδύουν σωστά πολιτικά... Και όταν δεν χωρούν στη Δρόπολη βρίσκουν άλλα λιβάδια να βοσκήσουν...
Με την ευκαιρία να πούμε επίσης πως πρέπει να δοθεί η μάχη ώστε οι υποψήφιοι βορειοηπειρώτες να πάρουν όσο περισσότερους ψήφους, αν θέλουμε  να γίνουμε πιο υπολογίσιμοι ως κοινότητα. Σε άρθρο μας στις τοπικές εκλογές «Ποια είναι τα δικά μας παιδιά» διαφωνούσαμε λίγο με αυτή τη λογική (του βορειοηπειρωτικού τοπικισμού). Δεν πρόκειται όμως για τοπικισμό πρέπει να πείσουμε και πολλούς συνελληνες αγωνιστές του βορειοηπειρωτικού, να ψηφίσουν τους υποψηφίους μας γιατί ίσως μόνο έτσι τα ελληνικά κόμματα θα πάψουν να βλέπουν το βορειοηπειρωτικό τόσο επιφανειακά.
Παρόλο που η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας κινούνται στον αστερισμό της οικονομικής κρίσης,  για εμάς το πρώτο θέμα είναι το εθνικό  το οποίο βέβαια δεν είναι άσχετο με την κρίση αλλά δεν μπορεί να είναι όμηρο της. Είμαστε οι τελευταίοι που θα πούμε στους αναγνώστες μας τι θα ψηφίσουν αλλά στην προκειμένη τολμούμε να πούμε πως όλοι οι Βορειοηπειρώτες, άσχετα με το κόμμα που υποστηρίζουν, στη Β’ Αθήνας να ψηφίσουν τον Αλέξανδρο Αναγνώστη, στην Α’ Αθήνας τη Μηλίτσα Γιώτη και στη Β’ Πειραιώς την Αθηνά Κρεμμύδα.  

12 comments:

aristera είπε...

Πιστευω πως ειναι λαθος η αποψη σου να ψηφισουμε τους βορειοηπειρωτες υποψηφιους μονο και μονο επειδη ειναι βορειοηπειρωτες. Πρεπει πρωτα να τους γνωρισουμε, να κρινουμε και αν μας κανουν να τους ψηφισουμε.
Το να κατεβαινει καποιος υποψηφιος και να λεει "Ειμαι βορειοηπειρωτης, παντρεμενος με 4 παιδια και συμμετειχα στην ΕΝΒΗ" χωρις να κανει την παραμικρη αναφορα στα πιστευω του και στις προτασεις του για το μελλον δεν εχει κανενα νοημα.
Αφού σου διευκρινισω οτι δεν εχω ψηφισει κανεναν απο τους 4 που αναφερεις, διοτι απλα δεν ψηφιζω, θα σου ζητησω να φτιαξεις μια λιστα με τους 10 κορυφαιους κατα την αποψη σου συγχρονους βορειοηπειρωτες πολιτικους. Πιστευω πως και 4 εχουν ολες τις προυποθεσεις να εκπροσωπησουν επαξια οσους τους ψηφισαν.

Ανώνυμος είπε...

Είστε σίγουροι ότι ο "Αριστερά στη Δρόπολη" είναι Βορειοηπερώτης"; Εμάς πάντως μας κάνει για Αλβανός που προπαγανδίζει και θολώνει τα νερά γενικώς.

Ανώνυμος είπε...

Στη Λάρισα είναι υποψήφιος με το ΛΑΟΣ ο βορειοηπειρώτης Ευστράτιος Νταής από τους Αγίους Σαράντα

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω με αυτα που λεει ο Αριστερα της Δροπολης στο σχόλιο του, όχι στο αρχικο κείμενο. Υπάρχουν ωστόσο πολύ καλά ποιοτικα στοιχεια και στους τρεις που γνωρίζουμε και μάλιστα κατεβαίνουν συνειδητοποιημένοι ότι δεν έχουν διαπραγματευτεί και κάτι είτε πολιτικό έιτε προσωπικό. Είμαι σίγουρος ότι κατεβαίνουν και οι τρεις που γνωρίζουμε με αγνή πατριωτική διαθεση, αφου αυτος ο αγώνας θα τους κοστίσει και θα την πληρώσουν και για αμαρτίες αλλώνων. Θέλω να τονίσω και σε κάποιους ότι τα παιδιά αυτα για να φτάσουν εδω που φτάσανε έχυσαν ιδρώτα ενω αυτοί που τους βρίζουν έτσι τζαμπα μαγκια πίνανε μπιρες .. όπως λέμε στα χωριά μας.
Αριστερα υπηρχαν προτασεις σε δυο δροπολιτισσες για να κατευουν σε μια κοπέλα από πάνω δροπολη και σε μια αλλη από πωγώνι αρκετα αξιολογα άτομα αλλά δεν δέχτηκαν. Ριζιώτης.

Βορειοηπειρώτης είπε...

Αριστερά οι παρατηρήσεις σου χρείουν σχολιασμού.
1. Αυτό ακριβώς λέω στο προηγούμενο άρθρο, έβαλα λιγκ αλλά μάλλον δεν το διάβασες. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να εξετάσω το ποιόν των υποψηφίων, (ούτε τα κόμματα τους νομίζω να το έκαναν ιδιαίτερα). Τα κόμματα έβαλαν τον άνθρωπο που τους είπαν ότι θα φέρει όσο ποιο πολλούς ψήφους, οπότε κάποιος θα μπορούσε να πει, δεν είμαστε νούμερα για να μας συμπεριφέρονται έτσι, οπότε δεν τους ψηφίζουμε, εξαιρώ από αυτή την περίπτωση την Αθηνά γιατί έχει μια σταθερή και συνεπή πορεία τόσο στο κόμμα της όσο και στο Βορειοηπειρωτικό. Υπάρχει και η άλλη άποψη (στην οποία πιστεύω ποιο πολύ) που λέει τι να κάνουμε, έτσι λειτουργούν τα κόμματα και για να μπορέσουμε να επιβάλουμε κάτι θα πρέπει πρώτα να δείξουμε ότι είμαστε πολλοί.
2. Όσο για τους εκπροσώπους μας δε διαφωνώ πως όλοι είναι χρήσιμοι και όλοι έχουν αξίες μόνο που από τους τέσσερεις δεν το πιστεύει κανείς για τους άλλους. Όλοι ηθικολογούν και όλοι έχουν λερωμένη τι φωλιά τους. Για τους τρεις των αλβανικών κομμάτων δεν χρειάζονται ιδιαίτερα επιχειρήματα το ίδιο όμως ανήθικη (για να μη πω περισσότερο) ήταν και η συμπεριφορά του Ντούλε που για τη δική του εκλογή να είναι παντού πρώτος, συν ότι όλοι στο Βούρκο πίστευαν ότι ο υποψήφιος τους ήταν ο Παντέχης.
3. Όσο αξιοσημείωτη είναι η αναφορά ότι κανένας δροπολιτης δεν είναι υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές, δε νομίζεις πως το ίδιο και περισσότερο δεν είναι που έχουμε στην Αλβανία τέσσερεις δροπολίτες βουλευτές

Asambli i Dropullit "Llesh Pal Cupi" είπε...

Βορειοηπειρώτη,
Οι Δροπολίτες πάνε για τα σίγουρα, βο(υ)λευτές στην Αλβανία αντί για τελευταίοι στα ψηφοδέλτια στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως φιλε ο αριστερα της δροπολης δεν ειναι αλβανος αλλα δικο μας μπουπουκι.Ειναι το Ξυλινο Σπαθι απο το φορουμ της ΝεΒ.

aristera είπε...

Δεν ήθελα να εκφράσω ούτε τη δυσαρέσκεια μου όυτε τη ζηλεια μου για την ελλειψη Δροπολιτων υποψηφιων, απλως μια διαπιστωση εκανα.
Τωρα ως προς το θεμα των υποψηφιοτητων υπαρχει μια βασικη διαφορα στο πως βλεπω εγω το θεμα και πως εσύ.
Αυτοι που θα εκλεγουν θα κληθουν να λαβουν αποφασεις για μια σειρα προβληματων που αντιμετωπιζει στο συνολο της η ελληνικη κοινωνια.
Δε θα εχουν να ασχοληθουν με τις συνταξεις του ΟΓΑ και με το πως καταγραφονται τα στοιχεια των βορειοηπειρωτων στο ΙΚΑ.
Και το ερωτημα ειναι αν αυτα τα ατομα διαθετουν τις γνωσεις και την εμπειρια να ανταπεξερθουν σε αυτά τα καθηκοντα.
Δε γνωριζω κανεναν απο τους 4 υποψηφιους, τη μονη που εχω ακουστα ειναι την κυρια Κρεμμυδα. Ανετρεξα στο προσωπικο ιστολογιο της για να δω τι πρεσβευει και δε βρηκα κανενα στοιχειο.
Εκτος από κατι κειμενα με βαρυγδουπο τιτλο όπως καλυτερα εθνικιστης παρα απατεωνας, λες και ειναι λιγες οι περιπτωσεις απατεωνων εθνικιστων, βρηκα και μια συνεντευξη της το 2009 στο Καναλι 1.
Σας παραθετω τμημα του διαλογου:
Μπαρδούνιας: Μια δύσκολη περιφέρεια, με πάρα πολλά προβλήματα, με πάρα πολλούς εργαζόμενους των 800 και των 900 ευρώ και μάλλον με αβέβαιο
μέλλον γιατί η οικονομική πολιτική τέτοιες περιφέρειες τις έχει πλήξει
ιδιαιτέρως…

Κρεμμύδα: Όντως. Να τονίσω όμως αρχικά ότι είμαι φιλοξενούμενη θα έλεγα, στη συγκεκριμένη περιφέρεια, γιατί η καταγωγή μου είναι από ένα
πολύ αδικημένο κομμάτι του Ελληνισμού…

Τον εργαζομενο που το 2009 αμοιβοταν με 800 ευρω και τωτα στην καλυτερη περιπτωση να αμοιβεται με 500 και στη χειροτερη να ειναι ανεργος τιθα τον κανει να επιλεξει ενα "δικο μας" παιδι;
Και με την ευκαιρεια να επισημανω πως η ψηφος ειναι δικαιωμα και οχι μεσω εκβιασμου.
Καλο βολι

Ανώνυμος είπε...

Αριστερά σηκωνεις τον πήχη ψηλά και καλλα κανεις... Ριζιωτης

Lazaros είπε...

μα καλά δεν ξέρατε ότι ο Βορειοηπειρωτισμός είναι πολιτικό προσόν.

Ανώνυμος είπε...

Νοσταλγέ του Ενβέρη να σου θυμίσω ότι η συνέντευξη στο ΚΑΝΑΛΙ 1 τότε είχε και συνέχεια, που δεν την παραθέτεις:

...Μπαρδούνιας: Από τη Βόρειο Ήπειρο, το γνωρίζω.
Κρεμμύδα: Πάντως όσο έχω προσφέρει τόσα χρόνια που αγωνίζομαι για το Βορειοηπειρωτικό, το ίδιο πιστεύω μπορώ να προσφέρω και στη Β’περιφέρεια του Πειραιά.
Μπαρδούνιας: Για πείτε μου τώρα, γιατί κατά τη δική σας άποψη ένας πολίτης της Β’ Πειραιά, ένας εργαζόμενος που παίρνει 800, 900, 1000 ευρώ το μήνα και είναι στα όρια της εξαθλίωσης, θα πρέπει να ψηφίσει Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και όχι ΠΑΣΟΚ ή κάποιο άλλο κόμμα;
Κρεμμύδα: Τα δύο μεγάλα κόμματα τα έχουμε ήδη δοκιμάσει. Τόσα χρόνια δεν έχει αλλάξει κάτι είτε οικονομικά είτε γενικά στο πολιτικό σκηνικό
της χώρας, όπου βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια. Οπότε είναι ευκαιρία, και απευθύνομαι ειδικά στους νέους ανθρώπους, γιατί τους νέους είναι που πλήττει κυρίως αυτή η οικονομική κρίση, που κατά την άποψη μου δεν είναι αυτή η αφορμή για τις εκλογές που γίνονται πρόωρα, να αλλάξει το
πολιτικό σκηνικό, να δουν τον καθαρό πολιτικό λόγο και να μπορούν να εκπροσωπηθούν καλύτερα...


Έτσι για να υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση...
http://akremmyda.blogspot.com/2009/10/1_03.html

Ανώνυμος είπε...

Επείδή, λοιπόν, ακούστηκε και ότι δεν υπάρχουν θέσεις ή/και προτάσεις από την Αθηνά Κρεμμύδα, ιδού:

http://www.himara.gr/blog/609-debate-athina-kremmyda.html

Δημοσίευση σχολίου